Wet van aantrekkingskracht. Onopzettelijk heb jij je narcist aangetrokken, een levensles.
Wet van aantrekkingskracht. Onopzettelijk heb jij je narcist aangetrokken, een levensles.

Wet van aantrekkingskracht. Onopzettelijk heb jij je narcist aangetrokken, een levensles over de theorie aantrekkingskracht.

Wet van aantrekkingskracht. Onopzettelijk heb jij je narcist aangetrokken, een levensles. Hoe werkt deze wet van aantrekkingskracht? En waarom ontvang ik niet wat ik wil? Hoe doe je dat, “ik ben niet goed genoeg” gedachten omzetten naar een positief, gelukkig, liefdevol en evenwichtig leven? Hoe wil je dat je leven en je toekomst er uit komt te zien?

Wat je denkt, trek je aan

“Ik ben niet goed genoeg”

Wat je denkt, trek je aan. Ook als het om gedachten gaan waar jij je eigenlijk helemaal niet zo van bewust van bent. Je denkt het, je voelt het, je weet het en dus geloof je het: “Ik ben niet goed genoeg.”

Wist je dat we massaal denken dat we niet goed genoeg zijn? Heb je enig idee wat je aantrekt als je met dit soort gedachten over jezelf denkt?

Trekken we bewust iets aan wat we niet willen?

Niemand, jij niet en ik ook niet, zal opzettelijk en bewust iets aantrekken wat we niet willen. 

Toch gebeurt het. Aantrekken wat we niet willen. Onbewust gebeurt het en ik zal je uitleggen hoe het allemaal werkt.

Het kan voor een aantal van jullie een pijnlijk onderwerp zijn, maar geloof me alsjeblieft dat ik het onder jullie aandacht breng zodat jullie begrijpen waarom je de narcist in je leven hebt aangetrokken en wat je kan doen om de afschuwelijke gedachten die je over jezelf (onbewust) hebt dat je niet goed genoeg bent om kan zetten naar een toekomst van je dromen en naar een positief, liefdevol en evenwichtig leven. Een zonnige toekomst en een prachtig leven omdat je dat verdiend. 

Hoe doe je dat, “ik ben niet goed genoeg” gedachten omzetten naar een positief, gelukkig, liefdevol en evenwichtig leven?

We hebben een leven dat we niet willen. We zitten vast in een web van narcisme, vermoedelijk hebben we geen geld of zijn er schulden en hebben we te maken gehad met narcistische mishandelingen. 

We klagen veel over het leven dat we niet willen.

We leven in een wereld en in een universum dat geregeerd wordt door verschillende natuurwetten. 

Wetten die er altijd al waren, die er altijd zullen zijn en natuurwetten die nooit zullen veranderen. 

Kijk maar naar de zwaartekracht: gooi een appel de lucht in en kijk wat er gebeurd. De wet van de zwaartekracht zorgt ervoor dat de appel op de grond valt en niet in de lucht blijft hangen. Deze wet was er altijd en zal altijd zo blijven bestaan.

Of je nu door de bergen wandelt en langs een smalle richel loopt, het evenwicht verliest en naar beneden het ravijn instort, ongeacht of je nu een goed of een slecht mens was, de zwaartekracht trekt je naar beneden het ravijn in. 

Natuurwet: aantrekkingskracht

Aantrekkingskracht is ook een natuurwet. De aantrekkingskracht was er altijd, zal er ook altijd blijven en zal nooit veranderen.

Nu moet je even diep ademhalen en moedig doorlezen. Je zal het niet leuk vinden wat ik je ga vertellen, maar ik vertel het je opdat je het gebruikt en je leven radicaal en ten goede gaat veranderen! 

Ben je er klaar voor?

Alles wat je nu meemaakt in je leven, alles waar je over klaagt in je leven, dat heb je zelf aangetrokken.

Natuurlijk besef ik maar al te goed dat je dit helemaal niet wil lezen en/of horen! Misschien doet het je pijn om dit te lezen. Misschien raak je over je toeren om dit te lezen. Misschien raak je kwaad of iets anders…

Vermoedelijk zal je nu hardop zeggen: Ik heb al die narcistische mishandelingen niet aangetrokken! 

Of: ik heb helemaal niet al die schulden aangetrokken! 

Of: ik heb helemaal niet dat ongeluk aangetrokken! 

Of: ik helemaal niet mijn depressie aangetrokken! 

Of: ik heb helemaal niet PTSS aan getrokken! 

Of: ik heb helemaal niet al die stress en ellende in mijn leven aangetrokken!

Of: ik heb helemaal niet die narcist aangetrokken!

Niemand trekt OPZETTELIJK zulke nare dingen aan! Ik niet en jij ook niet!

Niemand trekt OPZETTELIJK een narcist aan. 

Niemand trekt OPZETTELIJK gezondheidsproblemen aan. 

Niemand trekt OPZETTELIJK schulden aan. 

Niemand trekt zulke nare zaken bewust aan, ik niet en jij ook niet.

En toch heb je al die nare dingen in je leven aangetrokken. Niet bewust en ook niet opzettelijk, maar het is wel gebeurd. Je kon het ook niet helpen, want je wist niet wat ik nu inmiddels wel weet en op het punt staat deze informatie met je te delen.

Al die nare dingen in je leven hebben een bepaalde frequentie. Jij had dezelfde frequentie als de nare dingen in je leven, dat is de wet van de aantrekkingskracht. Jij zat op dezelfde frequentie als de narcist toen jullie elkaar ontmoette. 

Hoe kan dat? Hoe kan jij, zo’n goed mens, zo’n monster aantrekken?

Als jij (onbewust) gelooft dat je geboren bent voor nare dingen in je leven, dan trek je nare dingen aan. 

Als jij (onbewust) twijfelt of jij het waard bent om een goed leven te hebben, dan is het die twijfel dat je krijgt. 

Als jij (onbewust) gelooft dat je op een verkeerd moment op de verkeerde plaats kan zijn, dan trekt de angst en machteloosheid je alsnog naar de verkeerde plek. 

Als je denkt dat je GEEN invloed hebt op de omstandigheden, als je denkt dat je op een verkeerde plaats op een verkeerd tijdstip ergens aanwezig kan zijn, dan zal dat je werkelijkheid worden.

Geloof jij dat het leven een loterij is en dat je maar passief moet afwachten wat er met je gebeurd, of ga je vanaf nu geloven dat goede dingen in je leven gebeuren als je overwegend goede dingen denkt?

Dit alles is heel moeilijk te bevatten, ik had er ook een enorme worsteling mee. Maar zodra jij dit accepteert, verandert je leven radicaal. Dat is bij mij ook gebeurd. Omdat ik geholpen ben, wil ik nu jou graag helpen.

En ik ga je helpen om je leven nu radicaal te veranderen. Die keus moet je wel maken: mij jou laten helpen je leven radicaal te veranderen. Als je twijfelt, zal je twijfel ontvangen en verandert je leven niet radicaal.

Wet van aantrekkingskracht

De wet van aantrekkingskracht van onze gedachten stelt dat bepaalde energiegolven, frequenties en vibraties die we uitzenden in ons voordeel kunnen werken. Wij zijn allemaal energie. Jij, Ik en de hele wereld om ons heen. Zowel mensen, dieren als de natuur. Maar ook de aarde, het heelal en het hele universum. We zijn allemaal energie. De wet van aantrekkingskracht gaat uit van al die energievelden.

Het leven is eenvoudig: wat we geven, krijgen we terug. Wat we over onszelf denken gaat de waarheid voor ons worden. Iedere gedachte over onszelf is een creatie voor onze toekomst en creëren daarmee onze werkelijkheid.

Creëren we harmonie, geluk en vrede in onze gedachtewereld, dan vinden we dat in ons leven terug.

Welke overtuiging pas jij regelmatig toe in je gedachten en is dus een waarheid geworden in je leven?

“Ze zijn tegen me,” of:

“Ze zijn allemaal altijd behulpzaam.”

Wat jij kiest te denken over jezelf, anderen en over de wereld waarin je leeft, wordt waar voor je. Als jij wil geloven dat je leven eenzaam is en dat er niemand is die van je houdt, dan gaat dat de waarheid worden in je leven.

Maar als ik dagelijks meerdere keren denk: ”Ik ben liefdevol en geliefd en liefde is overal om me heen.” dan gaan deze gedachten waarheid voor je worden en trek je een leven aan vol liefde.

Vroeger wisten we niet hoe sterk bepalend onze gedachten waren en hoe groot onze gedachten van invloed zijn op ons leven. Nu begin je te leren en te begrijpen hoe sterk bepalend je gedachten zijn. 

Veroordeel jezelf alsjeblieft niet en wees niet te streng voor jezelf wegens het feit dat je nu in je leven op een dramatisch punt bent geland. Het helingsproces helpt je te helen, maar brengt je ook nieuwe inzichten die je helpen je leven kwalitatief te verbeteren. De kracht van je gedachten is daar een van.

Hoe werkt de Wet Van Aantrekking of de wet van aantrekkingskracht?

De wet van aantrekkingskracht trekt het gelijke met het gelijke aan. Als je een bepaalde gedachte denkt en daar overtuigd van bent, dan trek je soortgelijke gedachten aan. Jij bent degene die de wet van de aantrekkingskracht in werking zet en dat doe je door middel van je gedachten. Als een magneet. Alles wat op je levenspad komt, haal je zelf binnen. Je trekt het aan door je gedachten en door de beelden die je in je geest vormt. Het zit hem in wat je denkt. Wat het ook is wat er in je geest afspeelt, je trekt het allemaal naar jezelf toe.

Positieve gedachten en overtuigingen bezitten de kracht van een ongekend vermogen om al je wensen, verlangens en dromen te realiseren. Is het een wonder? Nee, het is de waarheid. Roep een gelukkig leven op dankzij je gedachten.

Alle gedachten bezitten een frequentie. We kunnen dus gedachten meten. Het is een kwestie van afstemmen op de juiste frequentie. Je kan jezelf zien en beschouwen als een menselijke zendmast: je kan uitzenden wat je maar wil en wenst!

Ontvang je niet wat je wil?

Dat komt doordat je meer denkt aan die dingen die je niet wil in plaats van dat je denkt aan dingen die je wel wilt en wenst! Denk voortdurend aan die dingen die je wel wil!!

Veel hoogsensitieve personen kunnen intens meeleven met mensen die klagen. Als je iemand pas net ontmoet hebt en deze vertelt je enkele verschrikkelijke gebeurtenissen uit hun leven, dan voel je empathie en leef je met hen mee. Totdat blijkt dat het om klagers gaan die altijd maar in hun slachtofferrol blijven zitten. Je hebt je omringt in een omgeving vol geklaag. Als je teveel meevoelt met klagers, dan trek je situaties aan die jou aanleiding geven tot klagen.

Mensen die ziek zijn, praten vaak en langdurig over hun ziekte met iedereen die het maar horen wil. Ongewild en onbewust hebben deze mensen een wolk van ziekte om hen heen gecreëerd waarin ze zichzelf ondergedompeld in hebben. Hun ziekte is overal om hen heen omdat ze er voortdurend over praten. Hun aandacht, hun emoties, hun gevoelens en hun gedachten zijn afgestemd op hun ziekte.

Andersom geldt hetzelfde: als jij veel luistert naar mensen die ziek zijn en die constant over hun ziekte praten, dan stem jij je onbewust en ongewild af op de “ziekte” frequentie. Onbewust denk je aan ziekte, stem je af op ziekte en trek je ziekte aan.

Mensen die s morgens vroeg als eerste kranten lezen, het nieuws zien op tv of de nieuwsberichten via tablet, smartphone of computer lezen, dompelen zich onder met ongeluk en met negativiteit. Nieuws is slecht nieuws, altijd, anders was het geen nieuws. Niet echt een goed begin van de dag, aangezien je gedachten op de frequentie “slecht nieuws” afgestemd staan.

Alle dingen die je intens bezighouden, of ze nu goed of fout zijn, trek je aan.

Niemand trekt ooit opzettelijk iets ongewild aan. Maar nu je bovenstaande hebt gelezen en beseft hoe de wet van aantrekkingskracht werkt, heb je nu een keus. Een keus wat je gedachten zijn.

Heel belangrijk in deze zijn je gevoelens. Je gevoelens bepalen mede wat je denkt. Hoe beter jij je voelt, hoe beter je gedachten. Je gedachten bepalen de frequentie en je gevoelens vertellen je onmiddellijk op welke frequentie je zit.

Wanneer jij je slecht voelt, zit je op de frequentie die slechte dingen aantrekt. Het is dus enorm belangrijk dat jij je stemming direct gaat veranderen zodra je opmerkt dat jij je slecht voelt.

Ieder moment van de dag zou jij aan jezelf moeten vragen:

“Wat trek ik aan op dit moment?”

Tegenvraag: “Vertel, hoe voel jij je nu op dit moment?”

Jij: ”Ik voel me op dit moment prima!”

Uitstekend! Ga zo door! En denk daarbij positieve gedachten aan al die dingen die je graag wil en wenst! 

Iemand die zich goed voelt is een krachtige magneet die meer goede dingen aantrekt!

Zodra jij je dag goed begint en dat gelukkige gevoel weet vast te houden, dan zul je volgens de wet van aantrekkingskracht meer gelukkige situaties en meer gelukkige mensen aantrekken die het gelukkige gevoel gaan versterken. Het universum zal zich geroepen voelen om te voldoen aan je gevoelens, je wensen en aan je gedachten.

Als je stiekem denkt: ”Dit gedoe werkt niet,” dan heb je gelijk: je trekt aan wat je denkt.

Als we regelmatig verkondigen dat we een goede gezondheid, een liefdevolle partner of welvarende rijkdom waard zijn, maar diep van binnen geloven we iets anders – en onze innerlijke dialoog spreekt het tegendeel – dan zijn we niet in staat om een goede gezondheid, een liefdevolle partner of welvarende rijkdom te ontvangen.

We hebben allemaal vreemde ideeën over wie we zijn, wie we zouden moeten zijn, hoe we zouden moeten reageren en we hebben heel veel maffe en verstarde regels over hoe ons leven geleefd “moet” worden.

We creëren maar al te vaak een leven vol frustraties door gedachten die voortdurend terugkeren: “Ik doe nooit iets goeds,” of “Het is altijd mijn schuld.”

Als we van huis uit dit soort gedachten mee kregen, of omdat onze opvoeders dat constant tegen ons zeiden, voelen we ons “thuis” door dit soort belemmerende en remmende gedachten tegen onszelf uit te spreken. Met andere woorden, we denken over onszelf op dezelfde manier als onze opvoeders tegen ons spreken en ons behandelden.

Ik durf te zweren dat je vaker tegen jezelf zegt: “Het is altijd mijn schuld,” dan dat je tegen jezelf zegt: “Je bent fantastisch en ik houd van je!”

Onze opvoeders zeggen tegen ons, wat zij in hun jeugd gehoord kregen van hun ouders. Het stokje wordt van generatie op generatie doorgegeven. Maar jij kan het stokje breken door niet langer meer gedachten toe te laten die je leven negatief beïnvloeden. Wat nu belangrijk is, is wat je nu kiest om te denken en te geloven en te zeggen. Want al deze gedachten creëren je toekomst en je leven. Al deze negatieve gedachten creëren je toekomst en je leven. Al deze positieve gedachten creëren je toekomst en je leven.

Hoe wil je dat je toekomst en je leven er uit komt te zien?

Negatief? Dan moet je vooral negatieve gedachten over jezelf blijven denken. Positief? Dan moet je vooral positieve gedachten over jezelf gaan denken.

Vrijwel iedereen die met narcisme te maken heeft (gehad) denkt en voelt hetzelfde na jaren van narcistische mishandelingen meegemaakt te hebben: “Ik ben niet goed genoeg.” Je narcist heeft er alles aan gedaan om je dat te doen geloven over jezelf, net zo lang totdat je van deze afschuwelijke gedachte overtuigd bent geraakt.

Het probleem is dat als ik tegen je zeg dat zodra jij positieve gedachten gaat denken je een positieve toekomst en een positief leven voor jezelf gaat creëren, dat jij nu denkt: “Maar dat verdien ik niet,” omdat je denkt dat je: “Niet goed genoeg bent.”

Kritiek van de narcist is hier de oorzaak van.

Langdurige, onophoudelijke en onredelijke kritiek, iedere dag opnieuw.

Grote kans dat je vroeger van je opvoeders, of van andere mensen in je jonge leven die belangrijk voor je waren zoals je schooljuf of het schoolhoofd.

Hoe jij je voelt bepalen je gedachten!

De oorzaak van je gevoelens liggen bij je gedachten. Nu kan je als mens 60.000 verschillende gedachten per dag hebben, zoveel gevoelens zal je niet hebben iedere dag. Je gevoelens zeggen je wat je denkt. Gevoelens zijn dus een goede graadmeter.

Om het even simpel te houden, kunnen we onze gevoelens verdelen in twee groepen: goede gevoelens en slechte gevoelens. Slechte gevoelens zijn o.a.: wrokgevoelens, schuldgevoelens, woede, boosheid, neerslachtigheid of depressieve gevoelens.

Twijfel je wat ik bedoel met slechte gevoelens? Kijk maar wat deze gevoelens bij je oproepen en bij je teweegbrengen: woede, wrok, jaloezie, boosheid, neerslachtigheid en schuldgevoelens. Je wordt er niet echt vrolijk van he? Dat bedoel ik dus met slechte gevoelens, je trekt jezelf het liefst terug in een donker holletje.

Hoe voel jij je met goede gevoelens? Hoe voel jij je als je lacht? Als je verliefd bent? Als je opgewekt bent, fluit en zingt? Hoe voel jij je als je opgetogen bent? Verrukt? Of vreugde en dankbaarheid?

Je moet je bewust gaan worden van je gevoelens. En het verschil tussen goede en slechte gevoelens is een hele goede graadmeter. Je gevoelens vertellen je op een zeer snelle manier wat je denkt! Besef dat jij geen goede gevoelens kan hebben en slechte gedachten op hetzelfde moment! Je gedachten veroorzaken immers je gevoelens.

Niemand bepaalt hoe jij je voelt. Hoe jij je voelt, dat bepalen je gedachten!

Als je het moeilijk vind om te bepalen hoe jij je voelt, begin dan gewoon bij het begin en vraag jezelf meerdere keren per dag af: ”Hoe voel ik me?” Na een paar dagen bemerk je dat je al veel bewuster omgaat met je gevoelens.

Voel jij je slecht? Voel je schuldgevoelens? Jaloezie? Wrok? Boosheid? Woede? Neerslachtigheid? Depressieve gevoelens? Nu weet je dat het komt door je gedachten. Je denkt gedachten waardoor jij je slecht voelt. Wanneer jij je slecht voelt, zit je op de frequentie die nog veel meer slechte dingen aan gaat trekken. De wet van de aantrekkingskracht moet reageren op welke frequentie jij je gedachten uitzendt.

Voel jij je slecht? En je verandert je gedachten niet? Je laat je zelf slecht voelen door de gedachten die je denkt? Dan zeg je tegen het universum: ”Laat maar komen die ellende!”

Als je goede gevoelens voelt, komt dat omdat je gedachten denkt die goede gevoelens brengen. Niemand anders bepaalt hoe jij je voelt: het zijn je eigen gedachten die bepalen hoe jij je voelt!

Hoe jij je dag ook doorbrengt, de wet van aantrekkingskracht werkt door, de hele dag. Vind jij jezelf zielig? Denk jij herhaaldelijk hoe zielig jij bent? Wat je denkt, of wat je voelt, bepaalt je toekomst. Iedere seconde van je dag, is het aantrekkingskracht aan het werk. 

Denk je zielig? Krijg je zielig. 

Voel je zielig? Krijg je zielig. 

En dan begint het sterk op een lange rij vallende domino steentjes te lijken: het ene na het andere zielige moment in je leven ontvang je. Er lijkt geen einde aan te komen! En die lange rij vallende dominosteentjes die niets anders dan zieligheid brengen, zijn ontstaan door 1 zielige gedachte.

Bedenk als jij je iedere dag goed voelt, jij een magneet gaat worden voor goede dingen in je leven.

Hoe jij je dag begint, is heel bepalend voor hoe jij je voelt. Als jij je dag goed begint en je weet dat goede gevoel vast te houden, dan ga jij een magneet worden dat goede dingen aantrekt. Je moet voor jezelf gaan ontdekken hoe jij je dag kan gaan beginnen waardoor jij direct een goed gevoel krijgt en je moet ontdekken hoe je dat goede gevoel de rest van je dag kan vasthouden.

Als je dagelijks meerdere keren aan jezelf gaat vragen: ”Wat voel ik nu?” concentreer je dan op je gedachten en denk aan goede dingen. Beur je gedachten bewust op. Concentreer je even goed en denk aan goede, positieve en liefdevolle dingen, zodat jij je goed gaat voelen. Misschien neem je even een time out voor jezelf waar je de tijd neemt om je ogen te sluiten. Denk aan dat jonge katje, je kind of aan dat gelukkige gevoel dat je vorige week had en probeer vervolgens een minuut te glimlachen. Gewoon om je in een goede stemming te brengen, zodat jij je goed voelt en je goede gedachten hebt.

Jij bezit het vermogen om je gevoelens te sturen naar goede gevoelens. Goede gevoelens ontstaan door goede gedachten en dan ga je een magneet worden dat goede dingen aantrekt. Hoe vaker jij succesvol aan goede dingen denkt en voelt, hoe meer goede dingen jij aantrekt en waardoor jij een stap gezet hebt om je eigen leven radicaal te veranderen.

Goede gevoelens kan je ook oproepen door mooie muziek, je lievelingsmuziek, of te denken aan iemand van wie jij oprecht houdt. Denk aan mooie dingen, mooie herinneringen, grappige momenten of aan je lievelingsdier. Het zijn dingen die je stemming regelen naar een goed gevoel.

Een ander theorie waarom jij je narcist hebt aangetrokken in je leven is het volgende: de theorie over een karmische relatie tussen een hoogsensitief persoon en een narcist.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us: