Wat moet je doen als je vermoedt met narcisten te maken te hebben?
Wat moet je doen als je vermoedt met narcisten te maken te hebben?

Wat moet je doen als je vermoedt met narcisten te maken te hebben?

Narcisten komen overal voor, zijn overal, in alle lagen van de bevolking, zelfs onder hulpverleners. Dat je vroeg of laat met een narcist te maken krijgt, is eerder regel dan uitzondering. Zolang er nog schokkend weinig bekend is over het narcisme, kunnen deze personen met hun stoornis hun Goddelijke gang gaan. Ook als het om hulpeloze en kwetsbare kinderen gaat.

Ook binnen mijn eigen besloten facebookgroep: ”Contact met lotgenoten en gelijkgestemden, speciaal voor HSP” kom ik regelmatig opmerkingen tegen die getuigen van een schokkend gebrek aan kennis over het narcisme.

Vermoed je dat je te maken hebt met een narcist? Wat moet je doen? Wat moet je als eerste doen?

Verbeter je kennis over narcisme!

Gaat het om een narcist? Wat moet je doen?

Nooit gaan roepen dat het om een narcist gaat. Nogmaals: de onwetendheid over het narcisme is ronduit schokkend. Zodra je het woord: “Narcist,” (of narcisme of Narcistische persoonlijkheidsstoornis) in je mond neemt zijn er akelig veel hulpverleners die reageren alsof ze door een wesp gestoken zijn! Hulpverleners! Daar zitten ook huisartsen bij, en ja, om het nog beroerder te maken: ook psychologen! Omdat ze niets afweten over het narcisme of, nog erger, omdat ze zelf narcistisch zijn. (Narcisten zijn altijd aanwezig op plekken daar waar kwetsbare personen op zoek zijn naar hulp!)

Wat je wel moet doen is

Betrek narcisten NIET in je leven.

Betrek ze niet in je leven.

Vertel ze ook niets over je interesses, over je hobby’s of over je studies en/of cursussen. Narcisten mag je nooit informatie geven over je eigen leven, omdat alles wat je een narcist ooit verteld tegen je gebruikt gaat worden.

Waar moet je verder rekening mee houden?

Narcistische personen hebben een stoornis! Je moet gaan beseffen en realiseren dat narcisten een stoornis hebben. Ondanks dat er schokkend weinig bekend is over het narcisme: hoe je het ook wendt of keert: deze personen hebben een stoornis! Ze gedragen zich niet zoals wij: zij kennen geen schaamte, geen inlevingsvermogen en geen empathie. Ze zijn anders. Verwacht dan ook alsjeblieft niet dat zij zich gedragen zoals wij dat doen: dat bespaart je een hoop teleurstelling!

En er is nog iets waar je rekening mee moet houden:

Waarom lopen er zoveel narcistische personen zonder een diagnose buiten los rond?

Kunnen narcisten een band aangaan met iemand?

Samen met de narcist in therapie gaan, is dat een goed idee?

Heb je als HSP of HSE noodgedwongen contact met een vermoedelijke narcist?

Dit artikel is online verwijdert omdat het is verwerkt in het e-book: Herken de narcist. Het volledige artikel is terug te lezen in het vernieuwde en herschreven e-book: Herken de narcist, herken het narcisme, herken het narcistisch misbruik, herken NPS en herken de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Ben je jezelf kwijt?

Ben je het contact met jezelf kwijt na narcisme en wil je het contact met jezelf herstellen maar weet je niet hoe of waarmee te beginnen?

Ben je uitgeput, moe en aan het eind van je Latijn na verborgen emotioneel misbruik?

Trauma, traumatische ervaringen, narcisme en verborgen emotioneel misbruik overleven zonder…veerkracht. Kan dat?

Waar worstel jij mee?

De worsteling en vragen van slachtoffers na verborgen emotioneel misbruik, na misbruikrelaties en na narcisme.

Twijfel je of je met narcisme te maken hebt?

Doe de gratis online narcisme test en ontdek of je met narcisme te maken hebt!

Ben je wel of niet bestand tegen het narcisme?

Heb je last van stress? Heel veel stress? Chronische en langdurige stress? Angst en paniek? Door het narcisme in je leven? Dan heb je mogelijk ook te maken met enorme tekorten! Stress is namelijk een enorme vitamine en mineralen vreter waardoor er makkelijk tekorten ontstaan. Als HSP met je gevoelige systeem wil je geen tekorten: dat maakt dat je niet bestand bent tegen het narcisme! Vul de tekorten aan en zorg dat je bestand bent en blijft tegen het narcisme!

Dit artikel is online verwijdert omdat het is verwerkt in het e-book: Herken de narcist. Het volledige artikel is terug te lezen in het vernieuwde en herschreven e-book: Herken de narcist, herken het narcisme, herken het narcistisch misbruik, herken NPS en herken de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Sinds 31 mei 2024 is de webshop opgeheven en zijn alle gratis en betaalde ebooks niet langer verkrijgbaar op deze site. Enkele ebooks zijn getransformeerd tot boeken (paperback) en verkrijgbaar via Amazon. De rest volgt in de loop van dit jaar. Via de pagina: boeken Fleur Irene is te zien welke boeken al uitgegeven zijn via Amazon. Bovenstaand artikel wordt verwezen naar een ebook dat inmiddels een boek is geworden:

Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “De verborgen wonden van narcistisch emotioneel misbruik” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Heb je PTSS door narcisme en narcistische trauma? Ben je op zoek naar een online heling en herstelprogramma dat geschikt is voor HSP? Met cognitieve en somatische technieken zoals EMDR en positieve psychologie, kun je je narcistisch trauma op zenuwstelsel niveau helen en een leven vol liefde en vreugde krijgen.

Trauma coach worden met specialisatie: narcistisch misbruik zodat je slachtoffers van narcisme met trauma kunt gaan helpen? Met wereldwijde erkende CMI kwalificatie en certificering, uniek in de wereld!

Afbeelding van Sammy-Sander via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Wat moet je doen als je vermoedt met narcisten te maken te hebben?