Wat kan het Aquariustijdperk betekenen voor ons HSP die worstelen met het narcisme en willen herstellen?
Wat kan het Aquariustijdperk betekenen voor ons HSP die worstelen met het narcisme en willen herstellen?
Wat kan het Aquariustijdperk betekenen voor ons HSP die worstelen met het narcisme en willen herstellen?

Wat kan het Aquariustijdperk betekenen voor ons HSP die worstelen met het narcisme en willen herstellen?

Hoe kunnen we met het narcisme afrekenen dankzij het Aquariustijdperk? Wat is het verschil van het Vissentijdperk (waar jij en ik en alle andere HSP-volwassenen in geboren zijn) en het Aquariustijdperk?  En wat kan het Aquariustijdperk betekenen voor ons HSP en voor onze worsteling met het narcisme?

Lees ook: Alles is energie, als je meer informatie wenst of nodig hebt om dit artikel volledig te kunnen doorgronden.

Vissentijdperk

Volwassen HSP zijn geboren en opgegroeid in het Vissentijdperk. Kenmerkend aan dit Vissentijdperk is o.a.:

 • Het geloof in Godsdienst,
 • Het vertrouwen hebben in een (religieuze) stroming,
 • De wereld van de wetenschap,
 • Vooruitgang,
 • Het materialisme en de
 • Luxe.

Ondanks het indrukwekkende rijtje, heeft het Vissentijdperk ons niet echt een voorspoedig, voldaan en/of tevreden gevoel bezorgt. Eigenlijk eerder het tegenovergestelde.

Aquariustijdperk

Een nieuwe era, het Aquariustijdperk, kan ons hiermee helpen. Sinds 21 December 2020 hebben we het Vissentijdperk achter ons gelaten en zijn we in het Aquariustijdperk terechtgekomen. Het Aquarius tijdperk zal zo´n 2000 jaar in beslag gaan nemen.

Waar staat het Aquariustijdperk voor?

Het Aquariustijdperk staat voor:

 • Innerlijke groei,
 • Het geloof in onze eigen innerlijke wijsheid,
 • Spiritualiteit en voor
 • Onvoorwaardelijke liefde: juist ook voor onszelf!

In vergelijking met het Vissentijdperk, zal het Aquariustijdperk heel veel HSP aanspreken: dit zijn kernwaarden die overeenkomen met hart van een HSP.

Dankzij de kracht van het Aquariustijdperk zullen we binnenkort in staat zijn om aandoeningen, kwalen, stoornissen, klachten en ongemak te helen. Dankzij het Aquariustijdperk gaan wij in staat zijn om het helende scheppende vermogen in onszelf te ontdekken en te ontplooien!

Albert Einstein had het er al over dat alles energie is en Professor William Tiller van de Stanford Universiteit doet daar een schepje bovenop: “De geneeskunde van de toekomst zal gebaseerd zijn op het reguleren van energiefrequenties in het lichaam.”

Hoger bewustzijn ontwikkelen

Dankzij het Aquariustijdperk zullen we binnenkort in staat zijn om een hoger bewustzijn te ontwikkelen. Veel HSP en HSE hebben altijd al aangevoeld en geweten dat er iets “hogers” bestaat en dat er “meer” aanwezig is. Zoals de Nederlandse popgroep Doe Maar uit de jaren 80 zingt: “Is dit alles? Is dit alles…wat er is?” Hierdoor zullen wij – de mens en de mensheid op Aarde – ons steeds meer en meer bewust worden van de (spirituele) kracht en levensenergie in onszelf.

Aura en chakra

Aura´s en chakra´s, onderdeel van ons energetisch lichaam, staan ook onder invloed van dit nieuwe tijdperk: Het Aquariustijdperk. Hierdoor is ons energetisch lichaam in staat om zich beter en meer te ontwikkelen, omdat er tijdens dit Aquariustijdperk hogere auralagen en chakra’s bezig zijn te ontwikkelen, te vormen en te ontstaan. Zowel in ons menselijk lichaam als om ons heen.

Deze nieuwe hogere auralagen en chakra’s zijn een aanvulling op de al bestaan de 7 auralagen en op de 7 al bestaande chakra’s die iedereen heeft.

Nieuwetijdskinderen die geboren worden in het Aquariustijdperk worden vaak geboren met deze nieuwe hogere auralagen en chakra’s.

Liefde! Een genezende kracht!

Een van de meest genezende krachten van het heelal, van het universum, van de Kosmos en op Aarde is: liefde. Narcisme genees en herstel je door liefde. Echte, pure liefde. Liefde zoals het in de Kosmos heerst.

Dankzij de ontwikkeling van hogere auralagen en chakra’s zijn wij in staat om liefde te ontvangen, zodat we liefde kunnen zijn en dus liefde kunnen ervaren, precies zoals de liefde leeft en heerst in de Kosmos.

Veel mensen hebben zoveel problemen, klachten en leven in angst, dat ze onvoldoende tijd hebben om al hun problemen, klachten en angsten kunnen aanpakken in dit leven! Een veel betere methode is om al je problemen, klachten en angsten te overstemmen met: liefde! Liefde rechtstreeks uit je hart en uit de Kosmos. Echte, pure liefde.

Bye bye narcisme!

Ons nieuwe toekomstige leven hier op Aarde gaat zich vullen met deze pure, eerlijke en heilige liefde zoals het voorkomt in de Kosmos, waardoor er GEEN ruimte meer zal bestaan voor het narcisme en voor de gevolgen en/of effecten van het narcisme. Om dit te bereiken is het ontwikkelen van hogere auralagen en nieuwe chakra’s nodig. Dankzij het Aquariustijdperk gaat dit allemaal gebeuren.

Alles is liefde

Dankzij deze enorme krachtbron aan liefde dat uit de Kosmos onze kant op komt vanwege het feit dat we het Aquariustijdperk zijn binnengetreden, gaan wij ons allemaal aanvaarden, accepteren, gaan we leren hoe we onszelf respecteren en weten we hoe we onszelf lief kunnen hebben. Echt en oprecht lief kunnen hebben. Hoe mooi is dat? Dat is voor iedere HSP die worstelt met het narcisme een balsem op de wond en mogelijk ook een troostende gedachten: er komt een eind aan, echt een eind omdat de wereld dankzij het Aquariustijdperk overspoelt gaat worden met: Alles is liefde.

Lees ook: Alles is energie, als je meer informatie wenst of nodig hebt om bovenstaand artikel volledig te kunnen doorgronden.

Hoe kunnen we met het narcisme afrekenen tijdens en dankzij het Aquariustijdperk?

Wij HSP en HSE hebben een gevoelig zenuwstelsel, behalve onze schaamte zit ook de stress daarin gevangen. Dagelijkse omgang met een narcist is gigantisch stressvol en is een enorm zware belasting voor ons systeem. De belasting is zo zwaar dat het alles blokkeert wat met: “Helen, “ “Herstellen,” en/of met “Genezen” te maken heeft.

Stress in ons zenuwstelsel blokkeert alles wat met helen, herstellen of genezen van narcisme te maken heeft. We blijven hierdoor maar “hangen” op dezelfde destructieve en negatieve energiefrequentie als het narcisme.

Om te herstellen van narcisme en van traumatische ervaringen

Om te herstellen van narcisme, herstellen van traumatische ervaringen en te herstellen van chronische stress, moet ons bewustzijn op een hogere energiefrequentie gaan zitten.

Het Aquariustijdperk is een perfect tijdperk voor ons allemaal om dat te bereiken: ons bewustzijn te verhogen naar een hogere energiefrequentie, naar een frequentie waar narcisten en andere destructieve mensen NIET op aanwezig zijn!

Er moet iets meer zijn, iets “hogers”

Heb jij als HSP of als HSE altijd “geweten” of “aangevoeld” dat er meer moest zijn? Iets “hogers?” Nou dat klopt!  

Dit “hogers” zit op een hogere energie frequentie. Niet alleen hogere energie frequenties geeft ons heelheid, volmaaktheid, opluchting en openbaring, het laat ook onze stress achter.

Alles wat met narcisme te maken heeft, bevindt zich op lage energie frequenties. Daar zit ook angst, frustraties, vasthouden aan het slachtofferrol en stress. Zolang je blijf zitten of hangen op lage energie frequenties blijf je ellende in je leven aantrekken. Zolang je blijf zitten op een lage energie frequentie blijf je een aantrekkelijke prooi voor narcisten en voor andere destructieve personen.

Het effect van een lage energiefrequentie

Het effect van op een lage frequentie zitten is dat je het gevoel hebt dat je nergens geen controle over hebt. Alsof alles je overkomt. Alsof je er niets tegen kunt doen. Dit zijn afschuwelijke sensaties en het voedt je stress dat in je zenuwstelsel zit.

Om af te rekenen met stress en de stress uit je zenuwstelsel te halen is het belangrijk dat we ons in een hogere energie frequentie gaan begeven en het liefst daar blijven!

Mogelijk voel je je nu schuldig voelen, alsof het je eigen schuld zou zijn dat doordat je op een lage frequentie zat daardoor narcisme, stress, angst en andere nare dingen in je leven hebt aangetrokken. Dit soort schuld op je nemen heeft absoluut geen zin: stress uit je systeem krijgen doe je door o.a. jezelf te vergeven: het was namelijk niet jouw schuld! Echt niet!

Schuld, schuldgevoelens en schaamte

Dr. Sue Morter schrijft over schuldgevoelens het volgende: Schuld, schuldgevoelens, slachtoffer zijn, slachtofferhouding en schaamte zitten allemaal laag in de energie frequentie en werken als lijm: ze houden je vastgeplakt in de lage frequentie van verdriet, narigheid en misbruik waar geen transformatie mogelijk is. Je verandert niet, je situatie verandert niet en je stress blijft waar het is: in je zenuwstelsel.

De kracht van krachtige vragen!

Door jezelf uit het leven van een slachtoffer te trekken en af te rekenen met schuldgevoelens, kan je beginnen met jezelf bijzonder krachtige vragen te stellen, zoals:

 • Hoe kan ik groeien na dit? Hoe kan ik deze ervaring gebruiken om mezelf te ontplooien?
 • Welke lessen moet ik leren? Welke lessen moet ik hiervan leren?
 • Heeft het universum een les voor mij?
 • Welk talent schuilt in mij?

Stel jezelf altijd vragen die je kracht vergroten, zodat je capaciteiten en al je talenten vergroten.

Hogere energiefrequenties

Door op hogere frequenties te gaan zitten hebben lage machten niet langer invloed of controle over je. Alles wat je omlaag trekt gooi je uit je leven. Krachtige vragen die je kracht vergroten blijven vanaf nu voor altijd in je leven.

Begin je dag met krachtige vragen. Herinner jezelf eraan om iedere dag krachtige vragen te stellen. En ook op momenten waarop je voelt dat je mogelijk naar lagere frequenties afglijdt. Hang een “post it.” of een geeltje op een plek waar je iedere morgen langskomt en stel jezelf krachtige vragen!

Interessant? Meer willen weten of meer willen lezen?

Artikel: Als helen van narcisme en herstel van narcistisch misbruik niet lukt, wat dan?

Ebook: Als helen van narcisme en van narcistisch misbruik niet lukt…het geheim van een noodzakelijke voorbereiding!

Foto door James Wheeler via Pexels

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Wat kan het Aquariustijdperk betekenen voor ons HSP die worstelen met het narcisme en willen herstellen?
Wat kan het Aquariustijdperk betekenen voor ons HSP die worstelen met het narcisme en willen herstellen?