Wat is het meest gebruikte manipulatietechniek van narcisten?
Wat is het meest gebruikte manipulatietechniek van narcisten?

Wat is het meest gebruikte manipulatietechniek van narcisten?

Dit artikel is online verwijdert omdat het is verwerkt in het e-book: Herken de narcist. Het volledige artikel is terug te lezen in het vernieuwde en herschreven e-book: Herken de narcist, herken het narcisme, herken het narcistisch misbruik, herken NPS en herken de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Het opzoeken, aftasten en verschuiven van de grenzen van het slachtoffer.

Veel mensen beseffen niet dat ze gemanipuleerd worden!

Waarom blijft het slachtoffer bij de narcist en gaat niet weg?

Hoe krachtig en werkzaam is deze manipulatietechniek?

Je kunt je haast niet voorstellen dat:

  • Een vrouw bij haar man blijft nadat duidelijk is dat hij haar slaat.
  • Een man bij zijn vrouw blijft nadat duidelijk is dat ze hem slaat.
  • Je eigen kind bij diens narcistische ouder blijft nadat duidelijk is geworden dat de narcist het kind (emotioneel of lichamelijk) mishandelt heeft.

Zo krachtig en werkzaam is de techniek van het geleidelijk aan opzoeken van de grenzen van de slachtoffers. Te laat beseffen slachtoffers dat de situatie veel erger is dan gedacht. Dat wat er achter gesloten deuren thuis afspeelt, is niet normaal.

Voor buitenstaanders is dit overigens totaal niet te begrijpen! Ze vragen zich af waarom iemand niet weg gaat. De meeste buitenstaanders geloven bovendien de verhalen van de slachtoffers niet, ook omdat slachtoffers het over “narcisme” hebben i.p.v. het manipulatieve misbruik gedrag.

Ook loverboys gebruiken deze manipulatietechniek!

Loverboys gebruiken deze exact dezelfde manipulatietechniek als narcisten. Geleidelijk aan opbouwen en geleidelijk aan tegen de grenzen van het slachtoffer aan gaan zitten. Eerst moeten ze een (emotionele) band opbouwen met hun slachtoffers. Precies zoals narcisten dat ook doen. Dan beginnen ze het slachtoffer op handen te dragen, te overladen met aandacht en met presentjes. Het slachtoffer is erg onder de indruk.

De loverboy moet heel geleidelijk te werk gaan om (jonge) meisjes zo ver te krijgen ze tot prostitutie te dwingen. Het lukt ze om al die (jonge) meisjes in de prostitutie te krijgen, door zich voor te doen als hun vriend, blijkt maar hoe krachtig zoiets simpels is als: geleidelijk aan opbouwen en geleidelijk aan tegen de grenzen van het slachtoffer aan gaan zitten.

Als de loverboy namelijk in 1 keer had geprobeerd het (jonge) meisje te dwingen tot prostitutie, was het meisje direct naar haar ouders gerend voor hulp en was de politie ingeschakeld. Toch?

Lees ook: Grooming binnen zedenmisbruik.

Ook narcistische ouders gebruiken deze manipulatietechniek!

En dat gebeurt thuis achter gesloten deuren binnen narcistische gezinnen ook. Als de narcistische moeder (of vader) het kind lastig vindt en net doet alsof het kind niet bestaat. Alsof het kind lucht is. Eerst zal het maar kort zijn. Korte momenten. En langzaam wordt dit opgebouwd naar een paar uur en vervolgens naar een paar dagen. Langzaam wordt iedere keer een grens van het angstige kind opgezocht.

Iedere keer dat de narcistische moeder (of vader) het kind negeert, ondergaat het kind een diepe oerangst naast de gewenning.

Er zijn verhalen bekend dat narcistische moeders hun kinderen 6 maanden lang (!) compleet negeren. Als deze narcistische moeders het geleidelijk opbouwen, dan is het kind voor die 6 maanden al 5,5 maanden genegeerd.

Als buitenstaander kan je er met je gezonde verstand niet bij, maar waar moet het kind naartoe? Wie gelooft het kind?

Kind van een narcist? Deze kinderen hebben voorlichting over manipulatie nodig!

Zolang het kind niets afweet over manipulatie, zal het nooit naar een andere volwassen gaan om hulp te zoeken. Kinderen die voorlichting hebben gekregen zijn heel goed in staat om exact uit te leggen wat er aan de hand is. Vanzelfsprekend zal niet iedere volwassen hulp bieden. De kans is groter dat er wel hulp geboden wordt, dankzij de perfecte uitleg van het kind.

Het geleidelijk aan aftasten, opzoeken en verschuiven van de grenzen van het slachtoffer, is het meest gebruikte manipulatietechniek van narcisten.

Wil je meer weten? Het volledige artikel is terug te lezen in het vernieuwde en herschreven e-book: “Herken de narcist, herken het narcisme, herken het narcistisch misbruik, herken NPS en herken de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.”

Afbeelding van icsilviu via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Wat is het meest gebruikte manipulatietechniek van narcisten?
Wat is het meest gebruikte manipulatietechniek van narcisten?