Waarom is een hoogsensitief persoon de perfecte prooi voor een narcist?
Hoogsensitief persoon de perfecte prooi voor een narcist
Hoogsensitief persoon de perfecte prooi voor een narcist

De perfecte prooi

Een rasechte narcist (m/v) is uitsluitend bezig om zijn eigen leegte op te vullen met de aandacht en met de energie van anderen. Het maakt de verborgen narcist niet uit of het nu gaat om zijn of haar eigen vrouw, kind, familieleden, vrienden, werknemers of collega´s, het gaat de narcist om de aandacht. Je dient als “voeding,” niets meer en niets minder. Hoe sensitiever jij (m/v) bent, hoe meer “voeding” je geeft aan je narcist. Vandaar dat zoveel slachtoffers van het narcisme hoogsensitief zijn.

Lees ook: ONvoorbereid scheiden van je narcist, waarom je dat nooit moet doen!

Een hoogsensitief persoon (m/v): is vooral gericht op anderen.

Een hoogsensitief persoon (m/v) is empathisch, een narcist (m/v) absoluut niet. Een hoogsensitief persoon voelt de ander aan en wil graag helpen. Een narcist is totaal niet met een ander bezig en begrijpt de noodzaak ook niet om een ander te helpen. Het invoelend vermogen ontbreekt bij een narcist.

Een hoogsensitief persoon neemt altijd de verantwoordelijkheid over alles en iedereen, een narcist absoluut niet.

Een hoogsensitief persoon is afgestemd op anderen, een narcist juist helemaal niet.

Een hoogsensitief persoon heeft vooral behoefte aan rust, regelmaat en harmonie, een narcist juist niet, die wil drama´s!

Een hoogsensitief persoon is dusdanig gericht op anderen, dat hun eigen grenzen, behoeftes en hun eigen wil eigenlijk onbekend voor hun zijn. Ze cijferen zichzelf met liefde weg! Een verborgen narcist maakt daar graag misbruik van en gaat kilometers over je grenzen heen, negeert iedere behoefte van je en breekt je eigen wil alsof het een dun takje is.

Lees ook: Open vs verborgen narcist, wat is het verschil?

Een hoogsensitief persoon heeft een goede en een slechte kant waarvan de goede kant sterk over ontwikkeld is. Een narcist heeft een goede en een slechte kant waarvan de slechte kant sterk over ontwikkeld is.

Alles waar een narcist een tekort aan heeft, heeft een hoogsensitief in ruime mate in bezit. Met andere woorden: een narcist kan veel halen bij een hoogsensitief persoon en dan bedoel ik: energie en aandacht. Een hoogsensitief persoon is niets anders dan “voedsel” voor de narcist. Het perfecte voedsel! Het perfecte slachtoffer!

De narcist maakt misbruik van het sterk ontwikkeld inlevend vermogen van een hoogsensitief persoon.

Daar komt nog iets bij:

Doordat een hoogsensitief persoon zo gericht is op anderen, zullen ze niet weten wat hun overkomt als een narcist hun overlaad met aandacht en met complimenten! Alsof eindelijk iemand hen ziet staan, echt ziet staan! Iedere hoogsensitief persoon verlangt naar diep contact met een ander, en het lijkt erop dat de narcist in staat is die verbinding met de ziel te bevestigen.

Iedere verborgen narcist luistert in het begin van jullie relatie aandachtig naar je en zal je spiegelen. De narcist zuigt alle informatie die je geeft over jezelf en je persoonlijke leven in zich op. Het lijkt wel alsof de narcist je volledige aandacht geeft. Het lijkt wel of de narcist net als jezelf zo veel om anderen geeft en een liefdevol persoon is. Door de spiegel die de narcist je voorhoud, lijkt de narcist de perfecte partner. Het enige wat de narcist doet is je spiegelen.

Wat je nog niet weet is dat de narcist alle informatie die je de narcist gegeven hebt in de beginperiode van jullie relatie, uiteindelijk als manipulatiemiddel tegen je gaat gebruiken.

Het spiegelen kost de narcist heel veel energie en de narcist zal ineens boos op je reageren. De narcist begint zich onvoorspelbaar te gedragen. De narcist begint je te vernederen en te overladen met kritiek. Het begin van het einde.

Foto: Afbeelding van suju via Pixabay 

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website.

Waarom is een hoogsensitief persoon de perfecte prooi voor een narcist?
Hoogsensitief persoon de perfecte prooi voor een narcist
Sluit Menu
>
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: