Waar gaat het ebook: ”Hoogsensitief? Maak jezelf sterk en krachtig!” over? Wat zijn de onderwerpen?
Ebook Maak Jezelf Sterk en Krachtig speciaal voor hoogsensitieve personen
Ebook Maak Jezelf Sterk en Krachtig speciaal voor hoogsensitieve personen

Waar gaat het ebook: ”Hoogsensitief? Maak jezelf sterk en krachtig!” over? Wat zijn de onderwerpen?

Jij als hoogsensitief persoon staat centraal. Het draait om jou en om je hoogsensitiviteit. Ideaal als je snel overprikkeld raakt. Ideaal als je te maken hebt met een verborgen narcist als partner.

Het ebook: “Hoogsensitief? Maak jezelf sterk en krachtig!” bevat een 24 stappenplan om jezelf als hoogsensitief persoon sterker en krachtiger te maken. Voordat we aan het stappenplan beginnen, komt het hoogsensitieve grondig aan bod. (Per onderwerp staan hieronder enkele zinnen die rechtstreeks uit het ebook komen!)

Hoogsensitiviteit staat centraal in het ebook:”Hoogsensitief? Maak jezelf sterk en krachtig!” Daarom beginnen we eerst met de onderwerpen die speciaal voor hoogsensitieve personen geschreven zijn:

Onderwerpen waar jij als hoogsensitief persoon centraal staat:

Hoogsensitieve en HSP personen,

Intuitie en het zesde zintuig,

Verborgen narcisme,

Stress en overspannen door je narcist?

Anti stress leven voor hoogsensitieve personen,

Jezelf voorbereiden op drukte en op drukke dagen,

Vergroot je zelfvertrouwen!

Levensdoel, prioriteiten en ontdekken wat echt belangrijk voor je is,

Mentaal sterker.

Enkele onderwerpen stappenplan maak jezelf sterk en krachtig

Ademhaling: Leer de perfecte ademhaling om tijdens moeilijke situaties de stress het hoofd te bieden en om je direct kalmer te maken. Ontdek de kracht van de juiste ademhaling als je overprikkeld dreigt te worden.

Ken jezelf: Narcisten maken misbruik van je zwakke kanten, hoe bescherm jij jezelf?

Slapen: Het beste medicijn en de beste manier om je batterij weer op te laden is: slapen. Maar wat als je (bijvoorbeeld) in de overgang zit en daardoor slecht slaapt? Of als je met zoveel stress te maken hebt dat je daardoor slecht slaapt?

Krijg meer energie door de juiste voeding: Je vermoeide en overprikkelde lichaam snakt naar volwaardige voeding! Hoogsensitieve en HSP personen bloeien op als ze de juiste voeding eten!

Eet meer groente: Voorkom overprikkeling en vermoeidheid door tekorten aan voedingsstoffen, enzymen, vezels, mineralen en vitaminen in ons voedsel te voorkomen!

Zoek het bij jezelf: Als hoogsensitief en HSP persoon is het belangrijk om in balans te leven met jezelf, met de natuur en met het universum terwijl de narcist in je leven uit is om je uit balans te krijgen en te houden. Hoe voorkom je dit?

We gaan wat dieper in op al deze bovenstaande onderwerpen.

Onderwerp hoogsensitief: hoogsensitieve en HSP personen

Je bent een engel, in de vorm en als gedaante van een mens, maar je bent een engel. Diep binnenin je, in je bron, heb je de beschikking over stralende en helende energie. Vaak heb je die energie gegeven aan anderen, maar het is nu de hoogste tijd dat je die energie ook aan jezelf gaat geven. Koester jezelf en waardeer jezelf.

Als hoogsensitief persoon “weet” je, of “voel” je, dat je in verbinding staat met andere mensen, met dieren, met het heelal en met de natuur. Je staat in verbinding met een krachtbron waardoor je in staat bent buiten de kaders te denken, soms zelfs contact kan maken met het bovennatuurlijke en in aanleg ben je enorm empathisch. Intuïtief ben je sterk ontwikkeld. Muziek en kunst kunnen je diep raken. Je bezit (veel) talenten en andere speciale gave. Creativiteit is belangrijk voor je.

Voordat ik wist dat ik hoogsensitief was, heb ik vaak het gevoel gehad dat ik anders was dan anderen. En ik heb me vaak afgevraagd of ik wel normaal was. Heel veel hoogsensitieve personen hebben dezelfde ervaring gehad. Doordat ik nu weet dat ik hoogsensitief ben, door levenservaring en ook door het ouder worden, heb ik inmiddels geleerd dat het o.k. is om anders te zijn. We zijn allemaal uniek, jij en ik zijn uniek en dat is prima! Het helpt om in contact te komen met andere hoogsensitieve personen met wie je wezenlijk verband voelt. Het is zowel een grote herkenning als een opluchting om te ervaren dat er anderen zijn die precies zoals jij zijn. Omring jezelf met gelijkgestemden!

Onderwerp hoogsensitief: intuïtie en het zesde zintuig

Ook de onderwerpen  intuïtie en het zesde zintuig komen regelmatig terug in het ebook:

Iedereen die hoogsensitief is, heeft een sterke intuïtie. Dat wil zeggen, je intuïtie is scherper ontwikkeld dan bij anderen. Je weet dingen en je voelt dingen aan, die anderen lijken te ontgaan. Je intuïtie, of het zesde zintuig, is een kwaliteit. Ongrijpbaar. Een bijzonder mooie kwaliteit die je uniek maakt.

Het zesde zintuig is een ander woord voor intuïtie. Het is je innerlijke stem die tegen je spreekt d.m.v. een buikgevoel of een ingeving en gebeurd geheel onbewust. Op een verborgen manier is je zesde zintuig altijd aanwezig. Het geeft je adviezen en is je innerlijke kracht. En ergens kan je je zesde zintuig ook zien als een heel bijzonder overlevingssysteem: onbewust waarschuwt het ons voor dreigend gevaar. Je intuïtie is je innerlijke wijsheid.

Jaren later begon mijn intuïtie zich steeds meer te ontwikkelen. Als mijn narcist me vertelde dat ik gek was of niet spoorde, “wist” ik dat dat niet klopte wat hij zei. Dat “weten” heeft me gered van de ondergang. Dankzij mijn intuïtie begon ik me steeds meer te ontkoppelen van mijn narcist. Ik wist dat ik mezelf moest gaan beschermen. Ik weigerde dat iemand met zo’n donkere kant mij klein zou krijgen. Het was een lang proces, maar het is me gelukt!

Onderwerp hoogsensitief: verborgen narcisme

Heb jij te maken met een verborgen narcist in je leven?

Maak jij je zorgen over de toekomst en hoe jij je kinderen kan beschermen tegen alle onredelijke woedeaanvallen van je narcist? Maar voel jij je te moe om nog langer te vechten tegen alle onredelijkheden van je narcist? Stress, veroorzaakt door je narcist, put je uit. Mishandelingen, veroorzaakt door je narcist, put je uit. De combinatie: stress, mishandelingen en een narcist in je leven verzwakt je.

Weinig mensen leven het leven van hun dromen. Door een groot gebrek aan energie, sterkte en kracht blijven velen hangen in een leven vol ellende. Jij kan dat vanaf nu veranderen!

Blijf niet hangen in een slachtofferrol! Denk in termen van mogelijkheden! Denk in termen van persoonlijke groei! Denk in termen van oplossingen!

Hoe hopeloos jouw situatie ook is en lijkt, door krachtig en sterk te worden kan jij elke denkbare levensomstandigheden naar je hand zetten!

 

Onderwerp hoogsensitief: Stress en overspannen door je narcist

Hoogsensitieve mensen hebben heel veel tijd nodig om op adem te komen zodat ze hun batterij weer kunnen opladen na een dag vol met prikkels. Als ze bovendien met een narcist te maken hebben die hen heel veel stress bezorgd, blijft de hoogsensitieve persoon te lang in de stresssituatie hangen. Bovendien gunt een narcist je niet de tijd die je nodig hebt om op adem te komen.

Onderwerp hoogsensitief: Jezelf goed voorbereiden op drukte en op drukke dagen

Mijn persoonlijke ervaring is dat een dag of twee voor de drukke receptie, verjaardag of feestje in alle rust en in een prikkelarme omgeving mijn batterij op te laden, ook heel goed werkt. Ik maak contact met mijn eigen krachtbron diep binnen in me en voel mezelf opladen door de positieve en krachtige energie die daar binnen is. Door vervolgens mezelf te visualiseren hoe het feestje positief voor mij gaat verlopen, kan ik de drukte veel beter aan en ben ik zelfs in staat om echt te genieten. Het scheelt overigens wel of ik graag naar dat feestje wil of niet. Als het als een “moeten” aanvoelt, raak ik veel sneller overprikkeld.

Aarden is voor een hoogsensitief persoon belangrijk om beter om te kunnen gaan met hun sensitiviteit.

Onderwerp hoogsensitief: Vergroot je zelfvertrouwen

Als je denkt dat je geleverde prestaties uitsluitend je zelfvertrouwen vergroten, veroorzaakt dat op lange termijn een laag zelfbeeld. Je voelt je kwetsbaarder, immers, wat blijft er van je zelfvertrouwen over als je door omstandigheden geen goede prestaties kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan een 3 weken welverdiende vakantie. Tijdens de vakantie lever je geen prestatie, heb je dan tijdens die 3 weken vakantie geen zelfvertrouwen meer?

Eigenwaarde is ook dat je handelt vanuit je eigen normen en waarden. Of handel jij vanuit de normen en waarden van anderen om je heen? Hoe meer jij handelt via je eigen normen en waarden hoe hoger en/of waardevoller je eigenwaarde is.

Onderwerp hoogsensitief: Levensdoel, prioriteiten stellen en ontdekken wat echt belangrijk is voor je

Wel is het heel erg belangrijk voor je om te weten wat je wilt in het leven. Door te weten wat je wilt, heb je een houvast, een richting waar je naar toe kan werken ongeacht in welke fase van je leven zit. Door te weten wat je echt daadwerkelijk wil in het leven, vermindert je stress en maakt je een stuk rustiger. Je voelt je gelukkiger, je zit beter in je vel, je lacht meer en je voelt je vrijer. Focus je op je eigen richting en dat geeft je een heel goed en nuttig gevoel omdat je weet dat je zinvol bezig bent!

Onderwerp hoogsensitief: Anti stress leven voor hoogsensitieve personen

Door de stress ga je steeds meer in je hoofd zitten en ben je steeds vaker bezig met je gedachten. Dat is een kenmerk van stress.

Zit je tegen een burnout aan dan is bewegen wel ok, maar het mag niet te uitdagend zijn. De hond uitlaten is o.k., lekker rustig fietsen of zwemmen ook, zolang het maar in een rustig tempo gebeurd en het liefst heerlijk in de frisse buitenlucht. Dat doet je goed! Je vermoeide lichaam is uitgeput en heeft behoefte aan rust, rustig buiten bewegen is ideaal om zuurstof in het lichaam te blijven pompen.

Door eerst te ontdekken wat je persoonlijke normen en waarden zijn en daardoor te ontdekken wat echt belangrijk voor je is in het leven, ben jij veel beter in staat om je grenzen aan te geven.

Vervolgens is het belangrijk dat je letterlijk en figuurlijk contact maakt met de aarde, dus op je blote voeten door de tuin lopen, met je handen in de aarde wroeten. Regelmatig wandelen door het bos, de natuur of op blote voeten langs de vloedlijn van de zee lopen! Boetseren met klei. Sporten, dansen, flink bewegen of lichamelijke arbeid. Masseren. Voel je dagelijks meerdere keren dankbaar voor de ervaringen in je leven en wees dankbaar voor wat je op dit ogenblik hebt.

Onderwerp hoogsensitief: Mentaal sterker

Vaak wisten we niet eens dat we in een negatieve en neergaande spiraal zaten. Door de stress zag je jezelf niet meer staan. Alle aandacht ging uit naar anderen en niet naar jezelf. Alle aandacht ging uit naar je hoofd, naar je gedachten en naar al dat gepieker.

Van mezelf weet ik dat ik op de juiste weg zit als mijn hart zingt van blijdschap en warmte afgeeft van liefde. Bij anderen zie ik het in hun ogen: die gaan glanzen en stralen!

Door veel naar muziek te luisteren, ga je op in de muziek waardoor je meer bezig bent met je gevoel dan je gedachten, is een prima hulpmiddel! Vooral als het om muziek gaat die je echt mooi vind, je ziel raakt en die je niet onberoerd laat!

Ben jij jezelf kwijt geraakt na de omgang met je verborgen narcist? Weet je niet meer wie je bent?

Onze identiteit wordt grotendeels bepaald door onze relatie met anderen. Als de narcist in staat is om onze wereld te zijn, onze wereld te bepalen en onze wereld te overheersen, hoe bepalend is dat voor onze identiteit?

1.Persoonlijke identiteit laat zien wat je sterke persoonlijke eigenschappen, karakter, temperament en verdiensten zijn, zoals: “Ik ben vriendelijk, empathisch, rechtvaardig en creatief.” (Als je narcist je herhaaldelijk verteld heeft dat je dat niet bent, mag je er gerust van uitgaan dat je het WEL bent! De narcist verdraaid de waarheid altijd!) Of: “Ik ben heel goed in mijn werk, ik ben een goede ouder, toegewijd en ik kan verdomd goed tekenen.” (Nogmaals: beweerd je narcist het tegenovergestelde? Niet naar luisteren! Je narcist is er uitsluitend op uit om je net zo belazerd te voelen als je narcist zelf.) Je persoonlijke identiteit maakt je uniek. Je bent uniek, ongeacht wat je narcist daar van vind. Je persoonlijkheid is een unieke combinatie van aangeboren en aangeleerde eigenschappen. Iedereen die daar kritiek op heeft, is het niet waard om in je leven aanwezig te zijn.

Vervolgens gaan we verder in het ebook met het stappenplan van 24 stappen om je als hoogsensitief persoon sterker en krachtiger te maken. 

Enkele van deze stappen zijn:

Onderwerp maak jezelf sterk en krachtig: ademhaling

Concentreer je op je ademhaling, niet op je gedachten: Raak je overprikkeld of overweldigd door de wereld om je heen? Richt je direct op je ademhaling!

Vanaf nu begin je iedere dag  een paar minuten heel diep adem te halen: Deze ademhalingsoefening is voor hoogsensitieve personen een absolute must: het maakt je sterker tegen mogelijke overprikkeling en het maakt je sterker tegen moeilijke situaties in je leven.

Onderwerp maak jezelf sterk en krachtig: slapen

Slaap voldoende: waarom is slapen zo belangrijk om jezelf sterker en krachtiger te maken? Vrouwen in de overgang worstelen ook enorm met slaapproblemen. Alle stappen die besproken worden in dit ebook om jezelf sterker en krachtiger te maken, verminderen overgangsklachten waaronder slaapproblemen. Stress verminderen is hierin erg belangrijk en door zoveel mogelijk overdag lichamelijk actief te zijn, loop je alle stresshormonen uit je lijf. Ook erg belangrijk is het voor vrouwen in de overgang dat de momenten van spanning en ontspanning goed in balans zijn.

Onderwerp maak jezelf sterk en krachtig: Ken jezelf!

Ken jezelf! Waarom is dit punt zo belangrijk in het proces om sterker en krachtiger te worden? Omdat heel veel narcisten in ons leven misbruik maken van onze zwakke punten. Overigens, ik wil hier wel heel duidelijk over zijn: zwakke punten betekent bij hoogsensitieve personen vaak dat het om bijzonder mooie kwaliteiten en eigenschappen kunnen gaan. Bijvoorbeeld: zorgen voor een ander is een bijzonder mooie eigenschap, maar zodra je te maken krijgt met een narcist in je leven, verandert het in een zwakte, aangezien iedere narcist direct misbruik maakt van het feit dat jij zo goed zorgt voor anderen.

Onderwerp maak jezelf sterk en krachtig: krijg meer energie door de juiste voeding!

Krijg meer energie door juiste voeding: voeding die voor JOU juist is! Blijf jij je moe en vermoeid voelen ondanks dat je ruim voldoende hebt geslapen? Dat is vaak een teken dat je verkeerd eet. Je lichaam snakt naar volwaardige voeding, je lichaam snakt naar energie. Je lichaam snakt naar energie gegeven door de juiste brandstof. Je lichaam snakt naar voedzame voeding en naar voeding dat je reinigt en je energie geeft. Voeding is je brandstof en de juiste brandstof geeft je energie: je bent wat je eet. Hoogsensitieve personen bloeien op als ze volwaardige voeding eten.

Onderwerp maak jezelf sterk en krachtig: eet meer groente!

Eet meer groente! Voor hoogsensitieve personen is het ontzettend belangrijk dat we er alles aan doen om tekorten – tekorten aan voedingsstoffen, enzymen, vezels, mineralen en aan vitamines – in ons voedsel te voorkomen. Lopen we tekorten op, dan zijn wij direct vatbaarder voor prikkels van buitenaf en raken we sneller overweldigd door de wereld om ons heen. Hoe beter de kwaliteit van het voedsel, hoe minder klachten je als hoogsensitief persoon ervaart.

Onderwerp maak jezelf sterk en krachtig: zoek het bij jezelf!

Zoek het bij jezelf: Wiens mening in jouw leven is belangrijker voor je? De mening van anderen of die van jezelf? Leef je eigen leven! Zoek de waardering bij jezelf, zoek alle antwoorden op alle vragen die je hebt in jezelf. Als hoogsensitief persoon kan jij putten uit een oneindige bron aan informatie. Omdat je in verbinding staat met alles en iedereen om je heen. Ook met de natuur, ook met de dieren maar ook met het heelal en met alles wat ooit gebeurd is. De kunst is om naar binnen te keren en even jezelf terug te trekken uit het rumoerige leven.

Er zijn 24 stappen in totaal in het stappenplan maak jezelf sterk en krachtig, hierboven was slechts een klein overzicht van enkele stappen om je een indruk te geven.

Over mij

Toen ik mijn verborgen narcist voor het eerst ontmoette en beter leerde kennen, had ik een buikgevoel. Het was te goed om waar te zijn. Doordat ik jong was, besteedde ik er geen aandacht aan. Ik wist toen nog niet dat ik een hoogsensitief persoon was. Hij spiegelde mij, waardoor het leek alsof hij mijn normen en waarden had. Zodra wij gingen samenwonen, veranderde hij zijn gedrag en liet een totaal andere kant van zichzelf zien. Ik had diepe gevoelens voor hem ontwikkeld en begreep zijn wrede acties totaal niet! Uit liefde en uit empathie “accepteerde” ik zijn gedrag, maar het had ook zeker te maken met een gebrek aan eigenwaarde. Ik had niet geluisterd naar mijn intuïtie.

Tegen de tijd dat ik besefte dat ik samenleefde met een verborgen narcist, was ik kapot, op, moe, uitgeput en aan het eind van m’n latijn. Ik kon niet meer! Ik had geen kracht of energie meer om in opstand te komen tegen mijn narcist. Laat staan om de onveilige omgeving te verlaten.

Jaren later begon mijn intuïtie zich steeds meer te ontwikkelen. Als mijn narcist me vertelde dat ik gek was of niet spoorde, “wist” ik dat dat niet klopte wat hij zei. Dat “weten” heeft me gered van de ondergang. Dankzij mijn intuïtie begon ik me steeds meer te ontkoppelen van mijn narcist. Ik wist dat ik mezelf moest gaan beschermen. Ik weigerde dat iemand met zo’n donkere kant mij klein zou krijgen. Het was een lang proces, maar het is me gelukt! Het lange proces heb ik omgezet in een stappenplan, het stappenplan met 24 stappen met de naam: Maak jezelf sterk en krachtig, dat nu beschikbaar is voor iedereen en die je kan terug vinden in het ebook: “Hoogsensitief? Maak jezelf sterk en krachtig!

Wanneer je een slechte ervaring meemaakt, heb je 3 keuzes:

  1. Of het bepaalt je toekomst,
  2. Of het maakt je kapot,
  3. Of je put er kracht uit en het maakt je sterker.

Als coach en als mens richt ik me op punt 3. Punt 1 en punt 2 bestaan niet voor mij. Ik ontwikkelde het programma “Maak je sterk en krachtig,” nadat ik ontdekte dat ik met een narcist te maken had en ik voel me inderdaad sterker en krachtiger dan ooit tevoren. Mijn eigenwaarde en zelfrespect is toegenomen, net als mijn levenservaring. Ik sta weer positief in het leven, vol zelfvertrouwen. Ik “weet” dat ik mijn narcist niet kan veranderen en ik “weet” dat ik een goed persoon ben. Het is goed zo. Allemaal geleerd dankzij mijn narcist en dankzij mijn intuïtie. Wil je dat ook leren en wil je ook sterker en krachtiger worden, zodat je gaat bruisen van de energie en de hele wereld aan kan?

Koop dan nu het ebook: Hoogsensitief? Maak Jezelf Sterk en Krachtig, speciaal voor hoogsensitieve personen en begin vandaag nog met lezen zodat ook jij in je kracht komt te staan en kan beginnen met opbloeien en klik op de link: Shop now!Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website. 

Waar gaat het ebook: ”Hoogsensitief? Maak jezelf sterk en krachtig!” over? Wat zijn de onderwerpen?
Ebook Maak Jezelf Sterk en Krachtig speciaal voor hoogsensitieve personen
Sluit Menu
>
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: