Verklaring narcistisch gedrag en gedrag van een narcist uitgelegd

Verklaring narcistisch gedrag en gedrag van een narcist uitgelegd

Verklaring narcistisch gedrag en gedrag van een narcist uitgelegd: waarom een narcist doet wat hij doet.

Sorry, dit artikel is van de site gehaald omdat het in het ebook: “Herken de narcist en het narcisme herkennen,” te vinden is. Het volledige artikel is terug te lezen in dit ebook.

Waarom gedragen narcisten zich zoals ze gedragen?

Hoe ontstaat narcistisch gedrag? Voelen narcisten zich onzeker?

Verklaring narcistisch gedrag en gedrag van een narcist uitgelegd: hoe ontstaat narcistisch gedrag?

Grandioze type narcist versus de kwetsbare type narcist

Hebben narcisten last van hun gedrag?

Wat heeft iedere narcist met elkaar gemeen? Een leven vol conflicten!

Wanneer gaat een narcist op zoek naar hulp?

Diagnose stellen narcistische persoonlijkheid volgens DSM-5

Officiële criteria en kenmerken narcistische persoonlijkheidsstoornis volgens DSM-5

Is behandeling van de narcistische persoonlijkheidsstoornis mogelijk?

Ik ben een narcist en ik zoek hulp

Klik op onderstaande link voor hulp:

https://www.ggzstandaarden.nl/zorgstandaarden/persoonlijkheidsstoornissen/individueel-zorgplan-en-behandeling/behandeling-en-begeleiding/kenmerken-van-het-netwerk-de-behandeling-en-de-behandelaar

https://wijzijnmind.nl/psychische-klachten/psychipedia/narcisme/behandeling-van-narcisme

Boek voor een narcist om narcisme te hanteren

Het boek: “ Spiegel voor narcisten,” van Dr. Martin Apello, spreekt veel narcisten aan. De auteur spreekt uit eigen ervaring en laat zien hoe je beter kan omgaan met je narcisme. Werken aan innerlijke rust, impulscontrole en het aangaan van wederkerige relaties zijn enkele tips van de auteur aan de narcist (er staan meer tips in het boek!), met als doel dat je behalve “een narcist” ook een ander persoon kan zijn, mits de motivatie aanwezig is om aan jezelf te werken, in staat bent de ontwenningsverschijnselen te verdragen en beschikt over discipline en wilskracht. Makkelijk gaat het allemaal niet zijn, maar niets is onmogelijk.

Behalve de adviezen voor narcisten, staan er ook adviezen in voor iedereen die met een narcist te maken heeft en hoe deze het narcisme beter kan hanteren. Ondanks de voorbeelden uit zijn therapeutische praktijk, biedt het boek ook veel troost en herkenning

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

 

 

Sorry, dit artikel is van de site gehaald omdat het in het e-book: “Herken de narcist en het narcisme herkennen,” te vinden is. Het volledige artikel is terug te lezen in dit e-book.

 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

 

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een narciste!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Verklaring narcistisch gedrag en gedrag van een narcist uitgelegd
Gedrag van een narcist uitgelegd. Narcistisch gedrag uitgelegd