Vergeven en vergeef jezelf
Vergeven en vergeef jezelf

Vergeven en vergeef jezelf

Vergeven en het thema vergeven komt in vrijwel elke religie voor.

Vergeven is

Vergeven is loslaten van je boosheid en vergeven heeft alles te maken met vergeven van jezelf.

Vergeven is niet iets wat je doet voor een ander, maar uitsluitend voor jezelf. Door te vergeven laat je je leven in wrok achter zodat je in staat bent om te leven in vrijheid. Zodra je wrok achter je hebt gelaten ben je in staat om te groeien, te groeien als mens maar ook op emotioneel gebied ga je groeien waardoor je emotionele vrijheid gaat ervaren.

Vergeven is niets anders dan leven in het licht. Het voelt letterlijk en figuurlijk lichter aan.

Vergeven heeft niets te maken met te vergeten wat een ander je ooit heeft aangedaan maar vergeven heeft alles te maken dat je niet langer blijft hangen in iets wat ooit in het verleden is gebeurd. Blijf niet hangen in gevoelens van wrok en boosheid, blijf niet hangen in die donkere wereld.

Woede en wrok werken tegen je

Door niet te vergeven blijf je de woede die je voelt voor een ander bij je dragen. Het is een last die zwaar op je weegt. Het is alsof een donkerte om je heen draait. Je energie voelt zwaar aan en beweegt niet op een vrije vloeiende wijze. Het stopt je van je eigen ontwikkeling en het stopt je eigen groei. Woede werkt tegen je en je gedachten projecteren deze woede op alles wat je doet en zit in al je gedragingen gevangen. Woede in je gedachten hebben grootse effecten op alles in je leven en in je doen en laten: je bent niet langer meer jezelf maar je laat je leiden door de woede. Het verteert je. Het brengt je uit balans en het heeft zelfs enorme effecten op je gezondheid.

Vergeef jezelf

Door een ander te vergeven komt er ook ruimte om jezelf te vergeven. Het is geen leven om jezelf iedere keer maar weer bestraffend toe te spreken. Door te vergeven ben je in staat om alles los te laten.

Wat de ander je ook ooit aangedaan heeft waarom je nu zo in de knoop bent geraakt, door het los te laten door middel van de ander te vergeven, ga je je veel beter voelen. De ander is het niet waard dat je nu zo verstrikt geraakt bent in een knoop dat aanvoelt als een oneindige knoop. Verstikkend. Wat de ander je ook ooit aangedaan heeft, wat de ander je ooit wijsgemaakt heeft: het was allemaal niet jouw schuld.

Het leven werkt tegen je

Door (nog) niet in staat te zijn om de ander te vergeven, blijf je rondhangen in een slachtoffermentaliteit. Zolang je jezelf als een slachtoffer voelt en gedraagt, heeft de ander macht over je en laat je het leven niet toe. Het leven werkt tegen je in plaats van dat het leven voor je zou moeten zijn!

Vergeven is loslaten

Vergeven is loslaten en loslaten na vergeven is zelfhelend waardoor je gaat groeien als mens en in staat bent te werken aan je eigenwaarde en aan je zelfontwikkeling. Je gaat leven als een volwaardig mens dat behalve uniek ook zo waardevol is!

Door te vergeven komt er ruimte in je leven voor mooie dingen, voor de echt mooie dingen die het leven zo rijk en waardevol maken!

Tijd is extreem waardevol en kostbaar

Tegenwoordig kunnen we alles kopen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Maar er is iets wat we niet kunnen kopen en dat is: tijd. Tijd is extreem waardevol. Ieder uur die je besteed aan iets of iemand waar je niet blij van wordt en dat je niet verder helpt om een waardevol mens te worden, dat zich mag groeien en ontwikkelen, is een uur dat je nooit meer terug krijgt!

Voorwaarde vergeven

Er is wel een voorwaarde aan het vergeven: je moet er aan toe zijn. Je moet er klaar voor zijn. Als je pas recent hebt ontdekt dat je met narcisme te maken hebt (gehad) binnen je relatie, zullen je woede en ongeloof overheersen en denk je absoluut niet aan vergeven. Maar als je al een tijd worstelt met het thema narcisme in je leven en je begint het allemaal te ervaren als een donkerte om je heen terwijl je voelt en weet dat daar buiten een mooi leven op je ligt te wachten, dan is het misschien wel de hoogste tijd voor je om je te gaan verdiepen in het thema vergeven om jezelf te verlossen van alle donkerte en in het licht  te stappen.

Vergeven is een zegen

Ik beweer niet dat het makkelijk is om iemand te vergeven die al die ellende en rottigheid veroorzaakt heeft in je leven, maar ik beweer wel dat het een zegen voor je gaat zijn als je in staat bent om te vergeven: eindelijk heb je jezelf verlost van een donkerte dat niemand ooit verdiend heeft in diens leven en eindelijk stel je jezelf in staat om de kapitein te zijn van je eigen boot zodat je je eigen leven kunt gaan bepalen. Een heel mooi en prachtig leven ligt daarbuiten op je te wachten: een leven in licht!

Voedsel voor de ziel

Vergeven is voor ieder hoogsensitief persoon voedsel voor de ziel.

Hij/zij verhaal

Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Nieuw hier? Weet je niet waar of hoe te beginnen?

Ontvang gratis 3 ebooks bij je inschrijving!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis:

Het ontsnappingsplan”, als je wil ontsnappen aan je narcist. Ideaal als je het gevoel hebt geen kant op te kunnen, als je alles kwijt bent en niets meer te verliezen hebt,

Meer energie nodig,” als je wil winnen van een narcist moet je over vitale energie beschikken! Ideaal als je energieniveau laag is en jij je uitgeput, moe, overweldigd en overprikkeld bent en je meer energie nodig hebt om de nare situatie in je leven te veranderen,

Stappenplan narcist verlaten,” hoe je in 7 stappen je narcist verlaat! Ideaal als je wil ontdekken hoe jij je narcist kan verlaten en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Behalve de 3 gratis ebooks ontvang je ook gratis tips, adviezen over het narcisme, over je hooggevoeligheid en over het helingsproces. Je gegevens zijn veilig bij mij en inschrijven is geheel gratis en uitschrijven kan wanneer je maar wenst! Iedereen (m/v) is van harte welkom!

Met hartelijke groet, HSP Coach Fleur Irene

Afbeelding van Lolame via Pixabay 

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website. 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Vergeven en vergeef jezelf
Vergeven en vergeef jezelf
Sluit Menu
×

Winkelmand