Scheiden van een verborgen narcist: ontdek de 10 manieren waarop een narcist handelt tijdens de scheiding.
Noodzakelijke stappenplan scheiden van een verborgen narcist (m/v)
Noodzakelijke stappenplan scheiden van een verborgen narcist (m/v)

Scheiden van een verborgen narcist: ontdek de 10 manieren waarop een narcist handelt tijdens de scheiding.

Scheiden van een verborgen narcist

Scheidingen en uit elkaar gaan is moeilijk, maar het wordt nog moeilijker als je gaat scheiden van een verborgen narcist. Deze narcisten willen dat hun stoornis verborgen blijft. Daarom zullen deze narcisten manipuleren als de beste, zonder dat je beseft dat je gemanipuleerd wordt door een meester manipulator.

Scheiden van een verborgen narcist is niets anders dan een rit maken in een achtbaan dat gammel is, ieder moment kun je er uit vallen of stort de achtbaan neer.

Deze narcisten gaan jou en iedereen om je heen bespelen tot het laatste moment van de scheiding. Trouwens, het is een illusie te denken dat het narcistisch misbruik voorbij is nadat de scheiding is afgerond. Misschien realiseer je je pas jaren later in welke emotionele ellende je gestort bent.

Ga je scheiden van een verborgen narcist?

Ga je scheiden van een verborgen narcist dan is de uitspraak: “kennis is macht” helemaal waar: als je gaat scheiden van een narcist is kennis over het narcisme nodig. Je krijgt te maken met iemand met een stoornis, een stoornis die de narcist verborgen houdt voor anderen, maar niet voor jou en je gezin! Je wil voorbereid zijn op een scheiding met een narcist. Onvoorbereid scheiden van een narcist en de stoornis van de narcist onderschatten is iets wat je ten koste van alles moet zien te voorkomen. Je hoeft niet te bewijzen dat je zo goed als ex-partner een stoornis heeft, geen rechter kijkt ernaar, aangezien het narcisme niet erkend is in zowel Nederland als België.

Maar je moet jezelf wel voorbereiden eer je aan de scheiding van een narcist gaat beginnen. Vele internationale narcisme experts waarschuwen onwetende slachtoffers die nietsvermoedend willen gaan scheiden: onderschat de narcist en diens stoornis nooit, juist niet als je van plan bent om te gaan scheiden van een narcist! Ook prof Sam Vaknin waarschuwt hiervoor: “Ga nooit onvoorbereid scheiden van een narcist, want de stoornis van de narcist maakt gehakt van je! Je krijgt te maken met een kwaadaardige en kwaadwillend persoon die al diens hele leven liegt, manipuleert en financiële wandaden pleegt.”

Bovendien moet je weten waartoe een narcist toe in staat is als je van plan bent te gaan scheiden.

10 manieren waarop een narcist handelt tijdens een scheiding

De narcist hersenspoelt je vanaf dag 1 dat jullie elkaar kennen. Door het aantrekken en afstoten zit de narcist in je hoofd. Je bent constant met de narcist bezig en je peilt diens stemming: “In welke stemming zou hij, of zij, vandaag zijn?” en: “Als ik A, B OF C zeg, reageert de narcist dan boos?” en bijvoorbeeld: “Als ik D, E of F doe, hoe woedend zal de narcist dan worden? Of zal het meevallen?” “Zal de narcist gekwetst zijn als ik dat zeg?” “Zal de narcist het goedkeuren of juist afkeuren als ik dat doe?” Je moet je realiseren dat de narcist de controle over je heeft, tot het moment dat je de narcist niet langer toelaat in je hoofd.

Manipulatie, manipulatietechnieken en hersenspoelen

Iedere narcist manipuleert en hanteert enkele manipulatietechnieken op dagelijkse basis. Iedere narcist hersenspoelt iedereen om je heen om je te isoleren. Tijdens de scheiding gebruikt de narcist deze technieken om je buitenspel te zetten. Je kennis verbeteren over manipulatie kan helpen, maar realiseer je dat wat de narcist over je zegt tegenover anderen niet is gebaseerd op feiten.

Buitensporige superioriteit en eigendunk

De narcist gedraagt zich tijdens de scheiding alsof deze God zelf is en de wereld om hem, of haar, draait. Laat je niet afschrikken en houd je focus op het einddoel: de scheiding tussen de narcist en jezelf.

Fantasiewereld

De narcist leeft in een fantasiewereld door je toe te blaffen dat je geen rechten zou hebben. Ja, dat heb je wel. Het is een manipulatietechniek om je te doen twijfelen aan jezelf. Blijf volhouden en zet de scheiding door.

Isoleren

De narcist probeert al zolang jullie samen te zijn je te isoleren van anderen. De narcist kan dingen tegen je zeggen als: dat alleen speciale en bijzondere mensen hem, of haar, kunnen begrijpen. Realiseer je dat dit blabla taal is van een narcist die leeft in een fantasiewereld. Blijf jezelf vasthouden aan je eigen sociale netwerk dat je ondersteunt en er wel altijd voor je was.

Bevestiging en aandacht

Iedere narcist kan niet zonder bevestiging en aandacht van anderen. Ook jouw narcist tijdens de scheiding. De narcist zal het proberen om bevestiging en aandacht te vangen van de rechters en de advocaten en van andere hulpverleners. Laat dit je verhaal en einddoel niet beïnvloeden.

Wetten en regels

Iedere narcist denkt speciaal en bijzonder te zijn en verwacht ook tijdens de scheiding een speciale behandeling te krijgen. Zelfs als de narcist alle wetten en regels overtreedt. Wees er op bedacht dat wetten en regels niets voor een narcist zijn, aangezien hij, of zij, diens eigen wetten en regels hanteert.

Eerlijkheid

Verwacht van de narcist en van diens advocaat geen eerlijkheid. Er wordt nergens zoveel gelogen als in de rechtbank en door een narcist. Verwacht geen kloppende informatie van de narcist te ontvangen. Vertrouw de narcist nooit! Houd je vast aan de juridische adviezen van je advocaat!

Kwetsbaarheid

Alles wat je vroeger tegen de narcist in vertrouwen verteld hebt, wordt rond de scheiding tegen je gebruikt. In principe zou je nooit privézaken moeten delen met de narcist. Houd de noodzakelijke gesprekken tussen jullie rond de scheiding: kort, zakelijk en informatief en deel nooit meer iets uit je leven dat de narcist niets aangaat.

Jaloers maken met een nieuw leven of een nieuwe liefde

Narcisten kunnen niet zonder aandacht. Ze testen je graag uit rond de scheiding of je nog reageert op het gedrag van de narcist. Plotseling komt de narcist met een nieuw (droom) leven of met een nieuwe liefde aanzetten. Het is niets anders dan manipulatie om je jaloers te maken en een reactie uit je te krijgen. Jullie gaan scheiden. Het maakt niet uit wat de narcist doet of zegt. Houd je focus op het einddoel en laat je niet afleiden door leugens en afleiding van de narcist.

Arrogantie

De narcist zal zich tijdens de scheiding gedragen als een super arrogante puntje puntje puntje. De narcist zal je neerbuigend behandelen. Het is de stoornis van de narcist, hij, of zij, kan niet anders. Laat het. Als je het goed doet, ben je er spoedig van af.

Wil je het goed doen? En succesvol scheiden van een verborgen narcist?

Op deze site staan enkele waardevolle tips als je van plan bent om te gaan scheiden van de narcist. De blogcategorie: Scheiden van een narcist, lees je meerdere handige en nuttige adviezen, tips en trucs.

Ben je werkelijk van plan om te gaan scheiden van een narcist, dan heb je hulp nodig: Scheiden van een narcist, hoe doe ik dat en hoe overleef ik dat?

Scheiden van een narcist, hoe doe je dat?

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Scheiden van een verborgen narcist: ontdek de 10 manieren waarop een narcist handelt tijdens de scheiding.
Noodzakelijke stappenplan scheiden van een verborgen narcist (m/v)