Scheiden van een narcist, hoe doe je dat?
Scheiden van een narcist, hoe doe je dat?

Scheiden van een narcist, hoe doe je dat?

Je hebt een plan nodig, een plan van aanpak.

Als je van je narcistische huwelijkspartner wil scheiden, dan heb je een strategie, een plan van aanpak, nodig. Jezelf voorbereiden op de scheiding is noodzakelijk om in staat te zijn de narcist te ontmaskeren.

Strategie: Stappenplan scheiden van een narcist

Strategie: “stappenplan scheiden van een narcist” is een noodzakelijke voorbereiding voor iedereen die plannen heeft om te gaan scheiden van hun narcist.

Scheiden van een narcist, hoe doe je dat?

Je hebt een strategie nodig. Een persoonlijke strategie dat is afgestemd op jouw eigen unieke situatie. Iedere situatie is namelijk anders en verschillend: jouw narcist kan een milde narcist zijn, maar mogelijk kan het ook om een kwaadaardige narcist gaan.

Door aan de slag te gaan met het stappenplan scheiden van een narcist, ontdek je welke stappen overeenkomen met jou eigen unieke situatie.

Stappenplan scheiden van een narcist

Vandaar dat ik een stappenplan heb ontwikkeld in samenwerking met een scheidingsadvocaat die mij diverse tips en adviezen heeft gegeven. Jouw strategie is het stappenplan. Door de punten van het stappenplan te volgen, weet je aan welke zaken je moet gaan werken om van je scheiding een succes te maken!

Waarom heb je een strategie nodig?

Omdat je met een strategie kan winnen van de narcist. Zonder strategie maakt de narcist tijdens de scheidingsprocedure gehakt van je. Iedere narcist liegt, iedere narcist misbruikt diverse manipulatietechnieken en iedere narcist gaat je beschuldigen. Deze ellende kan je voorkomen door jezelf voor te bereiden. Je hebt een plan nodig, een plan van aanpak zodat je doeltreffend aan de slag kunt.

Waarom heb je een stappenplan scheiden van een narcist nodig?

Omdat je met een stappenplan trefzeker aan de slag kunt, waardoor je geen tijd verspilt en direct weet waar je aan toe bent en wat je moet gaan regelen.

Waarom moet ik me voorbereiden op de scheiding van een narcist?

Zodat je in staat bent om de narcist te ontmaskeren. Zodat je in staat bent de leugens te doorzien. Zodat je in staat bent om je te kunnen wapenen tegen alle manipulatietechnieken die iedere narcist gebruikt. Zodat je ouderverstoting, complexe scheiding en een vechtscheiding kunt voorkomen.

Wat gebeurt er als ik me niet voorbereid op de scheiding met een narcist?

Dan kom je in een vechtscheiding, complexe scheiding en/of in een hoge conflictscheiding terecht. En dat is de hel! Vechtscheidingen die langer dan 10 jaar duren zijn geen uitzondering meer. Het gaat een absurd dure scheiding worden!

Dankzij de leugens, dankzij de lastercampagnes, dankzij het gebruik van de vele manipulatietechnieken, dankzij de valse beschuldigingen, dankzij het niet mee willen werken, dankzij het bespelen en manipuleren van hulpverleners en dankzij de kennis over al je zwakke punten maakt de narcist gehakt van je. Dit kan je voorkomen door jezelf goed voor te bereiden!

Het nieuwste e-book in pdf van Fleur Irene: Stappenplan: Scheiden van een narcist, hoe doe je dat? Is mijn tweede e-book op het gebied van: “Scheiden van een narcist.” Eigenlijk wilde ik stoppen met het onderwerp scheiden en me richten op het helingsproces. Toen ik op de website van HSP en de NARCIST.nl aangaf dat ik ging stoppen met het onderwerp: Scheiden van een narcist, nam een scheidingsadvocaat contact met me op. Hier volgt zijn verhaal:

Scheiden van een narcist als je advocaat bent

“Ik was altijd ervan overtuigd dat scheidingen niet zo ingewikkeld zijn. Het zijn de personen die het ingewikkeld maken. Daarbij was ik er ook altijd van overtuigd dat het recht altijd zegevierde.

Na mijn afstuderen kwam ik op een advocatenkantoor te werken en daar kreeg ik te maken met mijn allereerste scheidingszaken. Er zaten een aantal bijzondere zaken tussen maar ik besteedde er niet veel aandacht aan. Niet meer dan normaal bedoel ik.

Het ging goed met mijn carrière en ik maakte de overstap naar een groot advocatenkantoor. Ook daar kreeg ik met meerdere scheidingszaken te maken en ook daar merkte ik op dat er een aantal zaken bij zaten die een hoog conflictkarakter bezaten. Er werd met modder gegooid, beschuldigingen vlogen over en weer en het waren scheidingen die heel veel tijd in beslag namen en kostbaar waren.

Weer besteedde ik er geen aandacht aan. Ik dacht: “het zal het emotionele aspect wel zijn tussen de twee scheidende en boze echtelieden.”

Totdat ik zelf ging scheiden.

En ik ontdekte dat mijn ex-vrouw een narcist is!

De scheiding was afschuwelijk en een horror! Ze had altijd gelijk, ze wilde alles op haar manier en er was geen ruimte voor compromissen.

Ik dacht door toegeeflijk te zijn, dat mijn bijna ex wel zou kalmeren en redelijk zou blijven. Maar dat gebeurde niet.

De rechter had niet door dat ze loog. Bovendien, ze is de moeder van de kinderen en rechters gaan ervan uit dat kinderen beter af zijn bij hun moeder dan bij hun vader. De rechter had niet begrepen dat het om een monster ging. En om heel eerlijk te zijn: ik had pas veel te laat door met wie ik te maken had.

Ik ben erg geschrokken en mijn ogen zijn geopend dankzij mijn eigen scheiding van een narcist. Ik lig ’s nachts wakker van al die koppels die gescheiden zijn en waar ik achteraf van begrijp dat het om narcisme ging.

Mijn nex heeft mij en mijn goede naam door het slijk gehaald en vanwege die reden wil ik anoniem zijn. Inmiddels ben ik zo ver dat ik een bijdrage wil leveren aan al degene die binnenkort gaan scheiden van een narcist. Binnen het rechtssysteem en het juridische aspect rond een scheiding in Nederland zijn we nog lang niet zover. Vandaar dat ik contact heb opgezocht met Fleur Irene.”

Dankzij zijn verhaal heb ik besloten door te gaan met het onderwerp en met behulp van adviezen en tips van de advocaat een geheel nieuw e-book in pdf geschreven.

Het oude en eerste e-book over dit onderwerp is inmiddels uit de handel genomen, maar staat nog wel online. Dit om klanten die dit e-book gekocht hebben de kans te geven het e-book online te lezen.

Wil je meer weten over het Stappenplan: scheiden van een narcist, hoe doe je dat? Neem dan een kijkje bij het nieuwste e-book in pdf: Stappenplan scheiden van een narcist, hoe doe je dat?

Extra tip: Lees het waardevolle boekje: “Het narcistisch Machtsspel – Methodiek Neutraal ouderschap ter preventie Vechtscheiding, Kindermishandeling, Partnergeweld, Ouderverstoting, geschreven door Joke de Jong. Het boekje omschrijft hoe de professioneel tijdens complexe scheidingen en vechtscheidingen door een eenzijdige benadering de complexe scheiding, vechtscheiding, kindermishandeling, partnergeweld en ouderverstoting in stand houdt.

Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

P.S. Ondanks de vele gratis informatie en voorlichting over het narcisme en over narcistisch misbruik op deze site, (sinds 2008!) ervaar ik het als ronduit schokkend dat lezers denken: “Dat doet mijn narcist niet!” of: “Zo kwaadaardig zal mijn narcist niet zijn,” of: “Mijn narcist is anders!” Iemand die een narcistische persoonlijkheids STOORNIS heeft, denkt en handelt anders dan jij. Narcisten hebben een energiebron nodig, anders kunnen ze niet overleven: daarom blijven ze je al je energie uit je zuigen, ondanks hun beloftes dat ze hun gedrag gaan verbeteren. Ze zuigen je leeg, ze zuigen je net zo lang leeg totdat er niets meer van je over is. Alsjeblieft, verdiep je in het narcisme van een narcist en laat je niet langer in de maling nemen door iemand die gemeen en kwaadaardig is. Zelfs niet als deze narcist goede dagen heeft en af en toe lief, aardig, attent of charmant is. Je bent veel meer waard dan “af en toe” wat liefde en aandacht te krijgen.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Je bekijkt nu Scheiden van een narcist, hoe doe je dat?
Scheiden van een narcist, hoe doe je dat?