Scheiden van een narcist, het einde van een narcistische relatie, de vernietigingsfase. Scheiding en juridische conflicten met een narcist, hoe overleef ik dat?

Scheiden van een narcist, het einde van een narcistische relatie, de vernietigingsfase. Scheiding en juridische conflicten met een narcist, hoe overleef ik dat?Scheiden van een narcist, het einde van een narcistische relatie, de vernietigingsfase. Scheiding en juridische conflicten met een narcist, hoe overleef ik dat?

Scheiden van een narcist, het einde van een narcistische relatie, de vernietigingsfase. Scheiding en juridische conflicten met een narcist, hoe overleef ik dat?

Als je een narcistische relatie hebt (gehad) met een narcist, is jullie relatie opgebouwd vanuit verschillende fases. De beginfase van jullie relatie is dat de narcist je idealiseerde en op handen droeg, de middenfase waar de narcist bezig was je wil te breken en de laatste fase is de vernietiging fase waar de narcist alles uit de kast trekt om je te vernietigen.

Deze vernietiging fase komen we vooral tegen rond het einde van jullie narcistische relatie en dan bovenal in de rechtszaal, tijdens scheidingen die uitlopen op een vechtscheiding, scheidingen met kinderen waar je als ouder met ouderverstoting te maken krijgt en tijdens juridische conflicten. Het is alsof je in de hel bent beland! 

Degene die in deze fase zijn terechtgekomen weten hoe afschuwelijk en onwerkelijk het is, maar het is de bittere waarheid. Je wordt kapot gemaakt, het liefst aan alle kanten. Net zo lang totdat er echt niets meer van je overblijft. Het maakt niet uit of jij of de narcist jullie relatie uitgemaakt heeft, zodra jij een aantal zaken vertoont waar een narcist niet tegen kan, moet jij kapot gemaakt worden.

Als je nu in een relatie zit met een narcist en je wil ermee stoppen, besef dat je direct naar de laatste fase gaat.  Meer over deze drie fases die in iedere narcistische relatie voorkomen, lees je in het volgende artikel:

De drie fases van het narcisme, ben jij jezelf kwijtgeraakt of heb je te maken met een narcistische relatie?

Waar een narcist niet tegen kan

Er zijn een aantal zaken waar narcisten absoluut niet tegen kunnen en dat zijn o.a.:

  • dat jij de narcist verlaat,
  • dat jij een andere geliefde hebt,
  • dat jij gelukkig bent,
  • dat je een voorspoedig leven hebt en
  • dat het je goed gaat.

De narcist kan dat niet verkroppen en moet en zal je kapot maken en je vernietigen. Ben jij niet gelukkig met de narcist? Dan ben je met niemand gelukkig!

Het is heel schokkend om te ontdekken dat iemand, die ooit beweerde dat jij de liefde van diens leven was, er alles aan doet om je financieel te vernietigen –  ook als de narcist heel goed weet dat je financieel verantwoordelijk bent voor de kinderen van de narcist – lastercampagnes achter je rug om uitvoert, je zwart maakt, je beschuldigd van afschuwelijke dingen die compleet verzonnen zijn, uitsluitend en alleen omdat jullie uit elkaar zijn. Wedden dat de narcist je van zaken beschuldigd waar hij, of zij, zelf schuldig aan maakt? De narcist is voorgoed verandert in een monster.

Voor heel veel slachtoffers van het narcisme, die al die jaren geprobeerd hebben er toch iets van te maken met de narcist tijdens jullie narcistische relatie, is het einde van de narcistische relatie, de vernietigingsfase, het moment om zich te realiseren hoe verdomd weinig de narcist om ze gegeven heeft. Tijdens de vernietigings fase gaat de narcist zo koud, zo kil en zo berekend te werk om je kapot te maken dat het eigenlijk doodeng is!

Vooral als de slachtoffers van het narcisme vervolgens zien hoe koud en berekenend de narcisten omgaan met hun eigen kinderen rond deze periode: het kan de narcist werkelijk geen moer schelen of diens eigen kinderen honger hebben zolang jij maar financieel vernietigd wordt. (Iedere narcist gebruikt geld als manipulatiemiddel!) Dat is gewoon zo schokkend om te ervaren! Jij moet kapot en het maakt de narcist niet uit of dat ten koste gaat van diens eigen kinderen! Als slachtoffers nog ergens wat liefde voelen voor de narcist, zal dat in deze periode meestal voorgoed verdwijnen.

Als je in een scheiding ligt met een narcist, dan kan je er zeker van zijn dat het een lange vechtscheiding gaat worden: de narcist sleept je iedere keer weer voor de rechter en de rekeningen stapelen zich op. Het is de manier om je financieel te vernietigen en nogmaals, het maakt de narcist geen moer uit dat je financieel verantwoordelijk bent voor de kinderen. Het rechtssysteem is dusdanig opgebouwd dat iedere gek net zo lang door kan gaan zitten muggenziften over de kleur van de winterjas van een van de kinderen en dat muggenziften gaat me toch in de papieren oplopen! Onvoorstelbaar! Vechtscheidingen die jaren en jaren voortduren is eerder regel dan uitzondering! Het is bijzonder kostbaar ook erg stressvol. Het sloopt je, letterlijk en figuurlijk!

Ik hamer er dan ook al jaren op aan een ieder die het horen wil: ga je scheiden van een narcist? Ga je in Godsnaam eerst voorbereiden!! Onvoorbereid scheiden van een narcist is iets dat je abosluut NIET moet doen! Ga eerst jezelf voorbereiden op de scheiding (jij dus, jezelf! Jij moet fit zijn voor de scheiding met een narcist want het gaat topsport worden!

Net zoals in het vliegtuig als de cabine druk wegvalt: eerst zelf het zuurstofmaskertje opzetten (voordat je anderen of je kinderen helpt!) en nadat je jezelf sterker en krachtiger hebt gemaakt, ga je vervolgens richten op de voorbereiding van de daadwerkelijke scheiding. De vernietiging van jezelf moet je zien te voorkomen en dat doe je door eerst jezelf sterk en krachtig te maken! Kom in je krachten te staan voordat je aan een scheiding met een narcist begint!

Iedere expert binnen het narcisme, waar dan ook ter wereld, raden het volgende aan: ga eerst jezelf sterk en krachtig maken zodat je lichaam en je geest topfit zijn en in een topconditie verkeren en bruisen van de energie en daarna ga je je voorbereiden op de naderende scheiding. Het heeft namelijk echt geen zin om jezelf in een uitgeputte staat in de vernietigings fase van je relatie met de narcist te werpen, want de narcist maakt gehakt van je. Je moet eerst jezelf oplappen en je moet jezelf eerst van energie voorzien voordat je aan zoiets heftigs als een scheiding van een narcist waagt. Kom eerst in je krachten te staan, juist als HSPer!!

Denk je serieus dat je kan gaan winnen van een narcist als je in een uitgeputte staat aan een scheiding begint? Waarom denk je dat de narcist je al die jaren in een uitgeputte staat houdt door al je energie en aandacht uit je te zuigen? Juist, zodat je zwak en uitgeput bent en niet langer protesteert tegen het wangedrag van de narcist.

Onthoud het volgende voor de rest van je leven:

Hoe zwakker je bent, hoe beter voor de narcist. Hoe sterker en krachtiger je bent, hoe beter voor jezelf!

Ga je geest en lichaam sterk en krachtig maken, voordat je afscheid gaat nemen van de narcist! Ga je geest en lichaam sterk en krachtig maken, voordat je aan een scheiding begint met een narcist!

 

De narcist wil niets liever dan dat jij zwak bent, onvoldoende energie hebt en in een uitgeputte staat bent want je doet exact waar de narcist op hoopt dat je doet: Je barst gefrustreerd in woede uit ten overstaan van de rechter, de advocaten en van alle anderen! Je reageert TE emotioneel! Je barst ongecontroleerd in een hysterisch huilen uit, waardoor de omstanders zich verschrikt afvragen wie van jullie tweeën nu eigenlijk gek is…bovendien triggert de narcist een aantal zwakke plekken van je, waardoor je de narcist mogelijk aanvliegt terwijl iedereen op een afstandje toekijkt.

Hoe vermoeider jij bent, hoe beter manipuleerbaar je bent en daar maakt iedere narcist dankbaar misbruik van, juist tijdens de scheiding!

Zonder voorbereiding maakt de narcist gehakt van je, pakt de kinderen van je af en je komt in een jarenlange en kostbare vechtscheiding terecht. Niemand die je gelooft en niemand die je helpt. Als je dacht dat samenleven met een narcist erg was, ONVOORBEREID gaan scheiden van een narcist: dat is pas de hel!

Noodzakelijke en onmisbaar stappenplan ter voorbereiding op de scheiding zodat je kan winnen en in staat bent je narcist te verslaan in de rechtszaal. Dit ebook is geschikt voor iedereen die getrouwd is met een narcist en met plannen rondloopt om binnenkort te gaan scheiden.

Afbeelding van Enrique Meseguer via Pixabay 

 

Extra tip:

Lees het waardevolle boekje: “Het narcistisch Machtsspel – Methodiek Neutraal ouderschap ter preventie Vechtscheiding, Kindermishandeling, Partnergeweld, Ouderverstoting, geschreven door Joke de Jong. Het boekje omschrijft hoe de professioneel tijdens complexe scheidingen en vechtscheidingen door een eenzijdige benadering de complexe scheiding, vechtscheiding, kindermishandeling, partnergeweld en ouderverstoting in stand houdt.

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis een ebook! Uitschrijven kan wanneer je maar wenst en je gegevens zijn absoluut veilig bij me!

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Scheiden van een narcist, het einde van een narcistische relatie, de vernietigingsfase. Scheiding en juridische conflicten met een narcist, hoe overleef ik dat?
Scheiden van een narcist, het einde van een narcistische relatie, de vernietigingsfase. Scheiding en juridische conflicten met een narcist, hoe overleef ik dat?