Scheiden? Groot probleem: Verborgen misbruik na scheiding door narcistische ex!

Scheiden? Groot probleem: Verborgen misbruik na scheiding door narcistische ex!

Misbruik na scheiding, komt vaak voor. HSP lotgenoten hebben me de afgelopen jaren massaal gemaild en vertelt dat ze – ondanks dat ze gescheiden waren van hun narcist – het misbruik van hun narcist niet stopt. Mocht je twijfelen over een scheiding met een narcist, omdat je verlost wil zijn van het misbruik, lees dan alsjeblieft verder!

Na de vakantie het schaamteloze gedrag van je narcistische partner zat zijn!

Na de vakantieperiode komen veel partners van narcisten thuis met een kater: ze zijn het wangedrag van hun partner zat en willen gaan scheiden!

Is scheiden van een narcist een oplossing?

Is scheiden van een narcist een oplossing? Een oplossing om van het jarenlange verborgen narcistisch misbruik af te komen? Of is het een begin van nog meer misbruik?

Scheiden van een narcist een desillusie?

Scheiden van een narcist kan uitlopen op een enorme desillusie: je waant je veilig, maar dat ben je niet. Je hoopt van het schadelijke gedrag verlost te zijn, maar dat ben je niet. Het misbruik stopt niet als je gaat scheiden.

Zodra jij en je narcistische partner gaan scheiden, ben je in de laatste fase van de narcistische relatie terechtgekomen: de vernietigingsfase. Een afschuwelijk woord, maar helaas is het de waarheid: je gaat vernietigd worden door de narcist. Op alle fronten. Als je bovendien op het lastige wangedrag van de narcist blijft reageren – en de narcist onbedoeld voeding geeft – zal de narcist je niet met rust laten. Behalve als de narcist een nieuw welwillend slachtoffer heeft gevonden en de interesse in jou heeft verloren.

Misbruik na scheiding door narcistische ex komt steeds vaker voor!

Misbruik na scheiding, door de ex-partner, is een alarmerend fenomeen dat steeds vaker voorkomt en optreedt zodra een huwelijk, een liefdesrelatie of een partnerschap ontbonden wordt.

Als je wil scheiden van een narcist – of van een ander toxisch persoon – hoop je dat je verlost zal zijn van het nare gedrag en van de gevolgen van het nare gedrag van de narcist. Vaak brengt de scheiding met een narcist verlichting en betekent het een daadwerkelijke nieuwe start. Vaak ook niet. Scheiden van een narcist kan dan als een katalysator werken waardoor het misbruik niet stopt, maar toeneemt!

Scheiden van een narcist is vaak een illusie, aangezien de reden van de scheiding – het misbruik – niet stopt.

De ex blijft manipuleren en controleren

De ex-partner manipuleert en controleert en diens schadelijke gedrag stopt niet. Alles om de andere partner te overheersen en diens leven kapot te maken. Dit soort misbruik na de scheiding op de voormalige partner manifesteert zich in verschillende gebieden:

  • Emotioneel,
  • Financieel,
  • Psychologisch en
  • Lichamelijk.

Het is een vergissing te denken dat dit schadelijke gedrag na de scheiding uitsluitend door mannen wordt gedaan: het zijn maar al te vaak vrouwen die zich vergrijpen aan dit schaamteloze gedrag!

Waarom stopt het misbruik niet na de scheiding?

De ex-partner kan het niet verkroppen dat de relatie voorbij is, heeft nog geen nieuw slachtoffer (lees: nieuwe “liefde”) gevonden en voelt de enorme drang om iemand te controleren en macht op uit te oefenen. Te onderdrukken. Ook diens gevoelens van afwijzing en jaloezie, vooral als de voormalige partner verder gaat met diens leven en een nieuwe liefde ontmoet, kunnen een rol spelen. Hij, of zij, moet de controle van het leven van de voormalige partner behouden. Pas dan voelt de ex-partner zich goed.

Waarom doet niemand iets aan dit misbruik?

Misbruik na een scheiding is moeilijk op te sporen, omdat het buiten aan het publieke oog plaatsvindt en bovendien vindt het verborgen plaats. Het is een enorme uitdaging voor de voormalige partner om aan dit misbruik te ontsnappen, aangezien de ex-partner subtiele strategieën inzet die door onwetende anderen niet worden gezien of opgemerkt. Stalking, het verspreiden van geruchten over de voormalige partner die niet waar zijn, intimidatie of het ondermijnen van het zelfrespect.

“Verborgen misbruik na scheiding door de ex” erkennen, zal een grote beslissende stap zijn. Streven naar een stabiele en veilige omgeving voor degene die net gescheiden zijn, wil ook helpen. Medeleven en inleven wat er echt gaande is na een scheiding, ook.

Lees ook: Afspraken maken met een narcist, hoe doe je dat en wat werkt niet?

Lees ook: Geld besparen op je scheiding

Lees ook: Let op!! Onvoorbereid gaan scheiden van een narcist, waarom je dat NOOIT moet doen!

Lees ook: Gevolg narcistische ex manipuleert ons kind: ouderverstoting.                  

Lees ook: De Nederlandse jeugdbeleid stelt bij scheidingen en huislijk geweld de ouders centraal en niet de kinderen! Wat als nu een van deze ouders een persoonlijkheidsstoornis heeft?

Lees ook: Scheiden van een narcist, hoe doe ik dat? Noodzakelijke voorbereiding en stappenplan.

Scheiden van een narcist, hoe doe je dat?

Afbeelding van Ulrike Mai via Pixabay

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van EXIT NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Scheiden van een narcist, hoe doe ik dat? Krijg je het Spaans benauwd als je aan de scheiding denkt? Heb je behoefte aan adviezen en informatie? Hoe je het moet aanpakken, waar je van tevoren aan moet denken en welke stappen je moet gaan zetten? Mogelijk is het e-book in pdf: Scheiden van een narcist, hoe doe ik dat? In jouw geval een pak van je hart en een grote extra hulp en ondersteuning!

Please follow and like us: