Coach Fleur Irene
Fleur Irene narcisme en HSP coach

Fleur Irene narcisme en HSP coach

Ik weet hoe zwaar het is om te leven met een trauma, met een narcistisch trauma en/of met een narcistisch jeugdtrauma en te leven in de schaduw van je trauma.

Als je op het punt staat in te storten, je gezondheid en je vrienden kwijt bent, meerdere praat therapieën hebt gevolgd en niets schijnt te werken, hoe wanhopig ben je dan? Ook ik heb met dat wanhopige gevoel rondgelopen, alsof er geen uitweg meer was. 

Toch heb ik het hele narcisme als een vreemde ervaring beschouwt: hoe kon het toch dat een intelligent wezen, zoals jij en ik zijn, niet zelfstandig of met hulp van anderen, van ons narcistisch trauma verlost konden worden? Waarom blijft het narcisme maar trekken? Waarom werkt niets, ondanks meerdere pogingen om van het narcisme af te komen?  

“Tijd heelt alle wonden,” maar op de een of andere manier werkt dat niet als je te maken hebt met narcistisch trauma, hoe komt dat toch? 

Ik heb werkelijk mijn hoofd gebroken over deze puzzel: waarom werkt het helen van narcistisch trauma niet terwijl je toch van alles gedaan en uitgeprobeerd hebt? Misschien heb je aan aurahealing gedaan, heb je tot God gebeden en Hem zelfs gesmeekt om je te komen helpen, heb je gepraat en gepraat, heb je verschillende dure therapieën gevolgd en heb je meerdere boeken gelezen.

Hoe komt het toch dat afkicken van drugs makkelijker lijkt te gaan dan helen van narcistisch trauma? Waar is je levenskracht, je vreugde en je vrolijkheid toch gebleven? Waarom is het vaak toch zo moeilijk om s morgens uit je bed te komen en met je dag te beginnen?

Ik weet hoe erg het is om een gevangene te zijn van oude patronen waarin je vervalt in je interactie met anderen (lees: toxische, narcistische, ongezonde en destructieve anderen.)

Ik weet hoe demoraliserend het is om de situatie waar je in bevindt te veranderen zonder dat het in eerste instantie lijkt te lukken.

En ik weet hoe het is om je tekortkomingen tegen jezelf te gebruiken. 

Ik heb dit allemaal zelf ervaren en nu ik ervan verlost ben wil ik niets liever dan jullie deze vrijheid te gunnen. Dankzij het vernieuwde helingsproces ben ook jij in staat om jezelf te verlossen en te bevrijden van het narcisme en van alle emotionele en onzichtbare wonden die je al veel te lang bij je draagt. Oude patronen worden aangepakt en omgezet naar gezonde patronen. De oorzaken van al je leed worden aangepakt binnen het helingsproces.

Heb je de kracht niet meer? Ben je uitgeput, moe en aan het eind van je Latijn? Moet je op krachten komen? Dan is het vernieuwde ebook: Maak jezelf sterk en krachtig, speciaal voor Hsp’ers iets voor jou om in staat te staan van het narcisme te ontsnappen. Op meerdere gebieden, lichamelijk, mentaal, spiritueel maar ook je levensstijl, ga ik je op krachten brengen. En vanzelfsprekend is het welbekende stappenplan: “Maak jezelf sterk en krachtig,” ook nog steeds beschikbaar in het ebook!

Als je, net als ik, bewust bent geworden van je kwetsbaarheid, besef dan dat je in potentie in een geweldige positie zit: met deze kennis kan je bewust gaan deelnemen aan je eigen helingsproces. Je kan al je gekwetste gevoelens aanpakken en helen. Het is niet langer nodig om te wachten totdat iemand anders je komt redden, oplapt of al je zorgen van je over neemt. Niemand anders kan het namelijk voor je doen, je zult het zelf moeten doen. Anderen kunnen namelijk nooit naar je innerlijke pijnlijke plekken gaan, waar al je verdriet verborgen ligt, dat kan je uitsluitend zelf. Anderen kunnen je hooguit steunen, maar helen kun je alleen zelf. Accepteer je kwetsbaarheid en je gekwetste gevoelens en van daaruit kan iedereen beginnen met het helen van zowel het narcisme in je leven als van je gekwetste gevoelens.

Ik wil niets liever dan je te helpen groeien als mens door je te leren wat nodig is om het trauma veroorzaakt door narcisme, achter je te laten, zodat je tot bloei komt en daardoor je eindelijk aan je eigen droomleven kunt beginnen waardoor je anderen weer inspireert en motiveert hetzelfde te doen.

Mijn visie is dat iedereen het recht heeft om zich te ontdoen van het narcisme en het recht heeft om zichzelf te ontplooien en te ontwikkelen, zodat je tot bloei komt en daardoor je eigen droomleven kunt beginnen waardoor je anderen weer inspireert en motiveert hetzelfde te doen.

Omdat ik je waardevol vind bied ik je uitsluitend producten en online diensten aan die daadwerkelijk werken!

Ik volg graag mijn roeping door te luisteren naar mijn hart, naar mijn ziel en naar mijn intuïtie, want ik geloof dat het mijn roeping is om Hsp’ers te helpen hun unieke kracht en licht terug te vinden nadat ze in aanraking zijn geweest met de donkerte van het narcisme. De wereld heeft je nodig als een “heel” mens, omdat wij als Hsp’ers hier op Aarde zijn zodat anderen van ons kunnen leren, of omdat we op Aarde zijn omdat we een zielsmissie hebben. Ik wil niets liever dan dat je je eigen licht herontdekt en start met stralen zodat je het lichtpuntje in het duister bent, zowel voor jezelf als voor anderen. Anderen volgen je lichtje omdat je hen inspireert en motiveert ook te helen.

Ik ben behoorlijk ambitieus wat betreft het helingsproces omdat het resultaat van transformatie voor iedereen haalbaar en binnen handbereik is en dat is nu exact wat ik jullie allemaal zo graag en zo van harte gun: helen van het narcisme en helen van emotionele en onzichtbare wonden. Als ik het kan, dan kan jij het ook!

Fleur Irene narcisme: Holistische manier van aanpak

Ik heb het regelmatig over “holistisch” en dat ik graag werk met een “holistische” werkwijze om te kunnen genezen (lichamelijk en gezondheid) en helen (mentaal en emotioneel) na narcisme of na andere destructieve relaties. Juist voor Hsp’ers geloof ik heilig dat een holistische aanpak het enige is dat daadwerkelijk helpt om jezelf van alle (nare) effecten van het narcisme op jou en in je leven, zowel lichamelijk, mentaal, geestelijk, emotioneel en op spiritueel gebied, te ontdoen, zodat je weer in staat bent om te kunnen groeien en bloeien.

Je lichaam en je hersenen staan in elkaar met verbinding en dat is wetenschappelijk bewezen. Narcistisch trauma en emotionele mishandelingen doen wat met je en als je niet in staat bent om de ellende te verwerken, gaat het zich vast zetten in diepe lagen van je lichaam.

Bovendien geloof ik sterk dat er een energetische verbinding is tussen jou en de narcist. Alles is energie en zowel jij als de narcist trillen op een bepaalde energiefrequentie. Tussen jou en de narcist zijn energiekoorden of energieverbindingen ontstaan. 

Om zowel de energieverbindingen tussen jou en de narcist te verbreken, als je lichamelijk weer gezond, vitaal en sterk en krachtig te maken als mentaal en emotioneel je weer gezond, vitaal, sterk en krachtig te maken, als in staat zijn om het narcistisch trauma, emotionele mishandelingen en je oude patronen om te zetten naar gezonde patronen, is een holistische manier van werken met Hsp’ers het meest effectief dat de beste resultaten behaalt.

Met andere woorden, ik ben mijn eigen methode aan het ontwikkelen, de: “Fleur Irene methode.”

“Je hoeft niet te praten om van je narcistische trauma af te komen.”

Tot die tijd coach ik niet, bel ik niet, zoom ik niet zodat ik me volledig kan concentreren op het ontwikkelen van de nieuwste methode. Wel ben ik actief als beheerder van de besloten facebookgroep van de HSP en de NARCIST.nl website: “Contact met lotgenoten en gelijkgestemden, speciaal voor Hsp’ers!” Iedere Hsp’er die worstelt met het narcisme en de groepsregels accepteert is daar van harte welkom! 

Ondertussen kan je aan jezelf werken door de vele informatieve blogartikelen te lezen die hier op de website staan, verdeeld in categorieën:

Codependent, (als je opgegroeid bent met een verslaafde ouder en/of als je relatieverslaafd bent of verslaafd bent aan de liefde.)

Helen, het Helingsproces,

Herken de narcist

HSP versus het narcisme

Kind van een narcist (Als je als kind bent opgegroeid binnen de dynamiek van een narcistisch gezin en voor je eigen kind die een narcistische ouder heeft)

Maak jezelf sterk en krachtig (Om op krachten te komen: op emotioneel en mentaal gebied, op spiritueel gebied, op lichamelijk gebied en ook om je eigen HSP levensstijl te ontwikkelen tot sterk en krachtig.)

Narcistisch trauma,

Narcistische relatie,

Spiritueel,

Stress en o.a.

Voeding. (Voor als je de behoefte hebt aan langdurige vitale energie.)

Of je gaan verdiepen in de ebooks die ik geschreven heb en verkrijgbaar zijn in de online winkel.

Narcisme en narcistisch trauma overwinnen

Dat je in de ban raakt en blijft van een narcist heeft er meestal alles mee te maken dat je vroeger met traumatische ervaringen te maken hebt gehad, opgegroeid bent in de dynamiek van een narcistisch gezin of binnen (eerdere) relaties met narcistisch misbruik. Je bent getraumatiseerd en je bent een gewonde ziel. Daardoor bezit je patronen die buitengewoon aantrekkelijk zijn voor narcisten. Dat is een reden waarom je narcisten maar blijft aantrekken en ze iedere keer op je levenspad tegenkomt. Naar binnen keren, actief innerlijk werk gaan doen en starten met het helen van jezelf, zoals in het Helingsproces beschreven, zorgen ervoor dat je niet langer aantrekkelijk bent voor narcisten en dat je niet langer in de ban raakt van een narcist.

Narcisme en narcistisch trauma overwinnen doe je door jezelf te helen, zoals in het helingsproces omschreven staat. Het helpt je enorm als je, voordat je begint aan je helingsproces, eerst op krachten komt zodat je op adem kunt komen en je energie en je zelfvertrouwen kunt opbouwen, zoals omschreven staat in het ebook: Maak jezelf sterk en krachtig. Je ontwikkelt nieuwe patronen die je krachtig en sterk maken waardoor je in contact staat met jezelf en met je ziel en die je zelfbeeld en zelfvertrouwen doen groeien.

Je voeding aanpassen, zodat je over langdurige vitale energie beschikt waardoor je iedere verandering die je in je leven wil doorvoeren fluitend aankan, draagt er zeker aan bij om het narcisme en het narcistisch trauma te overwinnen. Als je daarnaast ook je stress voorgoed weet aan te pakken door de anti stress methode van Fleur Irene op te volgen, dat terug te lezen is in het ebook: Stress, alles over stress en burnout na narcisme speciaal voor HSPers, dan heb je vrijwel alle tools in handen om op een holistische wijze dat zeer geschikt is voor HSPers, narcisme en narcistisch trauma te overwinnen.

Wie zijn mijn klanten?

Beste Coach Fleur Irene,

Het beste wat mij onlangs is overkomen, is wel de kennismaking met alle informatie over HSP en de narcist die ik op jouw uitgebreide website kan vinden.

Dankjewel. Wat je beschrijft is zo ontzettend goed. Je legt de boosaardige strategie van de narcist en de gevoelens van de partners ervan zo goed uit. Het is alsof je mijn ex persoonlijk gekend hebt. Mijn schuldgevoel is van mijn schouders gevallen en ik ben door jouw coaching, binnen de artikelen en ebooks, de goede kant op aan het gaan. Ik kan niet zeggen hoeveel dit voor mij heeft betekend. Echt, heel erg bedankt. Je website en coachingsprogramma is super.

W.

Zelf ben ik bezig een methode te ontwikkelen dat specifiek gericht is op Hsp’ers om te helen van het narcisme en tot die tijd coach ik niet.

Al mijn klanten verdienen mijn waardering en liefde en dat geef ik ze allemaal, zodat mijn klant de persoon kan gaan worden die hij, of zij, graag wil worden!

Al mijn klanten hebben diepste verlangens, wensen en dromen die ze maar heel graag uit willen laten komen, het is mijn droom dat al mijn klanten hun eigen diepe verlangens, wensen en dromen uit laten komen met mijn hulp. Juist als er obstakels zijn, of blokkades, waardoor de diepste verlangens, wensen en dromen van mijn klanten nog niet tot bloei kunnen komen. Je staat er niet alleen voor, ik ben er voor je, al is het op afstand!

Mijn klanten zijn allemaal empathie vol, vinden innerlijke harmonie, dankbaarheid en gezondheid erg belangrijk en het zijn de fijnste mensen om mee samen te werken!

Obstakels of blokkades waar mijn klanten mee worstelen zijn:

 • Hun hoogsensitiviteit,
 • Regelmatig overprikkeld zijn,
 • Het narcisme in hun leven,
 • Hun relatieverslaving, (Waardoor ze zichzelf teveel wegcijferen, te veel weggeven, ver over hun eigen grenzen heen gaan en zichzelf kwijtraken,)
 • Last hebben van te veel stress in hun leven,
 • Moeite ervaren om voor zichzelf te kiezen,
 • Moeite ervaren om het narcisme of andere destructieve relaties de rug toe te keren,
 • Over onvoldoende energie beschikken om hun doelen na te kunnen leven,
 • Barsten van de goede ideeën maar het moeilijk vinden om hun projecten af te maken,
 • Met veel nare en vage lichamelijke en geestelijke klachten rondlopen,
 • Op zoek zijn naar een zinvol leven,
 • Onvoldoende geaard zijn,
 • Zich niet “vrij” of “heel” voelen,
 • Niet het leven leiden dat voor hen is voorbestemd.

Ervaringsdeskundige narcisme

Wanneer je een slechte ervaring meemaakt in je leven, heb je 3 keuzes:

 1. Of het bepaalt je toekomst,
 2. Of het maakt je kapot,
 3. Of je put er kracht uit en het maakt je sterker.

Als coach en als mens richt ik me op punt 3. Punt 1 en punt 2 bestaan niet voor mij. Iedereen bezit een kracht diep in zichzelf. Laat die kracht tot je spreken! Spreekt je dat aan of herken je jezelf hierin, dan heet ik je van harte welkom en wil ik heel graag met je samenwerken!

Voor wie is het niet geschikt?

 • Als je liever alles bij het oude laat,
 • Mensen die zeuren over hun leven,
 • Energiezuigers die herhaaldelijk over dezelfde problemen praten met als doel: aandacht, zonder dat ze de intentie hebben om daadwerkelijk hun problemen aan te pakken: je verdoet mijn en je eigen tijd en ik besteed mijn tijd, energie en aandacht duizend keer liever aan al die lieve HSPers die wel echt geholpen willen worden!
 • Mensen die anderen de schuld geven over niet bereikte doelen.

Mijn boodschap:

” Ik help hoogsensitieve personen (m/v), met een narcistische en/of destructieve partner (m/v), die zichzelf zijn kwijtgeraakt na emotioneel en narcistisch misbruik, hun worsteling met het narcisme en met hun hoogsensitiviteit te overwinnen, zodat ze de beschikking krijgen over langdurige energie waardoor ze in staat zijn te beginnen te bouwen aan hun eigen solide fundament, hun zelfbeeld en eigenwaarde kunnen opbouwen, kunnen gaan starten met het “helen” van onzichtbare wonden en van oud verdriet en pijn, zichzelf terug kunnen gaan vinden en kunnen beginnen met het Helingsproces na narcistische, destructieve, ongezonde en toxische relaties, zonder dat het veel moeite kost en veilig vanuit hun vertrouwde omgeving zonder dat ze overweldigd raken door alle prikkels van buitenaf of verder beschadigd raken. “

Over mij: Wie is Fleur Irene, narcisme en HSP coach?

Nadat ik rond 2008 over het bestaan van narcisme en over destructieve relaties ontdekte, heb ik sindsdien heel veel geleerd over het onderwerp. Veel gelezen maar er ook heel veel over geschreven. Ik begon andere slachtoffers van het narcisme te adviseren via de Exit Narcist website nadat bleek dat op mijn eerdere InfoCoachRoberta site het storm liep over het onderwerp: narcisme.
Toch had ik het gevoel dat er iets “ontbrak” aan mijn kennis over het narcisme en over destructieve relaties. Ondanks dat ik ervaringsdeskundige was, was het me niet duidelijk hoe ik mijn kennis echt goed overbracht op anderen. Ondanks dat ik heel veel dankbare mails ontving voor mijn hulp en aandacht, was daar die twijfel…

Hoe vaak heb ik wel niet zitten denken: “Hoe dan? Hoe breng ik al mijn kennis over het narcisme en over destructieve relaties over op andere slachtoffers en overlevers van narcistisch misbruik? Op een dusdanige manier dat het daadwerkelijk werkzaam is voor HSPers?” In alle eerlijkheid, ik werd daar best wanhopig van, want ik wilde niets liever dan slachtoffers en overlevers van narcisme helpen en deskundig bijstaan.

Ik besloot in mezelf en in mijn kennis te investeren. Ik besloot mijn kennis professioneel en internationaal bij te spijkeren. Behalve dat ik coach en counselor werd op meerdere gebieden (zoals Stress Counselor, Life Coach, EFT Coach, energetisch therapeut, voedings- en suppletietherapeut, Orthomoleculaire suppletie, Online Coach, HSP Coach en enz.) ging ik in de leer bij meerdere ervaringsdeskundigen op het gebied van het narcisme. o.a. de Amerikaanse Meredith Miller, Dr. Lisa Romano, Dr. Jean Houston, Dr. Heidi Broche, Dr. Debi Silber, Dr. Rhonda Freeman, Jodi Aman en bij Debbie Mirza. Ik heb meerdere cursussen en opleidingen bij hen gevolgd. Maar ik ging ook bij de leer bij een internationaal zeer bekende narcisme expert: Sam Vaknin. (Sam Vaknin is zelf een narcist en weet dus waar hij het over heeft!) Ook leerde ik de Australische Melanie Tonia Evans en de Amerikaanse Neuropsychologe Rhonda Freeman en hun werk kennen. Het mooie aan het werk van Rhonda Freeman is dat zij als neuropsychologe haar ervaringen met haar verborgen narcist wetenschapelijk verklaart wat narcisme daadwerkelijk met iemands hersenen en brein doet. Dankzij Melanie heb ik me verdiept in de Quantum theorie, Quantum Powers en in Quantum heling (Dr. Jean Houston), waarnaast ik ook het onderwerp “Helen met Akasha kronieken” heb bestudeerd. Over trauma, emotioneel trauma en traumatische herinneringen heb ik alles gelezen wat psychiater Prof. dr. Bessel van der Kolk, Peter A. Levine, Stephen W. Porges en Janina Fisher hebben geschreven over dit onderwerp. Hoe de hersenen werken en hoe ze reageren op trauma heeft me altijd buitengewoon gefascineerd. De Amerikaanse Beth McDonald heeft me bijgespijkerd op het gebied van het helen voor volwassenen kinderen met verborgen narcistische ouders en Dr. Joe Rubino heeft me heel veel geleerd en onderwezen over onderwerpen als “Zelfhulp na narcisme.” Omdat ik sterk geloof in een holistische genezing en heling, en dan specifiek gericht op HSPers, ben ik erg geintresseerd in vrijwel alles wat Alberto Villoldo schrijft en om meer te weten over het innerlijke kind heb ik bijna alle boeken van Susanne Huhn verslonden. Maar ook hypnotherapie heeft mijn aandacht en er liggen hier dikke boeken van Jos Olgers en van Hans ter Dam. Op dit moment ben ik bezig met een studie emotie management en wil ik daarna starten met zowel intuitieve ontwikkeling als met Innerlijk-Kind-therapie. Dat heeft allemaal een enorme impact op mijn kennis en ik kreeg meer en meer een “Eureka!” gevoel! Vakantie, weekend en vrije tijd is voor mij behalve in de natuur aanwezig zijn vooral heel veel lezen, studeren, bestuderen en informatie opzoeken. Heerlijk!

Nu heb ik eindelijk (bijna!) alle middelen in huis om jou als HSPer te helpen tijdens het helingsproces en het verwerken van het narcisme. Alle kennis die ik in de afgelopen 13 jaren over het narcisme verslonden heb, ga ik binnenkort allemaal via online trainingen en online programma´s beschikbaar stellen zodat iedere HSPer op diens eigen tempo en in diens eigen veilige omgeving kan gaan werken aan zichzelf en kan gaan afrekenen met alle gevolgen van het narcisme, zodat je weer kunt groeien en bloeien. Binnenkort hier meer over, maar we gaan beginnen in het jaar 2021.

Raak niet verder beschadigd door je narcistische of destructieve (ex) partner, maar kies voor jezelf. Eindelijk bestaat er het helingsproces dat je helpt alle ellende met je narcist en alle emotionele misbruik te verwerken.

Lieve HSPster of HSPer: Van harte welkom op de HSP en de NARCIST website!


Geef een antwoord