Coach Fleur Irene
Fleur Irene narcisme en HSP coach

Fleur Irene narcisme en HSP coach

Over mij: Wie is Fleur Irene, narcisme en HSP coach?

Nadat ik rond 2008 over het bestaan van narcisme en over destructieve relaties ontdekte, heb ik sindsdien heel veel geleerd over het onderwerp. Veel gelezen maar er ook heel veel over geschreven. Ik begon andere slachtoffers van het narcisme te ondersteunen via de Exit Narcist website nadat bleek dat op mijn eerdere InfoCoachRoberta site (bestaat niet meer) het storm liep over het onderwerp: narcisme.


Toch had ik het gevoel dat er iets “ontbrak” aan mijn kennis over het narcisme en over destructieve relaties. Ondanks dat ik ervaringsdeskundige was, was het me niet duidelijk hoe ik mijn kennis echt goed overbracht op anderen. Ondanks dat ik heel veel dankbare mails ontving voor mijn hulp en aandacht, was daar die twijfel…

Hoe vaak heb ik wel niet zitten denken: “Hoe dan? Hoe breng ik al mijn kennis over het narcisme en over destructieve relaties over op andere slachtoffers en overlevers van narcistisch misbruik? Op een dusdanige manier dat het daadwerkelijk werkzaam is voor HSPers?” In alle eerlijkheid, ik werd daar best wanhopig van, want ik wilde niets liever dan slachtoffers en overlevers van narcisme helpen en deskundig bijstaan.

Ik besloot in mezelf en in mijn kennis te investeren. Ik besloot mijn kennis professioneel en internationaal bij te spijkeren. Behalve dat ik coach en counselor werd op meerdere gebieden (zoals Stress Counselor, Life Coach, EFT Coach, energetisch therapeut, voedings- en suppletietherapeut, Orthomoleculaire suppletie, Online Coach, HSP Coach en enz.) ging ik in de leer bij meerdere ervaringsdeskundigen op het gebied van het narcisme. o.a. de Amerikaanse Meredith Miller, Dr. Lisa Romano, Dr. Jean Houston, Dr. Heidi Broche, Dr. Debi Silber, Dr. Rhonda Freeman, Jodi Aman en bij Debbie Mirza. Ik heb meerdere cursussen en opleidingen bij hen gevolgd. Maar ik ging ook bij de leer bij een internationaal zeer bekende narcisme expert: Sam Vaknin. (Sam Vaknin is zelf een narcist en weet dus waar hij het over heeft!) Ook leerde ik de Australische Melanie Tonia Evans en de Amerikaanse Neuropsychologe Rhonda Freeman en hun werk kennen. Het mooie aan het werk van Rhonda Freeman is dat zij als neuropsychologe haar ervaringen met haar verborgen narcist wetenschappelijk verklaart wat narcisme daadwerkelijk met iemands hersenen en brein doet. Dankzij Melanie heb ik me verdiept in de Quantum theorie, Quantum Powers en in Quantum heling (Dr. Jean Houston), waarnaast ik ook het onderwerp “Helen met Akasha kronieken” heb bestudeerd. Over trauma, emotioneel trauma en traumatische herinneringen heb ik alles gelezen wat psychiater prof. dr. Bessel van der Kolk, Peter A. Levine, Stephen W. Porges en Janina Fisher hebben geschreven over dit onderwerp. Hoe de hersenen werken en hoe ze reageren op trauma heeft me altijd buitengewoon gefascineerd. De Amerikaanse Beth McDonald heeft me bijgespijkerd op het gebied van het helen voor volwassenen kinderen met verborgen narcistische ouders en dr. Joe Rubino heeft me heel veel geleerd en onderwezen over onderwerpen als “Zelfhulp na narcisme.” Omdat ik sterk geloof in een holistische genezing en heling, en dan specifiek gericht op HSPers, ben ik erg geïnteresseerd in vrijwel alles wat Alberto Villoldo schrijft en om meer te weten over het innerlijke kind heb ik bijna alle boeken van Susanne Huhn verslonden. Maar ook hypnotherapie heeft mijn aandacht en er liggen hier dikke boeken van Jos Olgers en van Hans ter Dam. Op dit moment ben ik bezig met een studie emotie management en wil ik daarna starten met zowel intuïtieve ontwikkeling als met Innerlijk-Kind-therapie. Dat heeft allemaal een enorme impact op mijn kennis en ik kreeg meer en meer een “Eureka!” gevoel! Vakantie, weekend en vrije tijd is voor mij behalve in de natuur aanwezig zijn vooral heel veel lezen, studeren, bestuderen en informatie opzoeken. Heerlijk!

Nu heb ik eindelijk (bijna!) alle middelen in huis om jou als HSP’er te helpen tijdens het helingsproces en het verwerken van het narcisme. Alle kennis die ik in de afgelopen 15 jaren over het narcisme verslonden heb, ga ik binnenkort allemaal via online trainingen en online programma´s beschikbaar stellen zodat iedere HSPer op diens eigen tempo en in diens eigen veilige omgeving kan gaan werken aan zichzelf en kan gaan afrekenen met alle gevolgen van het narcisme, zodat je weer kunt groeien en bloeien. Binnenkort hier meer over, maar we gaan beginnen lente/zomer 2023 via de website: Fleur Irene Methode.nl.

Raak niet verder beschadigd door je narcistische of destructieve (ex) partner, maar kies voor jezelf. Eindelijk bestaat er het helingsproces dat je helpt alle ellende met je narcist en alle emotionele misbruik te verwerken.

Lieve HSP of empaat: Van harte welkom op de HSP en de NARCIST website!

Voor het eerst sinds jaren na narcisme heb ik mijn mening en gevoel uitgesproken zonder consequenties. Sinds ik bij jou ben, je blogs volg, je nieuwsbrieven lees, je ebooks koop en bij je besloten facebookgroep: Contact met Lotgenoten en gelijkgestemden, speciaal voor HSPers ben, voel ik dat ik verander, sterker wordt, er wordt geluisterd naar mij en ik word ook gehoord! Ik mag er eindelijk zijn en daar ben ik je eeuwig dankbaar voor! Je bent een reddende engel voor heel veel mensen!

Lieve Fleur, dank je wel vanuit het diepste van mijn hart!

Anoniem, S

Fleur Irene narcisme: Holistische manier van aanpak

Ik heb het regelmatig over “holistisch” en dat ik graag werk met een “holistische” werkwijze om te kunnen genezen (lichamelijk en gezondheid) en helen (mentaal en emotioneel) na narcisme of na andere destructieve relaties. Juist voor Hsp’ers geloof ik heilig dat een holistische aanpak het enige is dat daadwerkelijk helpt om jezelf van alle (nare) effecten van het narcisme op jou en in je leven, zowel lichamelijk, mentaal, geestelijk, emotioneel en op spiritueel gebied, te ontdoen, zodat je weer in staat bent om te kunnen groeien en bloeien.

Je lichaam en je hersenen staan in elkaar met verbinding en dat is wetenschappelijk bewezen. Narcistisch trauma en emotionele mishandelingen doen wat met je en als je niet in staat bent om de ellende te verwerken, gaat het zich vast zetten in diepe lagen van je lichaam.

Bovendien geloof ik sterk dat er een energetische verbinding is tussen jou en de narcist. Alles is energie en zowel jij als de narcist trillen op een bepaalde energiefrequentie. Tussen jou en de narcist zijn energiekoorden of energieverbindingen ontstaan. 

Om zowel de energieverbindingen tussen jou en de narcist te verbreken, als je lichamelijk weer gezond, vitaal en sterk en krachtig te maken als mentaal en emotioneel je weer gezond, vitaal, sterk en krachtig te maken, als in staat zijn om het narcistisch trauma, emotionele mishandelingen en je oude patronen om te zetten naar gezonde patronen, is een holistische manier van werken met Hsp’ers het meest effectief dat de beste resultaten behaalt.

Met andere woorden, ik ben mijn eigen methode aan het ontwikkelen, de: “Fleur Irene methode.”

“Je hoeft niet te praten om van je narcistische trauma af te komen.”

Tot die tijd coach ik niet, bel ik niet, zoom ik niet zodat ik me volledig kan concentreren op het ontwikkelen van de nieuwste methode. Wel ben ik actief als beheerder van de besloten facebookgroep van de HSP en de NARCIST.nl website: “Contact met lotgenoten en gelijkgestemden, speciaal voor Hsp’ers!” Iedere Hsp’er die worstelt met het narcisme en de groepsregels accepteert is daar van harte welkom! 

Ondertussen kan je aan jezelf werken door de vele informatieve blogartikelen te lezen die hier op de website staan, verdeeld in categorieën:

Codependent, (als je opgegroeid bent met een verslaafde ouder en/of als je relatieverslaafd bent of verslaafd bent aan de liefde.)

Helen, het Helingsproces,

Herken de narcist

HSP versus het narcisme

Kind van een narcist (Als je als kind bent opgegroeid binnen de dynamiek van een narcistisch gezin en voor je eigen kind die een narcistische ouder heeft)

Maak jezelf sterk en krachtig (Om op krachten te komen: op emotioneel en mentaal gebied, op spiritueel gebied, op lichamelijk gebied en ook om je eigen HSP levensstijl te ontwikkelen tot sterk en krachtig.)

Narcistisch trauma,

Narcistische relatie,

Spiritueel,

Stress en o.a.

Voeding. (Voor als je de behoefte hebt aan langdurige vitale energie.)

Of je gaan verdiepen in de ebooks die ik geschreven heb en verkrijgbaar zijn in de online winkel.

Hallo Fleur Irene

Je bent gewoon fantastisch en een echte steun voor mij. Ik heb je e-boeken” Het helingsproces”, “Maak jezelf sterk en krachtig speciaal voor HSP” en “De relatieverslaving van een codependent” al gekocht. Ik ben nog bezig aan het tweede boek en wil dit uitlezen vooraleer ik aan het derde begin.

Ik ben Hsp-er en heb zoveel aan deze boeken en je nieuwsbrieven. Ben blij dat je op mijn pad bent gekomen. Dit heeft me kracht gegeven om het helingsproces te starten.

Warme groeten, anoniem.

Narcisme en narcistisch trauma overwinnen

Dat je in de ban raakt en blijft van een narcist heeft er meestal alles mee te maken dat je vroeger met traumatische ervaringen te maken hebt gehad, opgegroeid bent in de dynamiek van een narcistisch gezin of binnen (eerdere) relaties met narcistisch misbruik. Je bent getraumatiseerd en je bent een gewonde ziel. Daardoor bezit je patronen die buitengewoon aantrekkelijk zijn voor narcisten. Dat is een reden waarom je narcisten maar blijft aantrekken en ze iedere keer op je levenspad tegenkomt. Naar binnen keren, actief innerlijk werk gaan doen en starten met het helen van jezelf, zoals in het Helingsproces beschreven, zorgen ervoor dat je niet langer aantrekkelijk bent voor narcisten en dat je niet langer in de ban raakt van een narcist.

Narcisme en narcistisch trauma overwinnen doe je door jezelf te helen, zoals in het helingsproces omschreven staat. Het helpt je enorm als je, voordat je begint aan je helingsproces, eerst op krachten komt zodat je op adem kunt komen en je energie en je zelfvertrouwen kunt opbouwen, zoals omschreven staat in het ebook: Maak jezelf sterk en krachtig. Je ontwikkelt nieuwe patronen die je krachtig en sterk maken waardoor je in contact staat met jezelf en met je ziel en die je zelfbeeld en zelfvertrouwen doen groeien.

Je voeding aanpassen, zodat je over langdurige vitale energie beschikt waardoor je iedere verandering die je in je leven wil doorvoeren fluitend aankan, draagt er zeker aan bij om het narcisme en het narcistisch trauma te overwinnen. Als je daarnaast ook je stress voorgoed weet aan te pakken door de anti stress methode van Fleur Irene op te volgen, dat terug te lezen is in het ebook: Stress, alles over stress en burnout na narcisme speciaal voor HSPers, dan heb je vrijwel alle tools in handen om op een holistische wijze dat zeer geschikt is voor HSPers, narcisme en narcistisch trauma te overwinnen.

Wie zijn mijn klanten?

Beste Coach Fleur Irene,

Het beste wat mij onlangs is overkomen, is wel de kennismaking met alle informatie over HSP en de narcist die ik op jouw uitgebreide website kan vinden.

Dankjewel. Wat je beschrijft is zo ontzettend goed. Je legt de boosaardige strategie van de narcist en de gevoelens van de partners ervan zo goed uit. Het is alsof je mijn ex persoonlijk gekend hebt. Mijn schuldgevoel is van mijn schouders gevallen en ik ben door jouw coaching, binnen de artikelen en ebooks, de goede kant op aan het gaan. Ik kan niet zeggen hoeveel dit voor mij heeft betekend. Echt, heel erg bedankt. Je website en coachingsprogramma is super.

W.

Zelf ben ik bezig een methode te ontwikkelen dat specifiek gericht is op Hsp’ers om te helen van het narcisme en tot die tijd coach en/of bel ik niet. Mijn oprechte excuses voor het ongemak!

Gratis update “Als helen niet lukt” en voor “het helingsproces!”

Gratis update in januari 2023 voor het e-book: “Als helen van narcisme niet lukt” en voor het e-book: “Het Helingsproces.” Iedereen die deze e-books in bezit heeft, komt in aanmerking voor deze gratis update. Via de nieuwsbrief houd ik jullie op de hoogte!

Al mijn klanten verdienen mijn waardering en liefde en dat geef ik ze allemaal, zodat mijn klant de persoon kan gaan worden die hij, of zij, graag wil worden!

Al mijn klanten hebben diepste verlangens, wensen en dromen die ze maar heel graag uit willen laten komen, het is mijn droom dat al mijn klanten hun eigen diepe verlangens, wensen en dromen uit laten komen met mijn hulp. Juist als er obstakels zijn, of blokkades, waardoor de diepste verlangens, wensen en dromen van mijn klanten nog niet tot bloei kunnen komen. Je staat er niet alleen voor, ik ben er voor je, al is het op afstand!

Mijn klanten zijn allemaal empathie vol, vinden innerlijke harmonie, dankbaarheid en gezondheid erg belangrijk en het zijn de fijnste mensen om mee samen te werken!

Obstakels of blokkades waar mijn klanten mee worstelen zijn:

 • Hun hoogsensitiviteit,
 • Regelmatig overprikkeld zijn,
 • Het narcisme in hun leven,
 • Hun relatieverslaving, (Waardoor ze zichzelf teveel wegcijferen, te veel weggeven, ver over hun eigen grenzen heen gaan en zichzelf kwijtraken,)
 • Last hebben van te veel stress in hun leven,
 • Moeite ervaren om voor zichzelf te kiezen,
 • Moeite ervaren om het narcisme of andere destructieve relaties de rug toe te keren,
 • Over onvoldoende energie beschikken om hun doelen na te kunnen leven,
 • Barsten van de goede ideeën maar het moeilijk vinden om hun projecten af te maken,
 • Met veel nare en vage lichamelijke en geestelijke klachten rondlopen,
 • Op zoek zijn naar een zinvol leven,
 • Onvoldoende geaard zijn,
 • Zich niet “vrij” of “heel” voelen,
 • Niet het leven leiden dat voor hen is voorbestemd.

Ervaringsdeskundige narcisme

Wanneer je een slechte ervaring meemaakt in je leven, heb je 3 keuzes:

 1. Of het bepaalt je toekomst,
 2. Of het maakt je kapot,
 3. Of je put er kracht uit en het maakt je sterker.

Als coach en als mens richt ik me op punt 3. Punt 1 en punt 2 bestaan niet voor mij. Iedereen bezit een kracht diep in zichzelf. Laat die kracht tot je spreken! Spreekt je dat aan of herken je jezelf hierin, dan heet ik je van harte welkom en wil ik heel graag met je samenwerken!

Voor wie is deze site, de zelfhulp e-books, de e-mailcursus en de Fleur Irene Methode het niet geschikt?

 • Als je liever alles bij het oude laat,
 • Mensen die zeuren over hun leven,
 • Energiezuigers die herhaaldelijk over dezelfde problemen praten met als doel: aandacht, zonder dat ze de intentie hebben om daadwerkelijk hun problemen aan te pakken: je verdoet mijn en je eigen tijd en ik besteed mijn tijd, energie en aandacht duizend keer liever aan al die lieve HSPers die wel echt geholpen willen worden!
 • Mensen die anderen de schuld geven over niet bereikte doelen.

Mijn boodschap:

“Ik help introverte hoogsensitieve personen en andere gevoelsmensen (m/v), met een narcistische en/of destructieve partner (m/v), die zichzelf zijn kwijtgeraakt na emotioneel en narcistisch misbruik, online hun worsteling met het narcisme en met hun hoogsensitiviteit en gevoeligheid te overwinnen, zodat ze de beschikking krijgen over langdurige energie waardoor ze in staat zijn te beginnen te bouwen aan hun eigen solide fundament, hun zelfbeeld en eigenwaarde kunnen opbouwen, kunnen gaan starten met het “helen” van onzichtbare wonden en van oud verdriet en pijn, zichzelf terug kunnen gaan vinden en kunnen beginnen met het Helingsproces na narcistische, destructieve, ongezonde en toxische relaties, zonder dat het veel moeite kost en veilig vanuit hun vertrouwde omgeving zonder dat ze overweldigd raken door alle prikkels van buitenaf of verder beschadigd raken. Coach Fleur Irene.”