Onvoorbereid scheiden van een narcist, waarom je dat nooit moet doen!

Onvoorbereid scheiden van een narcist, waarom je dat nooit moet doen!Onvoorbereid scheiden van een narcist, waarom je dat nooit moet doen!

Onvoorbereid scheiden van een narcist, waarom je dat nooit moet doen!

Er bestaan – helaas – gevaarlijke gekken, die zich redelijk gedragen als ze denken dat alles loopt zoals zij willen dat het loopt. Maar een klink in de kabel, zoals een scheiding, kan de gevaarlijke gek ontwaken en behalve levensgevaarlijk ook duivels eng worden. Gekken zoals narcisten, narcisten met een psychopathisch trekje en andere destructieve personen: narcistische persoonlijkheid stoornis is een stoornis!

Narcisten zijn onberekenbaar en onbetrouwbaar. Afhankelijk met welk type narcist je te maken hebt, kan het nieuws, dat je van je narcist wil gaan scheiden, er voor zorgen dat je narcist zich ontpopt tot een griezelige duivelse engnek, die niet rust totdat jij en de kinderen kapot gemaakt zijn. Als de narcist jou niet krijgen kan, dan niemand.

 

Scheiden is voor iedere narcist gezichtsverlies

Scheiden is voor iedere narcist of destructief persoon, gezichtsverlies. Ze hebben jou altijd gezien als iets laags. Ze hebben je altijd behandelt als iets laags. Ze hebben zichzelf altijd gezien en beschouwd als een grote God, onbereikbaar voor het simpele en lage volk. Ze minachten het simpele en lage volk. Als jij aangeeft dat je van je narcist wil gaan scheiden, willen ze slechts 1 ding: je vermorzelen. Hoe haal je het in je hoofd dat jij – iets laags – wil gaan scheiden van iets dat zo groot en belangrijk is? Geen enkele narcist kan dat verkroppen. En daar ga je voor boeten. Hard. En als je kinderen hebt, gaat de narcist je treffen via de kinderen.

De narcist gaat je tegenwerken met als doel om je te treiteren als leuk tijdsverdrijf om je uiteindelijk te vernietigen. De narcist houdt zich niet aan de afspraken, zal je belangrijke informatie onthouden, geen enkele document aan je doorgeven, je kinderen angst aan jagen, je bedreigen (met de dood) en gaat aansturen op een jarenlange en kostbare vechtscheiding. Dit kan je allemaal voorkomen door jezelf grondig voorbereiden op de scheiding, zodat je de narcist iedere keer een stap voor bent.

 

Hoe gaat de narcist te werk?

Iedere narcist die te horen krijgt dat jij van hem/haar wil gaan scheiden, bedenkt direct een duivels plan. Afhankelijk van de ernst van de situatie, zet de narcist een masker op. Meestal zet de narcist een masker op van de “lieverd”. Als een slijmerige slak zal deze lieverd proberen je te overhalen om te blijven. Als een slijmerige slak zal deze lieverd met je flirten en beweren dat jij het beste en het mooiste bent wat je narcist ooit is overkomen. Als een slijmerige slak zal deze lieverd beweren dat anderen niet begrijpen wat jullie samen hebben. En dat wat jullie samen hebben, iets heel speciaals is. De slijmerige lieverd overlaad je met kado’s, aandacht, vakanties, uitjes, complimentjes en allemaal met als doel om je niet te laten gaan. Je zal niet weten wat er met je narcist gebeurd is, wat een verandering! En wat gedraagt je narcist zich hoffelijk, beleefd en charmant! Alsof de narcist uitsluitend oog voor jou heeft! 

Hoovering is wat een narcist doet: je proberen terug te zuigen diens donkere hol in, nadat je hebt aangegeven dat je wil stoppen met de relatie.

Deze masker, de lieverd uithangen, kost je narcist heel veel energie. En zodra jij toegeeft en blijft bij je narcist, laat de narcist je boeten voor het feit dat je narcist deze masker, de lieverd, moest opzetten. Maar je moet ook gaan boeten voor het feit dat je van je narcist wenste te scheiden. En je moet ook boeten voor het feit dat je je narcist publiekelijk voor gek gezet hebt. Je moet ook boeten voor het feit dat je narcist gezichtsverlies geleden heeft. Kortom, je leven verandert ondraaglijk als je besluit te blijven dankzij het gebruik van een masker van je narcist.

Vergis je alsjeblieft niet. Onderschat een narcist, diens manipulatietechnieken en werkwijze alsjeblieft niet.

Besluit je niet in te trappen in de slijmerige en bedrieglijke liefdesverklaringen van je narcist? Besluit je bij je besluit te blijven en je plan door te zetten? Dus te gaan scheiden van je narcist?

Onvoorbereid scheiden van je narcist

Dan transformeert je narcist direct tot iets griezeligs en in een duivelse engnek die niet rust totdat je narcist je kapot heeft gemaakt. Jarenlange en een zeer kostbare vechtscheiding, ouderverstoting, je financieel kapot maken zijn enkele resultaten, soms zelfs met dodelijke afloop. Je narcist gaat je valselijk beschuldigen van kindermisbruik of vergelijkbaar en door toedoen van je narcist worden de kinderen uit huis gehaald.

Je komt in een enorme stress situatie terecht, je maakt je, terecht, dodelijk ongerust over de kinderen en je gezondheid holt achteruit. Dit is slechts een klein gedeelte wat je te wachten staat als je onvoorbereid gaat scheiden van een narcist. Je moet beseffen waar je narcist toe in staat is, voordat het te laat is.

Je narcist gaat je kapot maken. Hij gaat je vernietigen. Je narcist gaat net zo lang door totdat er niets meer van je over is…

 

Waarom zijn liefdesverklaringen van een narcist bedrieglijk?

Omdat de narcist niet van je houdt. In de ogen van iedere narcist ben je iets “laags.” Lager dan laag zelfs. Je bent er om je narcist te dienen. Niet meer en niet minder. De narcist duldt je om hem of haar heen, omdat je alle wensen en verlangens van je narcist moet vervullen. Als een slaaf. Je bent als een speeltje voor je narcist. Alle narigheid van je narcist krijg jij over je heen gegooid. Op een manier dat je narcist verlost is van diens narigheid en jij er mee blijft rondlopen. Heeft de narcist iets van je nodig, dan kan je narcist even lijken op iemand die “lief” is. Dat lief zijn van je narcist is niets anders dan een manipulatietechniek. Zodra jij geeft wat je narcist van je verlangt, gedraagt je narcist zich alsof je lager dan laag bent.

Belangrijke regel als je wil gaan scheiden van een narcist

Geheimhouding is de belangrijke regel als je wil gaan scheiden van je narcist. Vertel niemand van je plannen! Zodat niemand je grote geheim kan verklappen aan je narcist! Als je besluit te willen scheiden van je narcist, houd je het voor jezelf! Ook jij kan een masker opzetten, het masker dat: “Ik wil van je scheiden, maar ik doe net alsof er niets aan de hand is”, heet. En je gebruikt nog een masker dat: “Ik ga werken aan mijn eigen toekomst en ik ga mijn eigen plan trekken, zonder dat iemand er van af weet.” heet.  En je gebruikt nog een masker dat: “Ik ga mezelf stilletjes voorbereiden op de scheiding en documenten en belangrijke papieren verzamelen, bankzaken regelen, en bewijs verzamelen tegen de narcist.” heet. En waarom ook niet? Verschillende maskers opzetten heb je geleerd van een meester! Jij gaat nu je eigen plan trekken! Je eigen EXIT plan. 

Waarom is geheimhouding zo belangrijk als je wil gaan scheiden van een narcist?

Niemand kan je geheim verklappen,

Je narcist denkt dat jij keurig in het gareel loopt en

Jij kan je stilletjes gaan voorbereiden op de scheiding.

Het is enorm belangrijk dat je narcist blijft denken dat jij keurig in het gareel loopt. Laat de narcist maar denken dat jij lager dan laag bent. Dat is wel zo veilig voor je! Ik denk dat je wel een vermoeden hebt hoe gevaarlijk je narcist is of kan zijn. Door de geheimhouding waan jij jezelf veilig en kan je rustig en stilletjes je gang gaan. Je bent niet langer veilig als de narcist doorkrijgt waar je mee bezig bent. Je bent niet langer veilig als je narcist doorkrijgt dat je van je narcist wil gaan scheiden.

 

Nog een belangrijke regel

Vertel je narcist niets meer over je persoonlijke privé leven. Het gaat je narcist niets meer aan. Bovendien, alles wat je ooit verteld hebt over jezelf heeft je narcist altijd tegen je gebruikt. Geef je narcist geen kogels meer om mee te schieten. Heb je besloten dat je wil gaan scheiden van je narcist? Vertel je vrienden en je vriendinnen over je persoonlijke leven, daar heb je vrienden voor. Je narcist is nooit een vriend geweest.

Wel behandel je de narcist vriendelijk en reageer je onverschillig zodra je narcist onredelijk gedrag vertoont. Je praat uitsluitend over koetjes en kalfjes met je narcist, niets meer en niets minder.

Nog beter is dat jij je super saai gaat gedragen als je narcist, of destructieve partner, bij je in de buurt aanwezig is. Hoe saaier, hoe beter!! Toon geen emoties meer als je narcist in de buurt is. Vertel je narcist niets meer over je prive leven. Dromen, wensen en verlangens houd je verborgen. Praat uitsluitend over het weer of het nieuws. Hoe saaier jij begint te worden, hoe groter het besef bij je narcist dat er niets meer te halen valt bij je. Je scoort een onvoldoende als prooi en de narcist gaat zijn, of haar, interesse in je verliezen en op zoek naar een nieuwe prooi. Een ideale situatie als je echt van plan bent om te gaan scheiden van je narcist!

Nog een belangrijke regel

Zorg dat je op ieder gebied, vooral economisch en financieel gebied, onafhankelijk gaat worden van je narcist. Iedere narcist gebruikt geld als manipulatiemiddel. Ik hoef je niet te vertellen hoe belangrijk geld in het leven van je narcist is, dat weet je zelf ook wel. Als partner van een narcist heb je vermoedelijk te maken met financiële uitbuiting door je narcist. Of je moest alles betalen, of je moest je salaris afstaan, of je narcist is er met al je spaargeld vandoor, of je narcist heeft je handtekening vervalst en een enorme lening afgesloten op jouw naam en enzovoort.

Leer het te verdragen dat dit financieel allemaal gebeurd is en dat het nu achter je ligt. Je moet nu vooruit kijken en aan jezelf en aan de toekomst denken. Dus: financieel onafhankelijk worden van je narcist zodat je na de scheiding op eigen pootjes kan staan zonder enige financiële bijdrage van je narcist. Als jij onvoldoende middelen bezit om de kinderen te onderhouden, zal het de narcist een groot plezier zijn om de kinderalimentatie niet te betalen, of veel te laat. 

Onvoorbereid scheiden van je narcist, wat gaat je dat kosten?

Je kinderen, de narcist stelt alles in werking om je te laten boeten voor de scheiding en zal je hard treffen daar waar het je meest pijn doet: via de kinderen.

Je levensgeluk, je eigenwaarde en je zelfvertrouwen, je narcist wil je vermorzelen, vertrappen en vernietigen en zal niet rusten eer je narcist geslaagd is in deze missie.

Je gezondheid, scheiden van een narcist is bijzonder stressvol, maar onvoorbereid scheiden is nog vele malen erger.

Het kost je al je geld, al je spullen en je toekomst.

Je raakt jezelf kwijt.

 

Grootste fout in je leven: onvoorbereid scheiden van je narcist.

Kortom, ben je van plan om te gaan scheiden van je narcist? Bereid je alsjeblieft voor op wat komen gaat! Behoed jezelf van de grootste fout in je leven: onvoorbereid scheiden van je narcist.

Zonder voorbereiding maakt de narcist gehakt van je, pakt de kinderen van je af en je komt in een jarenlange en kostbare vechtscheiding terecht. Niemand die je gelooft en niemand die je helpt. Als je dacht dat samenleven met een narcist erg was, ONVOORBEREID gaan scheiden van een narcist: dat is pas de hel!

 

Scheiden van een narcist en jullie hebben samen kinderen.

Mijn zoon is een kind van een narcist. Ik heb mijn zoon geleerd wat manipulatie is, welke manipulatietechnieken er bestaan en hoe de narcistische ouder misbruikt maakt van manipulatie en chantage. Ik heb mijn zoon voorlichting gegeven over het narcisme, zonder zijn vader ooit narcist genoemd te hebben. Ik heb mijn zoon geleerd om grenzen aan te geven en dat het zijn recht is om “nee” te zeggen. Ik heb mijn zoon geleerd dat mijn zoon altijd “goed genoeg” is, ondanks wat er ooit tegen hem gezegd gaat worden. Mijn zoon “weet” dat het een lastige ouder heeft en mijn zoon “weet” dat het een ouder heeft waar hij altijd op kan steunen en bij terecht kan. Ik heb mijn zoon weerbaar gemaakt tegen het narcisme, zodat wat er ook ooit mag gebeuren in de toekomst en mijn zoon in handen valt van de narcistische ouder, hij om weet te gaan met het narcisme en dat mijn zoon niet innerlijk dood gaat bij zijn narcistische ouder.

Twijfel je of je moet blijven of scheiden van een narcist en jullie hebben samen kinderen? Ben je bang wat er gaat gebeuren met de kinderen als ze in handen vallen van de narcistische ouder na de scheiding? Train je kinderen tegen het narcisme en maak ze weerbaar tegen het narcisme. Hoe je dat doet lees je in het ebook: Kind van een narcist.

Of neem het mini ebookje: Manipulatie herkennen. Voorlichting over manipulatie voor kinderen, zonder de narcistische ouder een narcist te noemen.

Extra tip: Lees het waardevolle boekje: “Het narcistisch Machtsspel – Methodiek Neutraal ouderschap ter preventie Vechtscheiding, Kindermishandeling, Partnergeweld, Ouderverstoting, geschreven door Joke de Jong. Het boekje omschrijft hoe de professioneel tijdens complexe scheidingen en vechtscheidingen door een eenzijdige benadering de complexe scheiding, vechtscheiding, kindermishandeling, partnergeweld en ouderverstoting in stand houdt.

Afbeelding van ThePixelman via Pixabay

Afbeelding van sitziSIT via Pixabay

Als je narcist na de scheiding de kinderen (gedeeltelijk) toegewezen krijgt en het gaat om HSP-kinderen: besef dan alsjeblieft heel goed dat deze gevoelige kinderen helemaal alleen zijn overgeleverd aan de narcist: niemand die ze kan helpen!

Door hun gevoeligheid voelen deze kinderen haarscherp alle spanningen aan, maar ook dat de narcistische ouder niet om hen geeft, niet van hen houdt en hen geen veiligheid biedt.

Er zijn akelig veel verhalen bekend van HSP-kinderen die helemaal in paniek raken als ze weer naar hun narcistische ouder moeten. Ze willen niet, maar moeten van de rechter gaan. Buikpijn, bedplassen, angst…het zijn enkele symptomen die bij deze kinderen dagelijkse kost zijn als ze te maken hebben met de onvoorspelbaarheid van een narcistische ouder: HSP-kinderen hebben behoefte aan rust, ritme en regelmaat, iets dat hun HSP ouder ze wel kan geven. Houd hier alsjeblieft rekening mee als je zit te twijfelen waar je goed aan doet: scheiden van een narcist of blijven vanwege de kinderen.

Er zijn genoeg HSP-ouders die bij de narcist blijven totdat hun kinderen 18 zijn: zodat er altijd iemand in de buurt was bij wie de kinderen zich veilig, gezien en geliefd voelen. Zodra de kinderen het huis uit zijn, besluit de HSP ouder de relatie te verbreken of zelfs te gaan scheiden van de narcistische ouder.

 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

 

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een narciste!

Please follow and like us:

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Danielle

  Wat vind je ervan dat ik al je raad heb opgevolgd lang voor het geschreven stond. Dat is bijna 24 jaar geleden. Precies wat je aanraad heb ik gedaan. De datum van mijn exit had ik in gedachten en een jaar vooraf ben ik begonnen met plannen. In het grootste geheim, omdat ik intuïtief wist wat anders de gevolgen gingen zijn. Om een lang verhaal kort te maken: het is mij met vallen (=zijn mooie beloftes geloven) en opstaan (=mijn gevoel volgen) gelukt om op eigen benen te staan, maar pas 11 jaar later ben ik officieel gescheiden. Nu gebruikt mijn ex mijn jongste zoon (36! en hsp) met dezelfde manipulatietruken om hem aan zich vast te binden om niet alleen te zijn en om aan de buitenwereld te tonen hoe goed hij wel is, terwijl ik hen in de steek liet. En zeggen dat ik nog maar pas twee jaar weet dat ik dag op dag 25 jaar met een verborgen narcist heb samengeleefd! Op het internet gevonden. We zijn met veel lotgenoten. Dat was vroeger ook, maar de slachtoffers (zoals mijn schoonmoeder) wisten het niet van mekaar.
  Dankjewel om het helder en praktisch te formuleren, als waarschuwing en handleiding om met de minste problemen los te komen uit het web. Ik neem aan dat je deskundig bent door eigen ervaring.

  1. FleurIrene

   Geweldig goed gedaan Danielle! Wat ben ik ongelooflijk trots op je!
   Ik ben op dit moment een ongelooflijk dik boek aan het lezen over
   manipulatie…nu ben ik al jaren en jaren bezig met het onderwerp
   narcisme, maar ik ben werkelijk waar verbijsterd wat ik allemaal lees
   in dat boek! Ongelooflijk hoe de narcist op een meesterlijke en
   duivelse wijze weet te manipuleren! Iedereen die met narcisme
   worstelt raad ik ook van harte aan om zich te verdiepen in het
   manipuleren en in manipulatietechnieken. In het ebook Kind van een
   narcistische ouder, ga ik er ook veel dieper op in: (jonge) kinderen
   moeten weten en herkennen wat manipulatie is aangezien iedere narcist
   manipuleert. Ik heb het echter (nog) niet over volwassen kinderen
   die nu op volwassen leeftijd met de manipulatie van hun narcistische
   ouder te maken krijgen. Wel is het zo dat er veel meer voorlichting
   en veel meer informatie over narcisme te vinden is, dus hopelijk
   beseft je zoon dat er iets niet in de haak is en dat hij zelf op zoek
   gaat naar informatie! Het nieuwste ebook over Scheiden van een narcist
   is in samenwerking met een scheidingsadvocaat – die graag anoniem wil
   blijven – nadat hij tot zijn grote ontzetting tot de ontdekking kwam
   tijdens zijn eigen scheiding, dat zijn bijna ex-vrouw een narcist is.
   Hij was geschokt om te ontdekken waar een narcist allemaal mee weg
   kon komen in het Nederlandse rechtssysteem. Hij heeft daarom diverse
   tips en adviezen gegeven die bruikbaar en noodzakelijk zijn voor
   iedereen die met plannen rondloopt om binnenkort te gaan scheiden
   van hun narcist.
   Beste Danielle, ik wil je heel graag heel hartelijk danken voor je bericht
   en je heel veel succes en sterkte toewensen voor de toekomst! Weet dat
   er een besloten facebookgroep van de HSP en de NARCIST bestaat: “Contact
   met lotgenoten en met gelijkgestemden, speciaal voor Hsp’ers” waar je
   eventueel je hart kunt luchten of om advies vragen.
   Met hartelijke groet, Fleur Irene – HSP en de NARCIST.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Onvoorbereid scheiden van een narcist, waarom je dat nooit moet doen!
Onvoorbereid scheiden van een narcist, waarom je dat nooit moet doen!