Narcistische stalker: Een stalker stoppen met een stopgesprek of stopbrief, maar wat als de stalker een narcist is en een verborgen persoonlijkheidsstoornis heeft?
Narcistische stalker: Een stalker stoppen met een stopgesprek of stopbrief, maar wat als de stalker een narcist is en een verborgen persoonlijkheidsstoornis heeft?
Narcistische stalker: Een stalker stoppen met een stopgesprek of stopbrief, maar wat als de stalker een narcist is en een verborgen persoonlijkheidsstoornis heeft?

Narcistische stalker: Een stalker stoppen met een stopgesprek of stopbrief, maar wat als de stalker een narcist is en een verborgen persoonlijkheidsstoornis heeft?

Stopgesprek

Een stopgesprek is een gesprek om de stalker te doen inzien dat hij, of zij, met ongewenste diens gedrag moet stoppen en niet langer anderen (jou) moet lastigvallen en achtervolgen.

Een stopbrief is een brief om de stalker te doen inzien dat hij, of zij, met het ongewenste gedrag moet stoppen en niet langer anderen (jou) moet lastigvallen of achtervolgen.

Een stopgesprek is ontworpen om iemand die een stalker is te doen stoppen. Een stopgesprek is NIET ontworpen om iemand die een narcist is te doen stoppen. Een stopgesprek aan een narcistische stalker werkt als een rode lap op een stier: de stoornis van een narcist zal nooit een stopgesprek accepteren.

Stopbrief

En datzelfde geldt voor een stopbrief: een stopbrief is ontworpen om een stalker te doen stoppen en is NIET ontworpen om een NARCISTISCHE stalker te doen stoppen. Ook een stopbrief werkt als een rode lap op een stier en de narcist zal je compleet uitlachen om zo´n lullig briefje. Geen narcist die je stopbrief serieus neemt.

Doet de narcist alsof deze de stopbrief wel serieus neemt? Pas op! De narcist speelt een spelletje met je! Herinner je nog wat ik eerder schreef: dat narcisten iedere relatie met wie dan ook ziet als een competitie die hij, of zij, moet winnen? “Doen alsof” is een meesterlijk narcistische zet om je te manipuleren en voor de gek te houden.

Stoornis van een narcist: iedere relatie is een competitie die de narcist moet winnen!

Iedere narcist ziet iedere relatie als een competitie. Ontvangt de narcist van jou een stopbrief of een stopgesprek, dan zal de narcist dit ervaren als competitie. Iedere narcist wil en moet winnen. De tegenzet van de narcist zal een enorm grote tegenzet zijn. Mogelijk schrik je een hoedje.

Iedere narcist die met een stopgesprek te maken krijgt zal zich gekrenkt voelen in diens belangrijkheid: “Wie ben jij nu helemaal om te bepalen hoe ik me moet gedragen?” Jij bent niets anders dan een onderdaan, de narcist voelt zich als een God*. Gedraagt zich als een God omdat de narcist denkt God te zijn. (Het gaat echt om een stoornis dames en heren!) Geen enkele onderdaan vertelt “God” wat het wel of niet zou moeten doen. “God” bepaalt de wetten en de regels en daar hebben de onderdanen zich aan te houden. O, was het de politie, justitie of een rechter die bepaald heeft dat er een stopgesprek moest plaatsvinden? In de beleving van de narcist zijn ook de politie, justitie of een rechter nietige onderdanen en als deze zich niet schikken naar de wensen en grillen van de narcist, dan houdt de narcist zich simpelweg niet aan de wetten of de regels. Weten en regels zijn er voor de onderdanen, maar niet voor “God.”

(* Ik heb voor het woord “God” gekozen, maar vanzelfsprekend kan je daar ook andere benamingen voor gebruiken, zoals bijvoorbeeld: Allah, het Universum, de Almachtige, de Schepper, het Opperwezen of een andere benaming naar keus, geloof, overtuiging en/of religie.)

De narcistische stalker versus de “normale” stalker

Een “normale” stalker handelt uit een diepe wanhoop dat meestal gepaard gaat met jaloezie als onderliggende emotie. (Vanzelfsprekend zijn daar uitzonderingen op!) Stopbrieven en stopgesprekken zijn ontworpen voor dit type “normale” stalkers. Er wordt absoluut geen rekening gehouden met deze stopbrieven en/of stopgesprekken dat de stalker wel eens rond kan lopen met een stoornis.

De vrouwelijke verborgen stalkende narcist

En als je het een beetje ongelukkig treft, tref je een “zielige narcist” aan, zoals o zo veel vrouwelijke narcisten, die misbruik maken van het gegeven dat vrijwel niemand in de maatschappij verwacht dat een vrouw “kwaad” of zelfs “kwaadaardig” kan zijn.

Vrouwelijke narcisten zijn de meest misselijkmakende type narcisten van allemaal, ook omdat ze zo onderhuids kunnen gaan zitten en extra misbruik maken van de situatie. Maar ook mannelijke narcisten als stalkers mogen niet onderschat worden, vooral als het heerschap psychopathische trekken heeft.

Stalkende narcisten: gevaarlijke risico´s die levensgevaarlijk kunnen zijn.

Als bovendien de narcistische stalker (man of vrouw) verslaafd is, baan is kwijtgeraakt, al geruime tijd werkloos is zonder uitzicht op hoop of financieel zwaar aan de grond zit dan moet je helemaal opletten en op je kwivieven zijn als je een stopbrief of stopgesprek voor de stalkende narcist regelt: die knalt werkelijk uit diens panty van blinde woede: “hoe durf jij, jij nietige en pietluttige onderdaantje, mij komen te vertellen wat ik wel of niet moet doen?”

Hoe gevaarlijk is een stalkende narcist?

Als jullie bovendien in de laatste fase zitten van jullie relatie – de vernietigingsfase – dan zal de narcist niet rusten totdat jij daadwerkelijk “vernietigd” bent. De stoppen kunnen doorslaan bij deze o zo risicovolle stalkende narcist: je speelt met je leven en dat van jullie kinderen.

Als een narcist zich ook in het nauw gedreven voelt, en geen tegenzetten meer heeft om de competitie te winnen, dan zal de narcist overgaan tot de ultieme vernietiging: je letterlijk en figuurlijk vernietigen.

Er vallen in NL jaarlijks 50 doden, 50 zielen die zijn omgebracht door iemand met een narcistisch profiel.

De narcist heeft de competitie gewonnen.

Kijk alsjeblieft alsjeblieft heel goed uit wat je doet als je met een stalkende narcist te maken hebt die of kwaadaardig is, of psychopathische trekken heeft, een sociopaat is of kenmerken bezit van chronische stress door bijvoorbeeld (langdurige) verslaving, (langdurige) werkloosheid, (langdurige) financiële problemen en enz. Zolang “narcisme, “narcist” en “narcistische persoonlijkheidsstoornis” geen juridische termen zijn in NL of B, zullen stopbrieven en stopgesprekken NOOIT ontworpen zijn voor narcistische stalkers. En dus niet werken.

Omgaan met een narcistische stalker

Wel moet je altijd een melding maken bij de politie over dreigend gevaar rond het thema stalken. Dat kan overigens ook anoniem! Maar noem de narcist geen narcist. En doe de melding online: zodat je niet uitgelachen wordt als je – terecht – hulp zoekt bij de politie. Ook bij de politie werken namelijk veel narcisten en/of nemen je verhaal niet serieus wegens ongeloof en/of tijdtekort en/of personeelstekorten en/of zware overbelasting onder het uitgeputte personeel.

Verander direct je dagelijkse routine als je met een narcistische stalker te maken hebt, verwijder al je profielen van social media, neem een waakhond, hang beveiligingscamara´s op en het liefst verhuis je naar de andere kant van de wereld. En nee, dat is geen grapje vooral niet als je met een gevaarlijke en risicovolle narcist te maken hebt die bovendien kwaadaardig en/of psychopathische trekken vertoont en geen schuld, schaamte of spijt gevoelens kent. Verdwijn stilletjes en in het geheim en bouw je leven ergens anders op.

Oneerlijk? Denk je dat het oneerlijk is dat jij – het slachtoffer van onrecht – stilletjes moet verhuizen en actie moet ondernemen?

Je hebt de competitie gewonnen: je leeft namelijk nog en je kunt het navertellen!

Lees ook: Contact verbreken met een narcist, hoe doe ik dat?

En:

Narcisme: verschillende soorten en type narcisten, een overzicht.

Photo by Sande Hamilton from FreeImages

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Narcistische stalker: Een stalker stoppen met een stopgesprek of stopbrief, maar wat als de stalker een narcist is en een verborgen persoonlijkheidsstoornis heeft?
Narcistische stalker: Een stalker stoppen met een stopgesprek of stopbrief, maar wat als de stalker een narcist is en een verborgen persoonlijkheidsstoornis heeft?