Narcistische ouder en HSP.
Narcistische ouder en HSP.

Narcistische ouder en HSP kind.

*-*

Dit artikel is online gehaald, omdat het terug is te lezen in het e-book in pdf van Fleur Irene: “Kind van een narcist. Volwassen kind van een narcistische ouder.” Binnenkort is dit e-book van Fleur Irene, ook via Amazon verkrijgbaar als paperback en Kindle.

*-*

Ben je opgegroeid met een narcistische ouder?

Dan is je fundament niet zoals het zou moeten zijn: iedere kind heeft recht om op te groeien met liefde, met respect, met aandacht en dat allemaal in een veilige en stabiele omgeving waar je gezond kon opgroeien. Iedere kind met een narcistische ouder heeft dat gemist.

Hoe is het voor het HSP-kind om op te groeien met een narcistische ouder?

Als kind ben je onzichtbaar. Je behoeftes en wensen zijn onzichtbaar. Je bent er alleen om de behoeften en wensen van de narcistische ouder te vervullen.

D

Opgroeien met schuldgevoelens

Door het ongewenste gedrag van de narcistische ouder, zoals het aantrekken en het afstoten, worden de kinderen afhankelijk gemaakt

De bijzondere talenten van een HSP-kind

Kindertijd begrijpen: wat is er vroeger gebeurd tussen jou en je narcistische ouder?

De passief agressieve communicatievorm van een narcistische ouder

De verborgen agressieve boodschappen van de narcistische ouder zijn:

Mooie zorgzame HSP-eigenschappen en de narcistische ouder kan het niet schelen!

Intuïtie

Manipulatief gedrag van de narcistische ouder

Je gewonde innerlijke kind helpen te herstellen

De gevolgen en effecten van de narcistische ouder op het kind

*-*

Dit artikel is online gehaald, omdat het terug is te lezen in het e-book in pdf van Fleur Irene: “Kind van een narcist. Volwassen kind van een narcistische ouder.” Binnenkort is dit e-book van Fleur Irene, ook via Amazon verkrijgbaar als paperback en Kindle.

*-*

Afbeelding van Dmitrii Bardadim via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een narciste!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Narcistische ouder en HSP.
Narcistische ouder en HSP