Narcisme: verschillende typen en soorten narcisten, een overzicht.

Narcisme: verschillende typen en soorten narcisten, een overzicht.

Narcisme: verschillende typen en soorten narcisten, een overzicht.

Soorten narcisten, de zes “hoofd” typen narcisten :

De open narcist,

De verborgen narcist,

De cerebrale narcist,

De somatische narcist,

De held of de spirituele narcist en het

Slachtoffer of de martelaar.

Narcisten zijn of open, of verborgen,

Narcisten zijn of cerebraal of somatisch,

Narcisten zijn of de held of het slachtoffer.

De open versus de verborgen narcist:

De open narcist

De verborgen narcist

Verborgen narcist gedraagt zich thuis anders dan in het openbaar

De cerebrale versus somatische narcist:

Somatische narcist

Dit artikel is online verwijdert omdat het is verwerkt in het ebook: Herken de narcist. Het volledige artikel is terug te lezen in het vernieuwde en herschreven ebook: Herken de narcist, herken het narcisme, herken het narcistisch misbruik, herken NPS en herken de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Cerebrale narcist

De spirituele narcist versus de martelaar:

De spirituele narcist is een verborgen narcist.

De martelaar, een verborgen narcist.

De narcist als held versus het slachtoffer:

De narcist als held

De gulle narcist als held

Dit artikel is online verwijdert omdat het is verwerkt in het e-book: Herken de narcist. Het volledige artikel is terug te lezen in het vernieuwde en herschreven e-book: Herken de narcist, herken het narcisme, herken het narcistisch misbruik, herken NPS en herken de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

De narcist als slachtoffer

De mannelijke versus de vrouwelijke narcist:

De mannelijke narcist

Hij kan een open narcist zijn,

Hij kan een verborgen narcist zijn,

Hij kan een cerebrale narcist zijn,

Hij kan een somatische narcist zijn,

De vrouwelijke narcist

Ze kan een Florence Nightingale narcist zijn.

Opgeblazen ego en grootheidswaanzin komen wel voor onder narcistes maar zij zijn veel beter in staat om dat verborgen te houden voor de buitenwereld.

Vrouwelijke narcisten vertonen vaak overlappingen en overeenkomsten met Borderline. (BPD)

Kwaadaardige en boosaardige narcisten versus de altruïstische narcist:

Kwaadaardige en boosaardige narcisten

Vanzelfsprekend is het afhankelijk met welk type narcist je te maken hebt. Niet iedere narcist is constant kwaadaardig, er kan zelfs sprake zijn van goede dagen met de narcist, maar narcisten hebben iets duisters over zich wegens gebrek aan wroeging, geweten, spijt, schaamte, menselijkheid en aan schuldgevoelens. 

De altruistische narcist

Schadelijk gedrag van de narcist.

 

DE narcist bestaat niet: er bestaan veel verschillende soorten narcisten.

Het antwoord op de vraag: “Bestaat DE narcist of bestaan er verschillende soorten narcisten?” is simpel! DE narcist bestaat niet, maar het schrijft wel een stuk makkelijker om het over DE narcist te hebben!

Dit artikel is online verwijdert omdat het is verwerkt in het e-book: Herken de narcist. Het volledige artikel is terug te lezen in het vernieuwde en herschreven e-book: Herken de narcist, herken het narcisme, herken het narcistisch misbruik, herken NPS en herken de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Om 1 ding heel duidelijk te maken: het is niet de bedoeling om de narcist neer te zetten als een ketter of dat het woord narcist op deze site gebruikt wordt als een scheldwoord. Narcisten zijn in de grond van de zaak vreselijk zielig en enorm trieste figuren, hebben met een enorm groot jeugdtrauma te maken, of zijn vermoedelijk schandalig verwend tijdens hun jeugdjaren met factoren als erfelijkheid en enz dat iemand besluit narcistisch te worden, maar zijn niet te helpen zolang ze zelf niet de noodzaak inzien om te veranderen. Hoeveel liefde je een narcist ook geeft, de narcist zal nooit veranderen. Er bestaat geen “pilletje” tegen het narcisme, en er bestaat ook geen therapie dat iemand met een heuse stoornis afhelpt van diens narcistisch gedrag. Wel kunnen er enkele nieuwe gedragingen aangeleerd worden, op voorwaarde dat het tussen de narcist en de therapeut klikt. Veel narcisten zullen nooit op zoek gaan naar hulp en een officiele diagnose laten stellen, aangezien ze er heilig van overtuigd zijn dat er niets mis is met ze.  

NPS: Narcistische persoonlijkheidsstoornis

Professor Sam Vaknin: “Narcisten nemen het brein van hun slachtoffers over. Narcisten nemen het brein van hun prooien over. Narcisten nemen het brein van hun medeplichtige over.” Professor Sam Vaknin heeft een narcistische persoonlijkheids stoornis.

De officiële naam van narcisme is: narcistische persoonlijkheidsstoornis. Zoals de officiële naam al aangeeft: het gaat om een stoornis. Tegenwoordig vallen narcisten onder de noemer: antisociale personen.

Meer weten over de narcist, narcisme en het gedrag van de narcist?

Genezen en herstellen van een narcist en helen van narcisme, hoe doe je dat?

Helen van narcisme doe je niet uitsluitend door te helen van het narcisme, ook die zwakke plekken en patronen die je tot zo´n aantrekkelijke prooi hebben gemaakt voor de narcist, moeten aangepakt worden. Je innerlijk heeft klap op klap te verduren gekregen en is toe aan liefdevolle heling vol compassie en zelfliefde.

Helen van narcisme doe je ook door te begrijpen hoe het narcisme werkt en in elkaar steekt, zodat je het herkent en nooit meer intrapt. Jij bent het licht, de narcist is het duister en het is de hoogste tijd dat jij je lichtje weer laat stralen en laat schijnen. In het begin zal het gaan om een zwak vlammetje maar hoe verder je komt binnen het helingsproces, hoe sterker je licht zal schijnen.

Het is tijd om de aandacht nu op jezelf te richten en je te gaan concentreren op je herstel. Door het herstel ga je jezelf terug vinden, jezelf waarderen, van jezelf houden maar ga je ook die patronen aanpakken die je zo aantrekkelijk hebben gemaakt voor narcisten.

Het zijn die patronen die het zo moeilijk voor je maken om weg te gaan bij een narcist, die het zo moeilijk maken om het “geen contact” met een narcist vol te houden, te herstellen en verder gaan met je eigen leven. Je droomleven en je toekomst waar je altijd al over droomde ligt in handbereik als je begint met het herstellen van het narcisme en aan de slag gaat met je oude eerdere ongenezen wonden.

Als je iemand bent die graag het beste in iemand wil zien, en ik neem aan dat je zo iemand bent aangezien HSPers zo in elkaar zitten, dan zal je altijd de mooie momenten met de narcist herinneren. Dat maakt het nog lastiger om de narcist te verlaten.

Door te herstellen leer je afstand te nemen van de negatieve boodschappen van de narcist en diens projecties i.p.v. misleidende overtuigingen voor jezelf te maken. Dankzij het helingsproces zal je het misleidende gedrag van een narcist niet langer accepteren en gaan kiezen voor jezelf.

 

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

P.S.: Ervaren narcisten emoties?

“Narcisten kunnen geen emoties voelen” is ten dele waar: narcisten voelen en ervaren voornamelijk Negatieve emoties. De kwalijke emoties. Achter – bijvoorbeeld – een woedeaanval van een narcist zit wel degelijk een hoop emotie van de narcist: negatieve emoties.

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Narcisme: verschillende typen en soorten narcisten, een overzicht.
Narcisme: verschillende typen en soorten narcisten, een overzicht.