Narcisme overwinnen op holistische wijze voor HSP, deel 2: zelfliefde en leven in liefde.
Narcisme overwinnen op holistische wijze voor HSP, deel 2: zelfliefde en leven in liefde

Narcisme overwinnen op holistische wijze voor HSP, deel 2: zelfliefde en leven in liefde.

Lees hier het eerste deel: Narcisme overwinnen voor HSP op holistische wijze, deel 1: manier van denken en leven in angst veranderen.

Zelfliefde

Overgaan op zelfliefde is het antwoord tegen wanhoop en tegen een liefdeloos leven. Dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is weten we allemaal. Nog moeilijker is het om behalve dat je in naam der liefde gaat leven en denken, ook in naam der liefde gaat handelen! Denken in liefde is redelijk makkelijk, maar jezelf vervolgens niet in naam der liefde behandelen en verzorgen is al een stuk moeilijker! Heel veel Hsp’ers zijn heus in staat om in liefde te denken, maar blijven zich “opofferen” en zichzelf “wegcijferen” ten behoeve van anderen. Jezelf op de eerste plaats gaan zetten is een besef waar je doordrongen moet gaan worden. Jezelf op de eerste plaats gaan zetten is een spier dat je moet gaan trainen en dat kan echt enkele weken of maanden in beslag nemen.

Om zelfliefde te gaan bereiken, moeten onze gedachten over onszelf aangepakt worden. Sommigen van deze negatieve gedachten zijn echter ontstaan dankzij de nare projecties van een narcist. Projecties die je bent gaan geloven. In het Helingsproces staan meerdere oefeningen, waaronder een die de projecties van een narcist en diens effecten op jou aangepakt gaan worden, mits je actief aan het werk gaat met de oefening.

Jezelf, de liefde en je zelfliefde op de eerste plaats zetten gaat een stuk makkelijker worden als je weet wie je bent en als je beseft dat je het recht hebt op liefde, het recht hebt op leven in liefde, het recht hebt op liefdevolle geschenken, het recht hebt op liefdevolle wonderen en het recht hebt op liefdevol geluk en voorspoed.

Zodra je echt gaat beseffen dat je recht hebt op liefde, activeer je de universele positieve natuur wet die je volledig gaat steunen en ondersteunen. Het gaat al die dingen voor je creëren waar je behoefte aan hebt en wat je nodig hebt.

Voorwaarde om zelfliefde te bereiken voor HSP

Er is een voorwaarde voor iedere HSP om zelfliefde te bereiken en deze voorwaarde tref je aan onder het kopje: hulpmiddelen voor Hsp’ers onderaan dit artikel.

Leven in liefde

Leven in liefde betekend voor ons Hsp’ers dat ons zenuwstelsel kalmeert, ontspant en tot rust komt. We beginnen positieve energie uit te zenden en gaan dingen en personen aantrekken wat ook in naam der liefde leeft, denkt en handelt.

Een zinvol en vreugdevol leven is een leven in liefde, aangezien liefde bestaat, echt en puur is. Liefde is de waarheid. Angst daar en tegen is niets anders dan een illusie. Als je een relatie hebt (gehad) met een narcist besef je dat die relatie eigenlijk niets anders was dan een illusie, hoe graag je misschien dat ook anders gezien had willen hebben. Vraag jezelf af: “Hoe kan ik de wereld het beste dienen?” om een zinvol en vreugdevol leven in liefde te bereiken. Welke unieke gave bezit jij (en ja, alle Hsp’ers bezitten unieke gave en talenten! Ook jij!!) en hoe kan jij de wereld daarmee mooier maken?

Leven in liefde is positief en geeft je de beschikking over stimulerende krachten. Je energie kan weer in beweging komen en gaan bruisen, waardoor je energie je welvaart en welzijn kan gaan geven. Zinvol leven vol met passie en met het benutten van al je unieke talenten en andere genialiteiten die iedere Hsp’er bezit, liggen dan binnen handbereik. Ja echt, ook voor jou!

Voorwaarde om leven in liefde te bereiken voor HSP

Er is wel een voorwaarde waar jij als HSP aan moet voldoen eer je een leven in liefde kan gaan bereiken: en die voorwaarde tref je aan onder het kopje: hulpmiddelen.

Maar er is nog iets, behalve jezelf een HSP levensstijl aannemen dat bestand is tegen het narcisme, moet je ook goed realiseren dat door trauma, traumatische ervaringen, angst en door (langdurige en/of chronische) stress je gevoeligheid toeneemt.

Hulpmiddelen om zelfliefde en leven in liefde te bereiken, als je als HSP uit balans bent

Om zelfliefde en leven in liefde te bereiken, moet je als HSP aan een voorwaarde voldoen: je moet geaard zijn. Het is o zo belangrijk voor ieder HSP om dagelijks goed geaard door het leven te gaan. De binding met moeder Aarde zorgt dat je levensenergie door je energetisch lichaamssysteem en door je lichaam vrijelijk gaat stromen. Door het contact met de aarde, voel je verbinding en ben je verbonden. Geaard zijn is een absolute voorwaarde voor iedere HSP om een leven in angst achter zich te laten en zelfliefde en leven in liefde te verwelkomen!

Ben je uit balans, omdat je niet geaard, gegrond en gecentreerd bent, dan gaat leven in liefde een haast onmogelijke opgave worden. Het is o zo belangrijk voor Hsp’ers om zich dagelijks te aarden en te centreren! Maak iedere dag contact met de aarde en centreer jezelf.

Om dichter bij jezelf te komen en je ziel voeding te geven is er op uit trekken in de natuur een weldaad en een uitstekend medicijn voor iedere Hsp’er! Opgeladen kom je terug uit de natuur, naar het ritme van de golven van de zee en naar de sterrenhemel kijken is een balsem voor je ziel, kalmeert je en geeft je inzichten tot mogelijke oplossingen voor welk probleem dan ook in je leven.

Er is nog iets wat een fantastisch hulpmiddel is: omring jezelf met lichte, heldere en sprankelende kleuren. De kleuren van de regenboog. Mooie pasteltinten. Met de kleuren die je aura´s ondersteunen. Omring je niet uitsluitend met deze kleuren, eet al deze kleuren van de regenboog ook op!

We hebben allemaal een les te leren in dit leven. Ook iedereen die je kent uit je verleden maar ook iedereen die je gaat ontmoeten in je toekomst. Het maakt niet uit of al deze mensen je aardig vonden, wat belangrijk is dat ook zij een les te leren hebben en het is belangrijk dat jij begrijpt dat je een les te leren hebt in dit leven.

Kom op adem, kom in je kracht te staan en maak jezelf sterk en krachtig

Ben je toe aan zelfliefde, leven in liefde nadat je met narcisme te maken hebt gehad en narcisme wil overwinnen door het leven in angst achter je te laten? Er is een ebook, speciaal voor Hsp’ers, om weer op adem te komen, in je eigen unieke kracht komen te staan en om jezelf sterker en krachtiger te maken, vooral als je met narcisme te maken hebt (gehad). Meerdere oefeningen op verschillende holistische niveaus: spiritueel, mentaal, lichamelijk, emotioneel en ook oefeningen voor je levensstijl tref je aan, maar ook een oefening hoe je als HSP jezelf kunt aarden, gronden en kunt centreren. Door jezelf iedere dag te aarden en te gronden, ben je in staat om te gaan groeien en bloeien als mens en als persoon, ongeacht welke ellende je hebt meegemaakt in het verleden: je toekomst staat met smacht op je te wachten en het gaat een mooie toekomst worden als je als HSP geaard bent!

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Narcisme overwinnen op holistische wijze voor HSP, deel 2: zelfliefde en leven in liefde.
Narcisme overwinnen op holistische wijze voor HSP, deel 2: zelfliefde en leven in liefde