Narcisme: Hoe ontstaan een vechtscheiding en ouderverstoting?
Narcisme: Hoe ontstaan een vechtscheiding en ouderverstoting?

Narcisme: hoe ontstaan een vechtscheiding en ouderverstoting?

Scheiden van een narcist en jullie samen hebben kinderen.

Als jij wil gaan scheiden van een narcist en jullie hebben kinderen, weet je dat je moet proberen te voorkomen dat jullie kinderen voorgoed in handen van de verborgen narcistische ouder vallen. De kinderen gaan innerlijk dood als ze bij hun narcistische ouder moeten blijven.

Dat weten jij en ik, maar heel veel professionele hulpverlening rondom de scheiding weten dat helaas niet. Met als resultaat dat jij gaat vechten als een leeuw/leeuwin voor je kinderen!

Vechtscheiding

Een vechtscheiding is de meest moeilijke scheiding die er maar is en eigenlijk altijd veroorzaakt door de psychisch zieke ouder: de narcistische ouder en doordat jij gaat vechten om je kinderen uit handen van de narcist te houden.

Lees ook: Rechten van het kind tijdens een scheiding en vechtscheiding.

Wat is een vechtscheiding?

Een vechtscheiding is meestal niets anders dan dat de verborgen narcistische ouder, met een ernstig gebrek aan geweten en realiteit, van geen ophouden weet en blijft doorgaan de andere ouder te treffen. Hard te treffen via en door middel van het kind dat ze samen hebben. Vanzelfsprekend blijf jij vechten voor de veiligheid van jullie kinderen!

Vechtscheidingen kunnen jaren en jaren duren. Het grootste probleem is dat veel hulpverleners rondom de scheiding stekeblind zijn voor het gelieg van de narcistische ouder en onvoldoende kennis over het narcisme bezitten.

Manipulatieve vaardigheden

Hun leven lang traint de narcistische ouder op het liegen, bedriegen en oplichten van anderen. Sommige van deze narcisten zijn zelfs pathologische leugenaars, en zijn dus een kei in manipulatieve vaardigheden. Een zeer handig hulpmiddel die ze misbruiken rondom de scheiding!

Hoe ontstaat een vechtscheiding?

De eerste indruk, die een narcist achterlaat op de hulpverleners rondom de scheiding, is zeer indrukwekkend. Alle hulpverleners zijn direct gecharmeerd van de narcist! En dat lukt zowel voor de open als de verborgen narcist. De narcistische moeder is hierin helemaal een ster!

De verborgen narcist kan de schijn vaak het hele scheidingsproces hooghouden, de open narcist valt regelmatig door de mand.

Binnen vijf minuten is het kwaad geschied. Overtuigd door het toneelspel van de narcist, overtuigd door het charmante voorkomen van de narcistische ouder, gaan de hulpverleners deze narcist, deze narcistische ouder, direct helpen! Nadat de narcistische ouder vervolgens beweerd dat de andere geliefde ouder de kinderen mishandeld…

Zodra het woord “kindermishandeling” valt, moeten de hulpverleners alarm slaan en zij hebben zich inmiddels een “aardig” beeld gevormd over jou: de geliefde ouder en dat is niet mals! Dankzij het gelieg en de manipulatieve vaardigheden van de narcistische ouder, denken de hulpverleners te weten dat jij, de andere geliefde ouder, een waar monster bent! Zonder dat deze hulpverleners je ooit gezien of gesproken hebben. Zonder dat deze hulpverleners je ooit bezig hebben gezien met de kinderen. Zonder dat deze hulpverleners ooit aan waarheidsbevinding gedaan hebben.

Valse beschuldigingen

Ik hoef je niet uit te leggen dat dit om een valse beschuldiging gaat. Ik hoef je zelfs niet uitteleggen dat de narcistische ouder jou, de andere geliefde ouder, beschuldigt van iets waar de narcist zelf schuldig aan is, toch?

Laatste fase van het narcisme binnen jullie relatie: de vernietingingsfase.

Zodra jij namelijk hebt aangegeven dat je van de narcist wil scheiden, komen jullie in de laatste fase terecht van jullie narcistische relatie: de vernietigingsfase. De narcist zal en moet je vernietigen en kapot maken. 

De narcistische ouder beschuldigt jou van iets waar hij, of zij, zelf schuldig aan is: kindermishandeling.

Maar nu hebben we de poppen aan het dansen! Zonder gedegen onderzoek, wordt het kind uit huis geplaatst – soms onder toezicht gesteld – en in de armen geworpen van de narcistische ouder. Hulpverleners doen helaas vrij weinig aan waarheidsvinding!

(Godzijdank bestaan er hier en daar hulpverleners die WEL aan waarheidsvinding doen en niet oordelen zonder met allebei de ouders gesproken te hebben! Hulde aan deze hulpverleners en godzijdank voor de kinderen bestaan er goede hulpverleners! Helaas zijn het er slechts een paar…)

Narcistische ex en het kind

De narcistische ouder is voor de gemiddelde hulpverleners de perfecte ouder, maar voor het kind is de narcistische ouder een monster.

En jij weet ook als geen ander dat de narcistische ouder totaal ongeschikt is als ouder.

Maar jij weet ook dat de narcistische ouder het kind gaat treiteren en gaat manipuleren. Je maakt je enorm ongerust over het welzijn van het kind. En daar geniet de narcistische ouder stilletjes van. De narcistische ouder heeft wat hij, of zij, wil: jou en het kind kapot maken.

We zijn er nog niet, het gaat nog veel erger worden!

Hoe ontstaat ouderverstoting?

Als het kind voorgoed in handen valt van de narcistische ouder, gaat het volgende gebeuren:

De “straffen” die de narcistische ouder het onschuldige kind oplegt, zouden verboden moeten worden omdat ze echt ronduit verschrikkelijk en onmenselijk zijn: een maand lang het kind compleet negeren is eerder regel dan uitzondering. (En er zijn narcistische ouders die veel langer dan een maand hun kinderen compleet negeren!)

Het kind is te jong en bezit onvoldoende levenservaring om te beseffen en te begrijpen dat het te maken heeft met een psychisch zieke ouder. 

(Het kind dat “getraind” is door de andere geliefde ouder over onderwerpen als voorlichting over het narcisme, manipulatie manipulatietechnieken en welke manipulatietechnieken de narcistische ouder allemaal inzet tegen het kind, chantage, grenzen aangeven, leren “nee” zeggen en het kind geleerd heeft dat het kind “goed genoeg” is, maakt een kans om innerlijk niet dood te gaan en heeft zelfs kansen om weerbaar te zijn tegen het narcisme van de narcistische ouder!! Meer weten? Lees het ebook: Kind van een narcist.)

Het kind weet wel dat het niet langer liefde, troost en aandacht meer ontvangt. Immers: jij, de geestelijk gezonde ouder, de andere geliefde ouder, die het kind altijd heeft geholpen met het huiswerk, het kind naar school bracht en het kind knuffelde en liefhad, bent buitenspel gezet dankzij de narcistische ouder. 

In een wanhopige poging om de narcistische ouder positief te stemmen, doet het kind er alles aan om “straf” te ontlopen. Uit pure angst doet het kind exact wat de narcistische ouder van het kind verlangt.

De narcistische ouder treitert het kind net zo lang totdat het kind precies doet wat de narcist wil: tegen jou zeggen dat het kind “helemaal uit zichzelf” je niet meer wil zien of zegt alle gemaakte afspraken met de andere geliefde ouder af.

Het kind moet wel dusdanige doodsangsten uitstaan om dat te kunnen zeggen tegen de ouder van wie het kind altijd liefde, aandacht en verzorging heeft gekregen.

Het kind moet wel dusdanig gehersenspoeld zijn om dat te kunnen zeggen tegen de ouder van wie het kind altijd liefde, aandacht en verzorging heeft gekregen.

Er komt een kwade dag dat het kind de lastercampagnes wel moet gaan geloven: de andere geestelijk gezonde ouder is immers nooit gekomen om het kind op te halen en te komen redden!

(Het kind weet echter niet dat de andere ouder er alles aan doet om het kind wél te redden, en blijft vechten als een leeuw/leeuwin om de kinderen in veiligheid te brengen, maar wordt tegengehouden door hulpverleners, jeugdbeschermers, justitie en door andere instanties…)

Dit heet ouderverstoting, door toedoen van de narcistische ouder.

Narcisten kunnen het niet verkroppen dat jij, de andere ouder, ouder bent en blijft van jullie kind. Narcisten kunnen het niet verkroppen dat hun ex papa of mama blijft van de kinderen.

De scheiding maakt alles kapot volgens de visie van iedere narcist, dus moet jij, de andere ouder, ook kapot. Het is een rare gedachtenkronkel, maar dat is juist zo typerend van narcisten. Er is geen touw aan vast te knopen.

Het is alles of niets voor narcisten.

Een narcist denkt: “Het leven van voor de scheiding was alles, en zodra de scheiding wordt ingezet is het niets.”

Het is de beroemde vernietigingsfase en het heeft er niets mee te maken of jij de scheiding hebt ingezet of dat het de narcist zelf was die de scheiding heeft aangevraagd: na jullie relatie moet de andere ouder vernietigd worden volgens de narcist.

Narcistische ouders manipuleren!

Narcistische ouders zijn bijzonder succesvol in het manipuleren en het in de war brengen van advocaten, juristen en van de rechter.

En door het grote gebrek aan waarheidsvinding binnen de hulpverlening, jeugdbeschermers en binnen justitie kunnen de narcistische ouders hun goddelijke gang gaan en de levens van zowel hun ex als die van hun kinderen verwoesten. En hieraan moet een eind komen!

Dit is de manier om in een vechtscheiding terecht te komen. Daarbovenop ben je ook nog eens je kind kwijt aan een psychisch zieke ouder en alle hulpverleners en instanties die blind de narcist geloven en volgen.

Hulpverleners die eenmaal besloten hebben de narcist in zijn verhaal te geloven en te volgen, luisteren niet meer naar de andere ouder. Immers, deze ouder is vals beschuldigd van kindermishandeling!

Deskundigen zijn het allemaal met elkaar eens: een vechtscheiding, of ook complexe scheiding of conflictscheiding, is een vorm van geestelijke kindermishandeling. Ik ben het roerend met ze eens!

Maar als de deskundigen dan aankomen met “mediation” moet ik helaas de conclusie trekken dat deze deskundigen het absoluut niet begrepen hebben.

Er valt niet te praten met een narcist.

Laat staan dat er drie verplichte gesprekken met een mediator gepland staan. Er valt niet te praten met een narcist en een narcist WIL ook helemaal niet praten aangezien de visie van een narcist altijd bestaat uit het volgende: “De narcist heeft altijd gelijk, alle anderen hebben altijd ongelijk.” Mediation? Serieus?

(Complete artikel is terug te lezen in het ebook: Kind van een narcist.)

Wat er met je kind gebeurt tijdens een vechtscheiding met een narcist heet: ouderverstoting. Jij bent je kind kwijt door toedoen van manipulatie van je narcistische ex en er zal niet tot nauwelijks contact zijn met je kind na de scheiding.

Lees ook het vervolg: Gevolg narcistische ex manipuleert kind: Ouderverstoting.

Het originele artikel komt van de Exit Narcist website en is nu hier in aangepaste vorm terug te lezen. De Exit Narcist website wordt binnenkort opgeheven. Alle artikelen over Vechtscheiding of hoge conflictscheiding en over ouderverstoting zijn terug te lezen in het ebook: Kind van een Narcist.

Kind van een Narcist: “Voor de buitenwereld was het een geweldige en fantastische ouder! Voor de kinderen helaas niet…”

Hij/zij verhaal

Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Nieuw hier? Weet je niet waar te beginnen?

Ontvang 3 ebooks GRATIS bij je inschrijving!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis:

Het ontsnappingsplan”, als je wil ontsnappen aan je narcist. Ideaal als je het gevoel hebt geen kant op te kunnen, als je alles kwijt bent en niets meer te verliezen hebt,

Meer energie nodig,” als je wil winnen van een narcist moet je over vitale energie beschikken! Ideaal als je energieniveau laag is en jij je uitgeput, moe, overweldigd en overprikkeld bent en je meer energie nodig hebt om de nare situatie in je leven te veranderen,

Stappenplan narcist verlaten,” hoe je in 7 stappen je narcist verlaat! Ideaal als je wil ontdekken hoe jij je narcist kan verlaten en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Behalve de 3 gratis ebooks ontvang je ook gratis tips, adviezen over het narcisme, over je hooggevoeligheid en over het helingsproces. Je gegevens zijn veilig bij mij en inschrijven is geheel gratis en uitschrijven kan wanneer je maar wenst! Iedereen (m/v) is van harte welkom!

Met hartelijke groet, HSP Coach Fleur Irene

Afbeelding van lisa runnels via Pixabay 

 Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website.

Geef een reactie

Narcisme: Hoe ontstaan een vechtscheiding en ouderverstoting?
Narcisme: Hoe ontstaan een vechtscheiding en ouderverstoting?
Sluit Menu
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: