Narcisme: Contact met lotgenoten en gelijkgestemden, speciaal voor hoogsensitieve personen.
Narcisme: contact met lotgenoten (m/v) speciaal voor HSPers.

Narcisme: Contact met lotgenoten en gelijkgestemden, speciaal en uitsluitend voor hoogsensitieve personen.

Iedereen die HSP is, is van harte welkom om deel te nemen, als daar de behoefte aan is, aan de besloten facebookgroep: Contact met lotgenoten en gelijkgestemden.

Als je wil deelnemen, stel ik je een paar vragen. Dit om uit te sluiten dat narcisten deelnemen. Vervolgens vraag ik je om de groepsregels te accepteren.

Je wordt toegelaten als je:

  1. De vragen beantwoordt EN de

2. Groepsregels accepteert.

Bovendien: ik moet duidelijk uit je profiel kunnen opmaken dat je een HSP bent.

(Iedereen die niet HSP is, niet HSP klinkt, niet HSP overkomt, de groep ontstemd en waar ik “klachten” over ontvang, wordt direct zonder waarschuwing uit de groep gehaald en geblokkeerd!)

Slachtoffer van het narcisme? Je bent niet de enige!

Heel veel slachtoffers van het narcisme, vooral degene die pas recent ontdekt hebben dat ze te maken hebben met een narcist, voelen zich enorm alleen, eenzaam en verlaten. Het maakt dat je je machteloos en hulpeloos voelt. Het gevoel dat je er alleen voor staat en geen kant op kunt werkt belemmerend en kan jaren aanhouden. De schaamte en ook de eenzaamheid. Het is een heel bekend verschijnsel onder de slachtoffers van het narcisme en toch hoor of lees je er vrij weinig over, terwijl we er allemaal mee te maken hebben (gehad). Ook ik.

Het is ook bizar voor woorden wat je allemaal hebt (moeten) doorstaan en we hebben het allemaal meegemaakt.

Wie ik? Slachtoffer van het narcisme? Dat overkomt toch anderen? Hoe heeft het zover kunnen komen?

Narcistische relatie? Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Allereerst draagt de narcist je op handen. Overlaad je met complimenten. Spiegelt je normen en waarden. De narcist heeft het over ware en echte liefde. Dat jullie samen heel gelukkig gaan worden. Dat jullie samen gelukkig oud gaan worden. Dat de narcist je levensstijl bewondert. De narcist plaatst je zelfs op een voetstuk. De narcist vertelt je dat hij, of zij, zo veel van je houdt dat deze zich geen leven zonder je kan voorstellen. Het gaat om een korte maar zeer intensieve periode.

Sommigen van jullie denken je tweelingziel gevonden te hebben. De narcist doet zich voor als de perfecte partner en iedere twijfel neemt hij, of zij, met een grote lach bij je weg. Een betere toekomstige levenspartner kun je je haast niet voorstellen! Het geluk lacht je toe!

Het gaat allemaal snel, te snel. Zodat je niet rustig op adem kunt komen en de boel eens rustig kan overdenken. De narcist gunt je geen tijd om na te denken.

Het is de narcist die aandringt op samenwonen, trouwen of om samen een huis te kopen, zodat jullie op de een of andere manier aan elkaar verbonden zijn. Zodra jullie verbonden zijn, ontstaan de eerste barsten. De narcist begint wel heel veel ruimte in te nemen en begint met je te afstoten.

Zeker in het begin van jullie nieuwe verbondenheid zal de narcist ook nog aantrekken. Al snel gevolgd door afstoten. Zodra je geïsoleerd bent van je vrienden en van je familie volgt een zeer lange periode van afstoten. 

Je begrijpt er helemaal niets van! Je perfecte partner die je op handen gedragen heeft, begint je nu af te kraken, te vernederen, belachelijk te maken, te verraden, te vervangen door een ander en het lijkt er sterk op dat je perfecte partner je zelfs haat.

Iedere keer als je gaat strijden om je gelijk te halen en om je rechten als gelijkwaardige partner binnen jullie relatie op te eisen, lijkt het gedrag van je narcist te verergeren. Je wordt genegeerd, je wensen worden genegeerd, je dromen worden genegeerd, je behoeften worden genegeerd en het begint er steeds meer op te lijken dat je totaal onzichtbaar bent, alsof je niet bestaat! Daarboven op verklaard de narcist regelmatig dat alles wat er tussen jullie heeft afgespeeld, alle drama´s van de afgelopen tijd, jouw schuld zijn. Regelmatig maakt de narcist verwijten waarvan de bekendste zijn dat je gek bent en niet spoort.

Het doet je enorm twijfelen over jezelf want je begrijpt er werkelijk helemaal niets meer van hoe het zo ver heeft kunnen komen. Waar is je perfecte partner gebleven? Wie is deze figuur die nu voor je staat en maar blijft beweren dat je gek bent en dat alles jouw schuld is?

Alles wat er vanaf nu nog speelt tussen jullie moet uitdraaien op korte termijn winst van de narcist en dat gaat altijd ten koste van jou. Als je nog de moed hebt om te strijden tegen al het onrecht, wordt je op de een of andere manier gestraft: dat kan door harde klappen maar ook door weken totaal genegeerd worden d.m.v. de stiltebehandeling.

In je hoofd en in je gedachten met je constant met je narcist bezig. Hoe is diens stemming vandaag? Waarom gedraagt deze zich zo raar? Heeft de narcist gelijk en ben ik inderdaad gek? Alles wat zich ooit heeft afgespeeld tussen jullie, blijft maar in je hoofd zitten. Je piekert je suf. Je bent wanhopig op zoek naar oplossingen want je wil dolgraag terug wat jullie ooit in het begin hadden: een gelukkige relatie.

Daar heb je heel veel voor over en je begint over je eigen grenzen heen te gaan in een poging je narcist te tonen dat het allemaal niet jouw schuld is. Je doet juist je uiterste best om de relatie te doen slagen! Hoe hard je ook je best doet, het is nooit goed genoeg en je blijft maar met dezelfde vragen rondlopen in je hoofd wat er in vredesnaam aan de hand is en wat je er tegen kunt doen.

Als je probeert uit te leggen aan anderen, aan je overgebleven vrienden of familie, wat je overkomt binnen je relatie, krijg je maar al te vaak te horen: ”Dat je partner zo aardig is en dat je gewoon beter je best moet doen en dat er binnen iedere relatie wel problemen zijn.” Het komt over alsof ze je niet geloven, dat ze de kant kiezen van de narcist en het komt over alsof ze denken dat het wel aan jou zal liggen…Als je partner een verborgen narcist is die op het oog zijn, of haar zaakjes keurig op orde heeft en zich charmant gedraagt naar de buitenwereld toe, zal je dit constant te horen krijgen. Alsof je met je hoofd tegen een hele harde muur oploopt want je wil zo graag de waarheid vertellen, maar ze luisteren niet of ze geloven je niet. Ook zij zijn onder de betovering van je narcist besmet geraakt en willen de realiteit en de werkelijkheid niet onder ogen zien. 

Ook zijn er mensen die er van overtuigd zijn dat er geen kwaadaardige mensen bestaan, dat iedereen een geweten heeft, dat iedereen spijt voelt en dat iedereen schuldgevoelens ervaart. Zij willen uitsluitend het beste van een mens zien en geloven niet dat er intens slechte en intens kwaadaardige mensen bestaan die hun partners en kinderen achter gesloten deuren iets verschrikkelijks aandoen. (Ook onder slachtoffers van narcisme, zoals ikzelf ook jaren gedacht heb, bestaan heel veel mensen die niets liever willen dan het goede van een mens willen zien en niet willen of kunnen accepteren dat er mensen zijn die geen geweten, geen spijt en geen schuldgevoelens kennen. Ik heb zelf ook jarenlang gedacht – gehoopt is misschien een beter woord – dat niet alle narcisten kwaadaardig zijn. Daar ben ik inmiddels op teruggekomen, alhoewel dat wel een jarenlange worsteling is geweest. Iedere narcist is kwaadaardig als je zo gewetenloos, zonder spijt- of schuldgevoelens, je eigen partner en je eigen kinderen achter gesloten deuren zo kunt mishandelen op zowel geestelijk, lichamelijk als ook op financieel gebied zoals een narcist dat doet! Je moet wel kwaadaardig zijn als je beweert dat je eigen partner en je eigen kinderen gek zijn, terwijl er niets mis is aan hen maar wel van alles bij jou, de narcist!)

Het zijn deze reacties van anderen die de narcist een prima persoon vinden, die je nog harder doen twijfelen over jezelf. Je gaat jezelf steeds vaker bezorgder afvragen of je inderdaad niet bezig bent met gek worden. Of het inderdaad allemaal niet aan jou ligt! Als je vrienden en je familie je al niet geloven en niet naar je willen luisteren…

Tegenwoordig is er op een vrij gemakkelijke manier aan allerlei informatie te vinden over het narcisme. Ieder slachtoffer van het narcisme hoeft maar een paar kernwoorden in te typen in een willekeurige zoekmachine en het onderwerp narcisme komt bovenwater. De herkenning is ongelooflijk groot, maar de opluchting die je ervaart zodra je ontdekt dat het inderdaad allemaal niet aan jou lag en dat je inderdaad niet gek bent, is domweg overweldigend! Er valt echt een enorm grote last en druk van je schouders.

Maar ondanks deze gevonden kennis, hoef je nog steeds niet anderen lastig te vallen over het onderwerp narcisme. Zolang anderen niet uit eigen ervaring ervaren wat narcisme voor het slachtoffer inhoudt, zal je te maken krijgen met behoorlijk ongevoelige opmerkingen van mensen van wie je dacht dat ze om je geven.

Als deze mensen vervolgens aan je narcist vertellen wat je tegen hen gezegd hebt, verdraaid de narcist alles en zet jou neer als degene die niet spoort en dat je van geluk mag spreken dat de narcist nog bij je wil blijven! Je wordt nog meer geïsoleerd van anderen en nu gaat er ook een lastercampagne tegen je van start. Omdat je zo moe gestreden bent tegen het vechten van zoveel onrecht, kan dit de druppel zijn die de emmer doet overlopen.

Sommige slachtoffers van narcisme voelen zich nu zo alleen, denken dat ze echt gek geworden zijn, voelen zich zo onbegrepen en hebben het gevoel geen kant meer op te kunnen dat ze zelfmoord plegen of een poging doen tot.

Zelfmoordhulplijn

Zelfmoordlijn Nederland om te bellen voor hulp: 0800-0113 en Zelfmoordlijn België om te bellen voor hulp: 1813.

En dat allemaal terwijl je een goed persoon bent, je goed van hart bent en anderen niets anders dan het beste gunt. En dat allemaal terwijl het allemaal niet jouw schuld is, nooit geweest ook en dat je alles behalve gek bent. Je bent gek gemaakt, maar je bent niet gek! Je bent tot een slachtoffer gemaakt, maar je bent geen slachtoffer! Maar je voelt je wel heel erg alleen, eenzaam, onbegrepen, machteloos, hulpeloos en moe gestreden tegen al die leugens en tegen al dat onrecht dat je is aangedaan. Je weet je geen raad meer hoe je moet omgaan met al die onzichtbare wonden en met het trauma dat de narcist je bezorgt heeft.

En ieder slachtoffer van het narcisme bewandelt exact dezelfde weg, zonder uitzondering! Wij allemaal hebben dit meegemaakt en moeten doorstaan. Bij sommigen waren de uitdagingen zo groot en zo overheersend dat ze een eind hebben gemaakt aan hun leven, bij anderen was de situatie zo uitzichtloos dat ze dachten dat ze er nooit meer bovenop zouden komen, laat staan dat er anderen waren die begrijpen wat je nu exact allemaal doormaakt. Ik begrijp je en ik weet wat je nu doormaakt. Ik heb het ook doorgemaakt, net zoals zovelen anderen die dit nu ook aan het lezen zijn. Daarbovenop komt je worsteling met je hoogsensitiviteit dat het allemaal niet gemakkelijker maakt. Daarom heb ik een besloten facebookgroep opgericht: “Contact met lotgenoten en gelijkgestemden,” speciaal voor hoogsensitieve personen waar je je hart kunt luchten, lotgenoten aantreft, gelijkgestemden vindt of nog liever even op afstand alles wil meelezen.

Behoefte aan contact met lotgenoten en aan gelijkgestemden?

De HSP en de NARCIST heeft een besloten facebookgroep: Contact met Lotgenoten en gelijkgestemden speciaal en uitsluitend voor HSPers. Iedereen (m/v) die worstelt met het narcisme en met je hoogsensitiviteit is hier van harte welkom!

Of je nog in de ban bent van je narcist, of pas recent ontdekt hebt dat je een narcistische relatie hebt (gehad) of al begonnen bent met het zelf helen van emotioneel misbruik of zelfs al bezig bent met het helingsproces, de besloten en geheime facebookgroep is voor iedereen geschikt en speciaal en uitsluitend voor hoogsensitieve personen opgericht.

De geheime en besloten facebookgroep is: Contact met lotgenoten en met gelijkgestemden, speciaal en uitsluitend voor HSPers, waar je meer dan van harte welkom bent om je hart te luchten, ervaringen te delen met andere slachtoffers, verhalen lezen van anderen of om advies te geven aan anderen. Ik ben daar in deze geheime en besloten facebook groep ook actief en deel regelmatig mijn kennis daar! Ik zie je heel graag daar eens verschijnen! 

(Iedereen die niet HSP is, niet HSP klinkt, niet HSP overkomt, de groep ontstemd en waar ik “klachten” over ontvang, wordt direct zonder waarschuwing uit de groep gehaald en geblokkeerd!)

Deze groep is besloten: d.w.z.: uitsluitend degene die binnen deze groep aanwezig zijn, kunnen de berichten van andere groepsleden lezen.

Om te zorgen dat de groep vrij van het narcisme blijft, worden je enkele vragen gesteld en moet je akkoord gaan met de groepsregels: als blijkt dat je geen HSP bent loop je het risico dat je uit de groep gehaald wordt. Dit om de HSPers binnen de groep te beschermen! Ik hoop van harte op je begrip!

We maken allemaal hetzelfde mee. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Soms zijn we moe, uitgeput en staat het huilen nader dan het lachen. Dit is een veilige groep waar iedereen zijn of haar gevoelens en emoties mag uiten, zonder bang te hoeven zijn dat een ander deze gevoelens of emoties belachelijk maakt. Degene die een ander niet in zijn of haar waarde laat haal ik uit de groep.

Besef dat het schrijven in deze besloten groep, op een ander anders overkomt dan je bedoelt. Schrijf alsjeblieft wat je bedoelt en bedoel wat je schrijft. Dit is een fijne groep, een fantastische groep met de meest liefdevolle personen die ik ooit gekend heb en ik heb er heel veel voor over dat deze groep zo blijft. Houd rekening met elkaar, we zijn er om elkaar te steunen: wij samen tegen het narcisme.

Openbare facebookgroep HSP en de NARCIST

De openbare facebookgroep van de HSP en de NARCIST, is de groep waar iedereen toegang tot heeft en waar ik in principe de post en de artikelen plaats van de HSP en de NARCIST website.

Maar de HSP en de NARCIST website heeft nog een facebookgroep!

Facebookgroep Het helingsproces

De derde facebookgroep van de HSP en de NARCIST is de besloten facebookgroep: Het Helingsproces, een exclusieve groep die voor iedereen toegankelijk is als je het ebook Het Helingsproces in bezit hebt.

Lees ook: Het helingsproces.

Afbeelding van Peggy und Marco Lachmann-Anke via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis een ebook! Uitschrijven kan wanneer je maar wenst en je gegevens zijn absoluut veilig bij me!

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Narcisme: Contact met lotgenoten en gelijkgestemden, speciaal voor hoogsensitieve personen.
Narcisme: Contact met lotgenoeten (m/v) speciaal voor HSPers.