Menselijke energieslurpers, energievreters en energiezuigers die je energie stelen en vreselijk vermoeiend zijn.
Menselijke energieslurpers, energievreters en energiezuigers die je energie stelen en vreselijk vermoeiend zijn.

Menselijke energieslurpers, energievreters en energiezuigers die je energie stelen en vreselijk vermoeiend zijn.

Menselijke energieslurpers, energievreters en energiezuigers

Er zijn bepaalde mensen die altijd iedereen om hen heen leegzuigen en uitzuigen, waar ze ook heen gaan en in welk gezelschap ze ook verkeren. Vaak gaat het om typen mensen en personen die voortdurend goedkeuring zoekt bij anderen (zoooo vermoeiend!) Ze willen graag hun emoties uiten en praten constant met jou over hun problemen. Zo´n gesprek is eigenlijk helemaal niet gezellig, want er komt een golf van narigheid over je heen. Het gaat niet om iemand die even zijn of haar hart moet luchten, het gaat echt om iemand die constant met jou over hun problemen praat. Onophoudelijk. Herhaaldelijk en in herhalingen.

Als je in contact komt met een energieslurper

Nadat ze hun problemen bij je neergelegd hebben en uitvoerig over al hun problemen met je hebben doorgenomen, voelen zij zich energieker en vitaler en jij…afgemat en vermoeid. Zeker voor een HSP is het vreselijk vermoeiend om met een energieslurper in contact te zijn omdat het allemaal te overweldigend is al die herhaaldelijke drama en problemen.

Beseffen energieslurpers en energiezuigers dat ze energievreters zijn?

Deze typen mensen hebben vaak echt geen idee dat ze verantwoordelijk zijn voor het aftappen van je energie. Het gaat dan ook niet om “slechte” personen, maar ze voelen zelf niet dat er genoeg liefde en energie beschikbaar is voor iedereen. Ook voor hen. Ze vinden vaak dat ze, net als codependenten, niet genoeg liefde kunnen vinden of verdienen. Ze vertrouwen er jammer genoeg niet op dat ze echt in staat zijn om in hun eigen behoeften te voorzien. Hierdoor geloven ze onbewust dat de enige manier waarin ze hun behoefte aan energie kunnen bevredigen het onttrekken van energie aan anderen is. Ze beseffen niet dat dit beperkende gedachten zijn die hen uiteindelijk zal verzwakken. Ze zitten vast en gevangen in hun gevoel van radeloosheid en behoeftigheid.

Maar het kan allemaal nog erger:

Behalve “gewone” menselijke energieslurpers, zijn er ook zware energieslurpers, allemaal met het onbewuste doel om emotionele energie bij je weg te halen.

Kenmerken van zware energieslurpers, energievreters, energievampiers en energiezuigers zijn o.a.:

 • Er is altijd enige vorm van theater om deze figuren. Door op het toneel te staan en een toneelstukje te spelen trekken ze altijd de aandacht van anderen. Hoe meer aandacht van anderen, hoe meer energie van anderen.
 • Ze zijn in staat om andere mensen tegen elkaar op te zetten, zodat ze energie krijgen wanneer iemand partij voor hen kiest.
 • Ze zijn vaak betrokken bij ruzies.
 • Ze zijn in staat om onredelijke emotionele aanvallen in te zetten op anderen,
 • Ze verdraaien je woorden en zetten deze woorden op een oneerlijke manier tegen je in,
 • Ze willen het liefst in elke situatie gelijk hebben en missen het vermogen om gezichtspunten van anderen te begrijpen,
 • Ze vertrouwen anderen niet en kunnen achterdochtig zijn of reageren,
 • Zodra ze van mening verschillen, kunnen ze wild om hen heen gaan slaan, scenes schoppen en een waar drama veroorzaken,
 • Vaak denken ze dat juist anderen mensen hun energie bij ze uitzuigen,
 • Ze doen alsof ze hulpeloos zijn en dat ze hulpeloze slachtoffers van het leven zijn,
 • Ze praten onophoudelijk hoe oneerlijk het leven is,
 • Ze zijn constant behoeftig en eisen hulp,
 • Ze zorgen ervoor dat jij je enorm schuldig voelt over een piepklein dingetje,
 • Ze zijn in staat om te dreigen om je te verlaten (het werk te verlaten of het project te verlaten waar jullie samen aan werken) met als doel dat ze heimelijk hopen dat je hun vertrek uit hun hoofd zal praten. Het trieste is dat veel mensen in hun omgeving bijzonder opgelucht zijn als de energiezuigende persoon inderdaad vertrekt.

Ben jij de redder van een menselijke energiezuiger?

Iedereen die energieslurpers, of energiezuigers, willen helpen en bijstaan – en in de rol van redder terechtkomen – steeds uitgeputter raken omdat het nooit genoeg is en de zuiger niet beseft dat hij, of zij, eens op moet houden constant over diens problemen te praten en eindelijk eens actie moeten gaan ondernemen.

Even over het gebruik van het woord: energieslurper, energievreter of energiezuiger. Het klinkt niet al te vriendelijk, zeker niet naar degene die daadwerkelijk zuigt, vreet, steelt of slurpt. Maar voor degene die in de rol van “redder” is beland, klopt de benaming totaal: de energie wordt weggezogen en opgeslurpt. Het woord geeft aan hoe jij je voelt als je met een energieslurper of energiezuiger te maken hebt, zonder dat het direct een veroordeling van de andere persoon is.

Zijn narcisten, passief agressieve mensen en martelaars energieslurpers, energievreters en energiezuigers?

Ja. Het antwoord is kort maar krachtig: ja.

Maar andersom hoeven energieslurpers, energiezuigers, energievreters en energievampiers geen narcisten te zijn om energie bij je weg te kapen.

In iedere gezonde relatie is het normaliter een geven en een nemen. Soms moet je wat meer geven, een andere keer neem je wat meer. Het gaat er binnen deze gezonde relaties om dat er een natuurlijke eb-en vloedbeweging van energie aan de gang is.

Voel jij je al moe worden door te denken aan een energieslurper?

Het soort energiekoord dat je kan uitputten is de energetische verbinding van iemand bij wie je je altijd (dood)moe voelt zelfs als je alleen maar al aan ze denkt! Hoogste tijd om de energieverbinding die tussen jullie aanwezig is los te laten, door te snijden en te verbreken. Deze verbinding is niet goed voor je gezondheid en voor je emoties.

Energieslurpers en energiezuigers teren op zwakte en op angst. Wil je hen blokkeren, treed dan in je eigen persoonlijke kracht, moed en goedheid en ze zullen – uiteindelijk – verdwijnen! Onderzoek je eigen gezonde grenzen, stel ze bij en geef je grenzen heel duidelijk aan bij dit soort typen mensen! Een gebrek aan persoonlijke kracht kan ervoor zorgen dat je energieslurpers en zuigers aantrekt.

Verbinding verbreken met een energieslurper

Energetisch verbreek ik graag het contact met energieslurpers. Hoe je dat doet leg ik je uit in de nieuwste versie van het ebook: Maak jezelf sterk en krachtig, speciaal voor Hsp’ers in het hoofdstuk: “Kom op krachten en ga in je kracht staan op spiritueel gebied.”

Ook leg ik je daarin uit hoe je jezelf beschermt tegen negatieve energieën.

Afbeelding van Keith Joyner via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis een ebook! Uitschrijven kan wanneer je maar wenst en je gegevens zijn veilig bij me!

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Je bekijkt nu Menselijke energieslurpers, energievreters en energiezuigers die je energie stelen en vreselijk vermoeiend zijn.
Menselijke energieslurpers, energievreters en energiezuigers die je energie stelen en vreselijk vermoeiend zijn.