Meesterlijk wraak nemen op de narcist, hoe doe je dat?
Meesterlijk wraak nemen op de narcist, hoe doe je dat?
Meesterlijk wraak nemen op de narcist, hoe doe je dat?

Meesterlijk wraak nemen op de narcist, hoe doe je dat?

Ik krijg al jarenlang ontstellend vaak vragen binnen in de trant van:

“Hoe kan ik wraak nemen op mijn narcist?” en:

“Hoe maak ik mijn narcist gek?” en:

“Hoe pak ik de narcist terug?” en:

“Hoe krijg ik genoegdoening na narcisme?” en:

“Hoe zet ik mijn narcist betaald voor de jarenlange narcistische mishandelingen?” en: 

“Hoe kan ik mijn narcist pijn doen zoals hij/zij mij jarenlang gedaan heeft?” en:

“Hoe kan ik winnen van mijn narcist?” en:

“Hoe kan ik mijn narcist kapot maken zoals hij/zij mij kapot gemaakt heeft?”

Hoe kan ik de narcist terugpakken? Hoe pak je een narcist terug? Hoe maak je een narcist gek van frustratie?

Ieder slachtoffer van narcisme worstelt met deze vragen: “Hoe pak ik de narcist terug?” of: “hoe kan ik de narcist terugpakken?” Wil jij de narcist terugpakken? Geef de narcist een koekje van eigen deeg! Wil je weten hoe dat gaat? Lees dit artikel: “Meesterlijk wraak nemen op de narcist, hoe doe je dat?” Wie wil dat nou niet, wraak nemen op de narcist in stijl? Zonder dat je met stront hoeft te gooien, maar waardoor wel je eigenwaarde stijgt en je genoegdoening voelt?

Het leven met een narcist is onrechtvaardig en dat er velen zinnen op wraak is een logisch gevolg van alle opgekropte boosheid, frustraties, verdriet en pijn die je al die tijd bij je gedragen hebt.

Koekje van eigen deeg

In al die jaren dat ik met het narcisme bezig ben, heb ik er eigenlijk nooit echt aandacht aan het onderwerp “wraak nemen op je narcist,” besteed. Als hoogsensitief persoon staat het woordje: “wraak” me behoorlijk tegen, maar als ex-slachtoffer en als overlever van narcistische mishandelingen, begrijp ik heel goed waar de behoefte tot wraak vandaan komt. Genoegdoening, dat is wat de meeste slachtoffers naar op zoek zijn!

HSP’ers en HSE hebben vrij weinig behoefte aan “wraak” nemen, daarom speciaal voor hen een manier van “wraak” nemen dat hun hoogsensitiviteit weet te bekoren: genoegdoening! Want er is inderdaad een manier dat je de narcist terug kan pakken!

(Overigens, voor alle duidelijkheid: je bent geen slachtoffer, je bent tot slachtoffer gemaakt!)

Wat is de beste manier om de narcist terug te pakken? De enige en de juiste manier om wraak te nemen op je narcist is…

De beste manier om een narcist terug te pakken is door: “De narcist een koekje van eigen deeg geven,” want lieve HSP’ers en HSE: dat is de enige en de juiste manier om je narcist betaald te zetten, wraak te nemen, de narcist pijn doen, de narcist kapot te maken en te kunnen winnen van je narcist. Zonder dat je met stront gaat gooien! Maar dankzij deze manier verhoog je je eigenwaarde en het zal je genoegdoening geven!

Wil je weten hoe? Wat de beste manier is om de narcist terug te pakken, wraak te nemen, de narcist gek maken en genoegdoening te krijgen?

Wil je weten hoe? Wat de beste manier is om de narcist terug te pakken, wraak te nemen, de narcist gek te maken en genoegdoening te krijgen?

Door geduld. Geduld is de ultieme manier om wraak te nemen op je narcist! Door langzaam te veranderen en door je narcist te gaan spiegelen. En lieve dames en heren: dit werkt! Je maakt de narcist helemaal gek! En ik ga je uitleggen hoe je dat moet doen!

Weet je nog in de beginfase van jullie relatie hoe fan-tas-tisch jij je narcist vond? Je weet dat je narcist in die beginfase niets anders deed dan jou te spiegelen? En weet je nog hoe langzaam het gedrag van je narcist begon te veranderen? En hoe verwarrend dat veranderlijke gedrag van de narcist op jou had? Dat is exact wat wij nu gaan doen: je narcist spiegelen door je narcist een koekje van eigen deeg te geven. Geloof me, er is niets ergers voor een narcist dan te beseffen dat hij/zij zijn/haar grip op je begint te verliezen. Er is niets ergers voor een narcist dan te zien dat zijn/haar prooi niet langer reageert op het onmogelijke gedrag van de narcist. Dat is de ultieme wraak van de slachtoffers! Dat is genoegdoening!

Meesterlijke wijze wraak nemen: maak de narcist gek en pak de narcist terug!

Ik je stap voor stap uitleggen hoe je op een meesterlijke wijze wraak kan nemen op je narcist, op een manier dat je ongelooflijk veel voldoening gaat geven! De voorwaarde is: dat je geduld moet hebben. Op dezelfde manier zoals je narcist geduldig op je zat te wachten tijdens de beginfase van jullie relatie, totdat je in de val van het narcisme trapte. Nu neem jij het stokje over van je narcist en ga jij geduldig te werk om op meesterlijke wijze wraak te nemen tijdens de eindfase van jullie relatie. 

Waarschuwing: wat is niet de juiste manier om wraak te nemen op je narcist?

Even voor de duidelijkheid: er lopen levensgevaarlijke narcisten rond. Ik weet niet of je te maken hebt met een gevaarlijke narcist en misschien weet je dat zelf ook niet precies. Ga daarom NOOIT discussies met je narcist aan, geef je narcist NOOIT kritiek op zijn/haar onmogelijke en manipulatieve gedrag van de afgelopen jaren en kraak je narcist ook NOOIT af over diens onmogelijke gedrag van de afgelopen jaren en zeker niet in het openbaar! Echt, je speelt met je leven en ook je kinderen gaan ervoor boeten. Iedere discussie met een narcist is zinloos en de boodschap komt toch niet aan. (In Nederland sterven ieder jaar 50 partners en ex-partners van narcistische persoonlijkheden.)

Een brief schrijven waar je alle ellende van afgelopen jaren van je afschrijft en opstuurt naar je narcist is ook zinloos, aangezien je narcist je brief aan anderen laat lezen als “bewijs” hoe slecht jij wel niet bent. Behalve dat, je narcist geniet ondertussen op een valse manier van je emotionele uitbarsting. Weet je waarom? Omdat je weer je narcist alle aandacht hebt gegeven en hem/haar energie van jezelf hebt gegeven. Je hebt de narcist voeding gegeven en dat is exact waar narcisten op uit zijn: voeding! Wil je ooit rust krijgen, dan zal je moeten stoppen met reageren op de narcist. Dit is dus niet de juiste manier van wraak nemen op je narcist!

Juiste manier van wraak nemen: een positieve manier!

Onthoud alsjeblieft voor je eigen bestwil en dat van je kinderen: de juiste manier van wraak nemen op je narcist is door je narcist een koekje van eigen deeg te geven. In plaats van al je boosheid te richten op je narcist, is het beter om al die energie te gebruiken in iets wat daadwerkelijk werkt: jij wordt er beter van en je voelt voldoening, genoegdoening en opluchting. Je gaat afstand scheppen van je narcist en diens negativiteit en je gaat stappen zetten om uit de negatieve invloedssfeer van je narcist te komen. Zonder dat je in gevaar komt of dat je de kinderen in gevaar brengt. Alles wat je narcist aangaat, daarbij zet je vanaf nu je emoties bij uit. Emotieloos reageer je op de narcist. Ga recht op je doel af. Zie het als een gigantisch groots en langdurig schaakspel, waar jij bij iedere zet dichter bij je einddoel komt: meesterlijk wraak nemen op je narcist!

Stappenplan wraak nemen narcist, hoe maak je een narcist gek en hoe pak je de narcist terug:

Eerste stap wraak nemen op je narcist

De eerste stap om wraak te nemen op je narcist is door je narcist niet langer op de eerste plaats te zetten. Jij zou de hoofdrol in je leven moeten spelen, niet je narcist. In plaats van al die aandacht aan je narcist te schenken, geef je nu jezelf alle aandacht. Aandacht in de vorm van: Goed voor jezelf zorgen en jezelf sterker en krachtiger maken.

Waarom is het zo belangrijk dat jij in deze fase van het wraak nemen goed voor jezelf moet zorgen? Omdat je narcist je al die jaren heeft uitgeput en omdat die jarenlange narcistische mishandelingen je niet in de koude kleren gaan zitten. Je bent jezelf kwijt geraakt en het is nu de hoogste tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten. En een ding moet je heel goed onthouden: hoe sterker en krachtiger jij bent, hoe zwakker de narcist. De narcist houdt niet van sterke mensen.

Geloof me, je narcist zal niet weten waar hij/zij het zoeken moet als deze merkt dat jij sterker en krachtiger aan het worden bent. Je ontneemt de narcist zijn/haar machtspositie over je en geloof me: dat zal iedere narcist ver-schrik-ke-luk vinden! 1-0 voor jou!

Bovendien, en dat is een mooie bonus: door de aandacht naar jeZELF te richten, gaat je zelfvertrouwen groeien.

Tweede stap wraak nemen op je narcist

Vertel je narcist niets meer over jezelf, over je werk, over je carrièremogelijkheden, over je familie, over je vrienden, je successen, je tegenslagen, je leven, je dromen, je wensen, je pijntjes, je ellende en enzovoort. Helemaal niets meer! Privé is privé en dat recht heeft je narcist jaren geleden al verspeeld. Bovendien, alles wat je ooit tegen je narcist vertelde, heeft je narcist tegen je gebruikt. Dus, stop ermee je narcist kogels te geven waarmee hij/zij op je kan schieten. Besef ook dat je persoonlijke informatie deelt op social media, waar je narcist toegang tot heeft. Ga je narcist nog niet ontvrienden. Zodra jij je narcist gaat ontvrienden krijg je problemen. Beter is het om – voorlopig – te stoppen met het delen van persoonlijke informatie via social media. Vertel ook niets meer over je privéleven aan familieleden en vrienden van de narcist. Iedere narcist gaat hen ondervragen om te informeren of ze nog wat over je gehoord hebben. Gun je narcist die lol niet meer!

En behalve dat: daar heb je vrienden voor om je privé leven mee te delen en een narcist is geen vriend. Nooit geweest ook.

Je narcist zal in het begin niet doorhebben dat je gestopt bent met het delen van privé gegevens. Je narcist gaat wel doorkrijgen dat hij/zij niet langer de beschikking krijgt over nieuwe informatie waarmee hij/zij je onderuit kan halen. Dat je je narcist onthoud van privé informatie over jezelf is een verschrikking voor je narcist! Maar, doet de narcist niet exact hetzelfde met jou?

Belangrijke informatie niet met je delen? 2-0 voor jou!

Derde stap wraak nemen op je narcist

Als je te maken hebt met een narcist die doelbewust bezig is je kapot te maken en te ruïneren, moet je een ding heel goed gaan beseffen: iedere narcist is betrokken met duistere zaakjes. Ook jouw narcist. 

Wat je in deze stap gaat doen is zorgen dat je “wisselgeld” in handen krijgt. Je gaat op zoek naar bewijs van al die duistere zaakjes van je narcist. Je gaat echter heel voorzichtig te werk en je zorgt ervoor dat je onzichtbaar en onder de radar blijft. Schakel desnoods een professional in die het een en ander voor je gaat uitzoeken. Blijf op de veilige weg, neem geen enkel risico en zoek het gevaar niet op! Zorg voor rugdekking en speel niet met je leven! En vertel je narcist vanzelfsprekend niets waar je mee bezig bent!

Als je vermoedt dat er bewijs in huis aanwezig is, kan je de narcist wijsmaken dat je onder het mom van: “Ik ga het huis, de zolder, de garage, het tuinhuis, het kantoor, de keuken, de woonkamer (enz) uitruimen en rommel opruimen.” en ondertussen je ogen goed de kost geven wat je allemaal tegenkomt tijdens je “opruimactie.” Maak kopieën van alles wat je tegenkomt en bewaar dit NOOIT in huis, maar op een plek waar je narcist geen toegang tot heeft! 

Ook kan er bewijs digitaal opgeslagen zitten in een computer of tablet. Als je geen toegang hebt tot deze verdachte computer, probeer met een smoesje aan het wachtwoord te komen. Als je zelf geen digitaal wonder bent, probeer dan via een kennis of professional aan het digitale bewijs te komen. Zorg er in Godsnaam wel voor dat je alle digitale sporen weer wist van de verdachte computer!

Ik heb een gigantische berg aan “wisselgeld” in handen en mijn narcist weet inmiddels dat enkele van mijn familieleden en vrienden het bewijs in handen hebben. Mijn narcist weet niet wie precies het bewijs in handen heeft en om hoeveel personen het gaat. Doet mijn narcist mij of mijn kind iets aan? Gaat mijn narcist door met mij te ruïneren of kapot te maken? Dan weet hij dat het “wisselgeld” direct ingezet gaat worden. En geloof me, die berg aan “wisselgeld” die ik in handen heb, daar word je misselijk van. Voor geen goud ter wereld wil mijn narcist dat anderen te weten komen wat ik in handen heb. Dat “wisselgeld” is zo veel, daar heb ik de rest van ons leven genoeg aan. Het geeft een veilig gevoel en een ontzettend grote genoegdoening! Behalve dat, de narcist is gestopt mij te ruïneren of kapot te maken. 3-0!

Vierde stap wraak nemen op je narcist

Doordat je beter in je vel komt te zitten omdat je beter voor jezelf bent gaan zorgen en sterker en krachtiger bent geworden, ben je nu in staat om de volgende stap te volbrengen: onverschillig reageren op het onmogelijke gedrag van je narcist.

Je moet een ding goed onthouden: je narcist heeft jouw harder nodig dan jij de narcist. Jij dient als voeding voor je narcist. Het onmogelijke gedrag van je narcist heeft slechts 1 doel: je reactie op het onmogelijke gedrag is voeding voor je narcist. Het is dus de kunst om je narcist niet langer je energie, je aandacht, je reacties en je emoties te geven. Alles wat je aan je narcist gegeven hebt, diende als voeding. 

Misschien haalt je narcist het bloed onder je nagels vandaan en sta je te koken van woede wegens het onmogelijke gedrag van je narcist, bijt op je tong, blijf rustig en haal diep adem vanuit de buik, maar gun je narcist geen enkele reactie!

Iedereen die moe, uitgeput en niet goed in zijn/haar vel zit, reageert direct op het onmogelijke gedrag van diens narcist. Daarom doet de narcist zo zijn/haar best om diens prooien in een zo uitgeputte staat te brengen. Narcisten weten heel goed dat als zijn/haar prooi uitgeput en moe zijn, eerder reageren. En iedere reactie is voeding voor de narcist. En van iedere reactie geniet de narcist op een duivelse manier.

Iedereen die goed voor zichzelf zorgt en zichzelf sterker en krachtiger heeft gemaakt, heeft nu de beschikking over de kracht om het onmogelijke gedrag van de narcist te NEGEREN! Je bent nu in staat om je schouders op te halen als de narcist met diens onmogelijke gedrag je uit balans tracht te halen. Je bent nu in staat om te beseffen dat zodra jij reageert op het onmogelijke gedrag van je narcist, jij weer de prooi bent. Je bent nu in staat om te beseffen dat zodra jij een reactie geeft op je narcist, de narcist je weer in zijn/haar macht heeft. Je bent nu in staat om te beseffen dat iedere keer dat je reageert, het onmogelijke gedrag van je narcist verergert. Want je narcist is verslaafd aan je energie, aan je reacties, aan je emoties en aan je aandacht en wil uitsluitend meer en meer voeding bij je wegzuigen.

Zodra jij stopt met reageren op het onmogelijke gedrag van je narcist, stop je ermee diens voeding te zijn. Zodra jij stopt met reageren op het onmogelijke gedrag van je narcist, BEN JIJ DE WINNAAR en je narcist de grote verliezer. Je pest de narcist behoorlijk door niet langer meer te reageren! Je bent bezig je eigen angst met de omgang van narcisten te overwinnen! De narcist heeft al die jaren jouw behoefte volledig genegeerd, nu ga jij de behoefte van je narcist volledig negeren. 4-0!

Vijfde stap wraak nemen op je narcist

Neem afstand van je narcist. Letterlijk en figuurlijk. Hierdoor neemt de macht die je narcist over je heeft langzaam af. De narcist krijgt steeds minder grip op je. Afstand nemen van je narcist doe je o.a. door: Niets meer te verwachten van je narcist. Niets meer te verlangen van je narcist. Niets meer te eisen van je narcist. Heb je advies nodig over het een of ander? Ga langs bij een kennis! Heb je steun nodig of een schouder om op uit te huilen? Ga naar een vriend! Heb je geld nodig voor de nieuwe schoenen van jullie kind(eren)? Vraag opa en oma om een paar nieuwe schoenen! Heb je behoefte aan gezelschap? Ga niet bij je narcist zitten, maar ga ergens anders heen!

Afstand nemen van je narcist doe je ook op financieel en economisch gebied. Op elk gebied moet je onafhankelijk zijn, dus zonder de hulp van de narcist uit de voeten kunnen. Veel slachtoffers van het narcisme worden op de een of andere manier financieel uitgebuit of zelfs financieel mishandeld. Financiële wandaden komen vaker voor dan je denkt, zoals omschreven staat in het e-book in pdf van Fleur Irene: “Herken de narcist!” Geld zal voor iedere narcist diens ultieme manipulatie techniek zijn. Zorg dat je niets hoeft te verwachten van je narcist, ook niet op financieel gebied!!

Het is je ultieme wraakactie als je narcist doorheeft dat jij geheel onafhankelijk van de narcist opereert en functioneert. Je narcist zal het vreselijk vinden dat je hem/haar niet langer nodig hebt! 5-0!

Zesde stap wraak nemen op je narcist

Als je voor jezelf besloten hebt dat het de hoogste tijd is om je narcistische partner te verlaten, sta je aan het begin van het proces om eindelijk te genezen van de jarenlange narcistische mishandelingen. 

Ga beginnen je leven te leven in liefde.

Om echt te kunnen genezen is het noodzakelijk om nooit meer contact te onderhouden met je narcistische (ex) partner, zodra je weg bent en je narcistische partner hebt verlaten.

Geen contact meer hebben met je narcist is voor veel slachtoffers van het narcisme een loodzware opgave. Jezelf geestelijk goed voorbereiden op deze periode is daarom geen overbodige luxe. Maar, hoe doe je dat? Jezelf voorbereiden op nooit meer contact te hebben met je narcist?

Door jezelf een aantal zaken goed te gaan beseffen:
De periode van nooit meer contact hebben met je narcist is voor de rest van je leven. Denk dus nooit dat je na een paar weken weer contact met je narcist kunt opnemen, omdat je nog wraak wil nemen, omdat je nog wil onderhandelen met je narcist of omdat je hoopt dat je narcist nu wel inziet dat hij moet veranderen.

Nogmaals: de periode van nooit meer contact hebben met je narcist, is voor de rest van je leven!

Wraak nemen op je narcist doe je door nooit meer iets van je te laten horen!

Zodra jullie relatie over is, moet je overgaan op: “Nooit meer contact met je narcist.” Dat is echt de ultieme vorm van wraak nemen op je narcist door nooit meer contact met je narcist op te zoeken. Hoe pak je een narcist terug? Door nooit meer contact met hem of haar op te nemen!

Heel veel slachtoffers van het narcisme lopen in deze fase stuk en laten toe dat hun narcist contact houdt. 

Heel veel slachtoffers denken dat door nog contact te houden met hun narcist, ze de relatie met de narcist goed kunnen afsluiten.

Andere slachtoffers zijn zo zwak geworden door de jarenlange narcistische mishandelingen en hebben zo’n laag zelfvertrouwen, dat ze de narcist niet kunnen weerstaan in hun leven en laten toe dat de narcist contact met ze houdt.

Andere slachtoffers zijn zo razend op hun narcist, dat ze hopen via het contact wraak te kunnen nemen.

Weer andere slachtoffers van het narcisme zijn simpelweg niet in staat om hun narcist te weren. Misschien houden ze nog van hun narcist, of zijn ze verslaafd geraakt aan het narcistische drama in hun leven.

Sommige slachtoffers denken dat door contact te houden ze in staat zijn om te kunnen onderhandelen met de narcist. Het enige wat je hiermee bereikt, is dat de narcist alsnog in staat is je te kwetsen en je emotioneel kan manipuleren. Van onderhandelen met een narcist is geen sprake!

Wat de reden ook mag zijn waarom je denkt dat contact met de narcist nodig is in je leven, besef het volgende: zolang je contact blijft houden met je narcist of zolang de narcist in staat is om contact met jou te houden blijf je gevangen zitten in de eeuwige ellende van een giftige relatie met je narcistische (ex) partner.

Voor heel veel slachtoffers van het narcisme betekent stoppen met contact hebben met je narcist precies hetzelfde als stoppen met een verslaving. Je moet afkicken! En dat is niets om voor te schamen! Hoe radicaler je direct stopt met het contact met je narcist, hoe beter dat uiteindelijk voor jezelf is! 

Lees ook: Nooit meer contact met je narcist

Lees ook: Nooit meer contact met je narcist, jezelf geestelijk voorbereiden, hoe doe je dat?

Geen contact met je narcist doe je omdat je het besluit hebt genomen om vanaf nu te helen van al die jaren narcistische mishandelingen. Zodra je contact opneemt met je narcist, stopt je helingsproces. Geen contact met je narcist doe je voor jezelf, zodat je emotioneel en mentaal weer de kans krijgt om terug in balans te komen en dat je gezondheid zich herstelt en al die stress vermindert. Door geen contact met je narcist te houden blijf je trouw aan jezelf!

Zodra je het geen contact verbreekt, overspoel jij jezelf met schuldgevoelens en lieve schat: je hebt nu wel genoeg geleden de afgelopen jaren, of niet? Doe het jezelf alsjeblieft niet aan en verbreek nooit het geen contact! Je hebt alle recht op een beetje geluk in je leven en door het geen contact met je narcist vol te houden weiger jij je langer te laten besodemieteren door je narcistische (ex) partner! Door het geen contact met je narcist vol te houden stap je uit de negatieve en giftige invloedssfeer van je narcist. Een mooier cadeau voor de toekomst kan je jezelf niet geven!

Enne…echt, nooit meer contact met je narcist is het ultieme wraak: je narcist kan het niet verkroppen dat je de narcist negeert, voor de rest van diens leven! Gaat je narcist lastig worden in een poging om toch je aandacht te krijgen? Laat je narcist dan maar fijntjes weten dat je nog een hoop wisselgeld hebt liggen… 6-0

De narcist is verslagen: je hebt de narcist teruggepakt!

Met 6-0 is de narcist verslagen, dat lijkt me een aardig verloop van je schaakspel: goed gespeeld! En je hebt de narcist een koekje van eigen deeg gegeven.

Afbeelding van Jonny Lindner via Pixabay Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-e-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een narciste!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Meesterlijk wraak nemen op de narcist, hoe doe je dat?
Meesterlijk wraak nemen op de narcist, hoe doe je dat?