Meditatie: HSP en energie, kan een narcist voor blokkades zorgen?
Meditatie: HSP en energie: kan een narcist voor blokkades zorgen?
Meditatie: HSP en energie: kan een narcist voor blokkades zorgen?

Meditatie: HSP en energie, kan een narcist voor blokkades zorgen?

HSP en energie

Alles is energie. Alles en iedereen om ons heen is energie. Jij bent ook energie.

Chi

Diep binnen ons zit de krachtbron die ons vitale en krachtige levensenergie geeft. Het is je Chi, je levensenergie die je doet stralen en doet bruisen van de energie.

Om je goed te voelen en om lekker in je vel te zitten, is het belangrijk om je levensenergie aan te spreken.

Levensenergie

Juist voor ons HSP is het heerlijk om regelmatig in contact te komen met onze levensenergie. De verbinding die we dan voelen gaat diep en het raakt ons hart maar ook onze ziel.

Chakras

Vanuit het diepste in ons, heerst er een krachtige, intuïtieve en liefdevolle energie die ons HSP tot prachtige mensen maken. Zeven chakras binnenin ons, nemen de energie op vanuit onze krachtbron en verspreidt de energie via hun gekleurde ronddraaiende poorten naar alle organen in ons lichaam. Als een chakra verstoord is en de poort bijna gesloten, heeft dat vrijwel altijd invloed op de werking van een orgaan.

Chakras zijn opslagplaatsen van gebeurtenissen uit het verleden dat je (nog) niet hebt kunnen verwerken. Nare emotionele en pijnlijke dingen uit het verleden liggen verstopt in deze energiekanalen. Daardoor werken sommige chakra’s niet optimaal en raken ze geblokkeerd.

Andersom kan ook, een chakra is te actief waardoor een orgaan in ons lichaam te actief is.

Aura

De aura is ons energieveld om ons heen. Onze energie is behalve diep verborgen binnenin ons, ook buiten rond ons lichaam aanwezig. Andere mensen die die energie kunnen waarnemen zien onze aura.

Hoe meer wij als HSP ers verbonden zijn met onze krachtbron en met onze levensenergie, hoe stralender onze aura is en hoe mooier onze Chi.

Nare dingen uit het verleden

Andersom geldt dat ook. Voelen we ons down, of zijn we te veel bezig met nare dingen uit het verleden, dan heeft dat direct invloed op onze aura en op onze Chi. Het lijkt wel of onze persoonlijke kracht afzwakt.

Omgaan met een narcist, wat doet dat met onze energie?

Tijdens onze omgang met een narcist, neemt de narcist onze energie en onze kracht in. Een narcist neemt veel ruimte in en dat gebeurd ook met onze energie. Ook nemen wij de stemmingen van een narcist over en dat kost ons extra energie. We voelen ons vaak moe nadat we in contact waren met een narcist. We voelen ons uitgeput als we enkele jaren met een narcist hebben samengeleefd.

Chi blokkeert

Om een narcist te overleven als HSP is het behalve belangrijk om goed voor onszelf te zorgen ook belangrijk om onze levensenergie aan te spreken. De Chi moet weer vrijelijk kunnen stromen en je aura moet weer gaan stralen. Chi kan geblokkeerd zijn door nare gebeurtenissen uit het verleden. Energie kan geblokkeerd zijn omdat een van de zeven chakra’s niet goed functioneert.

Energie: wat is een blokkade?

Blokkades zijn obstakels van gevoelens van oud geestelijk of lichamelijke pijn die zich vastzetten in je lichaam. Jarenlang samen zijn met een narcist gaat je niet in de koude kleren zitten. Blokkades moeten opgeheven worden door oud geestelijk of lichamelijke pijn op te lossen, voordat je levensenergie vrijelijk kan gaan stromen.

Voel jij je gevangen door de situatie met je narcist?

Dan zal dat voor blokkades zorgen in je energie. Ook vormt het een belemmering van het ontvangen van de juiste intuïtie.

Behalve de meditatie HSP en energie iedere morgen uitvoeren, is weggaan bij je narcist zowel een opluchting als een bevrijding!

Verbinding met onze krachtbron

Zodra we in verbinding treden met onze krachtbron, voelen we ons beter en zijn we in staat om te bruisen van de energie!

Contact met onze krachtbron

Hoe doen we dat? Hoe komen we weer in contact met onze krachtbron nadat we omgang hadden met een narcist? Behalve goed voor jezelf zorgen is mediteren noodzakelijk. Het liefst iedere morgen je dag beginnen met een meditatie.

Meditatie HSP en energie: levensenergie laten stromen

Meditatie HSP en energie. De meditatie levensenergie laten stromen is geschikt om in de morgen te doen. Hierdoor ben je in staat om optimaal van je levensenergie gebruik te maken tijdens je dag.

Ga op een lekkere plek zitten op een stoel waar jij je op je gemak voelt. In stilte of met een zacht rustgevend muziekje op de achtergrond. Sluit je ogen en richt je op je ademhaling. Haal diep adem en sluit je ogen. Voel dat je ademhaling langzamer en rustiger gaat worden. Voel de in ademhaling en voel de uit ademhaling.

Bedenk bij iedere uit ademhaling dat oude energie je lichaam verlaat. Bedenk bij iedere in ademhaling dat nieuwe energie je lichaam binnen stroomt. Bij iedere uit ademhaling laat je lichaam afvalstoffen los. Nieuwe energie verspreidt zich door je lichaam bij iedere nieuwe in ademhaling. Nieuwe energie die je lichaam wakker maakt. Blijf even zo rustig zitten en concentreer je op je ademhaling.

Richt je aandacht op je onderbuik, op het gebied onder je navel. Blijf rustig doorgaan met ademhalen, maar blijf met je aandacht gericht op het gebied onder je navel. Stel je voor dat in je onderbuik een centrale zit. Een energiecentrale. Je eigen persoonlijke energiecentrale. Je Chi. Leg je handen op je onderbuik als je dat prettig vind.

Breng je aandacht bij je onderbuik en bij je centrale. Ga verder met je buikademhaling waar je bewust je buik uitzet bij iedere in ademhaling. Trek je onderbuik in bij iedere uit ademhaling. Voel dat je onderbuik warm begint te worden.

Voel dat je energie vuriger gaat worden in je onderbuik. Voel dat je levensenergie graag wil gaan stromen. Stromen door je onderbuik, stromen naar andere gebieden in je lichaam, het vult je buik, je bekken, je benen en al je organen. Je voelt de Chi stromen naar je schouders, naar je hoofd en naar je armen.

Je voelt je warmer worden. Je voelt je wakker worden. Voel dat je Chi naar je wil luisteren en graag wil gaan doen wat jij vandaag allemaal wenst te gaan doen. Voel dat je Chi begint te stralen en naar je wensen wil voldoen. Voel dat je Chi ook naar buiten treed, net buiten je lichaam en je aura gaat vullen. Haal diep adem en voel wat deze nieuwe energie allemaal met je doet. Laat het gevoel toe.


Vraag jezelf af: welke intentie wil jij vandaag volbrengen? Wat wil je graag volbrengen vandaag? Nodig je energie uit om aan deze intentie te voldoen. Geef toe aan je verlangens en stuur je Chi daar naar toe.

Begin zachtjes je lichaam los te schudden. Rek je uit zoals tevreden katten dat ook zo heerlijk kunnen doen. Geeuw als je daar de behoefte toe voelt en voel dat je lichaam klaar is om aan een nieuwe dag te beginnen. Open je ogen en beweeg je lichaam. Je bent klaar voor een nieuwe stralende dag vol met levensenergie!

Afbeelding van Benjamin Balazs via Pixabay

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

 

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

 

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een narciste!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Meditatie: HSP en energie, kan een narcist voor blokkades zorgen?
Meditatie: HSP en energie: kan een narcist voor blokkades zorgen?