Maak jezelf sterk en krachtig: Toen ik ontdekte over het narcisme in mijn leven, was ik moe, kapot en uitgeput.
Maak jezelf sterk en krachtig! Kom op adem en sta in je eigen unieke kracht! Speciaal voor HSPers!
Maak jezelf sterk en krachtig! Kom op adem en sta in je eigen unieke kracht! Speciaal voor HSPers!

Maak jezelf sterk en krachtig: Toen ik ontdekte over het narcisme in mijn leven, was ik moe, kapot en uitgeput.

Nu weet ik wat de oplossing is: Maak jezelf Sterk en Krachtig! Maar toen…

Toen ik ontdekte dat ik met een narcist te maken had, was ik moe, kapot, uitgeput, aan het eind van mijn Latijn, vel over been, een emotioneel wrak, angstig, mentaal zwak en een lichamelijke conditie van nul.

Ik leefde. Maar dat was dan ook alles.

Ik was een schim van wie ik ooit was.

Ik had geen enkele kracht meer over om uit bed te komen, laat staan dat ik de puf had om in opstand te komen tegen de narcist.

Ik had hulp nodig en veel over narcisme was er toen nog niet bekend zoals dat nu het geval is. Ik was totaal geïsoleerd en op de 1 of andere manier “wist” ik er alleen voor stond. Ik moest het alleen doen. De oplossing zou uit mezelf moeten komen. Ik wist dat ik de oplossing diep binnen in me had. 

Ik wist toen nog niet dat ik hoogsensitief was. Wel “wist” ik dat ik niet gek was, zoals de narcist altijd beweerde. Wat er wel aan de hand was, dat wist ik toen nog niet, maar dat er iets vreselijks niet klopte aan het hele verhaal, dat was duidelijk!

Ergens diep binnen in me borrelde iets. Een “weten” dat er niets mis was met me. Iets dat in opstand kwam. Was het kwaadheid in combinatie met een geheime krachtbron? Een oerkracht? Een overlevingskracht? Geen idee wat het was, maar ik kwam in opstand tegen het idee dat mijn narcist mij klein zou krijgen. Hell no! Vertelde men mij vroeger niet – tot vervelens toe – dat ik sterk was en heel veel in mijn mars had? (Inmiddels weet ik natuurlijk dat het mijn intuïtie was.)

Die kracht dat ik heel sterk voelde dat de narcist mij niet klein zou krijgen in combinatie met het weten dat alleen ik voor de oplossing kon zorgen, maakte dat ik me een aantal dingen begon te realiseren die plotsklap kristalhelder voor mijn geest verschenen: Maak jezelf sterk en krachtig!

Door mijn zusje, die reuma, artritis en artrose heeft, had ik geleerd dat voeding een medicijn kon zijn. Door haar dagelijkse dieet aan te passen door het radicaal te veranderen en uitsluitend voeding met essentiële voedingsstoffen te eten, kan ze zich bewegen i.p.v. in een rolstoel zitten. 30 jaar geleden kon ze amper lopen of bewegen, huilde ze van de pijn als het regende en kon ze zichzelf niet meer aankleden als het te koud was, aangezien ze haar vingers niet meer kon bewegen. 

Ze was net 22 geworden, en net klaar was met haar studie. Haar leven zou haar moeten toelachen, maar ze leefde in pijn en in angst: wat gaat de toekomst haar brengen? Want de medicijnen, die ze voorgeschreven kreeg, zorgden voor akelige maagbloedingen! 

Tot het moment dat ze haar dagelijkse voedingspatroon radicaal omgooide en essentiële voedingsstoffen tot zich nam. Goed en gezond voedsel dat haar lichaam daadwerkelijk voedt. Voeding dat je kracht geeft. “Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding” is een uitspraak van Hippocrates en helemaal van toepassing op mijn zusje. Wat knapte ze op dankzij goede, gezonde en essentiele voeding en voedingsstoffen!! Wat een verschil! Zo indrukwekkend!

Dankzij yoga, dat ik als kind jaren en jaren gedaan heb, wist ik dat ademhalen energie gaf. Wist ik dat je lichaam en je hersenen met elkaar in verbinding staan. Door goed voor je lichaam te zorgen, ga je mentaal ook sterker worden. En andersom! Goed, diep en krachtig ademhalen vanuit de buik geeft je behalve energie nog veel meer: kracht, levenskracht, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Door mijn Life Coach en Stress Counselor studies had ik kennis van zaken die ik (op dat moment!) niet toepaste in mijn eigen leven.

Waarom gebruikte ik die kennis niet? Zodat ik zelf sterker en krachtiger werd? Zodat ik de kracht en energie kreeg om voor mezelf op te komen en opnieuw te beginnen?

Dat gaf hoop! Ik begon een eigen stappenplan te ontwikkelen die ik op mezelf teste of het werkte. Zo is jaren geleden een mini ebook ontstaan die ik via de Exit Narcist.nl website weggaf aan duizenden mensen die daar behoefte aan hadden. De honderden reacties over het welbekende stappenplan: “Maak jezelf sterk en krachtig,” waren hartverwarmend. Later heb ik er een emailserie van gemaakt tijdens de eerste jaren van het bestaan van de HSP en de NARCIST.nl website, waar ik het onderwerp narcisme serieus begon aan te pakken door online onderneemster te worden, en nu heb ik er een compleet ebook voor van gemaakt dat specifiek gericht is op Hsp’ers en geschreven is voor Hsp’ers!  

Omdat ik weet dat je het nodig hebt om weer op adem te komen. Omdat ik weet dat je op krachten moet komen! Omdat het iets is wat je voor jezelf moet doen nadat je in aanraking bent geweest met het narcisme. Omdat het je allereerste stap is naar herstel. Omdat het je allereerste stap is naar vrijheid. Omdat ik het je van harte gun dat je de kracht krijgt om uit de nachtmerrie van het narcisme te stappen!

Het mooie is, dat zodra je aan jezelf gaat werken, het je zelfvertrouwen enorm doet toenemen. 

Meer weten? Neem een kijkje bij het geheel vernieuwde ebook: Maak jezelf sterk en krachtig, om op krachten te komen, speciaal voor Hsp’ers. (De nieuwste versie is vanaf vrijdag 16/04/21 online beschikbaar!)

 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis een ebook! Uitschrijven kan wanneer je maar wenst en je gegevens zijn veilig bij me!

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Maak jezelf sterk en krachtig: Toen ik ontdekte over het narcisme in mijn leven, was ik moe, kapot en uitgeput.
Maak jezelf sterk en krachtig! Kom op adem en sta in je eigen unieke kracht! Speciaal voor HSPers!