Leren ontvangen als je jezelf kwijt bent geraakt zodat je jezelf kunt ontvangen d.m.v. goed aarden en gronden of door te accepteren dat alles een min en een plus heeft
Leren ontvangen als je jezelf kwijt bent geraakt zodat je jezelf kunt ontvangen d.m.v. goed aarden en gronden of door te accepteren dat alles een min en een plus heeft

Leren ontvangen als je jezelf kwijt bent geraakt zodat je jezelf kunt ontvangen d.m.v. goed aarden en gronden of door te accepteren dat alles een min en een plus heeft.

Het is een enorme worsteling als je jezelf bent kwijtgeraakt. Waar moet je zoeken, op welke manier en hoe moet je zoeken naar jezelf? En hoe begin je?

Er is veel gebeurd in je leven dat je nu jezelf bent kwijtgeraakt. Gebeurtenissen uit je jeugd, door je opvoeding, opgegroeid in een onveilige omgeving, door een narcistische relatie, of door nog iets anders of door een combinatie van voorgaande.

Je hebt jezelf weggecijferd en je vindt jezelf niet meer de moeite waard, daar komt het in de grond van de zaak op neer. Daar ben je helaas – overtuigd van geraakt en dat straal je – vaak onbewust – uit naar anderen.

Het helpt om jezelf terug te vinden zodat je (uiteindelijk) beter in staat bent om te accepteren en los te laten.

Wat straal je uit naar anderen toe?

Je laat anderen “weten” dat je niets bent, door je uitstraling, waardoor anderen je behandelen alsof je niets bent. Niet eens altijd met opzet, maar het gebeurt wel en eigenlijk gebeurt het te vaak. En door die rotte of botte behandeling van een ander, voel jij je alleen maar bevestigd in de overtuiging dat je niets bent. Het lijkt er op dat alles en iedereen “tegen” je is en dat niets meewerkt of meevalt. Waar of niet?

Doordat je iedere keer bevestiging ontvangt van anderen dat je niets waard zou zijn, dringt het als een golfbeweging door alle andere aspecten van je leven door, je voelt het niet alleen, je ervaart het ook:

 • Je relaties met anderen zijn niet veel waard (behalve als je veel geeft en jezelf wegcijfert!)
 • Je inkomen is niet veel waard (ondanks dat je veel geeft en jezelf wegcijfert!)
 • Je ervaart het leven als niet echt waardevol en leeft eigenlijk met de rem er op,
 • Je bent bezig met overleven en ervaart veel angst in je leven,
 • Je zelfvertrouwen is gedaald naar ver onder nul,
 • Je voelt je niet veilig, nergens, en als je ergens bent geef je te veel en cijfer je jezelf weg,
 • Je ontzegt jezelf veel dingen omdat je het gevoel hebt dat je onvoldoende recht hebt om te bestaan waardoor je je gedraagt alsof je onzichtbaar bent,
 • Je zorgt niet goed voor jezelf, niet echt,
 • Je levenskracht stelt ook niet veel meer voor en je bent snel en vaak moe, vermoeid of ronduit uitgeput,
 • Je weet je geen houding te geven als je complimentjes ontvangt,
 • Je neemt (eigenlijk te vaak) verkeerde besluiten,
 • Je hebt het gevoel dat er een “schuld” openstaat als iemand jou iets heeft gegeven,
 • Je bent bang dat je niet voldoet aan verwachtingen van anderen of van de wereld en enz. enz.

Stap uit je hoofd!

Een van de eerste dingen die we voor onszelf moeten doen, is uit ons hoofd stappen! We zitten veel te veel in ons hoofd en maken ons helemaal gek daarboven, met al dat gepieker en getob. Een simpele manier om direct uit je hoofd te stappen is door je voeten te masseren. Ga maar eens je voeten masseren!

Er gebeuren nu twee dingen:

 1. Je gedachten zijn afgeleid en

2. Je bent bezig met jezelf te gronden en te aarden.

Wat? Gronden en aarden? We zijn toch bezig met het thema: “Jezelf kwijt zijn?” Ja, hoor! Maar je zou jezelf niet kwijt zijn als je goed geaard was.

Energie

Ik heb het wel eens vaker geschreven in artikelen: je bent energie. Alles en iedereen om je heen is energie. Je gedachten zijn energie. Wat je uitstraalt naar anderen toe is energie. (Lees er hier meer over: Alles is energie.)

Ieder mens bezit enkele energiecentrales binnen in het lichaam, ronddraaiende wielen: chakra’s. Als al deze chakra’s in balans zijn, ben jij ook in balans, aangezien je lichaam, geest en ziel energie is en je lichaam leeft op de Aarde en aanwezig is in het universum, waar alles en iedereen ook energie is. Via onze energie communiceren we met elkaar.

Narcisme veroorzaakt blokkades 

Door allerlei blokkades in je leven (en ja dames en heren, narcisme is een behoorlijk groot obstakel dat voor een enorme blokkade zorgt in je energie: narcisme zuigt energie en een narcist trekt je energiefrequentie naar beneden.) gaan je energiestromen op de blokkades reageren. Je eerste chakra, je stuitchakra gaat hierdoor blokkeren of bokkensprongen maken: deze stuitchakra gaat te ver dicht zitten of te wijd open staan. Met andere woorden: je bent niet meer goed geaard, aangezien deze chakra je verbinding met de Aarde is. 

(Duizelt het je nu waar ik het in vredesnaam over heb? “Alles is energie?” “Blokkades?” “Chakras?” Lees dan het artikel van vorige week: Jezelf kwijt zijn: welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit?)

Doordat je energie bent, heb je te maken met een energieveld om je heen. De meeste mensen kunnen dit niet zien, uitzonderingen daargelaten die “aura’s” en het energieveld om je heen kunnen waarnemen.

Wat is je energiesysteem? En wat zijn aura’s en chakras?

Je energiesysteem bestaat uit de verschillende lagen energie van je aura (je energieveld om je heen) en uit je chakra´s (de energiecentrale binnen in je lichaam) die allemaal energie bevatten:

 • Je aura bestaat uit verschillende lagen energie die je uitstraalt.
 • Alle 7 chakra´s in je lichaam bevatten energie die allemaal verbonden zijn met je bewustzijn,
 • Alle 7 chakra´s staan in verbinding met de energie van je aura.

Dit is je energiesysteem en ook dit energiesysteem moet je aarden zodat alle overbodige stress, overbodige spanningen en al die overbodige drukte je lichaam en je energieveld kan verlaten. Door je te aarden ben je veel beter in staat om jezelf te ontvangen en om de onjuiste overtuiging dat je niets waard zou zijn, via de Aarde los te laten en te laten gaan.

Hoe doe je dat je energie “aarden”?

 • Denk iedere morgen als je wakker wordt aan de kleur rood,
 • Draag rode schoenen, slippers, sloffen en/of rode sokken (als je dat al in huis hebt en als je het hebt: draag het (binnen) zo vaak mogelijk!)
 • Drink uit een rode koffiemok, gebruik een rode handdoek na het douchen,
 • Eet rood fruit en rode groente.

Kortom: denk en omring jezelf een aantal dagen met de kleur rood!

Je eerste chakra, je stuitchakra, het chakra dus die in verbinding staat met de aarde, correspondeert met de kleur rood.

Hoogsensitief persoon en de kleur rood

(Als hoogsensitief persoon staat je de rode kleur vaak tegen: de kleur rood is vaak te intens en werkt als een rode lap op een stier. Als ik naar mezelf kijk: ik heb amper rode kleuren om me heen, geen rode kleding, geen rood geverfde muren, gewoon omdat de kleur rood mij eigenlijk tegenstaat. Maar ik heb wel een rode koffiemok, denk iedere morgen bij het wakker worden aan de kleur rood en ik eet heel veel rode vruchten en rode groente.)

Je voeten masseren, loop vaker met blote voeten door de tuin of op het strand en wroet met je handen in de aarde tijdens het tuinieren en boetseren met klei is een uitstekende hobby als je jezelf wenst te aarden. Heel veel groente, vruchten, fruit en peulvruchten eten, die gegroeid en afkomstig zijn van Moeder Aarde, helpt je tot beter contact met de Aarde aangezien je de Aarde tot je neemt.

Maar! 

Het zijn allemaal hulpmiddeltjes die leuk staan op een blog of in een artikel, maar eigenlijk is het een druppeltje water op een gloeiende plaat. Aarden, goed aarden en goed gronden en aarden kan je (naar mijns inzien op dit moment van schrijven) uitsluitend goed uitvoeren door je chakra te helen via een chakraheling.

Het probleem gaat natuurlijk veel dieper, met wat huismiddeltjes jezelf aarden pak je het grote geheel niet aan en zoals je misschien weet, ik ben dol op een holistische werkwijze!

Leren ontvangen begint moet goed aarden en gronden.

Het narcisme gaat ons namelijk niet in de koude kleren zitten en laat diepe sporen achter. Ook diepe onzichtbare sporen: het narcisme zorgt voor heel wat blokkades binnen ons energiesysteem. Het “vreet” aan ons waardoor we onszelf afreageren in een verslaving, het maakt ons “angstig,” het zet ons op de “overlevingsstand,” het maakt ons “PISnijdig.”

Angst, overleven en verslavingen

Angst is een kenmerk van je eerste stuitchakra dat je niet goed geaard bent.

Leven op de overlevingsstand is een kenmerk van je eerste stuitchakra dat je niet goed geaard bent (en in dit geval staat je stuitchakra te wijd open.) (Herkennen we dat dames en heren? Leven in de overlevingsstand? Doet je dat niet aan het narcisme denken?)

PISnijdig zijn wijst op de blaasproblemen, nierproblemen en andere problemen in het bekkengebied (dat is een kenmerk van je eerste stuitchakra dat je niet goed geaard bent,

Verslaving, verslavingen en verslavingsgedrag (verslaafd aan drinken, snoepen, shoppen, gokken en enz, maar denk ook aan relatieverslaafd en emotie eten) is een kenmerk van je eerste stuitchakra dat je niet goed geaard bent.

Leren ontvangen

Je hele zijn, ligt verborgen en begint in deze eerste stuitchakra. Geen wonder dat je jezelf kwijt bent. Geen wonder dat je niet meer kunt ontvangen, geen liefde kunt ontvangen, geen goed salaris kunt ontvangen zolang je niet goed geaard bent en de blokkades blijven bestaan.

Herken je veel van bovenstaande? Mag ik je op je hart drukken dat je je eens gaat verdiepen in het thema “aarden en gronden” door middel van een chakra heling? Ondanks dat je jezelf kwijt bent geraakt, jezelf altijd wegcijfert en jezelf niets waard vind: beloof me dat je dit voor jezelf gaat doen, omdat je het waard bent en omdat je nu wel lang genoeg in je eentje alleen hebt rondgedoold. Je bent het waard om “heel” te zijn. Het is tijd dat je weer op je pootjes terecht komt!

Goed, maar is er ook nog een andere manier om te leren ontvangen?

Als je iets wil ontvangen- en dat kan van alles zijn: jezelf ontvangen, liefde ontvangen, salarisverhoging ontvangen, goede relaties met fijne vrienden ontvangen, geluk ontvangen, een goede gezondheid ontvangen, een veilige omgeving ontvangen en enz. dan moet je bereid zijn om ALLES te ontvangen.

Dus met liefde ontvangen moet je bereid zijn ook de minder leuke kanten van de liefde te ontvangen. Van een salarisverhoging ontvangen moet je bereid zijn ook de minder leuke kanten van het werk aan te pakken, zoals je mond open doen tijdens de vergadering en je briljante idee op tafel leggen. Van het ontvangen van goede en fijne vrienden moet je bereid zijn ook de minder leuke of enge kanten van de vriendschap toe te laten, zoals ’s nachts je vrienden opzoeken als er een noodgeval is, of in alle eerlijkheid jezelf eens bloot geven (of wat het dan ook is waar je tegenaan hikt met vriendschap.)

Bereid zijn alles te ontvangen

Om een raar voorbeeld te geven met wat ik precies bedoel om bereid te zijn ALLES te ontvangen: je post iets op social media. Je ontvangt leuke en hartverwarmende reacties op je post, maar je ontvangt ook reacties waar je direct weerstand tegen voelt en je ontvangt reacties die je misschien boos of zelfs verdrietig maken omdat ze je pijn doen of op een manier raken waardoor je uit balans raakt en het gevoel van grip op jezelf dreigt te verliezen. Behalve de leuke reacties moet je ook bereid zijn om de minder leuke reacties te ontvangen.

Weet je nog dat alles energie is?

Je gevoelens, die opgeroepen worden door de verschillende reacties (energie), zijn niets anders dan energie. Je reactie, op de reacties van je post, is niets anders dan energie. Ervaar de energie, voel de energie, laat het even aanwezig zijn. Het is de energie die je van het universum ontvangt, het universum wil je op iets wijzen, iets waar je aan kan werken of iets waar je van kan leren zodat je groeit als mens.

Ik hoop niet dat het nu te vaag klinkt, maar waar het om gaat is: door ALLES te accepteren en door je bereidheid om ALLES te ontvangen. Dan heb je de keuze dat je OF je gaat afstemmen op de frequentie van de energie van de minder leuke reacties, OF je gaat jezelf afstemmen op de leuke reacties en accepteert dat het universum een boodschap voor je heeft in de vorm van de minder leuke reacties.

Boodschappen waar je aan kunt werken, mits je niet blijft “hangen” op de boze of verdrietige energiefrequentie. Zodra je namelijk ALLES kunt ontvangen, ben je ook in staat om jezelf te ontvangen.

(Hoe beter je geaard bent, hoe beter je in staat bent om met de minder leuke reacties kan omgaan, omdat je intuïtief beter begrijpt en aanvoelt dat het universum goedbedoelde boodschappen voor je heeft, dat het universum soms wat onhandig bij je onder de aandacht brengt.)

En nog een voorbeeld:

Als je het narcisme ontvangt in je leven, ontvang je een min. Binnen de kortste keren staat je leven op zijn kop, is je charmante levenspartner verandert in een koude koele kikker, krijg je te maken met emotionele mishandelingen en nog een berg meer aan narigheid. Jaren later, jaren nadat jullie uit elkaar zijn gegaan, zitten de meeste nog steeds in deze min. Ze zijn blijven “hangen” in plaats van om te accepteren dat er ook een plus aan het hele narcisme verhaal zit. Ik zie jullie allemaal in gedachten de wenkbrauwen fronsen…ehhh, een positieve kant aan het narcisme coach?

Tuurlijk! Als je midden in het narcisme zit, is er echt niets positiefs of een plus aan het hele narcisme verhaal! Het is afschuwelijk en het is vreselijk!

Maar!

Als ik nu naar mezelf kijk, was ik nooit geweest waar ik me nu bevindt in het leven zonder het narcisme. Het positieve van het narcisme voor mij is geweest dat ik een pracht zoon heb en dat ik zelfstandig mijn zoon opvoedt met mijn eigen normen en waarden, dat ik heel veel mensen geholpen heb de afgelopen jaren, dat ik meerdere websites ontwikkeld heb, dat ik financieel onafhankelijk ben, dat ik heel veel studies, cursussen, trainingen, masterclasses en enz. gevolgd en gedaan heb, dat ik nu exact weet waar ik naartoe wil met mijn leven en waar absoluut niet, dat ik geniet van de reis naar mijn doel toe, dat ik een zinvol leven heb en het leven ook als zinvol ervaar omdat ik het gevoel heb dat ik bezig ben de missie te volbrengen die voor mij bestemd is te doen hier op Aarde. 

(Als je pas net ontdekt hebt over het bestaan van narcisme en pas recent de ontdekking gedaan hebt dat je in een narcistische relatie begeeft, zal je niet helemaal enthousiast worden wat ik net geschreven heb over de positieve kant van het narcisme. Als ik heel eerlijk ben moet ik ook bekennen dat ik twijfel of ik daar zelf ook toe in staat zou zijn geweest, om de positieve kant van het narcisme te onderkennen vlak na mijn ontdekking over het bestaan van het narcisme binnen mijn relatie. Maar ik hoop wel dat ik een klein zaadje bij je geplant heb en dat je bij jezelf gaat afvragen welke boodschap het universum aan je door wil geven, zodat je kan gaan werken aan jezelf en als mens gaat groeien en bloeien.

Boodschap van het universum

De boodschap van het universum is namelijk niet mals als je met een narcist te maken hebt: de narcist spiegelt je, alle zwakheden die je bezit of bij je draagt weet de narcist feilloos op te sporen en het tot je valkuil te bombarderen. Uitzoeken wat het universum je wil vertellen kan dan een hele kluif gaan worden! Weten dat je hier op Aarde bent, kan je verder helpen. Je weet dat je lichaam hier tijdelijk is, maar dat je ziel op doorreis is. Je ziel kan al een aantal keren eerder hier op Aarde zijn geweest.

Iedere keer als je ziel op Aarde is, heeft het een missie, een doel, een opdracht, een taak om te volbrengen. Het is aan jou om te achterhalen wat die missie, doel, opdracht of taak is van je ziel hier op Aarde en het universum helpt je daarbij.

Het universum geeft je aanwijzingen, maar nogmaals, dat doet het universum niet altijd even handig en toch is er een reden van het universum waarom het er soms zo onhandig aan toe gaat: je bent er nog niet klaar voor, voor wat dan ook.

Ik heb geleerd om vertrouwen te hebben in het universum. (anderen noemen het universum God, weer anderen Allah, weer anderen het Almachtige, engelen, Moeder Natuur en enz. maar we bedoelen allemaal hetzelfde.) Het universum heeft namelijk het best mogelijke voor mij in petto en dat accepteer ik. Ik weet dat het allemaal goed komt. En dat geldt ook voor jou!!

Goed, dus: je moet bereid zijn om het positieve van het narcisme te accepteren zodat je ALLES accepteert van het narcisme. Als je stopt te blijven “hangen” op de negatieve narcisme energie frequentie en bereid bent de stap te nemen om naar het positieve van het narcisme te kijken, dus te gaan kijken welke mooie dingen het narcisme je gaat brengen zodra je overstapt van het negatieve naar het positieve. 

Je kan direct aan de slag gaan met de boodschappen van het universum zodra je besluit, niet te blijven “hangen” op de boze of verdrietige energiefrequentie van het narcisme. Zodra je namelijk ALLES kunt ontvangen, ben je ook in staat om jezelf te ontvangen. (Hoe beter je geaard bent, hoe beter je in staat bent om met de minder leuke reacties kan omgaan, omdat je intuïtief beter begrijpt en aanvoelt dat het universum goedbedoelde boodschappen voor je heeft, dat het universum soms wat onhandig bij je onder de aandacht brengt.)

Afstemmen

Eens even rustig gaan zitten en afstemmen op het hele “ontvangen” gedeelte, zodat je je voorbereid op een veilig gevoel, kan je veel beter helpen om te leren ontvangen. Het zal niet snel gaan, maar stapje voor stapje. En dat geeft niet, zolang je maar niet stopt.

Als je beseft en doordrongen bent van het besef dat je bereid moet zijn om ALLES te ontvangen, zal je vroeg of laat met weerstand te maken krijgen. (Weerstand die je bijvoorbeeld voelde op een nare reactie van je post. Weerstand die je bijvoorbeeld voelde dat iedereen om je heen blindelings de narcist geloofde en jou in de kou lieten staan.) Je gaat namelijk bij jezelf onderzoeken wat het is waarom je eerder niet bereid was om alles te ontvangen.

Jezelf kwijt zijn is: opnieuw leren hoe je jezelf kunt ontvangen.

Jezelf kwijt zijn is opnieuw leren hoe je jezelf kunt ontvangen. Op de een of andere manier wenste je niet ALLES van jezelf te ontvangen. Daarom blokkeerde je. Ga eens na wat het is of wat het was waarom je blokkeerde. Waarom je niet alles van jezelf wenste te ontvangen. Meestal gaat het om iets wat in je hoofd enorm groot is geworden. Daarom vertoonde je tijden je leven veel vluchtgedrag, of niet?

En dat heeft niets met hoogsensitiviteit te maken dat je je regelmatig moet afzonderen in een prikkelarme omgeving om jezelf weer te kunnen opladen, maar alles omdat je de indruk hebt van jezelf dat er iets is dat enorm groot is gemaakt in je hoofd. Iemand heeft bijvoorbeeld vroeger ooit iets tegen je gezegd dat je niet helemaal goed is bevallen, maar dat door de jaren heen enorm groot is geworden in je hoofd. Zo groot dat het een obstakel is geworden, zo groot dat het je blokkeert en zo groot dat je jezelf er liever niet meer aan herinnerd omdat het je overtuiging dat je niets waard zou zijn bevestigd. 

Als je weet wat het is, wat zo enorm groot is gemaakt in je hoofd, heb je geluk, dan gaan we er nu aan werken. Weet je het (nog) niet? Voer eerst eens een paar gesprekken met jezelf om uit te vogelen wat het zou kunnen zijn, desnoods ga je het opschrijven om tot betere inzichten te komen. Lukt het echt niet, roep dan de hulptroepen in van personen die je echt heel goed kennen en wie je kan vertrouwen. 

Een (veel!) langere weg om tot de ontdekking te komen wat het het is wat zo’n weerstand bij je heeft opgeroepen, is door jezelf te ontwikkelen zodat je meer over jezelf gaat ontdekken.

Loslaten! Hoe doe ik dat, loslaten?

Als je wel weet wat het is wat zo enorm groot is gemaakt in je hoofd, projecteer dat in gedachten eens op een stuk papier. Als het om iets groots gaat, zorg dan dat in gedachten dat papier ook heel groot is, zodat het past. Zie je het staan op papier? Mooi dan gaan we naar de volgende stap. In gedachten krimpt dat stuk papier en wordt kleiner en kleiner en kleiner, de beelden vervagen op het steeds kleiner wordende stuk papier, totdat er nog maar een klein propje over is. Schiet dat propje ver weg met je vinger.

Zo, doei! Dat heb je losgelaten. Nu ben je wel in staat om alles te ontvangen van jezelf, of er moeten nog meer dingen zijn dat weerstand bij je oproepen. Zijn er nog meer dingen of zaken die weerstand bij je oproepen? Doe dan hetzelfde met wat je eerder gedaan hebt met je weerstand: projecteer het in gedachten op een stuk papier, maak het papier zo groot zodat alles er op past, verklein dat stuk papier zodat het beeld steeds vager gaat worden totdat het niet meer zichtbaar of leesbaar is en schiet uiteindelijk het propje weg, voorgoed uit je leven.

Het is een heel verhaal geworden, maar ik hoop van harte dat jullie er iets mee kunnen en begrijpen dat “leren ontvangen” je een stuk makkelijker afgaat als je de weerstand – op welk gebied dan ook in je leven – weet te onderzoeken en weet dat het om een boodschap gaat die je iets duidelijk wil maken zodat je kan gaan groeien en bloeien als mens. Ik wil jullie allemaal heel veel sterkte toewensen!

P.S. Overigens, hoogsensitieve personen en mensen met een (groot) energiegebrek kunnen ook veel baat hebben door zichzelf te aarden en te gronden, dat hoeft verder niets met het thema “Jezelf kwijt zijn geraakt” te maken hebben! Wel is het zo, om dagelijks goed te functioneren en goede tegen het narcisme bestand te zijn, dat jezelf dagelijks aarden en gronden een vereiste is om je goed te voelen!

Eerdere blogs met het “Jezelf kwijt zijn” thema:

Jezelf kwijt zijn, welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit?

en:

Weggaan bij een narcist, waarom dat zo moeilijk is.

P.S. 2: Het is je eigen levenspad dat je verkiest te bewandelen. Niemand hoeft je te vertellen welke kant je op moet gaan. Niemand hoeft je te vertellen welke religie of overtuiging je moet aannemen. Niemand hoeft je te vertellen of iets waar of onwaar is. Dit artikel is uitsluitend bedoeld om je een mogelijke richting te laten zien die je (een andere) inzicht kan geven hoe het komt dat je narcisten aantrekt in je leven en hoe het komt dat je jezelf mogelijk bent kwijtgeraakt. Heb je andere overtuigingen of geloof je in andere zaken en denk je dat bovenstaand artikel complete larie is: dat is prima en ook alleen maar goed dat er andersdenkende mensen zijn: zo leren we van elkaar! Ik heb respect voor jouw overtuigingen en voor jouw geloof omdat ik respect heb hoe jij als mens in elkaar zit en welk levenspad je bewandelt. Het is niet mijn bedoeling om met dit artikel je overtuiging of geloof omver te werpen.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Leren ontvangen als je jezelf kwijt bent geraakt zodat je jezelf kunt ontvangen d.m.v. goed aarden en gronden of door te accepteren dat alles een min en een plus heeft
Leren ontvangen als je jezelf kwijt bent geraakt zodat je jezelf kunt ontvangen d.m.v. goed aarden en gronden of door te accepteren dat alles een min en een plus heeft