Kwetsende opmerkingen partner en een slecht gevoel.
Herken de narcist en herken de stoornis
Herken de narcist en herken de stoornis

Kwetsende opmerkingen partner en een slecht gevoel.

Kwetsende opmerkingen van je partner geven je een slecht gevoel als deze opmerkingen vaak voorkomen. Vooral als ze gepaard gaan met minachting.

Is het normaal?

De vraag is of het normaal is dat je partner je kwetst met diens opmerkingen. Gebeurt het sporadisch aangezien je partner een slechte dag heeft, dan is er geen probleem. Gebeurt het te vaak en behandelt je partner je bovendien respectloos, dan is het niet normaal. Neerbuigende en beledigende opmerkingen zijn geen liefdevolle opmerkingen. Sterker nog: zo behandel je een vijand, niet iemand met wie je een liefdes relatie hebt.

Aantrekken en afstoten

Als behalve de kwetsende opmerkingen van de partner ook bepaalde gedragspatronen voorkomen binnen jullie relatie, zoals aantrekken en afstoten, dan kan er zelfs sprake zijn van een probleemrelatie.

Is er mogelijk sprake van een probleemrelatie?

 • Droeg je partner je op handen tijdens het begin van jullie relatie?
 • Is diens gedrag verandert nadat jullie zijn gaan samenwonen?
 • Neemt je partner veel ruimte in en moet alles volgens diens wensen en regels gebeuren?
 • Alsof je partner alles wil controleren en de macht moet hebben?
 • Zijn er sindsdien veel drama´s, chaos, waanzin en andere gekte aan de hand binnen jullie relatie?
 • Heb je het gevoel dat je partner d.m.v. smoesjes zich onthoudt aan verantwoordelijkheden en aan gedane beloftes?
 • Heb je bovendien het gevoel dat je onzichtbaar bent en het gevoel dat je je partner moet dienen?

Probleemrelatie of is er iets anders aan de hand?

Als deze opsomming je bekend in de oren klinken, kijk dan ook even naar het volgende:

Heb je het gevoel dat je partner je niet serieus neemt? Alsof je te gevoelig of te zwak zou zijn? Alsof je partner je bestaan negeert en aangeeft dat wat je voelt, doet of zegt niet juist is.

Kan je partner een kwetsende opmerking tegen je maken en het dan afdoen als een grapje?

Weigert je partner betrokken te zijn met jou en jullie relatie door geen informatie met je te delen over gevoelens, gedachtes of (leuke) belevenissen van de dag? Als je partner wel wat met je deelt, gaat het dan om nuttige informatie zoals: “De boodschappen moeten gedaan worden,” of: “De lampen moeten vervangen worden”?

Heb je bovendien het gevoel dat je partner altijd het onderwerp van gesprek bepaald? Als jij een onderwerp aankaart waar je partner het niet over wil hebben, luistert deze dan niet of wandelt doodleuk bij je vandaan?

Heeft je partner bovendien voortdurend kritiek op je, op je handelen, kritiek op je vrienden en op je familie?

Jaagt je partner je angst aan door plotseling tegen je te schreeuwen of in een onredelijke woedeaanval uit te barsten?

Als ook de tweede opsomming je bekend in de oren klinkt heb je mogelijk te maken met een toxische relatie. Een ongezonde relatie.

Toxische relatie herkennen, hoe doe ik dat?

Een toxische relatie herkennen doe je volgens de volgende kenmerken:

 • Het begin van de relatie was alles leuk en fantastisch!
 • Jij en je partner zijn binnen jullie relatie niet gelijk: je partner is alles en jij bent niets.
 • Jullie relatie staat bol van de manipulatie, chantage, emotionele misbruik, controle en macht,
 • Je voelt en ervaart dat je niet jezelf mag zijn,
 • Uit angst houd je je mond,
 • De eerste signalen dat er iets mis is met je relatie ontstonden zodra jullie zijn gaan samenwonen, een baby kregen, samen een huis kochten of gingen trouwen,
 • Je partner haalt je sindsdien constant neer, kwetst je en toont geen enkel respect voor je,
 • Soms is er sprake van buitengewone jaloezie,
 • Je partner zorgt ervoor dat je geen tijd of energie hebt om contact te hebben met je vrienden,
 • Je partner kan plotseling zonder reden agressief worden,
 • De kwetsende en beledigende opmerkingen blijven aanhouden waardoor je aan jezelf gaat twijfelen en
 • Je zelfvertrouwen en eigenwaarde verminderen en verdwijnen uiteindelijk.

Is je partner een narcist en heeft het een Narcistische Persoonlijkheid Stoornis?

Heb je wel eens aan de mogelijkheid gedacht dat je partner een narcist is? Iemand met een narcistische persoonlijkheid stoornis? Iedere narcist manipuleert en iedere narcist is toxisch.

Als je zekerheid wil hebben, lees dan het volgende: Herken de narcist, hoe doe ik dat?

Je leest het allemaal in het boek: herken de narcist! Narcisme en narcistisch misbruik herkennen.

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Heb je PTSS door narcisme en narcistische trauma? Ben je op zoek naar een online heling en herstelprogramma dat geschikt is voor HSP? Met cognitieve en somatische technieken zoals EMDR en positieve psychologie, kun je je narcistisch trauma op zenuwstelsel niveau helen en een leven vol liefde en vreugde krijgen.

Trauma coach worden met specialisatie: narcistisch misbruik zodat je slachtoffers van narcisme met trauma kunt gaan helpen? Met wereldwijde erkende CMI kwalificatie en certificering, uniek in de wereld!

Ben je van plan om te gaan scheiden van een narcist? Dan is het van groot belang dat je je goed voorbereidt en hulp zoekt bij een advocaat die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Mensen die besluiten om te scheiden zonder een plan lopen het risico om te maken te krijgen met hoge conflict scheiding, jaren durende vechtscheidingen, valse beschuldigingen, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. (Het is een illusie te denken dat de verborgen narcistische mishandelingen stoppen na de scheiding!) Narcisten weten ook niet van ophouden en de ene rechtszaak na de andere staat er op het programma voor de aankomende (10) jaar.

In Nederland hebben kinderen na een scheiding geen specifieke rechten, maar de ouders wel. Daarnaast wordt er niet gekeken naar mogelijke persoonlijkheidsstoornissen bij een van de ouders. De feiten nalopen wordt voor het gemak nagelaten aangezien de narcistische ouder zo charismatisch is. Hulpverleners hebben geen idee dat ze gehersenspoeld en ingepakt worden door de narcistische ouder en onterecht de schuld neerleggen bij de andere ouder. Dit kan leiden tot ouderverstoting, valse beschuldigingen van kindermisbruik en de andere ouder kan zich machteloos en hulpeloos voelen, zonder hulp van buitenaf: de kinderen worden toegewezen aan de ouder met een persoonlijkheidsstoornis en dit wil je echt niet!

Het is daarom van essentieel belang om je goed voor te bereiden en hulp in te schakelen van professionals zoals de erkende scheidingsadvocaat Rebecca Zung, die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Zij kan je (online en direct!) helpen om de situatie onder controle te houden en je toekomst en die van je kinderen te beschermen. Het is belangrijk om jezelf en je kinderen te beschermen en ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op wat er komen gaat. Narcisme is een stoornis en alle narcisten hanteren dezelfde werkwijze: Rebecca Zung heeft die code voor je gekraakt. Wees de narcist een stap voor met de kennis van Rebecca!

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle blogs en nieuwsbrieven van de HSP en de NARCIST website en in alle boeken van Fleur Irene, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Ben jij (ook) slachtoffer (geweest) van emotioneel misbruik door een narcist? Ben je op zoek naar meer informatie en hulp om te kunnen herstellen van deze traumatische ervaring? Dan is dit boek: Emotioneel misbruik door een narcist overleven, herkennen, erkennen en herstellen, geschreven voor HSP, iets voor jou.

In dit boek worden verschillende aspecten van emotioneel misbruik door een narcist belicht. Wat is emotioneel misbruik precies en hoe herken je het? Wat is het verschil tussen emotioneel misbruik, narcistisch misbruik en psychisch misbruik? En wat voor impact heeft emotioneel misbruik op de slachtoffers?

Ook wordt er dieper ingegaan op de relatie tussen de misbruiker en het slachtoffer en hoe hun dynamiek eruit kan zien. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de schadelijkheid van emotioneel misbruik en hoe het kan leiden tot een traumaband wanneer je opgegroeid bent in een narcistisch gezin.

Maar dit boek biedt niet alleen inzicht in de problematiek van emotioneel misbruik door een narcist, het biedt ook concrete handvatten om te helen en te herstellen. Hoe kun je je eigenwaarde, zelfliefde en zelfvertrouwen weer opbouwen na misbruik? En hoe verbreek je de misbruikrelatie op een veilige manier?

Als jij klaar bent om te werken aan je herstel en jezelf te bevrijden van de verstikkende invloed van een narcist, dan is dit boek een absolute aanrader. Bestel het vandaag nog en begin aan jouw reis naar heling en herstel. Beschikbaar als boek (paperback) en Kindle via Amazon.

Wie is Fleur Irene? Fleur Irene HSP versus Narcisme: over mij.

P.S.: Sinds 31 mei 2024 is de webshop opgeheven en zijn alle gratis en betaalde e-books niet langer verkrijgbaar op deze site. Enkele e-books zijn getransformeerd tot boeken (paperback) en verkrijgbaar via Amazon. De rest volgt in de loop van dit jaar. Via de pagina: boeken Fleur Irene is te zien welke boeken al uitgegeven zijn via Amazon. Bovenstaand artikel wordt verwezen naar een e-book dat inmiddels een boek is geworden:

Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “De verborgen wonden van narcistisch emotioneel misbruik” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Please follow and like us: