Kenmerken ongezonde destructieve en toxische relatie: de rode vlaggen. Heb je met een narcist te maken?
Kenmerken ongezonde destructieve en toxische relatie: rode vlaggen. Heb je met een narcist te maken?

Kenmerken ongezonde destructieve en toxische relatie: de rode vlaggen. Heb je met een narcist te maken?

Rode vlaggen als waarschuwing: een signaal of kenmerk dat er iets helemaal niet goed zit met je relatie! Herken je onderstaande “rode vlaggen” binnen je verkering of relatie?

In het prille begin beginnen over “ware liefde,” “echte liefde,” “romantiek bestaat,” “dat echte liefde bestaat,” en dat jij die persoon bent die alle dromen laat uitkomen, omdat jij de enige echte ware en echte liefde bent die het waard is om heel veel van te houden en van te liefhebben,

Beweren dat eerdere ex-partners “niet goed genoeg” waren, dat betekent dat jij de volgende bent die “niet goed genoeg” zal zijn,

Of juist vaak beweren dat de ex van de narcist zo geweldig was (kijk uit voor narcistische triangulatie een typisch narcistisch manipulatietechniek!)

Of dat de narcist een vreemde intieme band met diens ex heeft die je doen twijfelen over jezelf, je jaloers maken en je angst aanjagen omdat je bang bent dat de narcist je gaat verlaten (kijk uit voor narcistische triangulatie, een typisch narcistisch manipulatietechniek!)

Dingen zeggen als: “Ik wil je hart bezitten.” Dat is geen liefdesverklaring maar een typisch narcistische opmerking omdat hij, of zij, het recht denkt te hebben om je te “bezitten.”

In het prille begin beweren dat wat jullie hebben zo uniek en zo bijzonder is,

In het prille begin lijkt de nieuwe partner te goed om waar te wezen,

Er is een buikgevoel, het gaat allemaal te snel en het klinkt allemaal echt te mooi om waar te wezen,

Lachend neemt de persoon al je twijfels weg,

Mannelijke narcisten lijken in het begin lief, zorgzaam en hun vrouw op handen te dragen, terwijl in de grond van de zaak deze narcisten van hun vrouw eisen wat ze nooit van hun moeder hebben gekregen: tijd, liefde, aandacht, zorgzaamheid en je energie,

Nadat je partner “ik hou van je” gezegd heeft tegen je, is dat het begin van het einde,

Een ex-partner die in paniek beweert dat er nog een relatie is, dat er zelfs nog seks is tussen die twee en dat jij de vreemdgaande bent. Waar rook is, is vuur,

Gul zijn in geld, zorgzaamheid, aandacht en tijd en daar bewondering en applaus voor terugeist, zo zitten zorgzame en echte gulle mensen niet in elkaar: die geven vanuit hun hart,

De nieuwe partner heeft een vreemde, rare relatie met diens ouders en vertelt dingen uit diens kinderjaren die niet kloppen of onjuist blijken te zijn,

De nieuwe partner neemt het niet zo nauw met “trouw” zijn, hij vertelt je wat je wil horen en rommelt achter je rug vrolijk verder met andere vrouwen. Overigens, dit geldt ook voor “emotioneel trouw” zijn,

Het gevoel begint te ontstaan dat je onzichtbaar, onbelangrijk en minderwaardig bent binnen de relatie,

De ander neemt wel heel veel ruimte in binnen de relatie,

Angst overheerst bij je vooral door de onredelijke woedende uitbarstingen van de ander,

Veel drama, conflicten en chaos binnen jullie relatie,

Conflicten worden niet opgelost maar blijven bestaan,

Binnen je relatie voel je een dag of hooguit enkele dagen goed om je vervolgens weer ellendig te voelen,

Zodra jij je goed voelt, iets belangrijks onderneemt of een goede prestatie neerzet, is de ander niet trots op je, maar eerder jaloers, met grapjes kleineert de ander je,

Zodra jij iets leuks gaat ondernemen, is de ander plotseling ziek, heeft rare ongelukjes of iets anders waardoor je leuke uitje niet doorgaat?

Je vrienden vinden je nieuwe partner niet zo leuk en/of je partner kraakt je vrienden af,

Je gaat over je eigen grenzen heen, voortdurend,

Je verliest jezelf binnen de relatie,

Je raakt jezelf kwijt binnen de relatie,

Emotioneel misbruik en emotionele mishandelingen d.m.v. manipulaties en gaslighting,

Je richt je focus, je aandacht, je tijd en je energie op de partner i.p.v. op jezelf,

Je geeft veel en je ontvangt…niets of veel te weinig,

Je twijfelt veel over jezelf,

Je bent voortdurend in verwarring gebracht door je partner.

 

Codependentie

Je zit in een relatie omdat je iemand nodig hebt aan je zijde. Het gaat niet om liefde of om wederzijds respect of waardering, maar om afhankelijkheid. Je blijft liever in een ongezonde relatie hangen dan dat je er alleen voor komt te staan.

Ben je diep in je hart bang dat de ander het zonder jou niet gaat redden? Misschien zelfs wel doodgaat zonder jou?

Je denkt dat de ander niet zonder je kan, je houdt je eigen partner klein waardoor deze eigenlijk nooit leert op eigen benen te staan, diens eigen boontjes te doppen of diens eigen problemen aan te pakken. Meestal doet de codependent dit uit zeer goede bedoelingen, maar voor de partner is het verstikkend en werkt het averechts: niemand wil behandeld worden als een klein kind. Laat je partner diens eigen leven lijden aan je zijde en als je dat niet lukt, is er werk aan de winkel voor jou als codependent.

Doorbreek je eigen patronen die zo aantrekkelijk zijn voor een ander om te misbruiken en tegen je te gebruiken. Heel jezelf en heel je verslaving aan liefde en je relatieverslaving.

 

Thuiskomen bij jezelf na narcisme, hoe doe je dat?

Thuiskomen bij jezelf doe je niet door bij de narcist te blijven “omdat hij, of zij, zo zielig is,” of omdat je je zo schuldig voelt. Deze schuldgevoelens zijn projecties van de narcist om je te doen geloven dat het allemaal jouw schuld is en dat is niet de waarheid! Thuiskomen bij jezelf doe je door te accepteren wat de werkelijke waarheid is van een narcist. Thuiskomen bij jezelf doe je door naar binnen te keren, aan de slag te gaan met jezelf en daar de liefde en zorgzaamheid aan te treffen waar je zo naar snakt.

Jij bent liefde, jij bezit liefde en de liefde zit diep binnen in je. Het is tijd dat je naar binnen keert en het narcisme laat voor wat het is: een bodemloze put waar niets mee te beginnen valt, terwijl jij een liefdevol wezen bent vol met empathie, geweten en met menselijkheid. Het is tijd dat je weer bij jezelf thuiskomt. Ik hoop van harte dat je het jezelf gunt te helen, zodat je kan gaan groeien en bloeien en eindelijk rust vindt om thuis te komen bij jezelf. 

Thuiskomen bij jezelf gaat je lukken dankzij het helingsproces.

 

Verslaafd aan de liefde? Relatieverslaafd?

Thuiskomen bij jezelf gaat een enorme worsteling worden als je, behalve met een narcist te maken hebt, ook verslaafd bent aan de liefde. Codependenten zijn relatieverslaafd. Om bij jezelf thuis te kunnen komen, is het belangrijk dat je de patronen aan jezelf gaat doorbreken die je zo aantrekkelijk maakt voor narcisten. Lees er meer over het onderwerp verslaafd aan de liefde als je codependent bent.

 

De narcist en narcisme herkennen, hoe doe je dat?

Er bestaan verschillende typen en soorten narcisten en vrijwel iedere narcist komt in combinatie voor met een andere persoonlijkheidsstoornis, zoals Borderline of Psychopaat. Ook voor deskundigen en wetenschappers een enorme lastige klus om een narcist te herkennen.

Waar het om gaat, is: is de persoon, die mogelijk narcistisch is, toxisch, ongezond en destructief naar jou toe? Is de persoon, die mogelijk narcistisch is, toxisch, giftig, ongezond en destructief voor JOU? Noem het beestje zoals je het wil noemen en loop niet in de valkuil om eerst te willen uitzoeken om welk type narcist je mogelijk te maken hebt. Het enige wat belangrijk is, wat echt belangrijk is, of de persoon om wie het gaat, oprecht, menselijk en gewetensvol is. Zodra deze persoon echter toxisch, ongezond en destructief is, dan is deze persoon niet goed voor jou.

Wil je meer weten hoe je een narcist, het narcisme en het kwaadaardige gedrag van een narcist kunt herkennen? Wil je meer weten hoe schadelijk het gedrag van een narcist is voor jou en voor de kinderen? Neem dan eens een kijkje bij het volgende: Herken de narcist en het narcisme, hoe schadelijk is het gedrag van een narcist voor jou en voor de kinderen?

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Heb je PTSS door narcisme en narcistische trauma? Ben je op zoek naar een online heling en herstelprogramma dat geschikt is voor HSP? Met cognitieve en somatische technieken zoals EMDR en positieve psychologie, kun je je narcistisch trauma op zenuwstelsel niveau helen en een leven vol liefde en vreugde krijgen.

Trauma coach worden met specialisatie: narcistisch misbruik zodat je slachtoffers van narcisme met trauma kunt gaan helpen? Met wereldwijde erkende CMI kwalificatie en certificering, uniek in de wereld!

Ben je van plan om te gaan scheiden van een narcist? Dan is het van groot belang dat je je goed voorbereidt en hulp zoekt bij een advocaat die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Mensen die besluiten om te scheiden zonder een plan lopen het risico om te maken te krijgen met hoge conflict scheiding, jaren durende vechtscheidingen, valse beschuldigingen, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. (Het is een illusie te denken dat de verborgen narcistische mishandelingen stoppen na de scheiding!) Narcisten weten ook niet van ophouden en de ene rechtszaak na de andere staat er op het programma voor de aankomende (10) jaar.

In Nederland hebben kinderen na een scheiding geen specifieke rechten, maar de ouders wel. Daarnaast wordt er niet gekeken naar mogelijke persoonlijkheidsstoornissen bij een van de ouders. De feiten nalopen wordt voor het gemak nagelaten aangezien de narcistische ouder zo charismatisch is. Hulpverleners hebben geen idee dat ze gehersenspoeld en ingepakt worden door de narcistische ouder en onterecht de schuld neerleggen bij de andere ouder. Dit kan leiden tot ouderverstoting, valse beschuldigingen van kindermisbruik en de andere ouder kan zich machteloos en hulpeloos voelen, zonder hulp van buitenaf: de kinderen worden toegewezen aan de ouder met een persoonlijkheidsstoornis en dit wil je echt niet!

Het is daarom van essentieel belang om je goed voor te bereiden en hulp in te schakelen van professionals zoals de erkende scheidingsadvocaat Rebecca Zung, die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Zij kan je (online en direct!) helpen om de situatie onder controle te houden en je toekomst en die van je kinderen te beschermen. Het is belangrijk om jezelf en je kinderen te beschermen en ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op wat er komen gaat. Narcisme is een stoornis en alle narcisten hanteren dezelfde werkwijze: Rebecca Zung heeft die code voor je gekraakt. Wees de narcist een stap voor met de kennis van Rebecca!

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle blogs en nieuwsbrieven van de HSP en de NARCIST website en in alle boeken van Fleur Irene, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Wie is Fleur Irene? Fleur Irene HSP versus Narcisme: over mij.

P.S.: Sinds 31 mei 2024 is de webshop opgeheven en zijn alle gratis en betaalde e-books niet langer verkrijgbaar op deze site. Enkele e-books zijn getransformeerd tot boeken (paperback) en verkrijgbaar via Amazon. De rest volgt in de loop van dit jaar. Via de pagina: boeken Fleur Irene is te zien welke boeken al uitgegeven zijn via Amazon. Bovenstaand artikel wordt verwezen naar een e-book dat inmiddels een boek is geworden:

Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “De verborgen wonden van narcistisch emotioneel misbruik” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Afbeelding van Paul Brennan via Pixabay 

 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

 

 

Please follow and like us: