Karmische relatie. Ben je hoogsensitief en heb je een narcistische partner?
Karmische relatie. Ben je hoogsensitief en heb je een narcistische partner? 

Karmische relatie. Ben je hoogsensitief en heb je een narcistische partner? 

Ben je een hoogsensitief persoon en heb je een relatie met een narcist (gehad)? Mogelijk dat het om een karmische relatie gaat. Hier de theorie over een karmische relatie dat mogelijk narcistisch is.

Lees ook: twijfel je of je een hoogsensitief persoon bent?

Wat is een karmische relatie? Heeft het met narcisme te maken?

Een karmische relatie heeft tot doel dat je de lessen, die je nog niet geleerd hebt, gaat leren. En dat kunnen pijnlijke lessen zijn. Dat is ook de reden waarom een karmische relatie een moeilijke relatie is. Een karmische relatie is een destructieve relatie. Er valt vaak nog zoveel te leren! En dat kan heel zwaar aanvoelen. 

Welk doel heeft een karmische relatie?

Een karmische relatie heeft als doel om jezelf te verbeteren, om je dichter tot jezelf te brengen. Zodat we beter voor onszelf opkomen, beter onze grenzen aangeven en onszelf compleet accepteren zoals we zijn.

Een karmische relatie kan bestaan tussen een man en een vrouw, maar ook tussen baas en werknemer of bijvoorbeeld ouder en kind. Ook hebben wij een karmische relatie met onze ouders, maar denk ook aan vrienden en collega´s. Vaak ben je een oude ziel als je te maken hebt met een karmische relatie.

Oude zielen, jonge zielen of geen ziel

(Hoogsensitieve personen zijn vaak oude zielen. Heel veel hoogsensitieve personen vertonen vrijwel alle kenmerken van oude zielen. 

Enkele kenmerken van een oude ziel zijn: 

We zijn op zoek naar de waarheid, naar innerlijke wijsheid, we hebben een sterke neiging om alleen te zijn en dingen alleen te doen, je voelt een band met lang vervlogen tijden, materiële zaken doen je niet echt heel erg veel, je weet diep binnenin je dat het belangrijk is om alles en iedereen te vergeven zodat de negatieve energie van het drama niet bij je blijft hangen, je bent spiritueel bewust, je vindt het interessant of je bent zelfs bezig spiritueel te “ontwaken,” je staat in contact met je gave en andere bijzondere talenten alhoewel je er soms niet voor durft uit te komen en je begrijpt automatisch veel van de diepere lessen die het leven je te bieden heeft.

Toch twijfel ik enorm of narcisten oude zielen zijn, alhoewel ik ook niet denk dat alle narcisten jonge zielen zijn. Waarop iemand mij heel wijs op wees dat narcisten toch geen zielen hebben? Als het waar is dat (sommige) narcisten geen zielen hebben en zielloos door het leven gaan en dus op jacht gaan naar zieltjes stelen, dan gaat de theorie van de karmische relatie met een narcist niet door!

Aan de andere kant, in de bijbel staat dat ieder mens die leeft een ziel heeft. Weer een ander beweert dat narcisme niets anders is dan een ziekte die strijd levert tussen geest en ziel. Jan Storms in zijn boek “Destructieve relaties op de schop, psychopathie herkennen en hanteren” beweerd daarin echter dat narcisten afgesloten zijn van hun ziel en dus geen ziel kunnen ervaren.

Kortom, het is behoorlijk complex en dat maakt het allemaal nog lastiger om te bepalen of karmische relaties ook narcistische relaties kunnen zijn.)

Lees ook: Wet van aantrekkingskracht. Onbewust en onopzettelijk heb jij je narcist aangetrokken. Een levensles.

Karmische liefdesrelatie

De meeste van ons hebben wel eens een karmische liefdesrelatie gehad of zitten er nog midden in. Vaak gaan we een karmische liefdesrelatie aan omdat we (onbewust) iets missen in ons leven. Vaak gaat dat om een leegte. We hopen dat de ander onze leegte kan opvullen. Het is een verlangen, verlangen naar aandacht, verlangen naar liefde, verlangen naar saamhorigheid, waarvan we hopen dat de ander dat kan opvullen. Een karmische liefdesrelatie laat je dus eigenlijk zien wat je nodig hebt.

Maar een karmische liefdesrelatie houd je een spiegel voor, behalve wat je nodig hebt, laat het je ook zien met welke pijnpunten en lastige emoties jij worstelt. Dat zorgt voor heel wat spanning binnen de relatie.

Hoogsensitieve mensen zijn altijd op zoek naar een diepgaand contact en diepe verbindingen met anderen. Dat kunnen ze ervaren als een leegte die ze graag vervullen. Aangezien een narcist je spiegelt en je behoeftes en verlangens spiegelen, lijkt de narcist de juiste partner om de behoefte naar diepgaand contact op te vullen. 

Lees ook: Waarom is een hoogsensitief persoon de perfecte prooi voor een narcist?

Hoe herken je een karmische relatie? Het voelt zo vertrouwd!

Een kenmerk van een karmische relatie is dat de ander zo vertrouwd aanvoelt. Het voelt speciaal aan. Alsof je elkaar al jaren kent. De ander komt je zo bekend voor! De blik in de ogen van de ander of diens energie trekt krachtig aan je. Alsof je diens ziel kent. En dat klopt ergens ook wel: jullie hebben elkaar in een vorig leven eerder ontmoet. Jullie kennen elkaar op dieper niveau.

Emotionele karmische last

In het vorig leven was er sprake van intense emoties. Emoties die in dit leven opgelost moeten worden door middel van het leren van lessen. De onopgeloste emotionele kwestie moet in dit leven opgelost gaan worden.

Aantrekkingskracht, is de ander mijn tweelingziel?

Door deze onopgeloste emotionele kwestie uit het vorige leven, trekken jullie elkaar aan in dit leven. Niets liever willen jullie bij elkaar zijn, elkaar ontdekken en met elkaar praten. Het is soms zo intens dat jullie denken elkaars tweelingziel te zijn. Deze aantrekkingskracht kan omslaan in een verliefdheid of zelfs in een liefdesrelatie met elkaar, maar dat hoeft niet. Jullie gaan in dit nieuwe leven met elkaar om zoals jullie dat ook deden in het vorige leven. 

Energie van liefde

De energie van liefde, echte liefde, is over het algemeen kalm, vrijheid en rust, helend en respecterend, licht en stimulerend, ontspannen en bemoedigend, dit tot tegenstelling van een karmische relatie dat bol staat met drama´s en met hevige en intense emoties. Op de een of andere manier zijn er altijd problemen binnen een karmische relatie.

Destructieve relatie

Het drama van jullie relatie uit het vorige leven gaat vroeg of laat de kop op steken. Er ontstaat vaak strijd tussen jullie. De een wil macht, de ander onafhankelijkheid. Schuldgevoelens, ontrouw, machtsmisbruik, jaloersheid, bezitterigheid, kwaadheid, angst, schuld, het gaat allemaal over emoties, die in de vorige relatie onopgelost bleven en in deze nieuwe ontmoeting opgelost moeten gaan worden. 

De karmische relatie is nu een destructieve relatie geworden. Je huidige partner laat je jouw pijnen zien die je in vorige levens hebt meegevoerd naar dit leven.

De karmische relatie kan om een narcistische relatie gaan, maar dat hoeft niet.

Waar gaat het om tijdens een karmische relatie?

Waar het om gaat in een karmische relatie is dat jullie beide andere keuzes gaan maken, waardoor de lessen geleerd gaan worden en de onopgeloste emoties opgelost gaan worden. De emotionele karmische last moet verholpen worden. Jullie allebei moeten andere keuzes gaan maken en dat kan bijvoorbeeld gaan om:

Een van jullie moet leren de ander los te laten zonder schuldgevoel,

Een van jullie moet leren op eigen benen te staan zonder de ander te claimen,

Een van jullie moet leren in te zien dat het noodzakelijk is alle problemen onder ogen te komen zonder er voor te vluchten,

Een van jullie moet leren dat je tot niets verplicht bent om maar bij de ander te blijven,

Een van jullie moet leren dat jullie samen niets uit te werken hebben, maar dat het tijd is om elkaar in liefdevolle overeenstemming los te laten,

Een van jullie moet leren dat je uitsluitend verantwoordelijkheid voor jezelf hebt,

Een van jullie moet leren dat het tijd is om je terug te trekken uit deze destructieve relatie zodat je kan gaan genieten van de heelheid binnen jezelf.

Lessen geleerd?

De karmische relatie zal stuk gaan zodra de lessen geleerd zijn. Ieder gaat zijn of haar eigen weg. Grote kans dat je na de relatie tijd nodig hebt om op adem te komen, om alle pijnpunten en intense emoties rustig te kunnen verwerken.

Overigens, sommigen passen zich aan aan de ander en voelen zich daardoor diep ongelukkig maar blijven wel samen. Ook kunnen er andere redenen zijn waarom jullie – diepongelukkig – samen blijven: hypotheek, de kinderen, gezamenlijke geschiedenis, financieel en economische redenen en enzovoort. We groeien niet, we ontwikkelen onszelf niet en blijven stilstaan. Jij alleen bent verantwoordelijk voor jezelf. 

Lees ook: Waarom het belangrijk is om uit je giftige relatie te stappen.

De meeste karmische liefdesrelatie lopen stuk en dat is eigenlijk wel de bedoeling van een karmische liefdesrelatie: uit elkaar gaan zodra de lessen geleerd zijn. Dat is de meest bevrijdende keuze. Zodra de lessen geleerd zijn, heb jij je als mens ontwikkeld waardoor je in staat bent ten goede te veranderen. 

Karmische liefdesrelaties spiritueel gezien

De zielen die elkaar kennen uit vorige levens en in dit leven elkaar opnieuw ontmoeten binnen karmische relaties, zijn op energetisch oogpunt met elkaar verbonden. Het is de bedoeling dat ze elkaar loslaten, elkaar energetisch loskoppelen zodat ze weer individueel een eenheid op zich zijn. Iets wat niet gelukt is in vorige levens en in vorige relaties, moet nu wel lukken: elkaar in de liefde loslaten.

Jij als hoogsensitief persoon weet wat het betekent om elkaar in liefde los te laten, dat lukt je van nature, vooral als jij je lessen geleerd hebt. Je bent een levenservaring rijker en je bent als persoon enorm gegroeid en een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Je bent klaar om nieuwe wegen te bewandelen, op zoek te gaan naar jezelf en je eigen toekomst te vormen. De narcistische ervaring in je leven heeft je veel gebracht en als je de lessen geleerd hebt na de karmische relatie, sluit je vrede met het verleden en ga je genieten van het heden. 

Als je de lessen nog niet voldoende geleerd hebt, sta je vol wrok tegenover je narcist, vol met haatgevoelens, ben je uit op wraak en door alle trauma´s die je het leven met een narcist gebracht heeft is de narcist in staat je te verwoesten of te vernietigen.

Een narcist heeft diens lessen (nog) niet geleerd en zal je nooit in liefde loslaten.

Andere theorie: wet van aantrekkingskracht

Behalve de karmische relatie, is er nog een theorie dat een mogelijke verklaring kan geven waarom jij een narcist aangetrokken hebt als partner: de wet van aantrekking: onbewust heb jij je narcist aangetrokken.

Afbeelding van Ionas Nicolae via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Karmische relatie. Ben je hoogsensitief en heb je een narcistische partner?
Karmische relatie. Ben je hoogsensitief en heb je een narcistische partner?