Jezelf kwijt zijn: welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit?
Jezelf kwijt zijn: welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit?

Jezelf kwijt zijn: welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit?

Hoe je omgaat met energie

Hoe je omgaat met energie is bepalend voor de intensiteit en de duur van een probleem. Hoe je omgaat met energie is bepalend voor de intensiteit en de duur van je goed voelen. Een ernstig ziek persoon of iemand met veel stress, straalt minder uit dan iemand die verliefd is. Welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit? Bewust worden van de energie van jezelf, van de ander en van het universele en bewust worden op welke frequentie jij afgestemd staat helpt je te bepalen of je lang in een probleemsituatie blijft “hangen.”

Alles is energie

Alles is energie. Jij en ik zijn energie. Onze gedachten zijn energie. Onze computer, tablet of smartphone – die we gebruiken om dit artikel te lezen –  zijn ook energie. Alles op aarde is energie, onze organen zijn energie, onze huizen, ons eten, de stoel waar we op zitten en de tafel waar we aan werken. Stenen, water, lucht, onze gezondheid, onze dromen, onze wensen, onze emoties, onze huisdieren, de planten en de bomen, de ruimte om ons heen, alles is energie.

Maar ook onze intuïtie is energie. Wij hoogsensitieve personen en gevoelsmensen hebben een onbegrensd energieveld dat zich uit in de vorm dat er veel informatie en prikkels van buitenaf bij ons binnenkomt. We zijn als het ware een spons en erg aantrekkelijk voor minder aantrekkelijke energieën. (Leren hoe we onze energie (ons auraveld) dichter bij onszelf kunnen brengen door het beter te begrenzen i.p.v. dat het onbegrensd alle kanten uitstraalt, staat onderaan dit artikel beschreven!)

Energie beïnvloed je ontwikkeling, waarden en je prioriteiten

De mensheid is energie. De werking van deze energie beinvloed de ontwikkeling, de waarden en de prioriteiten van de mens. 

Frequenties

Energie heeft zijn bestaan in vibraties en in energiegolven die wij frequenties noemen. Deze frequenties volgen een traceerbaar golvend patroon. Materie, je stoel, je computer, je planten in huis, staan met elkaar in verbinding op trillingsniveaus. Maar ook binnen jou en binnen ieder mens, treden de trillingen van energie op.

Alle energie heeft een energieveld om zich heen. Jij ook, jij hebt ook een energieveld om je heen. 

Welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit?

Zodra je bewust bent dat alles energie is, alles een bepaalde frequentie heeft en alles een bepaalde trilling heeft, ga je jezelf afvragen welke energie je van anderen toelaat en welke energie je uitstraalt naar anderen toe. Zodra je bewust bent dat alles energie is, wil je niets liever dan je eigen energie zo goed mogelijk te hanteren.

Jij, als persoon, hebt te maken met drie verschillende energieën en hun frequenties, trillingen en vibraties: de energie van jezelf, de energie van de ander en de energie van de collectieve energie om ons heen. Je hebt dan te maken met drie verschillende frequenties waarop deze energieën trillen. 

Kijk je – bijvoorbeeld – regelmatig naar het nieuws en lees je vaak de krant, dan dompel je jezelf onder met slecht nieuws. De trilling van de energie van het slechte nieuws zit op een bepaalde frequentie en jij gaat onbewust meetrillen. Behalve dat, je verzendt vervolgens ook een bepaalde frequentie uit.

Als je regelmatig jezelf afkraakt, dan dompel je jezelf onder met kritiek en afwijzing. De trilling van de energie van jezelf afkraken zit op een bepaalde frequentie en jij gaat onbewust meetrillen. Behalve dat, je verzendt nu ook een bepaalde frequentie uit.

Als je gezond eet en leeft, dan dompel je jezelf onder met gezondheid en met kracht. De trilling van de energie van gezondheid en van kracht zit op een bepaalde frequentie en jij gaat onbewust meetrillen. Je verzendt gezondheid en kracht uit.

Als je positieve gedachten hebt, dan dompel je jezelf onder met positiviteit. De trilling van positiviteit zit op een bepaalde frequentie en jij gaat onbewust meetrillen. Je verzendt positiviteit uit.

Als je dagelijks te maken hebt met een destructief persoon, dan dompel je jezelf onder met destructiviteit. De trilling van destructiviteit zit op een bepaalde frequentie en jij gaat onbewust meetrillen. Je verzendt destructiviteit uit.

Als je door je levenservaring ervan overtuigd bent dat je nooit iemand kan vertrouwen, dan dompel je jezelf onder dat niemand te vertrouwen is. De trilling van de energie dat niemand te vertrouwen is zit op een bepaalde frequentie en jij gaat onbewust meetrillen. Je verzendt nu ook een bepaalde frequentie uit die anderen en het universum ontvangen.

Als je regelmatig in de natuur bent, dan dompel je jezelf onder met het herstellende effect en het fijne gevoel van welbevinden dat de natuur op je heeft. De trilling van de energie van al het goeds dat de natuur je geeft, zit op een bepaalde frequentie en jij gaat onbewust meetrillen. Je verzendt nu een bepaalde frequentie uit.

De energie zie je niet, maar je voelt het wel. Er zijn momenten in je leven dat je “voelt” dat je onderdeel bent van een groter geheel: als je geniet van een mooie zonsondergang, als je op een top van een berg staat of bijvoorbeeld als je een tijd in de natuur bent geweest. Dan ben je in contact gekomen met de derde energie: de collectieve energie om ons heen: de levensenergie.

Levensenergie

In de werkplaats heb ik een foto hangen van mijn zoon toen hij nog op de basisschool zat. Schattig bekkie, stralende glimlach en allebei zijn duimpjes omhoog. Zodra ik opkijk van mijn werk zie ik deze foto. Ik voel en ervaar hetzelfde gevoel alsof ik een dag in de natuur ben geweest: een groot welbevinden en een hartverwarmend gevoel. Ik voel me direct goed! Heerlijk! Ik heb contact gemaakt met de derde energie om ons heen, met de levensenergie. Vervolgens verzendt mijn hart nu een bepaalde frequentie uit naar anderen om me heen en naar het universum.

Reiki masters werken met deze levensenergie. Het gaat om een universele en krachtige levensenergie waar elk levend wezen, mens, plant en dier, mee bezield is. Zodra je geboren wordt beschik je over deze levensenergie, maar door nare ervaringen en blokkades vermindert het contact met deze levensenergie en sommigen raken het zelfs kwijt doordat het toegangskanaal gesloten wordt. Reiki masters zijn in staat om levensenergie door te geven.

Je trekt gelijkgestemden aan als een magneet omdat jullie op dezelfde golflengte zitten

Op al deze trillingen en op al deze frequenties, die je uitzendt, gaat het universum reageren. Als je maar lang genoeg op een bepaalde frequentie blijft hangen en als je maar lang genoeg op een bepaalde trilling meetrilt, ga je dingen, zaken en personen aantrekken die op dezelfde trilling meetrillen of die op dezelfde frequentie bevinden als jij. Je energieveld vibreert op een bepaalde frequentie en dat trekt gelijkgestemden aan, als een magneet, omdat jullie op dezelfde golflengte zitten.

Blijf je nu heel lang op een bepaalde frequentie zitten, dan gaat je magneet heel sterk worden en trekt je energieveld nog veel meer gelijkgestemden aan.

Lage trillingen in je energie geven je een slecht gevoel.

Hoge trillingen in je energie geven je een goed gevoel. Hoe langer je op een hoge frequentie blijft, hoe sterker je energieveld gelijkgestemden gaat aantrekken, waardoor het goede gevoel alleen maar versterkt gaat worden!

De energetische kracht van voedsel en voeding: hoe voel je je en wat straal je uit?

Niet alleen de energie van anderen kunnen ons een slecht of een goed gevoel bezorgen. Ook voedsel heeft deze kracht: fastfood, junkfood en fabrieksvoedsel bezitten een lage energetische waarde: als je dit soort voedsel maar lang genoeg en vaak genoeg eet, voel je je slecht en dat straal je ook uit!

Eet je puur voedsel, dat gegroeid is in Moeder Aarde zoals groente en vruchten, dan heeft dat een hoge energetische waarde: als je jezelf voedt met voeding en dat maar lang genoeg en vaak genoeg eet, voel je je goed en dat straal je ook uit!

Lees ook: Voeding, voor langdurige en vitale energie!

Aarden en gronden

Het eten van puur voedsel dat gegroeid is in Moeder Aarde, heeft nog een groot voordeel: het helpt je beter te aarden en te gronden en is een grote ondersteuning voor iedereen die problemen ervaart met hun eerste chakra, het stuitchakra.

Chakras? Daar ga ik het met jullie in een volgend artikel over hebben! 

Lees ook: Hsp en energie: kan een narcist voor blokkades zorgen?

Thema jezelf kwijt zijn

Dit artikel heeft alles te maken met het thema: jezelf kwijt zijn. Achter de schermen ben ik druk bezig met het thema: jezelf kwijt zijn geraakt. Heel veel hoogsensitieve personen met een narcistische partner worstelen hier enorm mee. Binnenkort zal ik er in de nieuwsbrief meer over vertellen en welke oplossingen er bestaan om jezelf terug te vinden, zodat je in staat bent om je leven in vrijheid te leven.

Eerder artikel van het thema: jezelf kwijt zijn is: Weggaan bij een narcist, waarom dat zo moeilijk is.

Oefening: Afgelegen auraveld dichter bij jezelf brengen

De buitenste randen van je energie – van je auraveld – is de grens voor anderen. Deze rand beschermt je tegen ongewenste energieën. Idealiter ligt je buitenste rand van je auraveld op zo’n 30 a 50 cm afstand van je.

Als je auraveld dicht bij jezelf is, heb je maar met een relatief korte buitenrand te maken. Ligt je auraveld echter meters ver van je verwijdert, dan heb je met een relatief lang buitenrand te maken. Hoe langer, hoe vatbaarder voor ongewenste energieën en hoe meer je uitgeput en overprikkeld raakt! 

Ga rechtop staan, of rechtop zitten. Sluit je ogen of houd ze open als je dat liever hebt. Haal een paar keer diep adem. Stel je je auraveld voor en trek het veld dichter naar je toe. Zie het voor je dat je auraveld dichter bij je komt en let daarbij op hoe je je daar bij voelt. Laat je auraveld los ergens tussen 30 a 50 cm bij je vandaan. (Als je je armen voor je uit strekt is dat ongeveer op poolshoogte.) Voelt dat prettig? Dan laat je het zo. Voelt het onprettig aan? Dan ga je weer rechtop staan, sluit je je ogen en haalt een paar keer diep adem voordat je je auraveld voorstelt en duw je vervolgens je auraveld verder van je af, totdat je je prettig voelt.

P.S. : Het is je eigen levenspad dat je verkiest te bewandelen. Niemand hoeft je te vertellen welke kant je op moet gaan. Niemand hoeft je te vertellen welke religie of overtuiging je moet aannemen. Niemand hoeft je te vertellen of iets waar of onwaar is. Dit artikel is uitsluitend bedoeld om je een mogelijke richting te laten zien die je (een andere) inzicht kan geven hoe het komt dat je narcisten aantrekt in je leven en hoe het komt dat je jezelf mogelijk bent kwijtgeraakt. Heb je andere overtuigingen of geloof je in andere zaken en denk je dat bovenstaand artikel complete larie is: dat is prima en ook alleen maar goed dat er andersdenkende mensen zijn: zo leren we van elkaar! Ik heb respect voor jouw overtuigingen en voor jouw geloof omdat ik respect heb hoe jij als mens in elkaar zit en welk levenspad je bewandelt. Het is niet mijn bedoeling om met dit artikel je overtuiging of geloof omver te werpen.

Afbeelding van Karin Henseler via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Jezelf kwijt zijn: welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit?
Jezelf kwijt zijn: welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit?