Jezelf kwijt zijn na relatie, wat is een oplossing?
Jezelf kwijt zijn na relatie, wat is een oplossing?

Jezelf kwijt zijn na relatie, wat is een oplossing?

Jezelf kwijt zijn is afschuwelijk. Wist je dat heel veel mensen zichzelf kwijtraken, zonder dat ze er in eerste instantie erg in hebben?

Laten we beginnen bij het begin:

Hoe weet je dat je jezelf kwijt bent? Dat de verbinding met jezelf verloren is?

Als onderstaand rijtje merendeel van toepassing op je, dan ben je jezelf kwijt:

  • Weet je niet hoe je nu verder moet?
  • Weet je niet meer wat je leuk vindt?
  • Of welk doel je hebt in je leven?
  • Ben je bang voor nieuwe mensen?
  • Ben je vervreemd van jezelf?
  • Houd je niet meer van jezelf?
  • Weet je niet hoe je weer geloof krijgt in jezelf?
  • Voel je jezelf zo waardeloos?

Ondanks dat je weet dat je zo niet bent, het voelt wel zo!

Je bent op een site terechtgekomen dat het over narcisme heeft, maar mogelijk heeft je relatie niets met narcisme te maken. Voordat je opgelucht ademhaalt: jezelf kwijtraken binnen een relatie betekent dat je een toxische relatie hebt. Mogelijk ben je nog verliefd en wil je het liever nog niet inzien. Mogelijk is de schok nu te groot en voel je je overweldigt. Mogelijk had je een buikgevoel dat er iets niet klopte met je relatie. Mogelijk had je hoop dat het toch nog goed zou komen. Mogelijk dacht je dat het allemaal aan jou lag …

Narcisme en toxische relaties

Jezelf kwijt zijn na een relatie is een kenmerk van narcisme en van toxische relaties. Een ander kenmerk is: het eeuwige aantrekken en afstoten, de vele drama´s en chaotische praktijken, ruzies en hevige emotionele uitbarstingen en nu het gevoel dat je tegen totale uitputting aan zit. Het ergste is, dat je denkt dat het allemaal aan jou ligt, dat je mogelijk gek bent en dat het allemaal je schuld is.

Nee, dat is het niet. Laat ik je geruststellen: nee, je bent niet gek en nee, het is ook niet jouw schuld.

Er wordt een spelletje met je gespeeld. Hij, of zij, laat je doelbewust denken dat er iets mis is met je. De narcist, de loverboy of de toxische persoon met wie je te maken hebt, is in je hoofd gaan zitten en hersenspoelt je. Je wordt vanaf het allereerste begin gemanipuleerd. Niet alleen jij, maar iedereen om je heen die in contact is geweest met deze persoon, wordt gehersenspoeld en gemanipuleerd.

Haal maar even diep adem, want dit is nogal wat! Je wereld staat op z´n kop als je dit allemaal leest.

Hoe komt het dat je jezelf kwijt raakt na relatie?

Omdat alle basis en alle vaste grond onder je voeten, is weggevaagd. Omdat alles waarin je geloofde, alles waar je waarde aan hechte en al je normen en waarden, langzaam zijn afgebroken. Omdat al je interesses, studie, werk, hobby´s en vriendschappen, kortom, alles wat je uniek maakte en alles wat jou als mens vormde …langzaam door de narcist, loverboy of toxisch persoon wordt afgebroken. Totdat er niets meer van je overblijft, zodat je jezelf kwijt bent.

Bovendien, een narcist heeft een energiebron nodig om zich staande te houden. Hij (of zij) heeft een ideale energiebron in jou gevonden: je geeft deze persoon al je aandacht, al je tijd en al je energie. Je hele wereld draait om deze persoon, alsof al het andere niet langer belangrijk is. De narcist zuigt en zuigt en zuigt nog een beetje meer.

Er is nog iets: narcisten en andere toxische personen, zoeken je grens op en gaan er iedere keer net overheen. Dat blijven ze doen. Hierdoor wordt je zelfvertrouwen afgebroken en verdwijnt je eigenwaarde langzaam. Verzoeken weigeren en “nee” zeggen gaan je steeds moeilijker af.

Twijfel je of je met een narcistische of toxische relatie te maken hebt waardoor je jezelf bent kwijtgeraakt?

Lees dan het volgende artikel om de twijfel weg te nemen: Wat zijn de 18 kenmerken van emotioneel misbruik en manipulatie binnen je relatie of huwelijk?

En ook: Heb je een toxische relatie? Heb je te maken met een toxische relatie? Signalen en kenmerken om een toxische relatie te herkennen.

Als ik je een advies mag geven: ga je verdiepen in het narcisme en in de werkwijze van narcisten, loverboys en van andere toxische personen. Op deze site staat heel veel gratis informatie. Ook het e-book in pdf van Fleur Irene: “Herken de narcist,” is heel geschikt om narcisten en hun werkwijze goed te leren kennen.

Wat is een oplossing?

Als je als HSP- of als gevoelsmens – met narcisme in aanraking bent gekomen, ben je jezelf kwijt en heb je geen idee hoe je in verbinding kan komen met jezelf. Hoe je dat? Jezelf terugvinden of jezelf opnieuw uitvinden?

Je bent jezelf kwijt geraakt op meerdere gebieden: mentaal, lichamelijk, maar ook op emotioneel gebied is de verbinding zoek. Dat maakt het ook zo lastig om jezelf terug te vinden, omdat er tussen meerdere gebieden van je leven geen verbinding is.

Mijn persoonlijke visie en ervaring is dat de holistische visie niet alleen je lichaam, je energetische lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar ook je emoties, je gedachten, je patronen, je bewustzijn, je intuïtie, je verwachtingen, je elektromagnetisch veld, je energieveld, je binnenwereld maar ook je buitenwereld. Voor groot en klein, voor jong en oud: voor iedereen die een gevoelsmens is!

Dankzij het 24 tellende stappenplan van Fleur Irene: “Maak Jezelf Sterk en Krachtig!” kun je de verbinding met jezelf te ervaren!

Om op krachten te komen en jezelf terug te vinden, spreken we in het e-book zowel je lichamelijke, mentale als ook je emotionele gebieden aan, opdat je op een holistische manier in verbinding komt met alles wat je zo uniek maakt: je emoties, je gedachten, je lichaam, je mentale welzijn en ook je levensstijl.

De holistische visie is dat we uitsluitend in balans kunnen zijn als het allesomvattend geheel van ons als mens ook in balans is. Dat is de manier om je verdwenen zelf terug te vinden of om opnieuw verbinding te maken met jezelf.

In 2008 ben ik met deze methode: “Maak jezelf sterk en krachtig” aan de slag gegaan en heb ik het op mezelf toegepast. En ik moet in alle eerlijkheid zeggen: het is een verademing en een opluchting om behalve de vernieuwde kracht door je lijf te voelen stromen, ook het contact met jezelf te voelen! Hoe je toekomst er ook uit komt te zien, welke weg je op gaat, dankzij dit stappenplan wordt het allemaal een stuk rooskleuriger!

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van EXIT NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Hij of zij? Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle blogs en online-producten van de “HSP en de NARCIST.nl” website, naar de narcist, destructief of toxisch persoon, als een “hij,” en naar het slachtoffer of prooi van de narcist als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen! Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat de slachtoffers altijd vrouwen zijn. Er zijn heel veel (verborgen) vrouwelijke narcisten, narcistische echtgenotes en narcistische moeders die van hun mannen en kinderen slachtoffers maken.

Please follow and like us: