Intuïtie, hoogsensitief en het zesde zintuig
Hoogsensitief, intuïtie en het zesde zintuig
Hoogsensitief, intuïtie en het zesde zintuig

Intuïtie, hoogsensitief en het zesde zintuig

Iedereen die hoogsensitief is, heeft een sterke intuïtie. Dat wil zeggen, je intuïtie is scherper ontwikkeld dan bij anderen. Je weet dingen en je voelt dingen aan, die anderen lijken te ontgaan. Je intuïtie, of het zesde zintuig, is een kwaliteit. Ongrijpbaar. Een bijzonder mooie kwaliteit die je uniek maakt.

Het “weten” en het “aanvoelen” wijst op een sterke intuïtie.

Intuïtie

Alles is energie. Jij en ik zijn energie. Maar ook onze intuïtie is energie. Wij als hoogsensitieve personen hebben een onbegrensd energieveld dat zich uit in de vorm dat er heel veel informatie en prikkels van buitenaf bij ons binnenkomt. We zijn als het ware een spons.

Het zesde zintuig

Het zesde zintuig is een ander woord voor intuïtie. Het is je innerlijke stem die tegen je spreekt d.m.v. een buikgevoel of een ingeving en gebeurd geheel onbewust. Op een verborgen manier is je zesde zintuig altijd aanwezig. Het geeft je adviezen en is je innerlijke kracht. En ergens kan je je zesde zintuig ook zien als een heel bijzonder overlevingssysteem: onbewust waarschuwt het ons voor dreigend gevaar. Je intuïtie is je innerlijke wijsheid.

Hoe herken je het zesde zintuig bij jezelf?

Je herkent je zesde zintuig als je iemand voor het eerst ontmoet en je voelt direct aan dat deze persoon niet te vertrouwen is. Ook als je een beslissing moet nemen kan je direct aanvoelen of weten welke beslissing de juiste is, of niet. Ondanks als mensen je proberen wijs te maken dat een bepaalde beslissing beter voor je is, “voel” je en “weet” je welke beslissing de juiste voor je is. Je hart vertelt het je. Je intuïtie vertelt het je. Ook hoeft niemand je te vertellen welke weg je moet inslaan, omdat je “weet” en “voelt” welke weg de juiste is.

Ook kan je door middel van symbolen, gidsen en/of engelen een “voorgevoel” krijgen over iets of over een gebeuren.

Je staat enorm open voor je omgeving en je hebt verschillende en meerdere talenten. 

Het zesde zintuig: Helderzien, heldervoelen en helderweten

Ook kan je “helderzien”, door middel van visioenen of dat je heldere beelden doorkrijgt. Deze beelden kunnen over de toekomst gaan, het verleden, over het hier en nu of over een vorig leven. 

Ook kan je “heldervoelen,” door middel van kippenvel of door het dragen van een sieraad van een ander “voelen” wat er met die ander aan de hand is of omgaat. Je bent gevoelig voor stemmingen van anderen, voor bepaalde sferen in gebouwen of van bijzondere plekken. Of gevoelig voor levensvormen zoals het aanvoelen van de natuur en van dieren.

Ook kan je “helderweten,” door middel van dat je dingen “weet.” Je weet gewoon dat iets zo is, ook als er geen rationele verklaring voor is. Je krijgt als het ware een antwoord binnen, zonder dat je weet waar dat antwoord vandaan komt. Het gebeurd automatisch.

Algemene kenmerken van hoogsensitieve personen met een scherpe intuïtie zijn

Ze zonderen zich graag en veel af zodat ze in contact en in verbinding kunnen komen met zichzelf,

Ze vinden het heerlijk om alleen te zijn,

Ze staan in contact met de natuur en met dieren,

Ze observeren vaak en veel,

Ze zijn empathisch,

Ze luisteren naar hun lichaam,

Ze luisteren naar hun buikgevoel,

Ze doorzien leugens en onwaarheden,

Ze hebben een enorm rijke fantasie,

Ze zijn gewetensvol,

Ze zijn onafhankelijk.

Hoogsensitief: Hoe kan je het zesde zintuig en je intuïtie beter ontwikkelen?

Heel belangrijk om je zesde zintuig en je intuïtie beter te ontwikkelen, is om te stoppen te leven als een niet sensitief persoon. Als hoogsensitief persoon is het belangrijk en essentieel dat je gebruik maakt van je bijzondere eigenschappen. Dat compenseert namelijk ook alle nadelen. Leef als een hoogsensitief persoon!

Meditatie is onmisbaar als je het zesde zintuig en je intuïtie beter wenst te ontwikkelen. Door de meditatie richt je je eigen aandacht op jezelf. Je besteed als het ware aandacht aan jezelf. Deze aandacht is intensief, puur en van hoge kwaliteit. Door de meditatie kan je naar binnen keren. Binnen waar het veilig is. Om beter in je vel te zitten, beter in balans te zijn en dichter bij jezelf te komen is mediteren voor hoogsensitieve personen essentieel en onmisbaar.

Overigens, over het algemeen is het zo dat rond de veertigste levensjaar het zesde zintuig en je intuïtie zich sterker en scherper gaan ontwikkelen. Hier heeft een stukje levenservaring als hoogsensitief persoon sterk mee te maken. Intuïtie is het totaal van onze ervaringen in het leven. Maar ook is het zo dat in deze periode iedereen een sterke innerlijke en persoonlijke groei doormaakt. Alsof je “ontwaakt.”

Wat zijn de voordelen van een sterker ontwikkeld intuïtie en het zesde zintuig voor een hoogsensitief persoon?

Je voelt mensen (haarscherp) aan,

Je voelt situaties (haarscherp) aan,

Je bent in staat intuïtief keuzes te maken die echt bij je passen, omdat je “weet” en “voelt” dat die keuze de juiste keuze is,

Je zou (beter) in staat kunnen zijn om contact te maken met gidsen en met engelen,

Het helpt je veel beter je eigen grenzen aan te geven en

Het helpt je veel beter om te gaan met je hoogsensitiviteit.

Wat zijn de nadelen van een sterker ontwikkeld intuïtie en het zesde zintuig voor een hoogsensitief persoon?

Er komen teveel informatie en prikkels van buitenaf bij je naar binnen,

Je leeft je teveel in anderen waardoor je jezelf kan verliezen,

Soms weet je niet welke energie, gevoelens, gedachten van jou zijn en welke van een ander.

Hoe vertalen we onze intuïtie en het zesde zintuig naar het narcisme in ons leven?

Toen ik mijn narcist voor het eerst ontmoette en beter leerde kennen, had ik een buikgevoel. Het was te goed om waar te zijn. Doordat ik jong was, besteedde ik er geen aandacht aan. Hij spiegelde mij, waardoor het leek alsof hij mijn normen en waarden had. Zodra wij gingen samenwonen, veranderde hij zijn gedrag en liet een totaal andere kant van zichzelf zien. Ik had diepe gevoelens voor hem ontwikkeld en begreep zijn wrede acties totaal niet! Uit liefde en uit empathie “accepteerde” ik zijn gedrag, maar het had ook zeker te maken met een gebrek aan eigenwaarde. Ik had niet geluisterd naar mijn intuïtie.

Jaren later begon mijn intuïtie zich steeds meer te ontwikkelen. Als mijn narcist me vertelde dat ik gek was of niet spoorde, “wist” ik dat dat niet klopte wat hij zei. Dat “weten” heeft me gered van de ondergang. Dankzij mijn intuïtie begon ik me steeds meer te ontkoppelen van mijn narcist. Ik wist dat ik mezelf moest gaan beschermen. Ik weigerde dat iemand met zo’n donkere kant mij klein zou krijgen. Het was een lang proces, maar het is me gelukt!

Wanneer je een slechte ervaring meemaakt, heb je 3 keuzes:

  1. Of het bepaalt je toekomst,
  2. Of het maakt je kapot,
  3. Of je put er kracht uit en het maakt je sterker.

Als coach en als mens richt ik me op punt 3. Punt 1 en punt 2 bestaan niet voor mij. Ik ontwikkelde het programma “Maak je sterk en krachtig,” en “Meer energie nodig,” nadat ik ontdekte dat ik met een narcist te maken had en ik voel me inderdaad sterker en krachtiger dan ooit tevoren. Mijn eigenwaarde en zelfrespect is toegenomen, net als mijn levenservaring. Ik sta weer positief in het leven, vol zelfvertrouwen. Ik “weet” dat ik mijn narcist niet kan veranderen ik “weet” dat ik een goed persoon ben. Het is goed zo. Allemaal geleerd dankzij mijn narcist en dankzij mijn intuïtie. 

Nu, jaren later en met meer levenservaring op zak, voel ik vrijwel haarscherp aan wie deugt en wie niet. Ik besef ook dat mijn jeugd veel te maken heeft gehad waarom ik toendertijd op een narcist viel. Nu luister ik naar mijn intuïtie en naar mijn buikgevoel en onderneem ik direct actie.

Nieuw hier? Weet je niet waar of hoe te beginnen?

Ontvang gratis 3 ebooks bij je inschrijving!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis:

Het ontsnappingsplan”, als je wil ontsnappen aan je narcist. Ideaal als je het gevoel hebt geen kant op te kunnen, als je alles kwijt bent en niets meer te verliezen hebt,

Meer energie nodig,” als je wil winnen van een narcist moet je over vitale energie beschikken! Ideaal als je energieniveau laag is en jij je uitgeput, moe, overweldigd en overprikkeld bent en je meer energie nodig hebt om de nare situatie in je leven te veranderen,

Stappenplan narcist verlaten,” hoe je in 7 stappen je narcist verlaat! Ideaal als je wil ontdekken hoe jij je narcist kan verlaten en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Behalve de 3 gratis ebooks ontvang je ook gratis tips, adviezen over het narcisme, over je hooggevoeligheid en over het helingsproces. Je gegevens zijn veilig bij mij en inschrijven is geheel gratis en uitschrijven kan wanneer je maar wenst! Iedereen (m/v) is van harte welkom!

Met hartelijke groet, Coach Fleur Irene

Afbeelding van Marco Carli via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website. 


Deze post heeft 2 reacties

  1. Graag meer info ivmhoogsensitief
    Kenmerken v e narcist

Geef een reactie

Intuïtie, hoogsensitief en het zesde zintuig
Hoogsensitief, intuïtie en het zesde zintuig
Sluit Menu
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: