HSP versus het narcisme van een narcist
HSP versus het narcisme van een narcist: uitgeput na narcisme
HSP versus het narcisme van een narcist: uitgeput na narcisme

HSP versus het narcisme van een narcist

Hoog Sensitieve Personen versus narcisme: je bent als HSP onzichtbaar en overbelast

HSP versus narcisme, wat zijn de gevolgen en effecten van het narcisme van een narcist op iemand die HSP of een gevoelsmens is? Welke oplossingen en zelfhulp middelen zijn geschikt voor HSP na narcisme?

Wat als je ongezien bent opgegroeid?

Alsof je onzichtbaar was? Je werd niet gezien of gehoord, alsof je niet bestond en er niet toe deed. Ieder HSP kind van een narcistische ouder is ongezien en ongehoord opgegroeid, alsof je onzichtbaar was en niet bestond.

Wat als je nu als volwassene hetzelfde overkomt binnen je relatie: dat je ongezien bent en het voelt alsof je onzichtbaar bent binnen je eigen relatie. Je wordt niet gezien of gehoord, laat staan dat er naar je geluisterd wordt en het voelt alsof je niet bestaat, onzichtbaar bent en alsof je er niet toe doet. Alsof je niet belangrijk bent. Ieder HSP partner die getrouwd is, of samenwoont met, een narcist, is binnen deze narcistische relatie totaal onzichtbaar en onbelangrijk. De stress die dit veroorzaakt is chronisch en langdurig en schadelijk voor je gezondheid, welzijn, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Stress verminderen op een manier dat je gevoeligheid in ere houdt, is noodzakelijk, net als jezelf goed voorbereiden, mocht je gaan besluiten te willen scheiden van een narcist.

Wat zijn de gevolgen en effecten van onzichtbaar opgroeien als je een volwassen kind van een narcistische ouder bent?

Wat doet al die onzichtbaarheid in je leven met je? Maakt je dat machteloos en hulpeloos? Maakt het je inwendig boos en verdrietig? Twijfel je daardoor enorm aan jezelf en heb je moeite om keuzes of beslissingen te maken?

Het is behoorlijk frustrerend om op te groeien in een omgeving waar liefdevolle aandacht ontbreekt, terwijl je er wel recht op hebt. Het is irritant om te leven in een omgeving waar liefdevolle aandacht ontbreekt, terwijl je dat wel is beloofd.

Behalve dat je worstelt met schaamte en met schuldgevoelens, kamp je ook met gevoelens dat je niet goed genoeg bent. Als je onzichtbaar door het leven gaat, trek je op een dag de conclusie dat je niet waardevol genoeg bent. Als je door je eigen ouders, verzorgers en/of partner niet als waardevol genoeg wordt gezien…

Het gevoel aan veiligheid ontbreekt en je bent jezelf kwijt

Je voelt je niet veilig en je krijgt het akelige gevoel dat je jezelf kwijt bent.

Uit angst dat anderen je blijven behandelen alsof je onzichtbaar bent, heb je de grootste moeite om hen iets te weigeren, heb je moeite met “nee” zeggen en ga je te ver over je eigen grenzen heen. Veel HSP lotgenoten ontwikkelen codependentie en lijken relatieverslaafd.

Voel je je eenzaam, onbegrepen en leef je sinds het narcisme, geïsoleerd?

Je bent geïsoleerd en je voelt je eenzaam. Als je aan anderen probeert uit te leggen wat er aan de hand is, word je niet geloofd of doen ze het af alsof je je aanstelt en dat er wel ergere dingen in de wereld aan de hand zijn. Niet geloofd worden roept angst bij je op en versterkt het gevoel van isolement en eenzaamheid.

Zijn je zelfvertrouwen en eigenwaarde laag?

Je zelfvertrouwen en eigenwaarde brokkelen af totdat er een dag komt dat er bar weinig van is overgebleven.

Je voelt je ellendig en onbegrepen, terwijl je snakt naar een diepe verbinding met anderen, die net als jij gevoelsmensen zijn.

Heb je last van vage en nare lichamelijke klachten die verergeren?

Vage en nare klachten beginnen te ontstaan, zowel lichamelijk als geestelijk. Je besteedt er nauwelijks aandacht aan en denkt dat het bij het ouder worden, hoort.

Heb je een gebrek aan energie? Voel je je moe en uitgeput sinds het narcisme?

Het gebrek aan energie en zelfliefde, maakt dat je je meer en meer terugtrekt. Bovendien, je vertrouwt anderen niet meer. Eigenlijk vertrouw je jezelf ook niet meer, daarom is in de buurt blijven van je eigen vertrouwde omgeving belangrijk voor je. Zelfs als die omgeving geen veilige omgeving is.

Zelfhulp HSP na narcisme

Je voelt je te vaak overbelast en gestrest, regelmatig dreigt overprikkeling of overweldiging. Soms heb je het gevoel dat triggers je veel te makkelijk bespelen en je in hun greep houden. De hyperwaakzaamheid, het constante gevoel om op eieren te lopen en 24/7 alert te zijn, doet wat met je. Je zit allang niet meer lekker in je vel en je leeft met de rem erop. Het Helingsproces, een proces om te helen en te herstellen van de gevolgen en effecten van narcisme, helpt.

Online helen en herstellen van de gevolgen en effecten van het narcisme van een narcist door narcisme en trauma expert: Caroline Strawson. Een online helingsproces dat zeer geschikt is voor HSP en gevoelsmensen!

Hoe red je je eigen kinderen als je jezelf al niet kan redden van het narcisme?

Help je kinderen door ze voorlichting te geven over: manipulatie en manipulatietechnieken, aangezien alle narcisten manipuleren. Op deze manier hoef je (jonge) kinderen niets uit te leggen over het narcisme van hun vader of moeder en kan het kind toch loyaal blijven naar deze ouder en ondertussen kan het kind zich beschermen tegen het narcisme omdat het alles afweet over manipulatie. (Ook voor ouders en volwassen HSP een noodzakelijk iets: alles afweten over narcistische manipulatietechnieken.)

Hoe kan je omgaan met al die stress, burn-out klachten, bijnieruitputting en P.T.S.S. verschijnselen?

Hoe moet je omgaan met al die stressklachten, burn-out verschijnselen, bijnieruitputting, Post Traumatische Stress Symptomen en met al die angst die je voelt en ervaart?

Waar kan je naartoe voor hulp waar je gevoeligheid en je gevoelige zenuwstelsel in ere wordt gehouden? Waar kan je naartoe voor hulp, als je geen narcistische therapeut wil treffen? Wat helpt je als je het liever zelf wil oplossen?

Wil je je zelfvertrouwen terug?

En je eigenwaarde? Wil je niets liever dan liefde voelen en ervaren? Wil je weten hoe je al die belemmerende overtuigingen en gedachten kan ombuigen? Wil je weten hoe je overprikkeling bij jezelf kan voorkomen? Wil je ontspanning, rust, kalmte en harmonie ervaren in je leven? Wil je een manier weten hoe je weer opnieuw op jezelf kan afstemmen na al die traumatische ervaringen met narcisten?

Zodat je weer voelt dat je leeft i.p.v. overleven?

Zodat je voelt dat je leeft i.p.v. leven in angst? Zodat je leert wat je wilt en wenst zonder afhankelijk te zijn aan de wensen van anderen? Zodat je gezondheid, je welzijn, je zelfvertrouwen en je eigenwaarde enorm verbeteren en toenemen? Waardoor jij je ook veel beter gaat voelen?

Wat helpt tegen al die onzichtbaarheid en overbelasting?

Als je het liever zelf wil doen? Als je op zoek bent naar zelfhulp? Twee dingen:

1: Kind van een narcist, (volwassen) kind van een narcistische ouder, zelfhulpboek voor kinderen van narcisten, verkrijgbaar via Amazon.nl

HSP versus het narcisme van een narcist: uitgeput na narcisme
HSP versus het narcisme van een narcist: uitgeput na narcisme

2: Uitgeput na narcisme? Maak jezelf sterk en krachtig, speciaal voor HSP! is een zelfhulpboek voor slachtoffers van narcisme en is verkrijgbaar via Amazon.nl Ook als je kinderen hebt die uitgeput zijn door de gekte van hun narcistische ouder, is het stappenplan Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme, zeer geschikt!

Sinds 31 mei 2024 is de webshop opgeheven en zijn alle gratis en betaalde e-books niet langer verkrijgbaar op deze site. Enkele e-books zijn getransformeerd tot boeken (paperback) en verkrijgbaar via Amazon. De rest volgt in de loop van dit jaar. Via de pagina: boeken Fleur Irene is te zien welke boeken al uitgegeven zijn via Amazon. Bovenstaand artikel wordt verwezen naar een e-book dat inmiddels een boek is geworden:

Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “De verborgen wonden van narcistisch emotioneel misbruik” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Heb je PTSS door narcisme en narcistische trauma? Ben je op zoek naar een online heling en herstelprogramma dat geschikt is voor HSP? Met cognitieve en somatische technieken zoals EMDR en positieve psychologie, kun je je narcistisch trauma op zenuwstelsel niveau helen en een leven vol liefde en vreugde krijgen.

Trauma coach worden met specialisatie: narcistisch misbruik zodat je slachtoffers van narcisme met trauma kunt gaan helpen? Met wereldwijde erkende CMI kwalificatie en certificering, uniek in de wereld!

Copyright Fleur Irene.
Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Hij of zij verhaal: Omwille
van de leesbaarheid verwijs ik, in alle blogs en nieuwsbrieven van de HSP en de NARCIST website en in alle boeken van Fleur Irene, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de
bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Wie is Fleur Irene? Fleur Irene HSP versus Narcisme: over mij.

Please follow and like us:
Je bekijkt nu HSP versus het narcisme van een narcist
HSP versus het narcisme van een narcist: uitgeput na narcisme