HSP en narcisme
HSP en narcisme
HSP en narcisme

HSP en narcisme

Ben je HSP?

Veel HSP’s beseffen nauwelijks dat ze hoogsensitief zijn. Twijfel je of je hoogsensitief bent? Ben je hoogsensitief? Checklist HSP, kenmerken van een hoogsensitief persoon.

HSP en overprikkeling voorkomen

Het is voor HSPers erg belangrijk om overprikkeling te voorkomen. Dat is een zware opgave als je te maken hebt met narcisme in je leven. Toch enkele tips voor je:

Beter omgaan met hoogsensitiviteit

Stress en overspannen door je narcist?

Intuïtie, hoogsensitief en het zesde zintuig,

Basis levensstijl hoogsensitiviteit: overprikkeling voorkomen HSP,

Meditatie: HSP en energie, kan een narcist voor blokkades zorgen?

Is er narcisme in je leven?

Twijfel je of er narcisme in je leven is? Het is soms zo moeilijk te bepalen of je met een narcist te maken hebt dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Heb je te maken met een (vermoedelijke) mannelijke narcist? Hier een checklist.

Heb je te maken met een (vermoedelijke) vrouwelijke narcist? Hier een checklist.

Wist je dat HSP’ers de perfecte prooi zijn voor narcisten?

HSP’ers en narcisten trekken elkaar aan.

Een rasechte narcist (m/v) is uitsluitend bezig om zijn, of haar, eigen leegte op te vullen met de aandacht en met de energie van anderen. Het maakt de narcist niet uit of het nu gaat om zijn of haar eigen vrouw, kind, familieleden, vrienden, werknemers of collega´s, het gaat de narcist om de aandacht. Je dient als “voeding,” voor de narcist, niets meer en niets minder. Hoe sensitiever jij (m/v) bent, hoe meer “voeding” je geeft aan je narcist. Heel veel HSP’ers hebben daarom met narcisme te maken in hun leven omdat je als hoogsensitief persoon de perfecte prooi bent voor een narcist.

Heb je een relatie met een narcist?

HSP’s zijn in staat om diepe liefde te voelen. Gevoelens van verliefdheid en liefde maken diepe indruk op hoogsensitieve personen. Het raakt hen in hun ziel en in hun hart. Maar zodra ze een relatie hebben met iemand die hen niet respecteert, zal hun liefde bekoelen. Beter nog: HSP’ers zijn niet in staat om van iemand te houden – echt zielsveel te houden – van iemand die hen niet respecteert. Een narcist beseft dit maar al te goed en zal daarom, zeker in het begin van jullie relatie, er alles aan doen om het juiste masker op te zetten. Lees meer over de liefde tussen een HSP en een narcist: Liefde, verliefdheid en relatie: HSP versus de narcist.

Houd de narcist van me?

Dat is een vraag die ik heel vaak te horen krijg. Dit is een vraag die veel slachtoffers en voormalige partners van een narcist enorm bezighouden: heeft de narcist ooit van me gehouden? En: houd de narcist van de kinderen? En doet het de narcist iets als ik de narcist vertel dat ik hem/haar verlaten wil? Al deze vragen en hun antwoorden tref je aan in het ebook: de 100 meest gestelde vragen over een narcist.

Hoe komt het toch dat er zoveel narcisme in het leven van een HSP er aanwezig is?

In het volgende artikel leg ik je uit hoe het de narcist iedere keer weer lukt om HSP zieltjes te winnen. Narcisten zijn namelijk zo succesvol met het veroveren van het hart van een HSP, dat heel veel HSP ers denken dat ze hun tweelingziel hebben gevonden. Hoogsensitieve vrouw en haar narcist, een verhaal hoe narcisten het iedere keer lukt om HSP zieltjes te winnen. (Ook geschikt voor HSP mannen!)

HSP en narcisme, narcistisch misbruik

Zodra de HSP en de narcist getrouwd zijn of een kind verwachten, komt de ware aard van de narcist naar boven drijven. Iedere HSP er die te maken heeft met narcisme in het leven, krijgt te maken met verborgen narcistisch misbruik. Hoe bescherm jij jezelf tegen narcistisch misbruik? En nog een artikel over de ergste vorm van narcistisch misbruik: gaslighting.

HSP en narcisme: een ongezonde relatie

Je ziel huilt. Je hart huilt. Je voelt je ongelukkig, onbegrepen en eenzaam. De illusie van de ideale relatie is vervlogen. Maar waarom is het zo belangrijk dat jij uit deze ongezonde relatie stapt? Zo snel mogelijk?

Waarom er na de vakantie zoveel scheidingen plaatsvinden

Tijdens de vakantie zijn de mensen echt vrij. Behalve willen genieten van de vrije dagen en eindelijk samen te kunnen zijn, is er ook tijd om na te denken. Alle barrière, die koppels gebruiken om hun problemen binnen het huwelijk te ontlopen, vallen weg tijdens de vakantie. Tijdens werkdagen is iedereen druk bezig en holt van de ene afspraak na de andere. Die druk valt weg tijdens de vakantie waardoor tijd vrijkomt voor bezinning.

Maar er is nog iets: narcisten kunnen het niet uitstaan dat jij een fijne vakantie hebt. Zodra je narcist doorheeft dat jij geniet, gaat de narcist net zo lang mokken en bokken totdat je teleurgesteld achter blijft. Of het nu om de vakantie gaat, of om belangrijke feestdagen, de narcist is er een meester in die dagen voor anderen te verknallen. Dat gedrag ben je op een gegeven moment spuugzat.

Lees meer hierover: Echtscheiding met narcisten. Waarom er na de vakantie een piek is in het aantal scheidingen met narcisten.

Vertel je narcist NOOIT dat je van hem of van haar wil scheiden!

Advies: vertel je narcist NOOIT dat je van hem of haar wil scheiden. Dat is de grootste fout in je leven: je narcist vertellen dat je van hem of haar wil gaan scheiden. Nooit doen! Waarom dat zo is, dat leg ik je uit in het volgende artikel: Scheiden van je narcist, hoe doe je dat? Noodzakelijke stappenplan ter voorbereiding op de scheiding met een narcist.

HSP en narcisme: scheiden of blijven? 

Waarom je zo bang bent voor veranderingen in je leven? Intuïtief “weet” je en “voel” je dat je uitsluitend gelukkig gaat worden als je bij je narcist weggaat en nooit meer contact met je narcist hebt. Maar…wat houd je tegen? Waarom ben je als HSP zo bang voor veranderingen in je leven?

Afbeelding van cocoparisienne via Pixabay

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website. 

HSP en narcisme
HSP en narcisme
Sluit Menu
>
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: