Hoovering: 18 verschillende maskers van een narcist

Wil jij de narcist verlaten? Ga je scheiden van een narcist? Maak je borst maar nat want je gaat met Hoovering te maken!

Aantrekken en afstoten

Ze doen dat omdat ze een emotionele reactie uit je willen krijgen! Ze willen dat je reageert! Ze doen dat om…de controle over je te houden. Alsof je een pop aan touwtjes bent en de narcist blijft maar aan die touwtjes trekken.

Angst aanjagen doet een narcist om een emotionele reactie uit je te krijgen. Zodra jij stopt met iedere keer emotioneel te reageren, haal je de controle weg die de narcist over je heeft. Door jou angst aan te jagen krijgt de narcist het gevoel dat hij of zij controle over je heeft en daardoor voelt de narcist zich minder onzeker.

Maar ook het leven samen met de narcist stond bol van alle chaos, conflicten en drama´s! Dat heeft ervoor gezorgd dat jij al die tijd op eieren liep. Geen mens kan dat lang volhouden en op een gegeven moment ontplof je om een klein dingetje: je reageert emotioneel en dat is exact waar de narcist op uit is geweest door al dat chaos, drama en door al die conflicten te creëren om jou heen.

Reageer je niet?

Dan hebben narcisten hun wapens om er toch maar voor te zorgen dat je gaat reageren. En dat wapen heet: “hoovering.” Met 18 verschillende maskers die ze afwisselend op gaan zetten proberen ze je terug te halen: Blij, verdriet, boos, beloftes, nieuwe liefde, dreigen, liefdevol, beloven, liefkozen en enz. Hoovering zetten narcisten in voor 1 doel: om je uit je evenwicht te brengen, om je in verwarring te brengen, om je aan het twijfelen te maken zodat je gaat reageren.

Jij en de narcist verschillen namelijk nogal op hoe jullie een verbroken relatie verwerken: jij huilt of rouwt om je verbroken en mislukte relatie, maar de narcist baalt van het verlies van controle over je. Niets meer en niets minder.

Dat is misschien een schok voor je, maar probeer de narcist te accepteren hoe deze is: iemand met een mogelijke stoornis die toxisch is voor jou en voor je geestelijke gezondheid.

Please follow and like us: