Hoogsensitieve vrouw en haar narcist, een verhaal over hoe narcisten het iedere lukt om hsp zieltjes te stelen.
Hoogsensitieve vrouw versus de narcist
Hoogsensitieve vrouw versus de narcist

De hoogsensitieve vrouw – Afrodite – versus de narcist – Narc, kan ook gelezen worden als de hoogsensitieve man – Angel – versus de vrouwelijke narcist – Narcisa. Om het verhaal leesbaar te houden schrijf ik over de hoogsensitieve vrouw – Afrodite – versus de mannelijke narcist – Narc.

(Omwille van de leesbaarheid verwijs ik naar de narcist als een “hij” en naar het slachtoffer van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat (hoogsensitieve) mannen slachtoffer van een vrouwelijke narcist!)

De hoogsensitieve vrouw versus de narcist

Hoogsensitieve vrouw en haar narcist, een verhaal over hoe narcisten het iedere lukt om hsp zieltjes te stelen.

In dit verhaal over de hoogsensitieve vrouw Afrodite en de narcist Narc bestaan twee werelden: De wereld waar de hoogsensitieve vrouw Afrodite vandaan komt en de wereld waar de narcist Narc woont.

Hoogsensitieve wereld, de wereld van HSP

Afrodite is lieflijk, vrolijk, spontaan en talentvol. Ze woont in een hoogsensitieve wereld waar vrijheid, blijheid, harmonie, medeleven en liefdevolle emoties overheersen. Ze leeft in liefde. Afrodite is erg zorgzaam en empatisch: ze voelt anderen feilloos aan, ze weet wat de ander nodig heeft en dat geeft ze direct aan een ander. Ze geeft haar liefde onvoorwaardelijk en ze geeft heel veel om anderen. Iedereen waar ze van houdt kan rekenen op haar. Anderen zijn dol op haar alhoewel er ook mensen zijn die denken dat ze TE lief en zorgzaam is. Maar ze is zoals ze is: lief en zorgzaam en zich van geen kwaad bewust.

De wereld van de narcist

Narc leeft in een wereld tegenovergesteld van die van Afrodite. Het is daar lang niet zo vrolijk en lieflijk, eerder een vijandige en kille plek. Hij leeft in angst. De bewoners van deze wereld voelen geen enkele compassie ten opzichte van elkaar of ten opzichte van anderen. Ze denken uitsluitend aan zichzelf en stellen hun eigen belang boven dat van alle anderen. Om te overleven hebben de narcisten de energie van de bewoonsters nodig van de hoogsensitieve wereld waar Afrodite woont. 


Afrodite is alles wat Narc nodig heeft om te overleven. Ze is de perfecte gastvrouw en de perfecte sloof. Afrodite is direct gecharmeerd van de manier hoe Narc zich aan haar presenteert: galant en hij gedraagt zich als een echte heer.

Zieltjes winnen

De narcisten hebben het gedrag van de zorgzame hoogsensitieve vrouwen eeuwenlang bestudeert. Zij weten exact hoe ze zich moeten gedragen om de hoogsensitieve vrouwen in de val te lokken. Zij kopiëren het gedrag van een echte galante heer, op een dusdanige slinkse manier dat de hoogsensitieve vrouw geen enkel benul heeft dat het slechts om een toneelstukje gaat. Narcisten doen alsof ze galante heren zijn, uitsluitend om de hoogsensitieve vrouw in de val te laten lopen.

Is hij mijn tweelingziel?

Narcisten zijn hier zo verdomd goed in dat de hoogsensitieve vrouw zelfs kan gaan denken dat ze haar tweelingziel heeft ontmoet! De narcist gedraagt zich zo galant, zo ridderlijk, zo charmant en zo aardig…eigenlijk te goed om waar te zijn! De hoogsensitieve vrouw valt als een blok voor haar galante heer en vanaf die dag doen ze alles samen. Juist omdat de hoogsensitieve vrouw beseft dat ze vermoedelijk haar tweelingziel heeft ontmoet, stemt ze in om de relatie heel snel naar een hoger niveau te brengen: samenwonen of te snel trouwen.

De narcist gaat zich anders gedragen

Na een korte periode samen te zijn, begint Afrodite kleine eigenaardigheden te ontdekken bij haar Narc. Narc begint zich anders te gedragen, niet meer zo galant, ridderlijk of charmant als eerst. Erger nog, Narc begint gedrag te vertonen die zo in strijd zijn met het lieflijke en zorglijke gedrag van Afrodite, dat ze aan zichzelf begint te twijfelen.

Narc begint gemeen te worden en uit onnodige kritiek op alles wat Afrodite doet of zegt. Dit soort naar gedrag komt helemaal niet voor in de wereld van Afrodite en ze weet zich eigenlijk geen raad met de situatie! Afrodite raakt erg verward door het nieuwe gedrag van Narc, want wat is er in vredesnaam aan de hand met haar galante ridder? Waar is haar tweelingziel gebleven?

Afrodite raakt er van overtuigd dat het wel aan haar moet liggen, heeft ze Narc per ongeluk gekwetst? Afrodite besluit harder haar best te doen en geeft nog meer liefde en geeft nog meer energie en geeft nog veel meer zorg. Allemaal in een poging haar Narc gunstig te stemmen zodat ze weer even een glimp van haar oude galante ridder terug kan zien.

Soms, heel soms, vangt ze heel kort een glimp op van haar oude ridder, maar dat verdwijnt zo razendsnel, waardoor ze besluit nog meer te geven in een poging haar relatie te redden. Maar hoe harder ze haar best doet, hoe onbeschofter de Narc zich eigenlijk begint te gedragen. Hij uit constant kritiek, vind haar onkundig, vind haar niet goed genoeg en vertelt haar op een sarcastische toon dat ze maar blij mag zijn dat hij het nog zo lang bij haar uithoudt. 

Ben ik niet goed genoeg?

Doordat de narcisten eeuwenlang het gedrag van de hoogsensitieve vrouwen hebben bestudeert, weet Narc dat alles wat hij tegen Afrodite zegt zij zal geloven. En inderdaad, Afrodite begint steeds meer te geloven dat alles haar fout is omdat ze niet goed genoeg is, waarop Afrodite NOG harder haar best gaat doen om haar geliefde Narc gunstig te stemmen.

Energie zuigen

Narcisten komen uitsluitend op de wereld van hoogsensitieve vrouwen om zielen te stelen. Narcisten gebruiken uitsluitend alle bewoonsters van de hoogsensitieve wereld om door middel van het uitzuigen van haar energie te kunnen overleven.

Het nieuwe slachtoffer van narcistisch misbruik

Zodra Narc alle energie heeft gezogen uit Afrodite, gaat hij op zoek naar een nieuw slachtoffer. Een nieuw slachtoffer die net zo lieflijk en zorgzaam is als Afrodite, maar nog volop beschikt over verse energie. Ook het nieuwe slachtoffer zal dezelfde vernietigende weg bewandelen met haar Narc zoals Afrodite deed. Net zo lang totdat ook het nieuwe slachtoffer uitgeput is en haar ziel en zaligheid vernietigt is door Narc.

Herken jij jezelf in het bovenstaand verhaal als Afrodite? En heb je een relatie met een narcist zoals Narc? Hoe zou je willen dat dit verhaal eindigt? 

Hoe zou je willen dat je eigen verhaal met je Narc eindigt? Jij als een zielig hoopje ellende dat overtuigd is dat je niet goed genoeg bent, of gaat je verhaal een heel goed einde krijgen waar jij als een sterke, krachtige en zelfverzekerde hoogsensitieve vrouw uit de strijd komt?Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

 

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Hoogsensitieve vrouw en haar narcist, een verhaal over hoe narcisten het iedere lukt om hsp zieltjes te stelen.
Hoogsensitieve vrouw versus de narcist