Hoe je thuis de stemming positief kan beïnvloeden, ook die van een narcist!
Hoe je thuis de stemming positief kan beïnvloeden, ook die van een narcist!

Hoe je thuis de stemming positief kan beïnvloeden, ook die van een narcist!

Of je nu wel of niet thuis met narcisme te maken hebt, huisgenoten kunnen ontzettend humeurig zijn! Huisgenoten kunnen zich onuitstaanbaar gedragen. Waardoor spanningen hoog op kunnen lopen. Spanningen waar je niet op zit te wachten aangezien thuis een plek zou moeten zijn waar je jezelf kunt opladen, ontladen en ontspannen. Vooral als je een hoogsensitief persoon bent heb je een grote behoefte aan een prikkelarme omgeving en niet aan een omgeving waar je huisgenoten constant boos of humeurig rondlopen!

Maar ook als je een narcist thuis hebt, kan diens gedrag en diens stemming alle gezinsleden negatief beïnvloeden.

Wisselende stemmingen en gedrag

Ook zul je zelf mogelijk te maken hebben met wisselende stemmingen, wisselende gedachten en met wisselend gedrag: de ene keer ben je in een opperste beste stemming en een volgend moment is je stemming naar een dieptepunt gezakt. Zonder dat daar nu echt een aanwijsbare reden voor aanwezig is.

Ook je kinderen gedragen zich de laatste tijd onbehouwen en kunnen ware stuiterballen zijn. Hun stemmingen kunnen van het ene uiterste naar het andere uiterste in een oogwenk omslaan.

Wat is er aan de hand met de stemmingen, het gedrag en met de gedachten van je huisgenoten en van je gezin?

En wat is er aan de hand met je eigen stemming, gedragingen en gedachten?

Ik heb een tegenvraag voor je: wist je dat er voor mentaal zieke lui geen echt medicijn bestaat? Nog steeds niet? Anno 2020? Maar als we de statistieken naast elkaar leggen wel tot de conclusie komen dat hoe gezonder we zijn gaan eten en hoe bewerkter ons voedsel is geworden, des te enormer de stijging van mentaal zieke?

Wat heeft voeding en voedsel met ons gedrag en stemming te maken?

Wist je dat voeding ons gedrag, ons humeur, onze stemming en onze gedachten bepaald? Gedachten, gevoelens, stemmingen en ons humeur staan onder invloed van wat we eten, wat we iedere dag naar binnen werken. Wat we iedere dag tot ons nemen.

Onze staat van bewustzijn? Wordt mede bepaald door de inname van mineralen. Mineralen dat we tegenkomen in groente en fruit. Verse groente en fruit, puur natuur en het liefst zo rauw mogelijk zodat het nog alle enzymen bevat.

Onze staat van bewustzijn? Wordt mede bepaald door het gebrek aan inname van mineralen. Door het gebrek aan het dagelijks eten van verse groente en fruit. Door het gebrek aan het dagelijks eten van verse salades en rauwkost. Door het gebrek aan het dagelijks eten van een appel en peer, met schil en al!

Ons gedrag? Wordt bepaald door de inname van mineralen, of door het gebrek aan de inname van mineralen.

We zijn wat we eten en zo gedragen we ons ook. Eten we beroerd? Dan voelen we ons beroerd! Dan gedragen we ons beroerd! Dan is onze stemming beroerd!

Een gelukkige geest kan uitsluitend gelukkig zijn in een gezond en gevoed lichaam.

Ook de geest van je gezinsgenoten. Ook de geest van je huisgenoten. Ook de geest van je mogelijke narcist. Ook je geest van jou en van alle andere hoogsensitieve personen.

Ik daag je uit:

Eet 2 a 3 weken geen brood en kijk wat het doet met de stemming, het gedrag, met allerlei vage en nare lichamelijke klachten en met de ontlasting, van zowel van jou als van je huisgenoten en gezinsgenoten. (Probeer daarbij ook minder pasta gerechten te eten!)

Eet 2 a 3 weken geen vlees en ga over op vegetarische hamburgers of gerechten en kijk wat het doet met de stemming, het gedrag, met allerlei vage en nare lichamelijke klachten en met de ontlasting, van zowel van jou als van je huisgenoten en gezinsgenoten.

Eet 2 a 3 weken dagelijks voor ongeveer aan 70% overwegend rauwkost en vers fruit en kijk wat het doet met de stemming, het gedrag, met allerlei vage en nare klachten en met de ontlasting, van zowel jou als van je huisgenoten en gezinsgenoten.

Schrijf maar eens op hoe de stemming bij jou thuis was voordat je aan de uitdaging begon en hoe de stemming is veranderd na de uitdaging. De uitdaging aangaan is een eerste stap hoe je thuis de stemming positief kan beïnvloeden. Smaakt het naar meer? Naar meer informatie? Binnen enkele weken staat DE online training VOEDING voor je klaar op de HSP en de NARCIST website, waar je behalve de stemming, het gedrag, de gedachten en het humeur van jezelf, van je gezinsleden en van je eventuele narcist positief kan beïnvloeden maar waar je ook de gezondheid van jullie allemaal enorm mee verbetert.

Wil je iets veranderen aan je eetgewoonte?

Doe het uit liefde, voor jezelf en voor je gezondheid!

Heb je met een narcist te maken en wil je diens stemming positief beïnvloeden, zou ik, vanzelfsprekend afhankelijk met welk type narcist je te maken hebt, helemaal niets zeggen over de uitdaging maar de verandering langzaam invoeren. Dus iets minder brood, iets minder vlees en meer rauwe en verse groente en fruit. En dat langzaam rustig opbouwen. Vooral als je veel stress in je leven hebt, is langzaam opbouwen belangrijker dan te snel te veel veranderingen doorvoeren!

Bijvoorbeeld: eet de narcist lekkere hapjes tijdens de borrel? Zet er eens een kom druiven bij en i.p.v. worst, geitenkaas. 

Bij het ontbijt gesneden appel, in schil, in makkelijk behapbare schijfjes.

Leg bij de koffie behalve de gebruikelijke koekjes een banaan klaar. Maakt de narcist een rotopmerking over de banaan? Zeg je dat de banaan in de aanbieding was (of zeg iets anders waarvan je weet dat je narcist direct kalmeert.)

Bij de lunch serveer je een gebakken groente omelet en i.p.v. 3 sneetjes brood leg je er nu 2 neer. Of maak een pannenkoek van amandelmeel en mix de eieren met verse spinazie.

Op warme dagen serveer je tijdens het avondeten vaker een verse salade en rauwkost, hoe meer kleuren je gebruikt hoe beter. Tegenwoordig smaken vegetarische hamburgers bijna net zo lekker als een echte hamburger. En je narcist hoeft echt niet te weten dat het om vegetarische hamburgers gaan! Op koude dagen serveer je tijdens het avondeten vaker een versgemaakte boerensoep groentesoep. In ovenschotels kan je makkelijker smokkelen: gebruik champignons in plaats van vlees, of gebruik vleesvervangers, en stop er veel meer groente in dan normaal. 

Voel je nu weerstand opkomen dat je de keuken in zou moeten om voor de narcist gezond te koken? Ik weet niet wie van jullie er thuis kookt, maar neem het vaker over om aan de uitdaging te kunnen deelnemen. Doe het met liefde, doe het om de stemming positief in huis te beïnvloeden, doe het voor de gezondheid van jezelf en van je gezinsgenoten. Maar vooral: doe het voor jezelf. Doe het voor je eigen gezondheid en die van de kinderen. Dat de stemming daarbij in huis enorm gaat verbeteren, is een hele mooie pluspunt!

Binnenkort meer informatie over DE online training over VOEDING. Want, voeding doet nog veel meer dan je stemming positief beïnvloeden. Iedereen die zichzelf is kwijtgeraakt heeft heel veel baat bij gezonde voeding, immers de vruchten van Moeder Aarde doen je al aarden. Ook als je grootste toekomstplannen hebt, maar een enorm groot gebrek aan energie: voeding is je bondgenoot om de eerste stap te zetten naar je nieuwe toekomst!

En de mentaal zieke waar ik het in het begin van dit artikel over had? Natuurlijk zijn er erg zware gevallen die mede erfelijk en genetisch zijn belast en waar vrijwel niets meer tegen helpt. Maar zolang er geen echt goed werkend medicijn is, is het enige wat ze kunnen doen in psychiatrische ziekenhuizen: de mensen vastbinden of opsluiten. Omdat ze een gevaar vormen voor zichzelf en voor hun omgeving. Maar ik durf je te zweren dat deze mensen met hun gedrag, met hun stemmingen, met hun gedachten en met hun humeur, zulke enorme goede resultaten zullen gaan boeken dat ze zich eventueel weer een heel klein beetje mens kunnen en mogen voelen. Hoe? Hippocrates wist het al!

“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn voeding.” Hippocrates

Heb je vragen over voeding? Stel ze gerust! Of laat je reactie hieronder achter! Ook ben ik reuze benieuwd hoe het jullie vergaat met de uitdaging!

Wil je meer weten hoe je:

Emotie eten en troostvoedsel op een goede en gezonde manier kunt aanpakken?

Hoe je thuis de stemming van het gezin maar ook van de narcist kunt verbeteren?

Hoe je als hoogsensitief persoon overprikkelingen kunt verminderen?

Hoe je je lichaam, geest en ziel kunt reinigen en zuiveren?

Hoe je aan langdurige vitale energie komt?

Lees dan meer over wat voeding voor jou als HSP kan betekenen in: Voeding voor langdurige vitale energie.

Afbeelding van Gino Crescoli via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Hoe je thuis de stemming positief kan beïnvloeden, ook die van een narcist!
Hoe je thuis de stemming positief kan beïnvloeden, ook die van een narcist!