Hoe doe je dat, een narcist herkennen?
Herken de narcist en herken de stoornis
Herken de narcist en herken de stoornis

Hoe doe je dat, een narcist herkennen?

Kennis over het narcisme van een narcist: werkwijze en gedrag. Herken de narcist, herken de werkwijze en het gedrag van een narcist, hoe doe je dat? Waar begin je en waarom is het noodzakelijk dat we allemaal onze kennis verbeteren over het narcisme van een narcist met een stoornis?

Kennis over narcisme van narcist verbeteren

Als je te maken hebt met een narcist, werk of privé, is het voor je eigen bestwil om je kennis te verbeteren over het narcisme van een narcist. Je hebt niet zomaar met iemand te maken, je hebt met iemand te maken die een stoornis heeft. Een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Om het heel oneerbiedig te zeggen: een gek dus. Een gek die denkt dat hij, of zij, normaal is en dat jij degene bent die gek is. Je weet wel, een gevalletje: “Je bent gek,” zei de gek. Narcisten zijn alle realiteit verloren en zien de wereld, zichzelf en jou niet op een realistische manier. Dat kunnen ze niet: dat is hun stoornis!

Narcist herkennen

Narcisten herkennen is niet makkelijk, aangezien narcisten hun stoornis verborgen houden. Als je echter leert waar je op moet letten, ga je de ene na de andere narcist herkennen!

De narcist is menselijk, toch?

Bovendien, door een gebrek aan voorlichting hebben we geen idee dat narcisten een stoornis hebben. Ook is het heel menselijk om liever het goede in een ander te zien, vooral als je christelijk bent opgevoed of een gevoelsmens bent. Ik heb ook jaren gedacht dat narcisten iets menselijks in zich moesten hebben, toch? Fout! Narcisten en psychopaten zijn vrijwel identiteit: gewetenloos, harteloos en zonder spijt.

Je ziet een mens, maar dat is hij, of zij, niet. En hier gaat het al fout: denken dat de narcist menselijk is. Dat heeft alles met de werkwijze van de narcist te maken: anderen laten denken dat de narcist menselijk is. Denken dat de narcist zich aan diens woord houdt. Nee, de narcist is exact het tegenovergestelde van jou en van mij. Heb je een geweten? De narcist niet. Heb je inlevingsvermogen? De narcist niet. Ben je vriendelijk van aard? De narcist niet. Voel je spijt, schuld of schaamte? De narcist niet!

Prof Sam Vaknin stelt dat narcisten met een narcistische persoonlijkheidsstoornis niet kunnen deelnemen aan de maatschappij, aangezien zij aan de sociale normen binnen de maatschappij niet kunnen voldoen.

Ik zou persoonlijk heel graag zien dat verliefde stelletjes een persoonlijkheidstest laten doen, voordat ze gaan trouwen, samen een huis kopen, een nieuwe baan begint of gaan samen wonen. Zodra je namelijk getrouwd bent, of een officiële verbintenis bent aangegaan met een narcist, gaat het masker af. En dat is het einde van je onbezorgde leven. De rest van je tijd die je samen brengt met een narcist is de hel.

Overigens, het hoeft geen persoonlijkheidstest te zijn: een scan van de hersenen is al voldoende: gebieden in de frontale kwab van de hersenen waar het “geweten” en “empathie” zitten, zien er duidelijk anders uit bij een narcist dan bij iemand die geen persoonlijkheidsstoornis heeft. In Amerika zijn ze al zo ver en werken ze met deze hersenscans, laten we hopen dat Nederland en België het goede voorbeeld snel volgen! Het zal een hoop leed, pijn en verdriet schelen! Ook een hoop chronische ziekte, stress en burn-out schelen! Het zal de maatschappij een hoop kosten schelen! Bovendien zal het de maatschappij een hoop fraude en financiële wandaden schelen!

Manipuleren narcisten?

Of je nu een narcistische baas, een narcistische sportcoach, een narcistische ouder hebt of op het punt staat te gaan scheiden van een narcist, alle narcisten manipuleren. Manipulatie is typisch gedrag van een narcist. Narcisten beschikken over meerdere manipulatietechnieken en gebruiken en misbruiken manipulatie tegen hun slachtoffers. Ze manipuleren jou en iedereen om je heen. Hersenspoeltechnieken en emotionele chantage. Niet alleen tegen volwassen, ook tegen hun bloedeigen kinderen.

Onthoud de volgende regel: manipulatie herkennen is narcisten herkennen.

Gebrek aan kennis

Denken dat je niet gemanipuleerd wordt, dat je leven samen met de narcist een leven vrij van manipulatie is, is een (begrijpelijke) fout: iedereen wordt door de narcist gehersenspoeld, gechanteerd of gesaboteerd zodat je doet wat de narcist wil dat je doet. Echt, de manipulatietechnieken van de narcist zijn sluw en doortrapt. Vanwege een gebrek aan kennis over het narcisme is het je echter nooit opgevallen dat iedereen om de narcist heen, gemanipuleerd worden. Ook jij! Of je kinderen!

Slachtoffers van narcisme

Veel slachtoffers van narcisme kunnen geen kant uit, aangezien ze gehersenspoeld en gemanipuleerd zijn door de narcist. Uit angst blijven ze en weten niet hoe ze weg kunnen. Het onbegrip van mensen die nooit gemanipuleerd zijn door een narcist is groot: “Dan ga je toch gewoon weg als je hem, of haar, niet leuk vindt?” Domme opmerkingen die bovendien kwetsend zijn voor het slachtoffer. Slachtoffers weten dat de narcist hun kapot maakt, financieel ruïneert en de kinderen afpakt, zodra ze weg gaan.

Iedere week wordt er iemand vermoord in Nederland door iemand met een narcistisch profiel.

Zijn narcisten kwaadaardig?

Ja, dat zijn ze. Allemaal. Zonder uitzondering. Ik kan een heel lang verhaal gaan ophangen, maar daar heb ik eerlijk gezegd geen zin meer in. Ook ik heb jaren gehoopt dat het wel mee zou vallen met het narcisme van een narcist. Ook ik heb jaren bedenkelijk gekeken naar Sam Vaknin als deze het had over: “Kwaadaardige narcisten.” Mogelijk ook uit een christelijk oogpunt. Ik ben te lang bezig met het narcisme om nog hoop te hebben: ja, ze zijn kwaadaardig. Allemaal. Als je de werkwijze en het gedrag van de narcist doorgrond, begrijp je het hoe kwaadaardig ze zijn.

Is narcisme een ziekte of een stoornis?

Ook zoiets, mensen die zeggen dat narcisme een ziekte is. Alsof er slechts een pilletje voor nodig is om de zieke te laten herstellen. Een narcist heeft een stoornis, een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Helaas is die stoornis voor heel veel mensen nog steeds onzichtbaar. Ook omdat de narcist diens stoornis verborgen houdt. Ook omdat we allemaal massaal de andere kant opkijken.

Kennis verbeteren over het narcisme van een narcist, hoe doe ik dat en waar begin ik?

Als ik je een tip mag geven, begin bij het boek: “Herken de narcist en ontdek het verschil tussen toxische en niet toxische mensen,” van Fleur Irene. Velen vinden dit boek het beste wat er te vinden is op het gebied van narcisme, omdat het behalve duidelijk is omschreven ook zaken bevat die in geen enkel ander boek omschreven wordt. Het is heel compleet.  De reviews van de lezers van dit boek liegen er niet om: “Een aanrader: iedereen zou dit verplicht moeten lezen als je te maken hebt met narcisten in je leven!”

Gedrag en werkwijze van een narcist

En ja, je leert zowel het gedrag als de werkwijze van de narcist te doorgronden. Van iedere narcist, jong of oud, man of vrouw. Want behalve dat ze allemaal manipuleren, zijn ze allemaal kwaadaardig, kwaadwillend en boosaardig. Je moet je kennis over dit spul verbeteren, mits je wil overleven en een menswaardig leven wil hebben!

Kortom, voorlichting over het narcisme van de narcist met een stoornis is noodzakelijk en urgent!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Heb je PTSS door narcisme en narcistische trauma? Ben je op zoek naar een online heling en herstelprogramma dat geschikt is voor HSP? Met cognitieve en somatische technieken zoals EMDR en positieve psychologie, kun je je narcistisch trauma op zenuwstelsel niveau helen en een leven vol liefde en vreugde krijgen.

Trauma coach worden met specialisatie: narcistisch misbruik zodat je slachtoffers van narcisme met trauma kunt gaan helpen? Met wereldwijde erkende CMI kwalificatie en certificering, uniek in de wereld!

Ben je van plan om te gaan scheiden van een narcist? Dan is het van groot belang dat je je goed voorbereidt en hulp zoekt bij een advocaat die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Mensen die besluiten om te scheiden zonder een plan lopen het risico om te maken te krijgen met hoge conflict scheiding, jaren durende vechtscheidingen, valse beschuldigingen, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. (Het is een illusie te denken dat de verborgen narcistische mishandelingen stoppen na de scheiding!) Narcisten weten ook niet van ophouden en de ene rechtszaak na de andere staat er op het programma voor de aankomende (10) jaar.

In Nederland hebben kinderen na een scheiding geen specifieke rechten, maar de ouders wel. Daarnaast wordt er niet gekeken naar mogelijke persoonlijkheidsstoornissen bij een van de ouders. De feiten nalopen wordt voor het gemak nagelaten aangezien de narcistische ouder zo charismatisch is. Hulpverleners hebben geen idee dat ze gehersenspoeld en ingepakt worden door de narcistische ouder en onterecht de schuld neerleggen bij de andere ouder. Dit kan leiden tot ouderverstoting, valse beschuldigingen van kindermisbruik en de andere ouder kan zich machteloos en hulpeloos voelen, zonder hulp van buitenaf: de kinderen worden toegewezen aan de ouder met een persoonlijkheidsstoornis en dit wil je echt niet!

Het is daarom van essentieel belang om je goed voor te bereiden en hulp in te schakelen van professionals zoals de erkende scheidingsadvocaat Rebecca Zung, die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Zij kan je (online en direct!) helpen om de situatie onder controle te houden en je toekomst en die van je kinderen te beschermen. Het is belangrijk om jezelf en je kinderen te beschermen en ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op wat er komen gaat. Narcisme is een stoornis en alle narcisten hanteren dezelfde werkwijze: Rebecca Zung heeft die code voor je gekraakt. Wees de narcist een stap voor met de kennis van Rebecca!

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle blogs en nieuwsbrieven van de HSP en de NARCIST website en in alle boeken van Fleur Irene, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Wie is Fleur Irene? Fleur Irene HSP versus Narcisme: over mij.

P.S.: Sinds 31 mei 2024 is de webshop opgeheven en zijn alle gratis en betaalde e-books niet langer verkrijgbaar op deze site. Enkele e-books zijn getransformeerd tot boeken (paperback) en verkrijgbaar via Amazon. De rest volgt in de loop van dit jaar. Via de pagina: boeken Fleur Irene is te zien welke boeken al uitgegeven zijn via Amazon. Bovenstaand artikel wordt verwezen naar een e-book dat inmiddels een boek is geworden:

Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “De verborgen wonden van narcistisch emotioneel misbruik” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Please follow and like us: