Het ontsnappingsplan, als je niets meer te verliezen hebt, alles kwijt bent en geen kant op kan.
Het ontsnappingsplan, als je niets meer te verliezen hebt, alles kwijt bent en geen kant op kan

Het ontsnappingsplan, als je niets meer te verliezen hebt, alles kwijt bent en geen kant op kan.

Wil jij je narcist verlaten? Wil je uit de relatie met een narcist stappen?

Als je niets meer te verliezen hebt, heb je alles om te winnen.

Als je als hoogsensitief persoon een (vermoedelijke) narcistische partner hebt, je niets meer te verliezen hebt, omdat je alles kwijt bent, heb je alles om te winnen. Wat je nodig hebt is een: ontsnappingsplan! Het ontsnappingsplan krijg je gratis aangeboden tijdens je inschrijving van onze nieuwsbrief, onderaan het artikel lees je er meer over!

Depressieve gevoelens of zelfs een heuse depressie kunnen ontstaan nadat je leven in een overlevingsstand is terechtgekomen door het destructieve gedrag van je narcist. Bij deze klachten is het belangrijk dat je een afspraak maakt bij je huisarts, iedere dag even naar buiten gaat voor een korte wandeling in de frisse buitenlucht en dagelijks omega 3 vetzuren en/of algen tot je neemt of vette vis eet.

Het lijkt wel of je in een bodemloze put zit. Maar opgeven of stoppen? Je hebt al zolang gevochten moet je het nu dan maar opgeven? 

Dit is een van de redenen waarom het zo lang duurt eer je uit je relatie met je narcist stapt.

Soms heb je iets nodig om met een schok tot het besef te komen dat je relatie met je narcist niets anders dan diepe ellende en narigheid betekent. Dat de relatie erg ongezond is voor en dat je zoveel meer en beter verdiend. Het is geen leven het leven samen met je narcist. Leven met een narcist is de hel. 

(Overigens, “leven met een narcist is de hel,” dit is wel afhankelijk met welk type narcist je te maken hebt. Een kwaadaardige narcist of een narcist met psychopathische trekjes is weggaan het beste wat je voor jezelf en voor je kinderen kan doen, maar, er zijn ook narcisten met wie je redelijk kan samenleven, mits je het niet erg vind om altijd in de schaduw van je narcist te leven. Ook kunnen er dusdanige omstandigheden bestaan waardoor je liever bij je narcist blijft omdat weggaan voor je geen optie is.)

Vechtlust om te genezen en om er voor te zorgen dat je alles in je hebt om te winnen. Hoe kom je aan die vechtlust? Door de dood in de ogen te kijken? Door te beseffen dat zo’n zielig en miezerig eng geval jou toch nooit klein of kapot kan krijgen? Door te beseffen dat het jouw leven is waar je het recht hebt om de hoofdrol in te spelen?

Hoe kan je van een diep dal een grote plus maken? Hoe kom je van A naar B? Het is soms lekker om na het stellen van deze vragen even naar buiten te gaan of iets anders te gaan doen, zodat je gedachten zich even op iets anders kunnen richten. Plotseling kan er dan een gedachte bij je naar binnen schieten dat een oplossing voor je vragen blijkt te zijn. Probeer het maar eens! En neem er de tijd voor.

Ook het besef dat destructief gedrag van narcist is echt niet goed voor en kan voor sommigen zelfs de dood betekenen. Dieper dan dit kan je niet zinken, de weg kan nu uitsluitend naar boven gaan.

Door alles los te laten wat met je narcist te maken heeft, veer je weer omhoog.

Lees ook: Weggaan bij een narcist, waarom dat zo moeilijk is.

Ben je alles kwijt?

Je energie kwijt zijn of een te laag energieniveau hebben, herstel je door je energieniveau te verhogen. Energie heb je nodig om uit het diepe dal weer omhoog te klimmen. Energie heb je nodig om veranderingen in je leven en in je situatie door te kunnen voeren. Het gratis ebook “meer energie nodig?” van de HSP en de NARCIST site kan je hierin voorzien, dat je ook gratis ontvangt bij je inschrijving van onze nieuwsbrief. (Onderaan het artikel lees je er meer over.)

Door je energieniveau te verhogen verbeter je je gezondheid en je vitaliteit.

Door je fysieke conditie te versterken, ga je mentaal ook sterker worden.

Rust, ritme en regelmaat geven je houvast en is een steuntje in de rug.

Dit  – meer energie – heb je nodig om beter om te kunnen gaan met het narcisme in je leven, zodat je beter bestand bent tegen manipulaties en tegen emotioneel misbruik. Overigens, meer energie heb je ook nodig om stresssituaties in je leven te baas te blijven, veranderingen in je leven door te kunnen voeren en om als hoogsensitief persoon in balans te blijven.

Angst overwinnen, hoe?

Angst weerhoud je om te veranderen, om je nare situatie te veranderen. Angst weerhoud je om het leven te creëren dat je echt wenst. Angst overwinnen kan eigenlijk heel eenvoudig op twee verschillende manieren:

Angst overwinnen manier 1:

Angst overwinnen doe je eenvoudig door je spieren te trainen, zonder dat je jezelf hiermee tot bodybuilder transformeert. Een paar keer per week je spieren trainen is al voldoende. Hierdoor ga jij je sterker voelen maar ook zelfverzekerder. Je gaat bewuster met jezelf om en ook op het mentale vlak ga je met sprongen vooruit. (Angst overwinnen doe je behalve door je spieren te trainen ook in combinatie door jezelf meer energie te geven, waardoor je gezondheid en je vitaliteit verbetert.)

Inspannende beweging verbetert het geheugen en het gedeelte van de hersenen dat o.a. voor je zelfstandigheid en autonomie zorgt, maar ook voor motivatie en initiatiefneming. Belangrijke onderdelen van de hersenen dus als jij je uitzichtloze situatie wenst aan te pakken. Kan je door omstandigheden niet bewegen om je hersenen te trainen? Ga dan goed KAUWEN!! Goed kauwen stimuleert je hersenen namelijk ook! Overigens: bij het ouder worden is het belangrijk dat we onszelf blijven uitdagen – naast het doen van inspannende beweging –  zodat die gebieden van de hersenen goed gestimuleerd blijven. Waar activiteit belangrijk is en inactiviteit vermeden moeten worden.

Vervolgens ga je een lijstje maken, met al die dingen die je kwijt bent geraakt en die essentieel en noodzakelijk voor je zijn om weer terug in je leven te brengen, zoals:

Financiële en economische vrijheid,

Nieuwe baan,

Eigen baas,

Inkomen,

Woonruimte en enz.

Stippel een plan – een stappenplan – voor jezelf uit hoe je al die zaken die je kwijt bent geraakt, herovert en terug wint. Dat kan ook gaan om gemaakte schulden die de narcist op jouw naam of uit jouw naam gemaakt heeft en jij bent degene die moet zorgen voor de terugbetaling.

Angst overwinnen manier 2:

Angst in combinatie jezelf kwijt zijn geraakt is maar al te vaak veroorzaakt doordat je niet goed geaard bent. Je lichaam moet goed aarden, maar ook je energie moet goed aarden. Lees de volgende 2 artikelen als je meer wil weten over hoe goed aarden je angst aanpakt:

Leren ontvangen als je jezelf bent kwijtgeraakt, zodat je jezelf goed kunt ontvangen d.m.v. goed aarden en gronden of door te accepteren dat alles een min en een plus heeft.

Jezelf kwijt zijn, welke energie van anderen laat je toe en wat straal je naar anderen uit?

Het Ontsnappingsplan: ontsnappen aan je narcist en aan je narcistische relatie.

Alles wat je nodig hebt om in staat te kunnen zijn om te ontsnappen aan je narcist, zelfs als je niets meer te verliezen hebt, alles kwijt bent en geen kant meer op kan, tref je aan in het ebook: Het Ontsnappingsplan. Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je deze ontsnappingsplan gratis!

Lees ook: Twijfel je of je een hoogsensitief persoon bent? Doe de gratis test!

Lees ook: Twijfel je of je met een narcist te maken hebt? Herken de narcist en het narcisme!

Hij/zij verhaal

Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannen slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Nieuw hier? Weet je niet waar te beginnen?

Ontvang 3 ebooks GRATIS bij je inschrijving!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis:

Het ontsnappingsplan”, als je wil ontsnappen aan je narcist. Ideaal als je het gevoel hebt geen kant op te kunnen, als je alles kwijt bent en niets meer te verliezen hebt,

Meer energie nodig,” als je wil winnen van een narcist moet je over vitale energie beschikken! Ideaal als je energieniveau laag is en jij je uitgeput, moe, overweldigd en overprikkeld bent en je meer energie nodig hebt om de nare situatie in je leven te veranderen,

Stappenplan narcist verlaten,” hoe je in 7 stappen je narcist verlaat! Ideaal als je wil ontdekken hoe jij je narcist kan verlaten en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Behalve de 3 gratis ebooks ontvang je ook gratis tips, adviezen over het narcisme, over je hooggevoeligheid en over het helingsproces. Je gegevens zijn veilig bij mij en inschrijven is geheel gratis en uitschrijven kan wanneer je maar wenst! Iedereen (m/v) is van harte welkom!

Met hartelijke groet, Coach Fleur Irene

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website. 

Please follow and like us:
Het ontsnappingsplan, als je niets meer te verliezen hebt, alles kwijt bent en geen kant op kan.
Het ontsnappingsplan
Sluit Menu
×

Winkelmand