Herstellen van narcisme versnellen als je op zoek bent naar antwoorden.
Het Helingsproces, heel jezelf na narcisme!
Herstellen van narcisme versnellen als je op zoek bent naar antwoorden.

Herstellen van narcisme versnellen als je op zoek bent naar antwoorden.

Wil jij je eigen persoonlijke herstelproces van het narcisme versnellen?

En ben je op zoek naar antwoorden?

Ben jij op het punt gekomen in je leven dat je op zoek bent naar antwoorden? Dat je NU antwoorden wil?

Maar zijn er enkele belemmeringen die je weerhouden goed te beginnen met herstellen van het narcisme, zoals:

  • Heb je het gevoel dat je voor de gek gehouden wordt?
  • Denk je dat anderen personen moeten veranderen zodat jouw leven een beter leven gaat worden?
  • Klamp jij je vast aan anderen na traumatische ervaringen?
  • Heb je het gevoel dat je gek bent, niet waardevol genoeg bent en voel jij je constant schuldig?
  • Ben je gestrest, sta je stijf van de spanning en vrees je een burnout?
  • Denk je dat uitsluitend anderen je kunnen helpen dat jij kan herstellen van het narcisme?

Laten we deze belemmeringen even doornemen zodat ook jij je herstel en je helingsproces van het narcisme goed kan laten beginnen.

Ben jij op zoek naar antwoorden, maar:

Als je denkt dat anderen moeten veranderen zodat jouw leven er beter van gaat worden.

Of:

Als je denkt dat anderen jou moeten helpen zodat jouw leven er beter van gaat worden,

Dan zullen die antwoorden nooit komen aangezien je niet beseft dat JIJ degene bent die moet veranderen, dat JIJ degene bent die hulp moet geven aan jezelf.

Relatieverslaafden en codependenten zijn de liefste mensen van de hele wereld, maar ook voor zichzelf de moeilijkste.

Vorig jaar zomer heb ik een cursus gedaan over codependenten die relatieverslaafd zijn. Over al mijn bevindingen heb ik een ebook geschreven die jou helpen je weg in het leven te zoeken zodat je als een heel mens aan je toekomst kan gaan bouwen:

Verslaafd aan de liefde?

Ben je op zoek naar antwoorden terwijl je het gevoel hebt dat je voor de gek gehouden wordt?

Hoe is het mogelijk dat mensen 25 jaar – of langer – in een relatie blijven waarin ze niet gelukkig zijn, weten en aanvoelen dat er iets niet klopt en toch niet in staat zijn om de relatie te verbreken en op zoek gaan naar een gelukkig leven dat ze voldoening geven?

Antwoord: grooming! Narcistische grooming!

Jaren wordt er zand in je ogen gestrooid en word je in slaap gehouden door je manipulerende narcist. Inzicht over wat er is gebeurd of nog steeds gaande is, helpen je ogen te openen zodat je eindelijk antwoorden krijgt waar je al zo lang op hebt zitten te wachten!

Lees hier het blogartikel over narcistische grooming!

Ben je op zoek naar antwoorden, maar:

Heel veel mensen, die een traumatische en/of schokkende ervaring hebben meegemaakt, weten zich geen raad met de sterke en hevige gevoelens en de pijn die ze van binnen voelen.

Velen klampen zich wanhopig vast aan een ander mens.

Narcistisch trauma gaat je niet in de koude kleren zitten en beginnen aan je eigen helingsproces is het enige dat je echt voor jezelf kunt gaan doen. Heel jezelf! Heel al je verdriet en pijn! Heel het verscheurende gevoel dat diep van binnen je rust en de harmonie verstoord!

Op zoek gaan naar rust en harmonie is voor jou een vereiste als je op zoek bent naar antwoorden die je verder helpen om een begin te maken met je eigen persoonlijke herstelproces van het narcisme.

Ben je op zoek naar antwoorden, maar:

Je denkt dat je gek bent, niet waardevol genoeg bent en voel jij je constant schuldig?

Je bent HSP en je hebt een narcistische relatie en je bent nog niet zo ver dat je duidelijkheid hebt hoe het toch kon gebeuren dat je in de ban raakte van de narcist, verslaafd bent geworden aan diens gedrag, afhankelijk bent gemaakt door diens gekte en waarom het zo moeilijk is om afstand te nemen van je narcistische relatie.

Als je als HSP bent opgegroeid binnen de dynamiek van een narcistisch gezin, is de “gekte” van je narcist exact wat jullie met elkaar verbindt en waarom je het zo moeilijk vindt om afstand te nemen: door jullie jeugdtrauma.

Zowel jij als de narcist zijn opgegroeid binnen een narcistisch gezin en jullie allebei zitten met een geweldig trauma opgescheept maar zijn ook jullie eigen ZELF compleet kwijtgeraakt. Jij als Hsp’er omdat je te sterk gericht bent op anderen, de narcist omdat het om een stoornis gaat.

Lees hier het blogartikel over HSP en narcisme: HSP en de narcistische partner: kenmerken van een geschikte prooi.

Zowel in het Helingsproces als in het Kind van een narcist tref je de antwoorden aan waar jij naar op zoek bent: heel je trauma van vroeger, pak je patronen aan en ga beginnen met jezelf te helen. Alleen jij bent in staat om jezelf te helen, dat kan echt niemand anders voor je doen!

Ben je op zoek naar antwoorden, maar:

Je bent moe, kapot, aan het eind van je Latijn, kan je niet meer en ben je compleet leeggezogen? Ook al zou je zo graag op zoek willen gaan naar antwoorden, maar vanwege energiegebrek onmogelijk?

Dan is op adem komen, in je kracht gaan staan en jezelf sterker en krachtiger maken een vereiste: Jij moet het gaan doen, jij moet de verandering in gang brengen, jij moet jezelf helpen, jij moet je eigen leven uitstippelen en alleen jij kan je eigen leven bepalen en de koers van je leven veranderen. Dan is het wel handig als je over voldoende energie beschikt.

Wil je over langdurige vitale energie beschikken, zodat je echt de hele wereld aankan, incluis jezelf? Ga je dan eens verdiepen in je eigen voeding die je iedere dag tot je neemt. Hsp’ers zijn er gebaat bij dat hun voeding puur, natuurlijk en eerlijk is, zodat ze zichzelf van binnenuit voeden en beter bestand zijn tegen de overweldigende buitenwereld.

Ebook: Voeding! Voor langdurige vitale energie, speciaal voor Hsp’ers in een overweldigende wereld!

Ben je op zoek naar antwoorden, maar:

Ben je gestrest, sta je stijf van de spanning en vrees je een burnout?

Slapeloze nachten, vele vage lichamelijke klachten, slechte conditie, te dik worden, piekeren, gespannen en pijnlijke spieren, verslavingen, uit je slof schieten tegen de kinderen, je gebroken voelen, achter de feiten aanhollen, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een rothumeur, afschuwelijke hoofdpijnen en maagproblemen, tijd te kort en je lullig gedragen tegenover anderen zijn enkele kenmerken van stress.

Krijgt stress steeds meer vat op je leven en jij steeds minder op jezelf? Heb je het gevoel dat je de controle verliest en misschien zelfs tegen een burnout aan zit?

Narcisme veroorzaakt heel veel stress, met vaak een chronische variant. Als je op zoek bent naar antwoorden terwijl je met chronische stress te maken hebt, is het ontzettend fijn voor je gevoelige aard om je stress aan te pakken. Ik heb in hetzelfde schuitje gezeten en stond stijf van de stress. Vandaar dat ik er een ebook over heb geschreven met de antistress formule voor Hsp’ers.

Ben je op zoek naar antwoorden, maar:

Was het narcistisch misbruik zo overweldigend dat je niet meer weet wie je bent en ben je jezelf compleet kwijtgeraakt?

Jezelf kwijtraken is heel heftig en eigenlijk ook best wel eng. Ik heb als Hsp’er het ongelooflijke geluk gehad dat ik naar een Vrije School werd gestuurd waar ik mijn gevoelige ei helemaal kwijt kon in al die creatieve vakken. Ik kan met recht zeggen dat ik een geweldige schooltijd heb gehad. En dat is exact iets wat Hsp’ers heel hard nodig hebben: creatief zijn. Creatief zijn op hun eigen manier. De een vind boetseren geweldig, de ander leeft zich uit in de tuin en weer een ander is creatief in het bedenken van oplossingen. Zolang het maar als creatief voor jou aanvoelt. Creatief bezig zijn brengt je dichter bij jezelf, je voelt je verbonden met jezelf en dat is wat we allemaal zo hard nodig hebben!

Hier de link naar de categorie: “Jezelf kwijt zijn” op deze website met enkele artikelen over het onderwerp.

Ben je op zoek naar antwoorden, maar:

Ben je uitgeput, oververmoeid en heb je geen enkele energie meer?

Iedereen die een narcistische partner heeft, ongeacht of je nu hoogsensitief bent of niet, klaagt over hetzelfde: het enorme gebrek aan energie, kracht en vitaliteit. Je voelt je leeg, uitgezogen, moe en aan het eind van je Latijn. Ondanks dat je droomt over een nieuw leven zonder je narcist, hoe krijg je dat voor elkaar als je geen energie meer hebt? Zorg daarom altijd dat je goed voor jezelf gaat zorgen: kom op adem, ga in je kracht staan en maak jezelf sterk en krachtig!

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Je bekijkt nu Herstellen van narcisme versnellen als je op zoek bent naar antwoorden.
Het Helingsproces, heel jezelf na narcisme!