Herstellen van een narcist begint bij jezelf: het helingsproces
Herstellen van een narcist begint bij jezelf: het helingsproces.

Herstellen van een narcist begint bij jezelf: het helingsproces

Herstellen van een narcist, hoe doe je dat en waar begin je? 

Herstellen van een narcist, de eerste stap

Herstellen van een narcist doe je niet door te verwachten dat de narcist moet veranderen. Herstellen doe je ook niet door in je slachtofferrol te blijven hangen. 

Wel is het belangrijk om te weten hoe het kwam dat je zo aantrekkelijk was voor een narcist. Je hoogsensitiviteit en oude ongeheelde onzichtbare wonden zijn redenen waarom je een perfecte prooi (geweest) bent voor een narcist. Werken aan je hoogsensitiviteit en je hoogsensitiviteit als een unieke kracht gaan ervaren, helpt om te voorkomen dat je een aantrekkelijke prooi voor een narcist bent. Werken aan oude ongeheelde onzichtbare wonden, en deze verwerken, helpt ook om te voorkomen dat je in de toekomst aantrekkelijk bent voor narcisten als prooi. Ga je nu werken aan zowel je hoogsensitiviteit en aan de oude ongeheelde onzichtbare wonden, dan ben je de juiste weg ingeslagen om daadwerkelijk te gaan herstellen van een narcist.

Herstellen van een narcist begint bij jezelf

Herstellen doe je vanuit jezelf. Herstellen komt vanuit jezelf. Herstellen doe je door naar binnen te keren. Herstellen doe je door actief aan jezelf en met jezelf te gaan werken, zodat je helingsproces en je transformatie op gang komt. Herstellen doe je niet door een ebook te lezen, of door artikelen te lezen, herstellen doe je door actief met jezelf aan de slag te gaan. In het ebook Het Helingsproces staan 12 oefeningen en vele “actief aan het werk” oefeningen met als doel dat je actief met jezelf gaat werken. Helen en herstellen van een narcist doe je door actie te ondernemen.

Voorkom dat je in de toekomst in de manipulatieve werkwijze van een narcist trapt!

Ook is enige kennis over het narcisme handig om in de toekomst te voorkomen dat je in de val van de manipulatieve werkwijze trapt. Manipulatieve werkwijze die iedere narcist hanteert om te onderzoeken of je een geschikte prooi bent en om je vervolgens als slachtoffer naar binnen te halen. Kennis hoe een narcist te werk gaat is noodzakelijk om in het vervolg te voorkomen dat je opnieuw in aanraking komt met een narcistische relatie. Hoe deze manipulatieve werkwijze is en hoe het werkt en hoe het kwam dat jij slachtoffer werd gemaakt van een narcist, lees je allemaal in het ebook het helingsproces.

Projecties en negatieve boodschappen van de narcist

Behalve werken aan jezelf is het ook belangrijk dat je de effecten van de narcist los leert laten. Al die boosaardige projecties en negatieve boodschappen van de narcist ga je in het helingsproces leren loslaten, zodat je niet langer over jezelf hoeft te twijfelen. Het gaat om een oefening die ongeveer een week in beslag neemt en in het ebook het helingsproces omschreven staat.

Lees ook: Hoe ga je om met de lastercampagnes, leugens en misleidingen van een narcist?

Ga je eigen waarheid ontdekken

Om je daadwerkelijk verlost te doen voelen van alle negativiteit die de narcist op je heeft overgebracht kun je door middel van een superfijne oefening leren loslaten. Deze oefening voer je het liefst uit samen met een goede vriend of vriendin en zal je leren je eigen waarheid onder ogen te zien.

Vind jezelf terug

Herstellen van een narcist doe je ook door jezelf (weer) terug te vinden. Je bent door het narcisme ondergesneeuwd geraakt en het is de hoogste tijd dat je jezelf weer gaat uitgraven. Je mag weer tevoorschijn komen! Je mag weer gaan stralen! En als je niet meer weet wie je precies bent, is er een mooie oefening in het ebook het helingsproces terug te vinden dat je leert hoe je opnieuw contact kunt maken met jezelf. Behalve weer echt contact maken met jezelf is deze oefening ook zeer geschikt om in de toekomst te bepalen of een mogelijke nieuwe liefde daadwerkelijk bij je past! Deze oefening neemt een week in beslag en een notitieboekje bij je dragen is een zeer handig hulpmiddel!

Waar heb je behoefte aan?

Herstellen van een narcist doe je ook door te beseffen waar je behoefte aan hebt en te door te beseffen dat waar je behoefte aan had, dat je dat nooit gekregen of ontvangen hebt van de narcist. De volgende oefening is ontdekken wat je wilt en wat je wenst. Dankzij deze oefening ga je ontdekken wat je nooit ontvangen hebt, maar waar je wel behoefte aan hebt. Alles waar je behoefte aan hebt, ga je leren hoe je dat jezelf kunt geven. Deze oefening is vooral voor alle HSPers voeding voor de ziel. Het nieuwe contact met jezelf verbetert en verdiept zich en dit is een uitstekende oefening om je in de toekomst minder behoeftig en afhankelijk t.o.v. anderen op te stellen. Deze oefening duurt ruim een week.

Bouw aan je eigen visie en aan je eigen droomleven.

Er komt een moment binnen, tijdens of na het Helingsproces, dat je voelt dat je eraan toe bent om echt verder te gaan met je eigen leven. Maar soms ben je er nog lang niet aan toe en voelt alles aan als “moeten.” Of je weet het eigenlijk allemaal niet zo goed meer. In dat geval gaan we nu eens even je leven onder de loep nemen.

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Het is een heerlijke oefening die eigenlijk uit meerdere kleine oefeningen bestaat: de koffie oefening maar ook de oefening waar we gaan ontdekken wat je normen en waarden zijn: die heb je nodig om je droomleven te kunnen creëren! Maar ook je bijzondere eigenschappen, talenten en kwaliteiten gaan we ontdekken, net als al je passies. We gaan je toekomstige droomleven visualiseren en in details beschrijven. Heerlijk om aan je eigen droomleven te werken en om de eerste stappen te zetten!

Opnieuw leren van jezelf houden

Herstellen van een narcist doe je ook door opnieuw te leren van jezelf te houden. En het is hoognodig dat je weer van jezelf gaat leren houden!  Zeker in het begin is het een emotionele oefening voor velen omdat heel veel opgekropte emoties naar boven komen. Je gaat enorme opluchting ervaren! Het is een pak van je hart dat alles wat vastzat loskomt! Voor velen kan de oefening in het begin ook wat ongemakkelijk aanvoelen. De resultaten van deze oefening zijn echter fantastisch omdat de oefening echt tot in je kern doorwerkt en je in je essentie doel treft.

Universele levenskracht

Herstellen van de narcist doe je ook om jezelf te troosten en in contact te komen met de genezende werking van de universele levenskracht. Velen van ons zijn het vergeten, maar we zijn allemaal in staat om in contact te komen met deze helende universele levenskracht. Het is een fantastische oefening om oude vastzittende pijn plekken in je lichaam te beginnen met helen, maar het is ook een oefening die je troost en steun geeft. Je hart, je ziel, je geest en je lichaam zullen je dankbaar zijn. Hoe vaker je deze oefening gaat uitvoeren, hoe minder gespannen je lichaam zal gaan aanvoelen.

Herstellen begint bij jezelf

Alles wat je lichaam ondergaat, heeft effect op je hersenen, op je geest. Onze hersenen, onze geest en onze gedachten zijn beïnvloedbaar door slaap, lichaamsbeweging, voeding, omgeving en dat zijn vaak gebieden waar we zelf de nodige controle over kunnen uitvoeren. 

Maar omgekeerd geldt het ook: alles wat onze geest ondergaat, heeft effect op ons lichaam. Mediteren, een goed gesprek met een vriend, onze problemen delen of opschrijven verlicht onze geest maar ook lichamelijk komen we beter in ons vel te zitten. Het is een belangrijk gegeven als je besloten hebt te beginnen met het helingsproces en met jezelf aan de slag te gaan.

Lees ook: Het ebook Het Helingsproces

Afbeelding van Nico H. via Pixabay

Heb je genoeg van het narcisme en wil je niet verder beschadigd raken? Ben je het zat dat je constant aan jezelf twijfelt en het gevoel dat je gek gemaakt wordt door een gek? Heb je er genoeg van dat je iedere keer opnieuw over je eigen grens heen gaat? Klap je dicht of bevries je op cruciale momenten? Heb je behoefte aan fantastische oefeningen die je helpen je patronen te doorbreken, kwaadaardige boodschappen van narcisten uit je systeem te halen, je eigenwaarde en zelfvertrouwen te verbeteren en hoe je opgekropte emoties verwerkt, die onverwerkt nare lichamelijke klachten veroorzaken?

En ben je bereid om ACTIEF aan de slag te gaan met de geweldige oefeningen die in het unieke e-book: Het Helingsproces staan, zodat je proces om te helen succesvol van start gaan en een hoge slagingskans heeft om zeer goede resultaten te halen?

Ben je echter getraumatiseerd door een narcist? Om daadwerkelijk in staat te zijn om te helen en te herstellen van narcisme, moet je als HSP je chronisch overbelaste zenuwstelsel kalmeren en tot rust brengen, het liefst op een holistische wijze. Om resultaten te behalen is een goede voorbereiding op je heling noodzakelijk, daarom krijg je ook het e-book: “Als helen van narcisme niet werkt, het geheim van een noodzakelijke voorbereiding op je heling,” bij je aankoop van het e-book: Het Helingsproces.

Wanneer begin jij met je eigen persoonlijke Helingproces?

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis een ebook! Uitschrijven kan wanneer je maar wenst en je gegevens zijn absoluut veilig bij me!

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Herstellen van een narcist begint bij jezelf: het helingsproces
Herstellen van een narcist begint bij jezelf: het helingsproces