Helen van een narcistische relatie, hoe doe je dat?
Helen van een narcistische relatie, hoe doe je dat?

Helen van een narcistische relatie, hoe doe je dat?

Kan je helen van narcisme?

Helen van een narcistische relatie is allereerst beseffen dat er een reden bestaat waarom je zo aantrekkelijk bent voor narcisten. Vanzelfsprekend heeft je hooggevoeligheid er heel veel mee te maken, maar ook je ongeheelde trauma´s, oude pijnplekken, oud verdriet en onopgeloste emoties. Juist deze onzichtbare wonden maken je tot een geschikte prooi.

Helen van een narcistische relatie doe je door jezelf te helen van al je onzichtbare wonden en eerder opgelopen trauma´s. Helen van een narcistische relatie doe je door aan de slag te gaan met jezelf.

Helen van een narcistische relatie doe je niet door de narcist de schuld te geven, ondanks dat dat een eerste instinctieve reactie van je kan zijn als je pas recent ontdekt hebt met narcisme te maken te hebben (gehad). Je heelt namelijk niet door de ander de schuld te geven, dan blijf je hangen in het slachtofferschap. Behalve dat, je blijft de narcist je aandacht en je energie geven, terwijl de focus nu op jou moet komen te liggen. Overigens, voor alle duidelijkheid: je bent geen slachtoffer, je bent tot slachtoffer gemaakt. Om de situatie te veranderen, zal je uit het slachtofferschap moeten gaan stappen en zal je je aandacht op jezelf moeten gaan richten.

Waarom moet je met jezelf aan de slag gaan als je wil helen van narcisme?

Omdat je emotioneel afhankelijk gemaakt wordt door de narcist zodra deze ontdekt dat je met onzichtbare en met ongeheelde wonden rondloopt. Het is een enorm grote zwakke plek van je die de narcist misbruikt en tegen je gebruikt. Hierdoor raak je meer en meer beschadigd en zal deze cyclus zich herhalen. De enige die deze cyclus kan doorbreken ben jezelf. Helen van een narcistische relatie doe je door je onzichtbare en ongeheelde wonden en trauma´s aan te pakken. Hoe minder pijnplekken en oud verdriet je bezit, hoe minder interessant je bent voor een narcist om als prooi te dienen.

Om te helen van een narcistische relatie zul je naar binnen moeten keren en contact maken met je innerlijk, je bron en met je essentie. Daar binnen in je ligt de oplossing.

Toon je vermijdend gedrag als je ongemakkelijke emoties voelt opkomen?

Helen van een narcistische relatie doe je door in contact te komen met al je ongemakkelijke emoties en gevoelens. Door naar binnen te keren en deze ongemakkelijke emoties en gevoelens te aanschouwen, ervaren en door ze te beleven. 

Zonder dat we er altijd erg in hebben, vertonen we vermijdend gedrag om ongemakkelijke emoties en gevoelens te ontlopen. We zetten de tv aan, zitten uren achter elkaar op social media, kletsen urenlang met vrienden over koetjes en kalfjes, doen er alles aan om druk te zijn en bezig te blijven, we werken te hard en te veel, sporten te veel en te lang, misbruiken verslavende middelen, we slapen buitensporig veel, besteden veel te veel tijd aan onze hobby’s, maken het huis nog maar een keer schoon, we gaan klussen, we gaan winkelen en enz. 

Wat is de oplossing?

Schrijf de volgende zin eens voor jezelf op:

“Iedere keer dat ik mijn eigen emoties niet onder ogen wil komen, iedere keer dat ik het vermijd in contact te komen met mijn eigen innerlijk, iedere keer dat ik het vermijd in contact te komen met mijn binnenste en met mijn bron en kracht, zijn keren geweest waarin ik mezelf heb onthouden om mezelf de mogelijkheid aan te bieden om van mezelf te houden en zijn momenten geweest waarin ik mezelf onthouden heb om mezelf te helen en te genezen.”

Ga nu eens rustig voor jezelf na hoeveel uur per dag je vermoedelijk besteed aan het vermijden om ongemakkelijke emoties te ervaren. Schrijf dit gemiddelde eens op. Bijvoorbeeld: 5 uur.

Ga vervolgens eens voor jezelf na hoe intens het narcistische trauma bij je is, hoe diep en hoe zwaar alle oude en onopgeloste trauma´s en ongeheelde wonden aanvoelen. Geef dat gevoel eens een cijfer. Bijvoorbeeld: een 9.

Verklaring: heb je genoeg van de pijn, het leed en het verdriet veroorzaakt door een narcist?

Heb je genoeg van de pijn, het leed en het verdriet? Schrijf dan de volgende verklaring voor jezelf op:

“Ik (je naam) beloof mezelf plechtig dat ik vanaf vandaag (de datum) mezelf niet langer opoffer door vermijdingsgedrag te vertonen zodra ik ongemakkelijke gevoelens voel. Ik verklaar daarom dat ik vanaf vandaag (datum) mezelf niet langer in de steek laat en dat ik mezelf ga helpen en ondersteunen, zodat ik weer mag gaan leren om van mezelf te houden en zodat ik mezelf de kans geef om te helen en te genezen van binnenuit, daar waar mijn essentie, mijn kracht en mijn licht, aanwezig is. Ik ben belangrijk en waardevol genoeg om mezelf deze gelegenheid tot zelfliefde en tot helen te gunnen, daarom ga ik naast mezelf staan en schouder aan schouder gaan we samen de strijd aan om mezelf terug te vinden en te helen.”

Bedenk en besef voor jezelf, welke grootse verandering je kunt doorvoeren in je eigen leven als je begint te stoppen met het vermijdend gedrag en daadwerkelijk met jezelf aan de slag gaat. Hoe gaat je leven er dan uit zien? Over een maand? Of over een jaar?

In het ebook het helingsproces ga je leren hoe je naar binnen kunt keren om je onverwerkte emoties en onzichtbare wonden aan te pakken. Hier draait het om jou: jij staat nu in de schijnwerpers! Kan je helen van narcisme? Kan je helen van narcistische mishandelingen? Dankzij Het Helingsproces kan dat!

Oefeningen om te helen na narcisme

Vervolgens is het belangrijk dat we enkele oefeningen gaan uitvoeren. Oefeningen zoals:

Afrekenen met de kwaadaardige boodschappen en projecties van de narcist zodat je nooit meer aan jezelf hoeft te twijfelen. Deze oefening neemt ongeveer een week in beslag.

Jezelf ontdoen van alle negativiteit zodat je in staat bent je eigen waarheid onder ogen te komen. (Is een superfijne oefening die je uitvoert samen met een lieve en goede vriend of vriendin. Bij deze oefening is het fijn om ook gebruik te maken van positieve affirmaties.)

De oefening waarin je iedere dag iets speciaals, iets bijzonders en iets unieks aan jezelf gaat ontdekken.

De oefening waar je (weer) contact gaat maken met jezelf. Is ook een uitstekende oefening om in de toekomst te bepalen of een mogelijke nieuwe liefde daadwerkelijk bij je past! Deze oefening neemt een week in beslag en een notitieboekje bij je dragen is een zeer handig hulpmiddel!

De volgende oefening is ontdekken wat je wilt en wat je wenst. Dankzij deze oefening ga je ontdekken wat je nooit ontvangen hebt, maar waar je wel behoefte aan hebt. Alles waar je behoefte aan hebt, ga je leren hoe je dat jezelf kunt geven. Deze oefening is vooral voor alle HSPers voeding voor de ziel. Het nieuwe contact met jezelf verbetert en verdiept zich en dit is een uitstekende oefening om je in de toekomst minder behoeftig en afhankelijk t.o.v. anderen op te stellen. Deze oefening duurt ruim een week.

De volgende oefening leert je om (opnieuw) van jezelf te houden en deze oefening ga je iedere morgen uitvoeren zodra je wakker bent. Zeker in het begin is het een emotionele oefening voor velen omdat heel veel opgekropte emoties naar boven komen. Je gaat enorme opluchting ervaren! Het is een pak van je hart dat alles wat vastzat loskomt! Voor velen kan de oefening in het begin ook wat ongemakkelijk aanvoelen. De resultaten van deze oefening zijn echter fantastisch omdat de oefening echt tot in je kern doorwerkt en je in je essentie doel treft.

De volgende oefening is de (her) ontdekking van jezelf en de (her) ontdekking wat je daadwerkelijk leuk vindt. Deze oefening maakt je blijer, vrolijker en het contact met jezelf herstelt. Deze oefening neemt ongeveer een week in beslag,

De laatste oefening is dat je in contact komt met de genezende werking van de universele levenskracht. Velen van ons zijn het vergeten, maar we zijn allemaal in staat om in contact te komen met deze helende universele levenskracht. Het is een fantastische oefening om oude vastzittende pijn plekken in je lichaam te beginnen met helen, maar het is ook een oefening die je troost en steun geeft. Je hart, je ziel, je geest en je lichaam zullen je dankbaar zijn. Hoe vaker je deze oefening gaat uitvoeren, hoe minder gespannen je lichaam zal gaan aanvoelen.

Al deze in het kort besproken bovenstaande oefeningen worden binnenkort toegevoegd aan het ebook het Helingsproces. Iedereen die het ebook al in zijn, of haar, bezit heeft, krijgt automatisch de update toegestuurd en heeft toegang tot de besloten facebookgroep Het Helingsproces. De update zal ook in de besloten facebookgroep Het Helingsproces geplaatst worden.

Afbeelding van Alexas_Fotos via Pixabay 

Heb je genoeg van het narcisme en wil je niet verder beschadigd raken? Ben je het zat dat je constant aan jezelf twijfelt en het gevoel dat je gek gemaakt wordt door een gek? Heb je er genoeg van dat je iedere keer opnieuw over je eigen grens heen gaat? Klap je dicht of bevries je op cruciale momenten? Heb je behoefte aan fantastische oefeningen die je helpen je patronen te doorbreken, kwaadaardige boodschappen van narcisten uit je systeem te halen, je eigenwaarde en zelfvertrouwen te verbeteren en hoe je opgekropte emoties verwerkt, die onverwerkt nare lichamelijke klachten veroorzaken?

En ben je bereid om ACTIEF aan de slag te gaan met de geweldige oefeningen die in het unieke e-book: Het Helingsproces staan, zodat je proces om te helen succesvol van start gaan en een hoge slagingskans heeft om zeer goede resultaten te halen?

Ben je echter getraumatiseerd door een narcist? Om daadwerkelijk in staat te zijn om te helen en te herstellen van narcisme, moet je als HSP je chronisch overbelaste zenuwstelsel kalmeren en tot rust brengen, het liefst op een holistische wijze. Om resultaten te behalen is een goede voorbereiding op je heling noodzakelijk, daarom krijg je ook het e-book: “Als helen van narcisme niet werkt, het geheim van een noodzakelijke voorbereiding op je heling,” bij je aankoop van het e-book: Het Helingsproces.

Wanneer begin jij met je eigen persoonlijke Helingproces?

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis een e-book! Uitschrijven kan wanneer je maar wenst en je gegevens zijn absoluut veilig bij me!

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een narciste!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Helen van een narcistische relatie, hoe doe je dat?
Helen van een narcistische relatie, hoe doe je dat?