Heeft een narcist een stoornis?
Herken de narcist en herken de stoornis
Herken de narcist en herken de stoornis

Heeft een narcist een stoornis?

Heeft de narcist een stoornis, is een vraag die veel gesteld wordt.

De narcist is ziek, is een conclusie die door veel mensen getrokken wordt.

Veelgezochte term zoekmachines: narcist i.p.v. stoornis

Deze site richt zich op het onderwerp “narcist”, omdat dat een veel gezochte term is. Men zoekt niet naar: “Stoornis”, terwijl dat wel hetgeen is waar het echt om gaat: de narcist heeft een stoornis, de Narcistische Persoonlijkheidsstoornis (N.P.S.). Met andere woorden: je hebt te maken met een persoon die zijn stoornis verborgen houdt, met uitzondering van de openlijke narcist.

Is het narcisme van de narcist en diens stoornis te genezen?

De D.S.M. (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) noemt enkele criteria en symptomen als het gaat over “narcisme”, waardoor het lijkt alsof narcisme te genezen is door therapie, medicatie of doordat het slachtoffer zich nog meer inzet en liefde geeft aan de narcist, ten koste van zichzelf. Narcisme is geen ziekte, maar een stoornis.

Wat is de betekenis van het woord: narcist?

Wat betekent het woord: narcist? Wat bedoelt men als men het over een “narcist” heeft? Wanneer ik op deze site, in artikelen en nieuwsbrieven spreek over een “narcist”, bedoel ik iemand die zijn stoornis verborgen houdt voor anderen. Het woord “narcist” betekent officieel “verborgen narcist”. Ik vermijd het gebruik van het woord “narcist” als scheldwoord, omdat dit een vertekend beeld geeft van de narcist en zijn stoornis.

Hoe weet ik of ik te maken heb met een narcist? Hoe doe ik dat, het narcisme van een narcist herkennen?

Wil je meer weten over de stoornis van een narcist? Wil je meer weten over het verschil tussen een open en een verborgen narcist? Wil je meer weten over de werkwijze van alle narcisten en hoe je deze werkwijze en de narcist kunt herkennen?

Neem dan een kijkje bij het boek over narcisme van Fleur Irene: Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Sinds 31 mei 2024 is de webshop opgeheven en zijn alle gratis en betaalde e-books niet langer verkrijgbaar op deze site. Enkele e-books zijn getransformeerd tot boeken (paperback) en verkrijgbaar via Amazon. De rest volgt in de loop van dit jaar. Via de pagina: boeken Fleur Irene is te zien welke boeken al uitgegeven zijn via Amazon. Bovenstaand artikel wordt verwezen naar een e-book dat inmiddels een boek is geworden:

Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “De verborgen wonden van narcistisch emotioneel misbruik” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Heb je PTSS door narcisme en narcistische trauma? Ben je op zoek naar een online heling en herstelprogramma dat geschikt is voor HSP? Met cognitieve en somatische technieken zoals EMDR en positieve psychologie, kun je je narcistisch trauma op zenuwstelsel niveau helen en een leven vol liefde en vreugde krijgen.

Trauma coach worden met specialisatie: narcistisch misbruik zodat je slachtoffers van narcisme met trauma kunt gaan helpen? Met wereldwijde erkende CMI kwalificatie en certificering, uniek in de wereld!

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle blogs en nieuwsbrieven van de HSP en de NARCIST website en in alle boeken van Fleur Irene, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Wie is Fleur Irene? Fleur Irene HSP versus Narcisme: over mij.

Please follow and like us: