Heb jij met emotioneel misbruik te maken binnen je relatie? Doe de gratis test!
Heb jij met emotioneel misbruik te maken binnen je relatie? Doe de gratis test!

Heb jij met emotioneel misbruik te maken binnen je relatie? Doe de gratis test!

Mishandelt je partner je, onzichtbaar, achter gesloten deuren? Gebeuren er rare dingen binnen je relatie? Heb je het gevoel dat je gek aan het worden bent? Twijfel je of je mogelijk met emotioneel misbruik te maken hebt? Mag jij geen emoties en gevoelens tonen van je narcistische partner? Wil je weten of dit een typische werkwijze van een narcist is? Hier volgt een kleine test om te ontdekken of er sprake is van emotioneel misbruik binnen je relatie.

Wat is emotioneel misbruik?

 Emotioneel misbruik is: mishandeling zonder zichtbare blauwe plekken. Emotioneel misbruik is: blauwe plekken op je ziel. Onzichtbare mishandelingen gaat heel diep zitten en door je geïsoleerde situatie, denk je dat je bezig bent om gek te worden, zoals met gaslighting het geval is.

Emotioneel misbruik komt vaak voor binnen een relatie met een narcist. Behalve dat alles om de narcist draait en jij onzichtbaar moet zijn binnen jullie relatie is er nog een belangrijk kenmerk van emotioneel misbruik:

 Je mag geen emoties of gevoelens tonen binnen je relatie. 

Door het tonen van je emoties, ziet de narcist dat als zwak. (Ook de kinderen moeten het niet in hun hoofd halen om emoties te tonen waar de narcistische ouder bij aanwezig is!)

 Ontbreekt vervolgens binnen je relatie iedere emotionele steun van je narcist? Grote kans dat je met emotioneel misbruik te maken hebt!

Je mag geen emoties of gevoelens tonen

Narcisten kunnen niet bestaan en/of overleven zonder de voeding en aandacht van jou of van wie dan ook. Hoe meer zielen de narcist aandacht geven, hoe beter.

Er is echter een type voeding dat geen enkele narcist kan weerstaan en een Michelinster waard is: jouw emotionele reactie op het onmogelijk/lastige/kinderachtige gedrag van een narcist. Als jou emotionele reactie zelfs hysterisch dreigt te worden, is dat voor je narcist 2 Michelinsterren waard.

Met andere woorden: jouw emotionele uitbarsting is de ultieme voeding voor iedere narcist!

Is dit verwarrend dames en heren? Omdat ik net nog schreef onder het kopje: wat is emotioneel misbruik?” dat emotioneel misbruik: “Je mag geen emoties of gevoelens tonen binnen je relatie?

Het klinkt verwarrend maar eigenlijk is dit nu exact wat emotioneel misbruik is:

Je mag geen emoties en/of gevoelens tonen van de narcist. De narcist maakt je vrij duidelijk tijdens het begin van jullie “relatie” dat er geen sprake van kan zijn dat er emoties of gevoelens gedeeld worden. Opmerkelijk? Nee hoor, dit is de werkwijze van narcisten om een zeer emotionele reactie uit je krijgen.

Test hier of je te maken hebt met emotioneel misbruik binnen je relatie:

  • Draait alles om de narcist? Handelt de narcist in jullie leven alsof alles om hem, of haar, draait?
  • Moet jij eerst het ego van je narcist strelen eer jij zijn, of haar, mogelijke goedkeuring of aandacht krijgt?
  • Brengt de narcist tijdens ieder gesprek tussen jullie de aandacht terug naar zijn, of haar, favoriete onderwerp: hemzelf/haarzelf?
  • Bagatelliseert de narcist al je gevoelens, wensen en belangen?
  • Doen je emoties, gevoelens, wensen en belangen er niet (nooit!) toe en kleineert de narcist ze?
  • Reageert de narcist geringschattend over je emoties, gevoelens en wensen?
  • Als je het niet met de narcist eens bent, reageert hij, of zij, dan koud, afstandelijk en negeert hij/zij je compleet? Soms voor dagen, weken of maanden?

Uitslag test: ontdek of je narcist je emotioneel mishandelt

1 of 2 keer “ja’s”? Het is zeer waarschijnlijk dat je met een narcist te maken hebt als je 1 of 2 keer met “ja” geantwoord hebt,

Heb jij 3 of meer met “ja” geantwoord op de test, dan is het zeer waarschijnlijk dat er emotionele mishandeling plaatsvindt binnen je relatie.

Het is ongezond dat jij niet je eigen emoties en gevoelens mag tonen binnen je relatie. Dat is een enorm grote rode vlag!

Door constant je emoties en je gevoelens in te houden, door constant niet de vrijheid te hebben je eigen emoties en gevoelens te uiten, ontstaan vroeg of laat emotionele klachten. Stress is een emotionele klacht. Maar ook trauma´s, depressies, lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugklachten en verschillenden vormen van allergie ontstaan door o.a. emotionele klachten.

Ben jij (ook) slachtoffer (geweest) van emotioneel misbruik door een narcist? Ben je op zoek naar meer informatie en hulp om te kunnen herstellen van deze traumatische ervaring? Dan is dit boek: Emotioneel misbruik door een narcist overleven, herkennen, erkennen en herstellen, geschreven voor HSP, iets voor jou.

In dit boek worden verschillende aspecten van emotioneel misbruik door een narcist belicht. Wat is emotioneel misbruik precies en hoe herken je het? Wat is het verschil tussen emotioneel misbruik, narcistisch misbruik en psychisch misbruik? En wat voor impact heeft emotioneel misbruik op de slachtoffers?

Ook wordt er dieper ingegaan op de relatie tussen de misbruiker en het slachtoffer en hoe hun dynamiek eruit kan zien. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de schadelijkheid van emotioneel misbruik en hoe het kan leiden tot een traumaband wanneer je opgegroeid bent in een narcistisch gezin.

Maar dit boek biedt niet alleen inzicht in de problematiek van emotioneel misbruik door een narcist, het biedt ook concrete handvatten om te helen en te herstellen. Hoe kun je je eigenwaarde, zelfliefde en zelfvertrouwen weer opbouwen na misbruik? En hoe verbreek je de misbruikrelatie op een veilige manier?

Als jij klaar bent om te werken aan je herstel en jezelf te bevrijden van de verstikkende invloed van een narcist, dan is dit boek een absolute aanrader. Bestel het vandaag nog en begin aan jouw reis naar heling en herstel. Beschikbaar als boek (paperback) en Kindle via Amazon.

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Heb je PTSS door narcisme en narcistische trauma? Ben je op zoek naar een online heling en herstelprogramma dat geschikt is voor HSP? Met cognitieve en somatische technieken zoals EMDR en positieve psychologie, kun je je narcistisch trauma op zenuwstelsel niveau helen en een leven vol liefde en vreugde krijgen.

Trauma coach worden met specialisatie: narcistisch misbruik zodat je slachtoffers van narcisme met trauma kunt gaan helpen? Met wereldwijde erkende CMI kwalificatie en certificering, uniek in de wereld!

Ben je van plan om te gaan scheiden van een narcist? Dan is het van groot belang dat je je goed voorbereidt en hulp zoekt bij een advocaat die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Mensen die besluiten om te scheiden zonder een plan lopen het risico om te maken te krijgen met hoge conflict scheiding, jaren durende vechtscheidingen, valse beschuldigingen, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. (Het is een illusie te denken dat de verborgen narcistische mishandelingen stoppen na de scheiding!) Narcisten weten ook niet van ophouden en de ene rechtszaak na de andere staat er op het programma voor de aankomende (10) jaar.

In Nederland hebben kinderen na een scheiding geen specifieke rechten, maar de ouders wel. Daarnaast wordt er niet gekeken naar mogelijke persoonlijkheidsstoornissen bij een van de ouders. De feiten nalopen wordt voor het gemak nagelaten aangezien de narcistische ouder zo charismatisch is. Hulpverleners hebben geen idee dat ze gehersenspoeld en ingepakt worden door de narcistische ouder en onterecht de schuld neerleggen bij de andere ouder. Dit kan leiden tot ouderverstoting, valse beschuldigingen van kindermisbruik en de andere ouder kan zich machteloos en hulpeloos voelen, zonder hulp van buitenaf: de kinderen worden toegewezen aan de ouder met een persoonlijkheidsstoornis en dit wil je echt niet!

Het is daarom van essentieel belang om je goed voor te bereiden en hulp in te schakelen van professionals zoals de erkende scheidingsadvocaat Rebecca Zung, die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Zij kan je (online en direct!) helpen om de situatie onder controle te houden en je toekomst en die van je kinderen te beschermen. Het is belangrijk om jezelf en je kinderen te beschermen en ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op wat er komen gaat. Narcisme is een stoornis en alle narcisten hanteren dezelfde werkwijze: Rebecca Zung heeft die code voor je gekraakt. Wees de narcist een stap voor met de kennis van Rebecca!

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle blogs en nieuwsbrieven van de HSP en de NARCIST website en in alle boeken van Fleur Irene, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Wie is Fleur Irene? Fleur Irene HSP versus Narcisme: over mij.

P.S.: Sinds 31 mei 2024 is de webshop opgeheven en zijn alle gratis en betaalde e-books niet langer verkrijgbaar op deze site. Enkele e-books zijn getransformeerd tot boeken (paperback) en verkrijgbaar via Amazon. De rest volgt in de loop van dit jaar. Via de pagina: boeken Fleur Irene is te zien welke boeken al uitgegeven zijn via Amazon. Bovenstaand artikel wordt verwezen naar een e-book dat inmiddels een boek is geworden:

Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “De verborgen wonden van narcistisch emotioneel misbruik” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Afbeelding van Kleiton Santos via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Please follow and like us: