Gratis test en rode vlaggen! Hoe ontdek je of je met verborgen emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en/of met emotionele manipulatie te maken hebt? Wat zijn de kenmerken?
Gratis test en rode vlaggen! Hoe ontdek je of je met verborgen emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en/of met emotionele manipulatie te maken hebt? Wat zijn de kenmerken?

Gratis test en rode vlaggen! Hoe ontdek je of je met verborgen emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en/of met emotionele manipulatie te maken hebt? Wat zijn de kenmerken?

Narcisme test gratis online.

Heb je te maken met verborgen narcistisch misbruik binnen je relatie?

Heb je te maken met verborgen narcistisch misbruik achter gesloten deuren, zodat niemand opmerkt dat je mishandelt wordt? Jij zelf vaak ook niet? Heb je te maken met tirannie achter gesloten deuren? Heb je te maken met verborgen psychische oorlogsvoering, terwijl de misbruiker regelmatig verhit uitroept dat deze zoveel van je houdt…?

Wat is het verschil tussen fysieke en lichamelijke mishandelingen versus onzichtbaar misbruik?

Juist omdat het misbruik onzichtbaar is – je hebt geen blauwe plekken, maar door het misbruik vervormen je hersenen – duurt het soms jaren eer je doorkrijgt dat er iets vreselijks mis is met je relatie! Als je eigen partner regelmatig beweerd dat je gek bent en dat afdoet als “grapje” is dat geen grapje, maar misbruik! Twintig jaar lang moeten aanhoren dat je gek bent, doet wat met je! Vooral omdat het van je eigen partner komt: degene die je blindelings zou moeten vertrouwen!

Het geniepige aan verborgen misbruik is dat behalve niemand het ziet of opmerkt, jijzelf ook vaak geen idee hebt wat er aan de hand is. Ergens knaagt er wel wat bij je dat je huwelijk of je relatie niet is zoals het zou moeten zijn. En omdat je geen klappen krijgt, in elkaar geslagen wordt of met gebroken botten rondloopt, denken veel slachtoffers van verborgen misbruik dat ze zich aanstellen.

Denken dat je gek bent of dat er iets mis is aan je, is afschuwelijk, juist omdat de werkelijkheid en de realiteit totaal anders is dan het zo op het oog lijkt!

Kenmerk van verborgen emotioneel misbruik

De vervorming van de hersenen van iemand die met verborgen en onzichtbaar misbruik te maken heeft, mag echter niet onderschat worden. Verborgen emotioneel misbruik is schadelijk en ongezond. Stress viert hoogtij en langdurige chronische stress is ongezond: het is schadelijk voor je gezondheid en immuunsysteem en veroorzaakt in eerste instantie allerlei vage en nare lichamelijke klachten die uiteindelijk kunnen uitgroeien naar een burnout, bijnieruitputting, hartklachten en enz. Veel slachtoffers van de verborgen oorlogsvoering lopen rond met P.T.S.S. zonder dat ze er erg in hebben.

Rode vlaggen verborgen emotioneel misbruik

Verandert de stemming van de narcist thuis voortdurend, terwijl buitenshuis de narcist diens imago hooghoudt, charmant is, aardig lijkt en als een zonnetje is?

Had je tijdens het begin van jullie relatie het gevoel dat de liefde van de narcist voor jou te veel van het goede was? Te overweldigend en te verstikkend? Dat het allemaal TE overdreven was?

Gratis test: heb ik met verborgen emotioneel en narcistisch misbruik te maken binnen mijn relatie? Met onzichtbare mishandelingen?

Als je een meningsverschil hebt of het niet eens bent met de narcist, word je dan als straf genegeerd en word je getrakteerd op een stiltebehandeling?

Wordt erop regelmatige (dagelijkse) basis tegen je gelogen?

Verwacht en eist de narcist te veel van je? Heeft de narcist op alles wat je doet of zegt kritiek? Doe je niets meer goed? Zodat je over je eigen grenzen gedwongen wordt terwijl de narcist zelf geen flikker uitvoert, verantwoordelijkheid neemt of tracht de relatie te verbeteren?

Krijg je met de stiltebehandeling te maken of word je wekenlang genegeerd als je niet doet wat de narcist van je verlangt of eist? Zelfs als het om onuitgesproken regels van de narcist gaan?

Kan de narcist het niet uitstaan als jij de aandacht krijgt van iemand van het andere geslacht, zelfs als het een familielid van je is? Gedraagt de narcist zich dan kinderachtig, jaloers of mogelijk zelfs over beschermend?

Maakt de narcist beslissingen voor jou, zonder met je te overleggen? Maakt de narcist beslissingen over jou, zonder met je te overleggen of te informeren?

Is de narcist ronduit sadistisch, kwetsend, “bloedeerlijk” en vernederend bezig als deze al je tekortkomingen opnoemt? Doet de narcist dat zowel thuis als buitenshuis, zodat anderen horen wat de narcist over je zegt? Tactloos, gevoelloos en gewetenloos? Heb je zelfs het vermoeden dat de narcist geniet van zulke pijnlijke momenten voor jou?

Respecteert de narcist niet je privacy? Loopt zonder te kloppen je (werk of studeer) kamer binnen, snuffelt in je e-mails en in je computer, vertelt alles door aan anderen wat je de narcist ooit in vertrouwen verteld hebt en probeert via je vrienden informatie over jou te achterhalen?

Manipuleert de narcist je met dingen die je vroeger in vertrouwen tegen de narcist verteld hebt?

Heeft de narcist je ooit geslagen, geduwd, geknepen of is op een andere manier agressief tegen je geweest?

Heeft de narcist je ooit alleen achtergelaten op een verlaten en/of angstaanjagende plek?

Misbruikt de narcist jouw financiële middelen zoals je spaargeld? Eist de narcist je loon op? Misbruikt de narcist jouw creditcards? Sluit de narcist grote leningen af op jouw naam? Moet jij alles betalen, ook de vaste lasten? Komt de narcist regelmatig met smoesjes aanzetten dat deze de huur – of iets anders – niet kan betalen? Staat de narcist er op je koffie te betalen als er een kennis, vriend of familielid aanwezig is, terwijl jij mag betalen als er niemand aanwezig is?

Gedraagt de narcist zich regelmatig als onbetrouwbaar, onvoorspelbaar, onregelmatig, grillig, onverantwoordelijk en onrealistisch?

Reageert de narcist zwaar overdreven, gepikeerd en buitensporig op kleine provocaties en/of  op kritiek? Zelfs als je het met tact weet te brengen? En zelfs als het om een grapje gaat? Straft de narcist zwaar, veel te zwaar om kleine onbenulligheden? Worden ook de kinderen van de narcist te zwaar en overdreven gestraft en reageert de narcist buitenproportioneel op de kinderen?

Rekruteert de narcist al je familie, vrienden, collega´s, sportmaatjes, buren, kennissen, leidinggevenden, hulpverleners, artsen, schoolleraren, advocaten, juristen, mediators, psychologen, therapeuten en enz. om hun te bevelen, eisen, dwingen, vleien, flirten, overtuigen, lastigvallen, chanteren, manipuleren, hersenspoelen om tegen jou te zijn? Om zich allemaal tegen jou te keren? Zet de narcist al deze mensen die je kent tegen je op, om je te isoleren?

Creëert de narcist situaties waarin deze je emotioneel mishandelt (zoals bv: je veroordeelt, te schande maakt, afkraakt) met als doel je te vernederen en om je te doen schamen over jezelf?

Koestert de narcist situaties en momenten om jou doelbewust angst aan te jagen? Om je te intimideren? Om je een onveilig gevoel te bezorgen? Om je te irriteren? Om je in een onvoorspelbare situatie te plaatsen?

Uitslag:

Als je slechts 1 keer op deze bovenstaande vragen met “ja” beantwoord, word je narcistisch en emotioneel misbruikt en mishandelt, laat staan als je twee of meerdere antwoorden met “ja” hebt beantwoord!

Meer weten over onzichtbaar misbruik? Emotioneel misbruik achter gesloten deuren?

Lees eens de volgende artikelen:

Wat alle narcisten zeggen,

Gaslighting,

Jeugdtrauma: als je als kind al met verborgen emotioneel misbruik te maken had,

Verborgen emotioneel misbruik: wat is emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en psychisch geweld?

Emotioneel en narcistisch misbruik is onzichtbaar en verborgen, maar hoe schadelijk en ongezond is het?

Fantastisch hulpmiddel na emotioneel en narcistisch misbruik voor HSP en HSE!

Meer weten over emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en psychisch geweld? Lees het ebook over het onderwerp verborgen emotioneel misbruik! Met daarin o.a. de typische worsteling van alle slachtoffers van narcisme (kan ik blijven of moet ik weggaan?), waarom het zo moeilijk is om een narcistische relatie te verbreken en de narcist te verlaten, hoe moeilijk het is als je als kind al met verborgen misbruik te maken had en o.a. met adviezen en tips om te herstellen van verborgen emotioneel misbruik.

Vanwege een gebrek aan kennis en voorlichting over het narcisme, reageren we niet alert waardoor we veel te gemakkelijk tot prooi of slachtoffer worden gemaakt. Ook binnen je eigen relatie! Ook binnen je eigen huwelijk! Ook door je eigen partner! Ook door je eigen therapeut of hulpverlener! Ook door je eigen baas of sporttrainer!

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Gratis test en rode vlaggen! Hoe ontdek je of je met verborgen emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en/of met emotionele manipulatie te maken hebt? Wat zijn de kenmerken?
Gratis test en rode vlaggen! Hoe ontdek je of je met verborgen emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en/of met emotionele manipulatie te maken hebt? Wat zijn de kenmerken?