Gratis cursus online voor hoogsensitieve personen (m/v) met een narcistische partner (m/v): Meer energie nodig?
Meer energie nodig? Gratis online mini cursus
Meer energie nodig? Gratis online mini cursus

Gratis online mini cursus voor hoogsensitieve personen (m/v) met een narcistische partner (m/v): Meer energie nodig?

Onderstaande is de eerste email die je ontvangt zodra jij je hebt ingeschreven in onze gratis online minicursus Meer energie nodig? Je ontvangt voor twee weken lang iedere dag een mail met daarin een tip of advies om je energieniveau te verhogen. Daarnaast ontvang je extra adviezen en informatie over hoogsensitiviteit en over het narcisme. Uitschrijven kan ieder gewenst moment!

Gratis online mini cursus: welkom bij de HSP en de Narcist!

” Van harte welkom bij de gratis email serie: “Meer energie nodig?” speciaal voor hoogsensitieve personen (m/v) met een narcistische partner. Het is belangrijk dat jij als slachtoffer van het narcisme zo snel mogelijk gaat beginnen te werken aan je eigen herstel. De eerste belangrijke stap naar herstel is het terugwinnen van je energie zodat je in staat bent om sterker en krachtiger te worden. Iedereen die over voldoende energie beschikt en sterker en krachtiger is geworden is veel beter in staat om met de narcist om te gaan.

Samenleven met een narcist is een aanslag op je gestel, uithoudingsvermogen, immuunsysteem en op je energieniveau. Hoe langer je samen bent met een narcist, hoe vermoeider jij je gaat voelen. Je energieniveau is laag, je voelt je constant overprikkeld en vermoeid, je voelt je eenzaam en onbegrepen.

De kwaliteit van je huwelijk met je narcist is mede bepalend hoe het op dit moment met je gezondheid gesteld is. Niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid. Een ongelukkig huwelijk kan de gezondheid schaden, onderzoekers hebben dat meerdere malen vastgesteld.

Of je nu getrouwd bent of niet met je narcist, je gezondheid wordt in grote mate bepaald met de mensen met wie je omgaat. “Waar je mee omgaat, daar raak je door besmet,” is door wetenschappers bevestigd. Als je narcistische partner negatieve veranderingen doorvoert binnen jullie relatie, raak jij vroeg of laat er mee besmet. Omgekeerd geldt dat ook: als je partner positieve zaken invoert binnen je relatie, raak je vroeg of laat besmet met het positieve.

En dat is in ons geval behoorlijk interessant. Immers: samenleven met een narcist is eigenlijk niets anders dan jezelf omringen met negativiteit. Vanzelfsprekend zijn er ook goede momenten binnen een relatie met een narcist, maar over het algemeen is het treurig en diepe ellende. Je verliest jezelf en je gaat voortdurend over je eigen grenzen heen in een poging de narcist in je leven gunstig te stemmen. Maar wat je ook doet, je narcist is nooit echt tevreden, of niet?

Doordat je maar blijft geven en dat jaren achter elkaar blijft doen, kom je in een neergaande spiraal terecht. Wat je ook geeft, wat je ook doet, je krijgt er in de grond van de zaak een hoop stront voor terug. Doordat de narcist vanaf dag 1 dat jullie samen zijn zich zeer negatief over jou uitlaat tegenover anderen en doordat de narcist je heeft geïsoleerd van je vrienden en je familie, kan je bijna nergens terecht met je verhaal. Behalve dat, mensen die niets afweten over het narcisme zullen je met ongeloof aanstaren als je je hart wil luchten.

Doordat de narcist ons veel energie kost en doordat we hoogsensitief zijn, hebben we heel veel tijd nodig om onze batterij enigszins op te laden. We komen nergens meer aan toe, omdat het noodzakelijk voor ons is om ons zoveel mogelijk terug te trekken in stilte. Opbloeien doen we al een tijd niet meer aangezien we ons allesbehalve in een inspirerende en stimulerende omgeving bevinden.

Zelfs als we ons doordrongen zijn van het besef dat het veel beter is voor ons om de narcist te verlaten, ontbreekt het ons simpelweg aan energie om überhaupt de eerste stappen te zetten.

Vandaar deze gratis email serie: “Meer energie nodig,” om je inzicht en hulpmiddelen aan te reiken die je helpen om je energie enigszins terug te krijgen. Je bent namelijk veel beter in staat om het samenleven met je narcist draaglijker te maken als je over voldoende energie bezit. Maar ook is het noodzakelijk voor je om over meer energie te beschikken als je inderdaad van plan bent om je narcist te verlaten en te gaan scheiden. Bovendien komt het je gezondheid en je vitaliteit ten goede.

Zoals ik je al eerder vertelde in deze mail: “Je raakt besmet met wie je omgaat,” vloeit daaruit de eerste tip voor meer energie: Besteed meer tijd en aandacht aan personen die je een goed gevoel bezorgen en bij wie jij je op je gemak voelt, en probeer negatieve mensen zoveel mogelijk te mijden of zelfs compleet uit je leven te weren.

Overigens, je energie terugkrijgen, echt helemaal terugkrijgen op het oude niveau zoals het was ten tijde van voor je narcist, gaat je uitsluitend lukken als je nooit meer contact hebt met je narcist. Nooit meer contact met je narcist is het beste wat jij jezelf kan geven. Nooit meer contact met je narcist doet behalve je energie terugkomen, ook je zelfvertrouwen, je gezondheid en je krijgt eindelijk je leven terug. “Nooit meer contact met je narcist” is een thema dat regelmatig terugkeert in onze online programma´s.

De volgende artikelen staan op de HSP en de NARCIST site, nuttig als je twijfelt of je hoogsensitief bent of extra tips kan gebruiken om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan:

en:

Morgen ontvang je de eerste mail uit de email serie: “Meer energie nodig?”

Met hartelijke groet, Fleur Irene “

Schrijf je nu in voor onze gratis online mini cursus:

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website.

Gratis cursus online voor hoogsensitieve personen (m/v) met een narcistische partner (m/v): Meer energie nodig?
Meer energie nodig? Gratis online mini cursus
Sluit Menu
>
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: