Gevoeligheid als kracht, behalve als je jezelf kwijt bent geraakt
Gevoeligheid als kracht, behalve als je jezelf kwijt bent geraakt.

Gevoeligheid als kracht, behalve als je jezelf kwijt bent geraakt

Veel HSP’ers, HSE en gevoelsmensen ervaren hun gevoeligheid als een uitdaging. Verwelkom jij het of zie je het als iets moeilijks, als een last in plaats van een gave? Dat is de sleutel tot goed voor jezelf zorgen na narcisme en het beter omgaan met je eigen gevoeligheid.

Hoe komt het toch dat veel HSP hun gevoeligheid niet zien als kracht?

Dat komt door schaamte en dat komt door angst. Schaamte en angst stopt ons en remt ons af, om ware verbinding te maken met anderen. Waarom? Omdat we ons schamen, doordat we anders zijn (gevoeliger) en omdat we bang zijn dat de ander ons afwijst (angst).

Dit is een kenmerk van opgevoed zijn door een narcistische ouder.

Als we nog dieper gaan kijken, is het niet de schaamte en de angst die ons afremmen, maar het dieper liggende gevoel dat er achter ligt: “Ik ben niet goed genoeg.”

Dat maakt je ontzettend kwetsbaar, juist omdat we snakken naar die diepe connectie en verbondenheid met anderen. Geloof jij echter en ben je daar ook van overtuigd, dat je het waard bent om van gehouden te houden, omdat je liefde bent en liefde verdiend, dan ben jij in staat om de volgende stappen te overbruggen:

Ik ben niet goed genoeg

“Ik ben niet goed genoeg.”

Je durft in te zien dat je hoogsensitiviteit een kracht is en dat je kwetsbaar mag zijn. Dit zijn de mensen die leven vanuit hun hart en hun ziel laten zingen. Zij bezitten de kracht om imperfect te zijn, compassie te voelen voor zowel zichzelf als voor anderen en konden verbinding maken met anderen vanuit hun echtheid, in plaats van doen alsof je iemand anders bent.

Dan ben je in staat om een diepe verbinding te maken met anderen. Dan ben je in staat om je hoogsensitiviteit als een kracht te zien, als een gave, als iets wat bijzonder waardevol is en dat je je hoogsensitiviteit mag koesteren in plaats van wegmoffelen.

Je bent jezelf kwijtgeraakt

Denk jij en ben je daar ook van overtuigd, dat je het niet waard bent om een diepe connectie met anderen aan te gaan, dan is dat wat je ontvangt.

Iemand heeft je geleerd om de waarheid buiten jezelf te zoeken, narcisten of andere destructieve personen zijn hierin meesters.

Je bent aangetast in je kwetsbaarheid. Je bent jezelf kwijt geraakt na een destructieve relatie. Je hebt veel schade opgelopen en de narcist of je destructieve partner heeft er voor gezorgd dat je je niet langer kwetsbaar meer durft op te stellen.

Het helingsproces is geschikt voor iedereen die:

  • Zichzelf is kwijtgeraakt na een narcistische en/of destructieve relatie,
  • Zichzelf “niet waard genoeg” vind,
  • Vol met schaamte en angst zit en
  • Vol met onverwerkte emoties zit na ongezonde en/of toxische relaties.

Wat helpt nog meer?

Ontspannen leven, de tijd nemen voor die dingen waar je de tijd voor wil nemen, leven met je hart, lachen, aarden, naar je intuïtie luisteren, naar je buikgevoel luisteren en leven met de natuur, zal je helpen het contact met je gevoeligheid te herstellen.

Als je hierbij extra hulp nodig hebt, kan het e-book in pdf van Fleur Irene: Het Helingsproces je verder helpen. Goed voor jezelf zorgen en je eigen helingsproces gaan hand in hand samen, juist na het verraad van de narcist.


Ebook Het Helingsproces, helen van narcistische, destructieve en van ongezonde relaties.


Afbeelding van klickblick via Pixabay

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een narciste!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Gevoeligheid als kracht, behalve als je jezelf kwijt bent geraakt
Gevoeligheid als kracht, behalve als je jezelf kwijt bent geraakt