Geld besparen op de scheiding van een narcist, hoe doe je dat? 6 geld bespaartips als je gaat scheiden van een narcist!
Geld besparen op de scheiding van een narcist, hoe doe je dat? 6 geld bespaartips als je gaat scheiden van een narcist!

Geld besparen op de scheiding van een narcist, hoe doe je dat? 6 geld bespaartips als je gaat scheiden van een narcist!

Geld besparen op een scheiding van een narcist is noodzakelijk om de kosten laag te houden. Scheiden is kostbaar. Vooral als je gaat scheiden van een narcist en jullie zitten in de vernietigingsfase: de narcist is uit op 1 ding en dat is je kapot maken, ook op financieel gebied. Emotioneel zit je in een achtbaan en als gevoelsmens moet je deze emoties van je afpraten of in staat zijn om je hart te luchten. Als gevoelsmens moeten we ons realiseren dat de advocaat niet de aangewezen persoon is bij wie wij ons hart kunnen luchten over emotionele en verdrietige zaken! Maar hoe doe je dat, geld besparen op de scheiding van een narcist?

6 Geld bespaartips als je gaat scheiden van een narcist

Weet je hoeveel je advocaat je rekent als je een kwartier met hem of haar in gesprek bent? Weet je wat je advocaat je iedere 8 minuten rekent?

Je schrikt je een hoedje als je beseft hoe kostbaar het is om een paar minuten in gesprek te zijn met je advocaat. Maak daarom vooraf een kort lijstje met een paar punten op papier, waarin alle punten en feiten staan vermeld die je advocaat moet weten. Je noemt uitsluitend de feiten op, kort en duidelijk en meer niet.

Hart luchten

Als je jaren getrouwd bent geweest met een narcist, heb je jaren te maken gehad met onrechtvaardigheid, oneerlijkheid, gelieg, manipulatie, maar ook met wanhoop en machteloosheid. De slachtoffers hebben zo´n behoefte om hun verhaal kwijt te kunnen, om hun hart te luchten, dat ze niets liever willen dan alle emotionele toestanden die ze meegemaakt hebben met de narcist te delen met hun advocaat. Onder de noemer: “dan weet de advocaat wat narcisme is.”

Narcistische relatie

Advocaten merken dat hun klanten, klanten die willen scheiden van een narcist, heel graag meer willen vertellen over de narcist en het narcisme, hun verleden met de narcist, hun pijn en verdriet willen delen en het hebben over emotionele toestanden. Gesprekken die gevoerd moeten worden met een vriend of vriendin, maar niet met een advocaat die het al zo druk heeft. Je bespaart jezelf ongelooflijk veel geld als je de advocaat niet belast met uren durende verhalen over de narcist. Advocaten willen feiten horen, geen emotionele hartenkreten!

Je advocaat is niet de persoon bij wie jij je verdrietige verhaal aan vertelt!

Voor jou als HSP geldt: je kan overweldigt raken vanwege de harde en ongevoelige wereld van de advocaten. Voor jou als gevoelsmens kan het hard bij je binnenkomen dat advocaten koud en kil reageren op jouw verdrietige verhaal. Jezelf goed aarden voordat, tijdens en nadat je in contact bent met je advocaat kan jouw steun geven. Onthoud: je advocaat is er niet om naar je verdrietige verhaal te luisteren, maar zal diens tijd wel in rekening brengen.

Advocaten

Advocaten ervaren veel problemen om hun (emotionele) klanten een richting op te krijgen, de richting van de feiten waar advocaten mee aan de slag kunnen. Het kost veel tijd en dus ook veel geld om klanten te doen beseffen dat de advocaat er is om hen te helpen met rechten en wetten. Het draait om de feiten en niet om de hartverscheurende emotionele verhalen die achter de scheiding schuilgaan.

In het e-book: Scheiden van een narcist, hoe doe ik dat? Tref je een lijst aan van advocaten met kennis over het narcisme.

Wraakgevoelens

Nog een probleem waar advocaten mee worstelen: de wraakgevoelens waar veel slachtoffers van het narcisme mee worstelen.

Het helpt je zaak niet

Advocaten ervaren de wraakgevoelens van hun klanten rond een scheiding van een narcist als bijzonder storend, omdat het tijdrovend is, blokkerend werkt en de zaak absoluut niet verder helpt. Het kost veel tijd en dus ook veel geld om klanten te doen beseffen dat de advocaat er is om te helpen met wetten en rechten. Het draait om de feiten en niet om de hartverscheurende emotionele verhalen die achter de scheiding schuilgaan.

Je advocaat is niet de persoon bij wie jij je gevoelens van wraak deelt!

Vreemdgaan

Veel huwelijken lopen stuk omdat een partner vreemdgaat. Ook veel narcisten gaan vaak en veel vreemd. Hele verhalen over het vreemdgaan – soms tot in kleinste details aan toe! – worden aan de advocaat vertelt.

Emotionele uitingen

Ervaringen van de advocaten zijn: het kan weinig rechters schelen of iemand is vreemdgegaan. Dat klinkt hard en pijnlijk, maar rechters kunnen niets met “vreemdgaan.”

Vermeld aan de advocaat kort dat er sprake is van vreemdgaan en overhandig eventueel het bijbehorende bewijs en verder niets. Nogmaals: advocaten hebben feiten nodig. Hoe koud en kil dit ook klinken mag: het gaat je veel geld besparen als je niet gaat uitweiden over alle verdrietige en pijnlijke details, die bij vreemdgaan gepaard gaan.

Het is voor jou als gevoelsmens haast onmogelijk om niet in details te treden. Focus je op het lijstje met de korte punten die je in je handen hebt en bedenk dat iedere minuut bij de advocaat een kostbare minuut is.

Geld dat van jullie beidden is

Rechters veren echter op als jij en je advocaat met een verhaal met feiten en bewijzen komen, waaruit duidelijk blijkt dat de narcist geld heeft misbruikt dat van jullie beidden is. Financieel misbruik komt vaak voor binnen huwelijken waarvan 1 van de partners een narcist is.

Financieel misbruik herken je o.a. aan het feit dat narcisten hun partners vertellen dat ze geen recht hebben op het geld en dat de narcist geen informatie deelt met hun partner over de financiële situatie omdat ze het niet zouden snappen of te dom zouden zijn om het te begrijpen. Onder dwang van de narcist je handtekening onder documenten zetten die je niet mag lezen is ook een teken!

Rechters komen ook in actie als blijkt dat de narcist bewust geld achterhoudt van diens huwelijkspartner en ook bij de belastingdienst. Vooral als er sprake is van veel zwart geld.

In dat geval kan de rechter besluiten dat vreemdgaan wel degelijk een belangrijke factor is.

Financieel misbruik

Als je met plannen rondloopt om te gaan scheiden van een narcist, raad ik je echt van harte aan om jezelf grondig voor te bereiden op die dingen die komen gaan. Onvoorbereid gaan scheiden van een narcist is een fout die je moet zien te voorkomen!

Om financieel misbruik te bewijzen is het een goed idee om een detective met vergunning van Justitie in te schakelen. Alles wat deze detective met vergunning boven water haalt is namelijk rechtsgeldig. Dat kan op het eerste gezicht een kostbare aangelegenheid zijn, maar uiteindelijk ga je er een hoop geld en tijd mee besparen: diens bewijzen zijn goud waard!

De rechter en het rechtssysteem

Rechters willen feiten horen en bewijzen zien. De meeste rechters dulden geen emotionele manipulatie zoals beweren dat je ex vreemdging. Hoe erg of bot het ook klinken mag: dat kan de rechter niet schelen dat je ex vreemdging! Hij, of zij, kan daar niets mee!

Rechters kijken naar het recht en niet naar emotionele zaken! Het rechtssysteem is nou eenmaal niet gebouwd op emotionele zaken.

Als je dat allemaal als gevoelsmens goed voor ogen houdt, zal je veel geld besparen tijdens de scheiding met je narcist!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Geld besparen op de scheiding van een narcist, hoe doe je dat? 6 geld bespaartips als je gaat scheiden van een narcist!
Geld besparen op de scheiding van een narcist, hoe doe je dat? 6 geld bespaartips als je gaat scheiden van een narcist!