Geen contact met je narcist, wat betekent dat precies?
Geen contact met je narcist, wat betekent dat precies?

Geen contact met je narcist, wat betekent dat precies?

Nooit meer contact met je narcist…wat betekent dat precies?

Als je van plan bent om te helen van je narcistische partner en diens mishandelingen, kan dat uitsluitend plaatsvinden als je op geen enkele manier meer contact hebt met je ex.

Op geen enkele manier meer contact hebben met je ex narcistische partner.

Heel veel slachtoffers van het narcisme lopen in deze fase stuk en laten toe dat hun narcist contact houdt. 

Heel veel slachtoffers denken dat door nog contact te houden met hun narcist, ze de relatie met de narcist goed kunnen afsluiten.

Andere slachtoffers zijn zo zwak geworden door de jarenlange narcistische mishandelingen en hebben zo’n laag zelfvertrouwen, dat ze de narcist niet kunnen weerstaan in hun leven en laten toe dat de narcist contact met ze houdt.

Weer andere slachtoffers zijn zo razend op hun narcist, dat ze hopen via het contact wraak te kunnen nemen.

Lees ook: Meesterlijk wraak nemen op je narcist, hoe doe je dat?

Andere slachtoffers van het narcisme zijn simpelweg niet in staat om hun narcist te weren. Misschien houden ze nog van hun narcist, of zijn ze verslaafd geraakt aan het narcistische drama in hun leven.

Sommige slachtoffers denken dat door contact te houden ze in staat zijn om te kunnen onderhandelen met de narcist. Het enige wat je hiermee bereikt, is dat de narcist alsnog in staat is je te kwetsen en je emotioneel kan manipuleren. Van onderhandelen met een narcist is geen sprake!

Wat de reden ook mag zijn waarom je denkt dat contact met de narcist nodig is in je leven, besef het volgende: zolang je contact blijft houden met je narcist of zolang de narcist in staat is om contact met jou te houden blijf je gevangen zitten in de eeuwige ellende van een giftige relatie met je narcistische (ex) partner.

Lees ook: De drie fases van het narcisme, ben jij jezelf kwijtgeraakt binnen je relatie?

Voor heel veel slachtoffers van het narcisme betekent stoppen met contact hebben met je narcist precies hetzelfde als stoppen met een verslaving. Je moet afkicken! En dat is niets om voor te schamen! Hoe radicaler je direct stopt met het contact met je narcist, hoe beter dat uiteindelijk voor jezelf is! (Zorg dat je voldoende afleiding hebt en dat je iemand kan bellen als je onverhoopt toch in de verleiding komt om contact op te zoeken met de narcist!)

Geen contact met je narcist doe je omdat je het besluit hebt genomen om vanaf nu te helen van al die jaren narcistische mishandelingen. Zodra je contact opneemt met je narcist, stopt je helingsproces. Geen contact met je narcist doe je voor jezelf, zodat je emotioneel en mentaal weer de kans krijgt om terug in balans te komen en dat je gezondheid zich herstelt en al die stress vermindert. Door geen contact met je narcist te houden blijf je trouw aan jezelf! Zodra je het geen contact verbreekt, overspoel jij jezelf met schuldgevoelens en lieve schat: je hebt nu wel genoeg geleden de afgelopen jaren, of niet? Doe het jezelf alsjeblieft niet aan en verbreek nooit het geen contact! Je hebt alle recht op een beetje geluk in je leven en door het geen contact met je narcist vol te houden weiger jij je langer te laten besodemieteren door je narcistische (ex) partner! Door het geen contact met je narcist vol te houden stap je uit de negatieve en giftige invloedsfeer van je narcist. Een mooier kado voor de toekomst kan je jezelf niet geven! 

Lees ook: Waarom gedragen narcisten zich zoals zij zich gedragen?

Geen contact met je narcist doe je door:

Alle contactgegevens van je narcist uit je telefoon en smartphone te halen en blokkeer al zijn/haar nummers, ook van zijn/haar werk. Zorg dat je geen enkel telefoontje meer kan ontvangen van je narcist! Nooit meer! 

Ontvang je toch een bericht van je narcist, lees het niet, luister er niet naar en gooi het direct weg! (Soms is het handig om deze berichten wel te bewaren als ze als bewijs kunnen dienen tijdens een rechtszaak! Overleg dit met je advocaat.)

Blokkeer alle emailadressen van je narcist, ook van zijn/haar werk! Zorg dat je nooit meer een mailtje van je narcist kan verwachten! Verander eventueel van email adres en geef het nieuwe adres uitsluitend door aan goede vrienden en fijne familieleden.

Lees ook: Het helingsproces, hoe je jezelf heelt van het narcisme en van andere destructieve relaties

Ontvang je post van je narcist? 

Stuur de envelop ongeopend terug naar de afzender. Vermoed je dat er in de post van je narcist iets belangrijks bij kan zitten? Laat dan een goede vriend de envelop open maken en laat je goede vriend bepalen of het noodzakelijk is dat je de brief onder ogen krijgt. Dreigbrieven kunnen bewaard worden in een dossier als je advocaat dat nodig acht. Lees de dreigbrieven zelf niet!

Blokkeer alle profielen van je narcist op social media en denk ook aan Skype en andere communicatievormen via het internet! Er is geen enkele reden waarom jij je narcist toegang zou moeten geven tot je persoonlijke leven op het internet en nee, het is niet wreed om je narcistische (ex) partner te ontvrienden op het net! Je narcist  is nooit een vriend van je geweest en hij/zij heeft zich nooit als een vriend gedragen. Je narcist was niets anders dan een illusie en een illusie kan je met een gerust hart ontvrienden! Zorg dat je nooit iets hoeft te vernemen over het leugenachtige leven van de narcist en zorg dat de narcist nooit meer iets over je privéleven te weten komt via social media!! Desnoods verwijder je alle accounts die je hebt op social media en geniet je van je rust! 

Accepteer geen enkele nieuwe uitnodigingen van je narcistische (ex) partner op social media! Accepteer geen enkele nieuwe uitnodigingen van vreemden en van onbekenden op social media, heel goed mogelijk dat je narcist schuilgaat achter deze onbekende! Als je de persoon niet kent, die vrienden met je wil worden op social media, accepteer de uitnodiging nooit!

Maak ook geen contact met vrienden of familie van de narcist. Heel goed mogelijk dat ze gestuurd zijn in opdracht van de narcist in een poging alsnog contact met je te krijgen. Geef  geen enkele informatie aan ze door!

Ontvang je bloemen, cadeautjes, toegangskaartjes of andere geschenken van de narcist? Neem ze niet aan! Weiger de ontvangst! Ontvang je bloemen, cadeautjes of andere geschenken van een onbekende? Neem ze niet aan, waarschijnlijk zijn de geschenken van de onbekende van je narcist! Weiger de ontvangst! (Waarom? Omdat het manipulatie is: jij ontvangt iets en de ontvanger wil daar iets voor terug. Niet op ingaan!)

Lees ook: Hoogsensitief persoon? Maak jezelf sterk en krachtig!!

Verander je telefoonnummer en zorg ervoor dat je narcist nooit dit nieuwe nummer in handen krijgt!

Staat je narcist plotseling voor je deur? Smeekt je narcist om binnen te mogen komen? Roept je narcist dat hij/zij zoveel van je houdt? Schreeuwt je narcist dat hij/zij er deze keer alles aan zal doen om te veranderen en dat het deze keer totaal anders zal zijn? (Let op: narcisten veranderen niet! Ook niet voor jou!) 

Je narcist zegt het uitsluitend om weer controle over je te krijgen zodat je hem/haar de rest van je leven als een sloof mag komen dienen. Trap er alsjeblieft niet in en doe nooit de deur voor je narcistische (ex) partner open! Zet de deur ook niet op een kiertje open, want hij/zij trapt de deur bij je in! Blijft je narcist voor je deur staan roepen? Negeer je narcist! Zet een koptelefoon op en luister naar muziek dat het geschreeuw van je narcist overstemd. Wil je narcist maar niet weg gaan? Bel de politie.

Lees ook: Nooit meer contact met je narcist, jezelf geestelijk voorbereiden, hoe doe je dat?

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis een ebook! Uitschrijven kan wanneer je maar wenst en je gegevens zijn absoluut veilig bij me!

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Geen contact met je narcist, wat betekent dat precies?
Geen contact met je narcist, hoe doe je dat?