Fantastisch hulpmiddel na emotioneel en narcistisch misbruik voor HSP en HSE!
Fantastisch hulpmiddel na emotioneel en narcistisch misbruik voor HSP en HSE!

Fantastisch hulpmiddel na emotioneel en narcistisch misbruik voor HSP en HSE!

Ieder slachtoffer van narcisme, worstelt met enkele heftige onderwerpen na narcistisch en emotionele misbruik en na psychisch geweld, zoals bijvoorbeeld:

  • Schaamte en schuldgevoelens,
  • Angst, stress en trauma,
  • Jezelf waardeloos en niet goed genoeg vinden,
  • De narcist zielig vinden en uit medelijden bij de narcist blijven (vooral codependenten worstelen hier enorm mee)
  • Verantwoordelijk voelen voor wat er met je gebeurd is, voor de breuk met de narcist of met de narcistische familie,
  • Hoe je opnieuw begint na narcistisch misbruik,
  • Of een nieuwe liefde welkom is na narcisme binnen je relatie en het feit dat een
  • Roofdier altijd weet wie er onbeschermd en kwetsbaar is! Met andere woorden: hoe zorg je ervoor dat je niet opnieuw narcisten aantrekt in je leven?

Intuïtie

Een fantastisch hulpmiddel hiertegen is: je intuïtie. In principe hebben alle HSP en HSE een geweldig goede intuïtie! Maar! Juist door het narcisme en door emotioneel misbruik, vertrouwen we niet langer op onze eigen intuïtie. We durven niet meer!

Want hier wringt de schoen: iedereen die met narcisten te maken had is het vertrouwen in zichzelf kwijt. Ook het vertrouwen in anderen is verloren. Inclusief het vertrouwen in je eigen intuïtie.

Er klopt iets niet…

We herinneren ons duidelijk, dat toen we in aanraking kwamen met een nieuwe narcist, dat we de waarschuwingssignalen negeerden. Waarschuwingssignalen in de vorm van een onderbuikgevoel of “weten” en “aanvoelen” dat er iets niet klopte! HSE zijn overigens beter in het aanvoelen dat er iets niet klopt dan HSP.

De narcist lachte echter onze twijfels breed uit lachend weg. Vertelde ons dat we hem, of haar, konden vertrouwen!

Dat was het begin van het einde en het begin van de vele twijfels tijdens onze relatie met een narcist. Alles rondom de narcist werd voor ons een enorme worsteling!

Leren luisteren wat je intuïtie je te vertellen heeft.

In het ebook: Het Helingsproces, staat een geweldig goede oefening hoe jij het contact met je eigen intuïtie herstelt en opnieuw leert te luisteren naar wat je intuïtie je te vertellen heeft. Ook nu nog – na narcisme – is je intuïtie prima in staat om destructieve personen en situaties te herkennen. Door de oefening actief uit te voeren, leer je opnieuw te luisteren naar je intuïtie. Door de oefening actief uit te voeren leer je destructieve personen te herkennen, ontdek je of een mogelijke nieuwe partner geschikt is voor je en ontdek je hoe jij opnieuw je leven kan gaan leven zonder belemmeringen of andere worstelingen.

Deze oefening neemt een week in beslag en je hebt er een notitieboekje voor nodig. Dat notitieboekje neem je die week overal mee: naar de supermarkt, naar je werk, naar je opleiding, naar familiebezoeken, naar vrienden en ook (bijvoorbeeld) naar de sportschool.

Helen en herstellen van narcisme

Om te helen van narcisme, is actief aan de slag gaan met de Therapeutische oefeningen in het Helingsproces een voorwaarde. Vluchtig het ebook doorlezen gaat je niet helpen! Mogelijk doe je enkele nieuwe inzichten op, maar de waardevolle heling blijft achterwege.

Er staan meer oefeningen in het ebook die een week in beslag nemen. Oefeningen die allemaal van therapeutische waarde zijn! Oefeningen die noodzakelijk zijn om uit het narcistisch trauma en in je eigen leven te stappen.

Voel en geloof je dat wat je nu hebt – het traumatische leven dat je nu leeft en de stress situatie waarin je nu verkeerd – dat dat alles is wat er mogelijk is in je leven?

Meer weten over emotioneel misbruik? Neem een kijkje bij het ebook: “Emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en psychisch geweld: de naakte waarheid over verborgen misbruik achter gesloten deuren.”

Afbeelding van MoneyforCoffee via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis een ebook! Uitschrijven kan wanneer je maar wenst en je gegevens zijn veilig bij me!

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Fantastisch hulpmiddel na emotioneel en narcistisch misbruik voor HSP en HSE!
Fantastisch hulpmiddel na emotioneel en narcistisch misbruik voor HSP en HSE!