Ervaringsverhalen, deel je verhaal als HSP over de narcist en het narcisme anoniem.

Ervaringsverhalen, deel je verhaal als HSP over de narcist en het narcisme anoniem.

Heel veel lezers van de nieuwsbrief van Fleur Irene geven aan tijdens de vragenserie van afgelopen september 2021:

  • “We willen ervaringsverhalen lezen!”
  • “We willen ervaringen van anderen over het narcisme lezen!”
  • “We willen weten hoe zij het gedaan en aangepakt hebben!”
  • “We willen weten dat we niet de enige zijn die worstelen met het narcisme in ons leven!”

Deel je ervaring met je narcist met ons.

Dus daarom mijn oproep: deel je verhaal en deel je ervaring met je narcistische ouder, met je narcistische partner, met je narcistische kind en/of met je narcistische baas met ons! En ja, dat kan geheel anoniem! Je verhaal komt als gastblog te staan op de website van Fleur Irene en kan verwijderd worden wanneer je maar wenst, of aangepast worden wanneer je maar wenst.

Waarom zou ik een gastblog schrijven?

Ik begrijp heel goed dat niet iedereen staat te trappelen om diens verhaal en ervaringen te delen. Toch wil ik je graag op enkele dingen wijzen:

Schrijven werkt therapeutisch en is bijzonder heilzaam voor HSP! Schrijven geeft je inzicht en het lucht op. Bovendien is schrijven een fantastische manier om je herstel in gang te zetten.

Bovendien: je helpt anderen met je verhaal!

Een van de redenen waarom er nog te veel slachtoffers van narcisme zijn, is vanwege het gebrek aan kennis over het narcisme.

Je helpt anderen met je verhaal!

Iedere keer als ik een blog schrijf, hoop ik dat ik mogelijk 1 persoon weet te raken met mijn verhaal. Dat ik mogelijk 1 persoon kan redden van de ondergang door mijn verhaal. Dat ik mogelijk 1 persoon in het zadel hijs en de weg mag wijzen naar herstel en naar vrijheid en blijheid.

Dat maakt mijn leven bijzonder zinvol: de wetenschap dat ik mogelijk iemand bereik en mag helpen het narcisme in diens leven te verminderen. Want toen ik het narcisme in mijn leven ontdekte, was er helaas nog lang niet zoveel informatie beschikbaar op het internet als nu. Toen had ik de behoefte aan steun: al was het maar om een verhaal van een ander slachtoffer te lezen zodat ik wist dat ik niet gek was! Want ik heb echt heel lang rondgelopen met het idee dat ik gek geworden was!

Ervaringsverhalen van HSP over narcisme

Totdat…ik een verhaal las met exact dezelfde gebeurtenissen beschreven als ik meegemaakt had! En in dat verhaal stonden termen als: “narcist,” “narcisme,” en “narcistische persoonlijkheidsstoornis.” Wow! Ik ben die nacht opgebleven en heb alles verslonden wat ik maar kon lezen. De opluchting die ik toen voelde…dat is met geen pen te beschrijven! God, wat was ik dankbaar dat ik niet gek was!

Het gekke is dat ik me niet meer kan herinneren wiens verhaal ik nu gelezen heb. Maar ik weet wel dat ik de schrijver, of schrijfster, intens dankbaar ben dat hij, of zij, diens verhaal had opgeschreven!

Ik had gelukkig razendsnel door dat ik geen hulp hoefde te verwachten van anderen: ik moest het zelf doen! Toen was er nog lang niet zoveel hulp beschikbaar als nu. En wilde ik het overleven, dan moest ik het snel doen! En dat lieve dames en heren is mijn redding geweest! Het besef dat ik het zelf moest doen en het besef dat ik er alleen voor stond. De knop moest om! Uit het slachtoffer stappen en mijn eigen masterplan ontwikkelen om te ontsnappen en te herstellen.

Al mijn werk draag ik daarom heel graag op aan jouw lieve HSP-lotgenoot, dat ook jij je eigen weg mag gaan bewandelen op zoek naar het leven waar je voor in de wieg bent gelegd als HSP: een zinvol leven en anderen inspireren!

Wil jij een gastblog schrijven op de HSP en de NARCIST website en je verhaal (anoniem) delen?

Wil jij ook graag een gastblog schrijven en je verhaal en je ervaring (anoniem) delen? Dat kan! Stuur me je verhaal met als onderwerp: Gastblog, naar: fleurirene@hspendenarcist.nl . Namens iedereen die behoefte heeft aan het lezen van ervaringsverhalen: heel hartelijk dank voor het delen van je verhaal!

Wel je ervaring delen maar liever niet een gastblog schrijven?

Dat kan ook! Deel je ervaring als HSP over de narcist en het narcisme in je leven hieronder dit artikel als reactie! Heel hartelijk dank voor het delen van je ervaringsverhalen!

Met hartelijke groet, Fleur Irene

De Opbloei Club

HSP en de NARCIST.nl

Photo by Ali Taylor from FreeImages

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Ervaringsverhalen, deel je verhaal als HSP over de narcist en het narcisme anoniem.
ervaringsverhalen-deel-je-ervaring-en-je-verhaal-anoniem-over-de-narcist-met-ons